הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הקפצת אינסולין ע"י מוצרים דיאטטיים בזמן חיטוב

• פותח/ת השרשור Denver
  • פורסם בתאריך

Denver

משתמש פעיל
386
108
נק' מוניטין:
158
386
108
שלום,
יש לי שאלה תאורטית שכבר הרבה זמן מעניינת אותי, האם אדם שנמצא בחיטוב ושותה משקאות
דיאטטיים/אוכל מוצרים דלי קלוריות שבהם גם יש תחליפי סוכר(אמנם ללא קלוריות או דלות קלוריות), האינסולין אצלו בדם יעלה בעקבות כך
באותה מידה שיכל לשתות משקה המכיל סוכר? (מצב בו החיטוב יכול להיפגע)
או שהאם הקביעה החד משמעית שסך הקלוריות היומי הוא מה שרלוונטי בסופו של דבר לגוף להורדת המשקל? (אלא אם כן יש סייגים/משתנים - כמו השאלה התאורטית?)

תודה 😃

כל הממתיקים האלה הם לא באמת סוכר, אני לא חושב שהגוף יפריש אינסולין כדי לפרק אותם (ואולי אני טועה כמובן)
דווקא נראה לי שאנשים שמרבים לצרוך מאכלי דיאטטיים שמכילים ממתיקים מלאכותיים רבים נמצאים בסיכון רב יותר לסוכרת דווקא בגלל
שהגוף לא מפריש אינסולין מכיוון שהוא לא מזהה אותם כפחמימה ולאחר שימוש ממושך לא יידע לזהות פחמימה אמיתית.

סתם ירייה בחושך.
אשמח לעוד דעות

זה לא נכון/מאוד לא מדויק (התגובה הקודמת)
מה שאתה מעונין לבדוק זה את ה GI (אינדקס גליקמי) של ממתיקים ואז תגלה שחלק משמעותי מתחליפי הסוכר
הינם בעלי אינדקס קרוב מאוד לסוכר שולחני.
במקביל, זה נכון שסך הקלוריות היומי/תקופתי שלך חשוב גם הוא וכנראה אפילו יותר.
הביוכימיה של הגוף זה עסק מורכב מאוד ואי אפשר לקבל תשובות כן ולא חד משמעיות.

ייתכן וקיימת הפרשת אינסולין מסויימת בתגובה לטעם המתוק או לתחליפים מסויימים בחלופות הדיאטטיות, בין אם זה קיים או לא, זה עדיין זניח.
מעבר לכך, גם אם הייתה הפרשה אינסולינית שווה בין כוס משקה דיאטטי לממותק, זה לא היה פוגע בתהליך ההרזייה.
סך הקל' הוא אכן מה שקובע בפסוקו של יום.

ממתיקים מלאכותיים כמו סוכרלוז, אספטריים K וכו' לא יכולים להקפיץ אינסולין כי הגוף לא יודע באמת לפרק אותם. מה שמקפיץ אינסולין אלו פחמימות כוהליות שלהן יש 0.2-3 קלוריות לגרם והן כן יכולות להקפיץ את האינסולין. למידע נוסף עליהן ניתן לקרוא כאן:
https://www.kilogram.co.il/1494/נטו-פחמימות/

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית