לכל המתחרים

לדעתך זה כנראה סביר להשמיד תוצרת לשם הורדת מחירים..? מזון שיכל להגיע לרעבים?
איך השמדת תוצרת תביא להורדת מחירים?
ההיצע יורד, והביקוש נשאר זהה. זה מעלה את המחיר.
פספסתי משהו?

לא פספסת.. זה מעלה את המחיר, תיקנתי. טעות בהקלדה 🤣
אוקיי. ולמי יש אינטרס לעשות את זה? לחקלאי למשל? כלומר, את חושבת שהוא יצליח למכור טון אבטיחים ביותר כסף ממה שהוא ימכור שני טון אבטיחים?

אוקיי. ולמי יש אינטרס לעשות את זה? לחקלאי למשל? כלומר, את חושבת שהוא יצליח למכור טון אבטיחים ביותר כסף ממה שהוא ימכור שני טון אבטיחים?
בפועל זה מה שהם עושים.. אני לא זו שתגן על העמדה שלהם בדיון הזה.. לפי דעתי זה רעיון גרוע
http://healworlds.blogspot.co.il/2014/05/360.html
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3639461,00.html
אבל אתה יכול לשאול את @coldfire אם הוא מצדיק את הרעיון

"שטות כלשהי של פרויקט ונוס".. 😃
פרסקו אומר שהכלכלה צריכה להיות מבוססת משאבים ולא כסף. בגלל שכסף היום, בשיטה הנוכחית, אינו מוגבל. והוא גם דמיוני... מישהו יכול לצבור סכום גדול מאוד של כסף שניתן למחוק אותו בשנייה.
ולגבי אותו מחסור שאתה מדבר עליו... יש קונצנזוס..

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4218263,00.html
לדעתך זה כנראה סביר להשמיד תוצרת לשם העלאת מחירים..? מזון שיכל להגיע לרעבים?
ובכלל, אין גבול לצריכה האנושית.. אין נקודה בה מישהו מרגיש שבע. תמיד לקנות עוד ועוד..

והנה שוב ד"ר אושי שהם קראוס.. הפעם לא בכתבה בynet אלא בבלוג שלו (שם הוא גם כותב על תפישות שונות לגבי עתיד הקפיטליזם, די מעניין)
http://www.ushi.co.il/index.php/articles/ynet/341-2014-08-08-14-19-19

כאן כבר ברחת מהטענות שלך לגבי קפיטליזם שמעודד אלימות לכך שזה לא מוסרי להשמיד את הרכוש של עצמך. ד"ר אושי לא ממש מעניין אותי וגם לא ויכוח עם אנשי פרויקט ונוס. אז אני אתן לך את המילה האחרונה 😘

בפועל זה מה שהם עושים.. אני לא זו שתגן על העמדה שלהם בדיון הזה.. לפי דעתי זה רעיון גרוע
http://healworlds.blogspot.co.il/2014/05/360.html
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3639461,00.html
אבל אתה יכול לשאול את @coldfire אם הוא מצדיק את הרעיון
המצב המתואר מדבר על סיטואציה שמכריחים את החקלאי להשמיד סחורה, לא כי הוא רוצה. זה חלק מההסכם שלו עם הרשת. ויש מעט רשתות, כי השוק לא פתוח. בשוק פתוח יהיו יותר רשתות והוא יוכל למכור יותר. זה לא שהוא מעדיף לשרוף את הסחורה שלו במקום למכור אותה, את יודעת.
אבל אשמח לשמוע את דעתו של הרב הראשי לענייני כלכלה, @coldfire

כאן כבר ברחת מהטענות שלך לגבי קפיטליזם שמעודד אלימות לכך שזה לא מוסרי להשמיד את הרכוש של עצמך. ד"ר אושי לא ממש מעניין אותי וגם לא ויכוח עם אנשי פרויקט ונוס. אז אני אתן לך את המילה האחרונה 😘

אבל אחי! קבל!
maxresdefault.jpg

כולם היו חיים באחד כזה אם הליברטרנירניאנים לא היו כאלה חארות :(

המצב המתואר מדבר על סיטואציה שמכריחים את החקלאי להשמיד סחורה, לא כי הוא רוצה. זה חלק מההסכם שלו עם הרשת. ויש מעט רשתות, כי השוק לא פתוח. בשוק פתוח יהיו יותר רשתות והוא יוכל למכור יותר. זה לא שהוא מעדיף לשרוף את הסחורה שלו במקום למכור אותה, את יודעת.
אני גם אמתין לתשובה של הרב @coldfire 😃

כבר אמרתי שמותר לי להשמיד את הרכוש שלי, ואפילו נתתי לך את המילה האחרונה אחרי זה. מה עוד את צריכה?
רק רציתי שתענה לביסט 🙁

איך אתה יודע/מסיק שחקלאי לא מעדיף לשרוף סחורה שלו במקום למכור?

אוקי. ראיתי עכשיו גם את התגובה הזו שלך:

תקרא אותה שוב ותבין שהתשובה (כן/לא) לשאלה שהצגת פה מסבירה גם את המענה לסוגיה שציטטתי למעלה.

איך אתה יודע/מסיק שחקלאי לא מעדיף לשרוף סחורה שלו במקום למכור?

אוקי. ראיתי עכשיו גם את התגובה הזו שלך:

תקרא אותה שוב ותבין שהתשובה (כן/לא) לשאלה שהצגת פה מסבירה גם את המענה לסוגיה שציטטתי למעלה.
כי אני יוצא מנקודת הנחה שעל מכירה של הסחורה הוא מקבל כסף ולא נותן מתנה, ושמשריפת הסחורה הוא לא.
אני גם יוצא מנקודת הנחה שהוא רוצה להרוויח יותר מאותה עבודה שהוא כבר עשה.
אתה ברצינות לא מבין למה למנהל חנות מחשבים זה יותר יעיל למכור את המחשבים מאשר לשרוף אותם?

כי אני יוצא מנקודת הנחה שעל מכירה של הסחורה הוא מקבל כסף ולא נותן מתנה, ושמשריפת הסחורה הוא לא.
אתה ברצינות לא מבין למה למנהל חנות מחשבים זה יותר יעיל למכור את המחשבים מאשר לשרוף אותם?

ביסט, לקחת פעם קורס מבוא לכלכלה א'/מיקרו?

אם כל המחשבים שלך מגיעים ממספר מוגבל של חנויות,יש מה שנקרא היצע וביקוש,אם הביקוש גובר על ההיצע,המחיר שלו עולה.
ואם באותו יום אני מוכר בממוצע 2 מחשבים ,זה שיהיה לי יותר או פחות לא יגדיל את המכירות,אבל המחיר שלהם כן יכול לעלות בהנחה שיש פחות היצע

אם כל המחשבים שלך מגיעים ממספר מוגבל של חנויות,יש מה שנקרא היצע וביקוש,אם הביקוש גובר על ההיצע,המחיר שלו עולה.
ואם באותו יום אני מוכר בממוצע 2 מחשבים ,זה שיהיה לי יותר או פחות לא יגדיל את המכירות,אבל המחיר שלהם כן יכול לעלות בהנחה שיש פחות היצע

אני מנחש שהוא לא למד כלכלה בסיסית ולכן סיכוי סביר יותר להסביר דרך "יצרן" כמו חקלאי ולא ריטיילר.
(מה שכן, זה באמת אחד המקומות הכי קיצוניים ברצון של אנשים להתנצח גם כשאין להם מושג ירוק)

ביסט, לקחת פעם קורס מבוא לכלכלה א'/מיקרו?
שום דבר פורמלי, ואשמח לשמוע אם משהו שאני אומר שגוי. אבל תצטרך להסביר בשביל זה.

זה רק אומר שמשתלם לך לשרוף את הסניף של המתחרה. לא את המחשבים שלך. אם יש לך 3 מחשבים ומכרת רק 2, אני לא רואה סיבה לשרוף את השלישי במקום למכור אותו למחרת ולקבל עליו כסף.
איזה עסק אתה מכיר שמשלם כסף כדי שיהיה לו מוצר כלשהו (לא משנה אם הוא קונה אותו או מגדל/בונה אותו) ואז שורף אותו במקום למכור? על מה אתם מדברים?

הדוגמה בכתבה שהובאה כאן היא דוגמה לחקלאי שלא היה לו למי למכור את שאר הסחורה, כי הרשת לא הסכימה לקנות יותר ממה שהיא הייתה צריכה, ועל פי החוזה שלו היה אסור לו למכור לאחרים. הוא לא שרף את הסחורה שלו במקום למכור אותה ולהרוויח עליה כסף. על מה אתם מדברים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית