הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בדיקת דם

דביר2

משתמש מתחיל
234
18
נק' מוניטין:
81
234
18
מה זה אומר מישהו יכול לפענח לי?
???????

קבצים מצורפים

• jhh.jpeg
    jhh.jpeg
    KB 25.6 · צפיות: 434
  • jhh (1).jpeg
    jhh (1).jpeg
    KB 26 · צפיות: 374
  • jhh (2).jpeg
    jhh (2).jpeg
    KB 33.3 · צפיות: 393
  • jhh (3).jpeg
    jhh (3).jpeg
    KB 31.9 · צפיות: 377
הייתי מציע לך לקבל חוות דעת נוספת על הבדיקה - יש לך חריגה גדולה בערכי ההומגלובין (18.5) וההמטוקריט (53.7%),
זאת רמה שנחשבת מסוכנת לטווח הארוך.
המצב נקרא פוליציטמיה - ריכוז עודף של כדוריות דם אדומות, ובמקרה שלך סביר להניח שהוא תופעת לוואי של עודף אנאבולים בדם.

אני משער שאתה נמצא בעיצמו של סייקל או מעט אחריו?

אם אתה לא בסייקל - דרוש בירור מעמיק ודחוף.

אם אתה כן בסייקל - זה תופעת לוואי נפוצה,
אך עדיין טומעת בחובה סכנה - הדם שלך צמיג מאוד ומהנקודה בה אתה נמצא כל עליה נוספת בערכים מגדילה את הסיכון לבעיות במערכת הדם בצורה מעריכית.
עקוב אחרי הערכים לאחר סיום הסייקל והם אמורים לרדת חזרה לנורמה עם פינוי האנאבולים מהדם.
בכל מקרה לא מומלץ להישאר לאורך זמן על ערכים כאלו גבוהים - והפתרון הוא הקטנת מינון האנבולים או הקזות דם תכופות כדי להוריד זמנית את הרמה של שניהם בדם.

שים לב לדוגמא שאינך יכול לתרום דם במד"א (פתרון נפוץ לבעיה ע"י מתאמנים מרחבי העולם) כי ההומגלובין שלך כבר גבוה מדי (מעל 18),
ולכן רק הקזת דם בהפנייה מרופא או הקטנת המינון של האנבולים יורידו חזרה את הרמות, אין תרופת קסם אחרת.

הסכנות הם בין השאר קרישי דם ויש הממליצים לצרוך ליתר בטחון אספירין בייבי ושמן דגים על מנת לדלל את הדם ולהגן לכאורה נגד קרישים,
אך הם לא יפתרו את הבעיה ולא יורידו את הערכים, ואני לא ממליץ עליהם למטרה זו (לפחות לא על אספירין ללא צורך ממשי).

ספק פרטים נוספים לגביך (סוג סייקל, משכו, גיל, כמות אימונים, לחץ דם, בעיות בריאות, רמת פעילות יומית) ושקול בירור נוסף לגבי איך להוריד את הרמות בחזרה לנורמה.

בנוסף לנ"ל, שים לב שאין בבדיקת הדם שום ערכים הורמונליים (טסט,אסטרוגן,פרולקטין וכו') וגם לא מדדים לאנזימי כבד,
ולכן היא לא מספקת כמעט שום אינדיקציה לבעיות שקשורות לסייקל/אימונים.

אם זה היה הכיוון שרצית לבדוק קרא את הנעוץ בנושא ובקש בדיקת דם מתאימה לפי ההנחיות.

• פותח/ת השרשור
הייתי מציע לך לקבל חוות דעת נוספת על הבדיקה - יש לך חריגה גדולה בערכי ההומגלובין (18.5) וההמטוקריט (53.7%),
זאת רמה שנחשבת מסוכנת לטווח הארוך.
המצב נקרא פוליציטמיה - ריכוז עודף של כדוריות דם אדומות, ובמקרה שלך סביר להניח שהוא תופעת לוואי של עודף אנאבולים בדם.

אני משער שאתה נמצא בעיצמו של סייקל או מעט אחריו?

אם אתה לא בסייקל - דרוש בירור מעמיק ודחוף.

אם אתה כן בסייקל - זה תופעת לוואי נפוצה,
אך עדיין טומעת בחובה סכנה - הדם שלך צמיג מאוד ומהנקודה בה אתה נמצא כל עליה נוספת בערכים מגדילה את הסיכון לבעיות במערכת הדם בצורה מעריכית.
עקוב אחרי הערכים לאחר סיום הסייקל והם אמורים לרדת חזרה לנורמה עם פינוי האנאבולים מהדם.
בכל מקרה לא מומלץ להישאר לאורך זמן על ערכים כאלו גבוהים - והפתרון הוא הקטנת מינון האנבולים או הקזות דם תכופות כדי להוריד זמנית את הרמה של שניהם בדם.

שים לב לדוגמא שאינך יכול לתרום דם במד"א (פתרון נפוץ לבעיה ע"י מתאמנים מרחבי העולם) כי ההומגלובין שלך כבר גבוה מדי (מעל 18),
ולכן רק הקזת דם בהפנייה מרופא או הקטנת המינון של האנבולים יורידו חזרה את הרמות, אין תרופת קסם אחרת.

הסכנות הם בין השאר קרישי דם ויש הממליצים לצרוך ליתר בטחון אספירין בייבי ושמן דגים על מנת לדלל את הדם ולהגן לכאורה נגד קרישים,
אך הם לא יפתרו את הבעיה ולא יורידו את הערכים, ואני לא ממליץ עליהם למטרה זו (לפחות לא על אספירין ללא צורך ממשי).

ספק פרטים נוספים לגביך (סוג סייקל, משכו, גיל, כמות אימונים, לחץ דם, בעיות בריאות, רמת פעילות יומית) ושקול בירור נוסף לגבי איך להוריד את הרמות בחזרה לנורמה.

בנוסף לנ"ל, שים לב שאין בבדיקת הדם שום ערכים הורמונליים (טסט,אסטרוגן,פרולקטין וכו') וגם לא מדדים לאנזימי כבד,
ולכן היא לא מספקת כמעט שום אינדיקציה לבעיות שקשורות לסייקל/אימונים.

אם זה היה הכיוון שרצית לבדוק קרא את הנעוץ בנושא ובקש בדיקת דם מתאימה לפי ההנחיות.

אני לא בסקייל לקחתי אנימאל סטאק ועוד כמה ממריצים לא נגעתי בסקייל אבל יש לי תחושה שזה האנימאל עשה את זה אני
גם מרגיש חולשה ומצב רוח ירד לי וחוסר תאבון

מה זה אומר מישהו יכול לפענח לי?
???????

הקריאטינין חריג, אך אתה ספורטאי ועד 1.3 לספורטאים יכול להחשב בנורמה,בתנאי שתעשה בדיקת איסוף שתן 24 שעות להוכיח שאתה גם מפנה הרבה קריאטינין ולא רק אוגר אותו בדם.
האוריה גבוה כי את צורך חלבון.

יש לך פוליציטמיה, קרי עלה בכדוריות דם האדמות , האם אתה מעשן? אחרי סייקל טסט?

כל היתר בנורמה.

• פותח/ת השרשור
הקריאטינין חריג, אך אתה ספורטאי ועד 1.3 לספורטאים יכול להחשב בנורמה,בתנאי שתעשה בדיקת איסוף שתן 24 שעות להוכיח שאתה גם מפנה הרבה קריאטינין ולא רק אוגר אותו בדם.
האוריה גבוה כי את צורך חלבון.

יש לך פוליציטמיה, קרי עלה בכדוריות דם האדמות , האם אתה מעשן? אחרי סייקל טסט?

כל היתר בנורמה.
אני מעשן מידי פאק ולא לקחתי סקייל לקחתי אנימאל סטאק
פעם נרגילה

אני מעשן מידי פאק ולא לקחתי סקייל לקחתי אנימאל סטאק
פעם נרגילה
אז גם הפוליציטמיה מוסברת.

כעת רק עשה איסוף שתן ל-24 שעות כדי להרגיע את רופא המשפחה שלך שהקראטינין הגבוה זה ממסת שריר ולא מאי ספיקת כליות.

• פותח/ת השרשור

כעת רק עשה איסוף שתן ל-24 שעות כדי להרגיע את רופא המשפחה שלך שהקראטינין הגבוה זה ממסת שריר ולא מאי ספיקת כליות.

אתם מדברים אלי סינית אני יעשה בדיקה דם עוד חודשיים לראות שהכל תקין תודה בכל זאת

אתם מדברים אלי סינית אני יעשה בדיקה דם עוד חודשיים לראות שהכל תקין תודה בכל זאת
לא. בדיקת דם לא תעזור.
תעשה בדיקת דם + איסוף שתן 24 שעות. גשם לאחות היא תסביר לך איך עושים זאת. לא תצורה מסיני.

• פותח/ת השרשור
לא. בדיקת דם לא תעזור.
תעשה בדיקת דם + איסוף שתן 24 שעות. גשם לאחות היא תסביר לך איך עושים זאת. לא תצורה מסיני.
סתם לא הבנתי מה זה הפוליציטמיה בגלל זה אמרתי ככה אבל סבבה אני ילך לבדוק את זה תודה רבה אחי

זאת רמה שנחשבת מסוכנת לטווח הארוך
יש לך פוליציטמיה, קרי עלה בכדוריות דם האדמות
בבדיקת דם משבוע שעבר הערכים היו:

HB 18.7

HCT 53.1

RBC 6.26

הבדיקה נערכה כחמישה שבועות מתום סייקל, השבוע נכנסתי לסייקל חדש. יש סיבה לדאגה מיוחדת?
(יש לציין שהדבר היחיד שהטריד את רופא המשפחה היו רמות פרולקטין גבוהות, לא המוטולוגיה ולא קריאטינין של 1.67).

עישון של נרגילה מדי פעם יכול לגרום לרמות כאלו גבוהות של המטוקריט והמוגלובין?
ובכל מקרה, נראה לי קצת לא אחראי לפתור בכך את הנושא.

אילו הרמות שלו אף היו יותר גבוהות בבדיקות קודמות? צריך להמשיך לעקוב ולברר ולא להתעלם מהבעיה.

מה גם שגם אם העישון מדי פעם מסביר רמות גבוהות שכאלו - עדיין צריך לטפל בכך ולנסות להוריד אותם עקב הסכנה לטווח הארוך.

בכל זאת יש לך הרבה יותר ידע ונסיון, מה דעתך?
@יניב ריז

בבדיקת דם משבוע שעבר הערכים היו:

HB 18.7

HCT 53.1

RBC 6.26

הבדיקה נערכה כחמישה שבועות מתום סייקל, השבוע נכנסתי לסייקל חדש. יש סיבה לדאגה מיוחדת?
(יש לציין שהדבר היחיד שהטריד את רופא המשפחה היו רמות פרולקטין גבוהות, לא המוטולוגיה ולא קריאטינין של 1.67).

אלו אכן רמות גבוהות, אך צפויות במהלך סייקל.
אורך החיים של תאי דם אדומים הוא באזור 120 יום לכן סביר שהרמות נשארו גבוהות מהסייקל.
כמה זמן מנוחה היה בין הסייקלים נטו? מקווה שלפחות 3 חודשים.

סביר להניח שאם היית עושה בדיקה לאחר חודשיים נוספים הערכים היו יותר נמוכים,
אך לדעתי היה כדאי לך לוודא לפני הכניסה לסייקל נוסף. אלו זוג מדדים שצריך להדאיג אותך לפני כניסה מחודשת לסייקל בעקרון.
להבא תנסה לעשות בדיקת דם נוספת ממש לפני הכניסה לסייקל נוסף על מנת לוודא את רמתם.

אגב אם אני לא טועה אתה מטופל ב-TRT לא? אתה עושה בדיקות דם תקופתיות? אם כן איך התוצאות של המוגלובין והמטוקריט?
אולי המינון TRT שלך גבוה מדי וגורם לרמות גבוהות מדי.

מבחינת הנחיות של אנדרוקרינולוגים (בחו"ל וגם בארץ לדעתי) רמות ההמוגלובין/המטוקריט גבוהות כאלו הינן התוויה להפסקת הטיפול (cut-off) עקב הסכנות האפשריות, ולאחר וידוא שהרמות ירדו התחלה מחדש במינון נמוך יותר.
ערכי המוגלובין/המטרוקריט בדם הם מדד חשוב בקביעת המינון, וחלק חשוב מהדרישה לבדיקות דם תקופתיות.

(שוב - אלו רמות שנובעות מסייקל, אבל כדאי לך לבדוק ולעקוב אחרי רמתם במהלך ה-TRT).
--

ולפותח הפוסט (וגם לך mars) - נקודות חשובות:
תקפיד מאוד באופן כללי לשתות הרבה מים לאורך כל היום, ותאמץ את זה כמנהג קבוע. לצורך העניין נחשבים מים בלבד ולא מיצים/קפה.
זה יעזור לערכים קצת לרדת, והתייבשות במצב שלך מסכנת אותך.

לקראת בדיקת הדם הקרובה הקפד לא לעשן לפחות כמה ימים (אם אתה מסוגל), וכמובן להרבות בשתיה גם בבוקר הבדיקה כבר מרגע שאתה קם.
(אין בעיה לשתות מים לפני בדיקת דם).

כמה זמן מנוחה היה בין הסייקלים נטו?
הבדיקה נערכה כחמישה שבועות מתום סייקל, השבוע נכנסתי לסייקל חדש
אני אכן מטופל בtrt במינון של 125 מג בשבוע. בבדיקה האחרונה ערכי הטסט טוטאל היו 8.92 ng/mL כאשר הנורמה היא 12 - 2.45 , כלומר בטווח התקין.
תקפיד מאוד באופן כללי לשתות הרבה מים לאורך כל היום, ותאמץ את זה כמנהג קבוע. לצורך העניין נחשבים מים בלבד ולא מיצים/קפה.
אני שותה בערך 5 ליטרים של מים ביום. עברתי שלוש פרוצדורות של ריסוק אבני כליה (אחת בריסוק תוך גופי).
ערכי קריאטינין בבדיקה האחרונה היו 1.68 mg/dl (אלו אמנם הערכים הגבוהים ביותר אליהם הגעתי, אבל שנים שאני כבר מעל לערכי הנורמה).

למה רק 6 שבועות מנוחה? אתה מתחרה?
אתה בחור די מלומד וותיק כאן בפורום ואתה מכיר את ההמלצות בנושא...

על פניו המינון של ה-TRT נראה בסדר (לא גבוה ולא נמוך), אבל הערכים ששאלתי עליהם הן התוצאות של המוגלובין והמטוקריט בזמן ה-TRT,
למרות שלפי התיאור שלך עד כה אתה נמצא יותר זמן בסייקל (בלאסט) מאשר ב-TRT (קרוז),
ולפיכך הערכים שהצגת משקפים פחות או יותר את הערכים הנמוכים בשגרה שלך (שהרי בזמן הסייקל הם רק יחמירו).

השגרה הזאת מהווה סכנה מסוימת עבורך ועליך לעשות את השיקולים השונים בנושא, לדוגמא:
1. להגדיל את המנוחות בין הסייקל על מנת לאפשר לרמות לרדת ולגוף להתאזן.
2. לא להפריז במינונים (לא בשיוט ולא בפיצוץ).
3. לשקול ביצוע תרומות דם באופן קבוע, למרות שהרמות שלך (כמו שכבר הסברתי לפותח האשכול) - המוגלובין מעל 18 - לא יאפשרו לך לתרום דם למד"א אלה רק לבצע הקזת דם ע"י הפניה מרופא.
4. קרא על פוליציטמיה וסכנותיה ותעשה את שיקולייך. החלט אם הסיכון המוגבר להתקפי לב ומוות שווה את זה.
החלט מהם ערכי הסף שאינך רוצה לעבור, עקוב אחריהם לאורך השנה (בעייתי בזמן הבלאסט מן הסתם), ופעל כדי לא לעבור אותם.

מכיוון שהרמות שלך נשארות גבוהות לאורך כל השנה אתה בהחלט מציב את עצמך בסיכון די גדול,
מפתחי גוף מקצועיים בחו"ל שמבצעים בלאסט&קרוז תורמים דם בצורה קבועה כל חייהם.

בסופו של דבר אין לכך פתרון קסם - זה סיכון לא קטן שאתה לוקח עקב אורך החיים שלך - תחליט אתה אם הוא שווה את זה.

עישון של נרגילה מדי פעם יכול לגרום לרמות כאלו גבוהות של המטוקריט והמוגלובין?
ובכל מקרה, נראה לי קצת לא אחראי לפתור בכך את הנושא.

אילו הרמות שלו אף היו יותר גבוהות בבדיקות קודמות? צריך להמשיך לעקוב ולברר ולא להתעלם מהבעיה.

מה גם שגם אם העישון מדי פעם מסביר רמות גבוהות שכאלו - עדיין צריך לטפל בכך ולנסות להוריד אותם עקב הסכנה לטווח הארוך.

בכל זאת יש לך הרבה יותר ידע ונסיון, מה דעתך?
@יניב ריז

אלו אכן רמות גבוהות, אך צפויות במהלך סייקל.
אורך החיים של תאי דם אדומים הוא באזור 120 יום לכן סביר שהרמות נשארו גבוהות מהסייקל.
כמה זמן מנוחה היה בין הסייקלים נטו? מקווה שלפחות 3 חודשים.

סביר להניח שאם היית עושה בדיקה לאחר חודשיים נוספים הערכים היו יותר נמוכים,
אך לדעתי היה כדאי לך לוודא לפני הכניסה לסייקל נוסף. אלו זוג מדדים שצריך להדאיג אותך לפני כניסה מחודשת לסייקל בעקרון.
להבא תנסה לעשות בדיקת דם נוספת ממש לפני הכניסה לסייקל נוסף על מנת לוודא את רמתם.

אגב אם אני לא טועה אתה מטופל ב-TRT לא? אתה עושה בדיקות דם תקופתיות? אם כן איך התוצאות של המוגלובין והמטוקריט?
אולי המינון TRT שלך גבוה מדי וגורם לרמות גבוהות מדי.

מבחינת הנחיות של אנדרוקרינולוגים (בחו"ל וגם בארץ לדעתי) רמות ההמוגלובין/המטוקריט גבוהות כאלו הינן התוויה להפסקת הטיפול (cut-off) עקב הסכנות האפשריות, ולאחר וידוא שהרמות ירדו התחלה מחדש במינון נמוך יותר.
ערכי המוגלובין/המטרוקריט בדם הם מדד חשוב בקביעת המינון, וחלק חשוב מהדרישה לבדיקות דם תקופתיות.

(שוב - אלו רמות שנובעות מסייקל, אבל כדאי לך לבדוק ולעקוב אחרי רמתם במהלך ה-TRT).
--

ולפותח הפוסט (וגם לך mars) - נקודות חשובות:
זה יעזור לערכים קצת לרדת, והתייבשות במצב שלך מסכנת אותך.

לקראת בדיקת הדם הקרובה הקפד לא לעשן לפחות כמה ימים (אם אתה מסוגל), וכמובן להרבות בשתיה גם בבוקר הבדיקה כבר מרגע שאתה קם.
(אין בעיה לשתות מים לפני בדיקת דם).

נו,אז עשית סייקל אמרתי לך רשימה של אבחנות אפשריות בינהן סייקל ועישון. מה לא אחראי בלתת לך אבחנות מבלי שאתה פריטת לי את ההיסטוריה הרפואית, ולכן האבחנת שתקבל ממני הן לפי השערות האם אתה מסייקל ,מעשן או מנגב בנייר טואלט עם 3 שכבות?

אתה צריך להעריך את זה מבלי שבכלל סיפרת לי שאתה מעשן ומסייקל, שעליתי על זה לבד, רק לפ 2 חריגות בבדקות דם שהעלת. תמצא לי רופא שיאבחן שאתה מעשן ומסייקל מ-2 סטיות קטנות בספירת דם, מבלי שאתה תספר לו את ה לפני שהוא קורא את הבדיוקות? בהצלחה למצוא כזה.

ושלא לדבר על ה-FALSE POSITIVE של אינזימי הכבד, שהיו מחרפנים את רופא המשפחה הממוצע... לא רק שלא הית מקבל אבחנה נכונה, היית מקבל הפניות לאינספור בדיקות מיותרות.

יניב, שים לב שקצת התבלבלת, אני לא פותח האשכול, ופותח האשכול לא עשה שום סייקל לדבריו (אלא בחור אחר בשם mars).
זה בדיוק הסיבה שלדעתי לא נכון להתעלם מהערכים הגבוהים ולפתור זאת ב"עישון נגרילה מדי פעם" כדברי פותח האשכול.

במשפט אחת לאשר את המדדים הללו ולהמשיך הלאה זאת אכן שגיאה לדעתי,
תשובה יותר נכונה (לדעתי) תהיה באמת לבקש פרטים נוספים ובכל מקרה להצביע על הבעיה ולהציע בירור מעמיק.
יכולה להיות כאן בעיה סמויה שמסכנת את פותח האשכול, ובכל מקרה צריך לטפל בה גם אם העישון מדי פעם הוא הגורם לה.
אינך מסכים?

(ברור לי שאתה אדם מאוד עסוק ולא יכול לעזור ולהיות בקשב מלא לכל אחד ואחד, אך עדיין אני חושב שהערה במקום).

קח זאת כביקורת בונה, ודאי שאין לי שום דבר וחצי דבר אישי נגדך.

אני דווקא מאוד (מאוד) מעריך את תרומת הזמן שלך, הידע והנסיון, ולמדתי ממך לא מעט,
והנה הזדמנות להודות לך על כך, אז תודה רבה.
(אני גם בטוח שרבים מחברי הפורום היו מצטרפים לתודה זו).

@יניב ריז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית