הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עליה בשריר בחיטוב?

dennisji

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן.
אני נמצא בחיטוב כבר כחודש ושבוע. יש לי שינויים אדירים בשומן (התחלתי דיי שמנמן אבל הייתה לי מסת שריר זעירה)
עכשיו שמתי לב שאני עולה במשקלים באימונים. התחלתי ב12.5 ביד קדמית לדוגמא משקולות חופשיות ועכשיו אני עושה 15 בקלות,בנצ' התחלתי 42 עכשיו אני 55..זה הגיוני שאני עולה גם במסת שריר? אני אוכל נכון,לוקח אבקות חלבון וכו'. שומר על גרעון קלורי,לא אוכל שטויות. אפשרי?

לא. לא אפשרי. עלייה במסת שריר = עלייה במשקל. אם אתה לא עולה במשקל אתה לא עולה במסת שריר. זה שאתה עולה במשקלי עבודה בזמן חיטוב זה מעולה, אתה כן מפתח סיבולת וחוזק של השריר אבל לא מגדיל את המסה שלה.

• פותח/ת השרשור
לא. לא אפשרי. עלייה במסת שריר = עלייה במשקל. אם אתה לא עולה במשקל אתה לא עולה במסת שריר. זה שאתה עולה במשקלי עבודה בזמן חיטוב זה מעולה, אתה כן מפתח סיבולת וחוזק של השריר אבל לא מגדיל את המסה שלה.

מממ אבל אני למשל לא יורד במשקל כלכך,אבל בשומן אני רואה שאני יורד המון,מבחינת בטן ידיים חזה רגליים הכל קיצר.
כלומר התחלתי לדוגמא 92 עכשיו אני 89 אבל כבר כל הבגדים ענקיים עליי.
אבל מבחינת שרירים זה כאילו אני גדל בגוף. אני יודע שאומרים שבחיטוב נראה כאילו גדלים במסת שריר בגלל שרואים יותר תשריר,אבל אני יודע מה היה לי מקודם ומה יש לי עכשיו.

זה לא נכון, אפשר להעלות מסת שריר בחיטוב, יש הרבה עדויות לכך אצל מתאמנים מתחילים, אצל מאומנים זה סיפור אחר.
ואין דבר כזה לפתח כוח בלי להעלות במסת שריר, יש אולי בתיאוריה, אבל בפועל זה פשוט לא קורה

ניתן לגייס יחידות מוטוריות לעבודה עצימה ולהתקדמות עד גבול מסויים.
תראה תיאורתית אין קשר בין מסת השריר ליכולת של מערכת העצבים לגייס יחידות מוטוריות, ככה שתיאורתית אתה יכול להגיד שאתה יורד במסת שריר ועולה בכוח, אבל בפועל כפי שאנחנו רואים, כוח קשור למסת שריר, כך כשיש ירידה בכוח יש גם ירידה במסת שריר ולהפך. אם אתה מכיר מחקר שהראה אחרת אני אשמח לקרוא אותו

תראה תיאורתית אין קשר בין מסת השריר ליכולת של מערכת העצבים לגייס יחידות מוטוריות, ככה שתיאורתית אתה יכול להגיד שאתה יורד במסת שריר ועולה בכוח, אבל בפועל כפי שאנחנו רואים, כוח קשור למסת שריר, כך כשיש ירידה בכוח יש גם ירידה במסת שריר ולהפך. אם אתה מכיר מחקר שהראה אחרת אני אשמח לקרוא אותו
לא.. לא חיפשתי אז אין לי מחקר בנושא.
הדבר היחיד שיש לי הוא החיטוב הארוך והמתיש שלי שבו הצלחתי להתקדם למשך תקופה בכל תרגילי הבסיס ולרדת במשקל במקביל, ואף להמשיך להתקדם בדדליפט עד שלב מסויים (לא מזמן).

כרגע אני כבר חלש אבל הייתה תקופה שזה היה אחרת, ואני לא חושב שצברתי מסת שריר.. אם כבר, איבדתי.
אבל זאת רק הנחה עצמית שלי, לא מבוססת על כלום 😃

כרגע אני כבר חלש אבל הייתה תקופה שזה היה אחרת, ואני לא חושב שצברתי מסת שריר.. אם כבר, איבדתי.
אבל זאת רק הנחה עצמית שלי, לא מבוססת על כלום
אני מניח שלא מדדת היקפים, כך שקשה להסיק מסקנות לגבי המסת שריר, בכל מקרה טוב לשמוע עוד עדות מעניינת

ניתן לגייס יחידות מוטוריות לעבודה עצימה ולהתקדמות עד גבול מסויים.
אני חושב שבמקרה הזה מדובר בגם וגם. לא מפתיע ואופייני למתאמן מתחיל. אחת הגוף מאומן מעט יותר הוא יתפס במשקלים וכמובן כפי ש @לוטם ציין, ישנם מחקרים למכביר המצביעים על צבירת מסת שריר נקי בחיטוב במקרי הקצה (מתחילים לא מאומנים, אוביס וכדומה...)

לעלייה במשקלים עתכנו גם עוד מס תשובות.
שיפור טכניקה, הפן המנטאלי התחזק גיוס יחידיות מוטריות.
מבחינה לא מדעית: מתאמן מתחיל תמיד רץ במהירות במשקלים גם בחיטוב גם בגרעון קלורי גדול.
המקרים מסוימים יש עלייה במסת שריר בחיטוב זה קורה אצל מתחילים(שהתחילו עם אחוז שומן גבוה ומסת שריר נמוכה) וגם אצל נשים.
בגלל שאתה אומר שאתה מתאמן חודש ושבוע לדעתי זו פשוט התרגלות הגוף לאימוני כח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית