הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

BMI אל מול מידדת היקף מותן

• פותח/ת השרשור moo
  • פורסם בתאריך

moo

משתמש על
13,041
803
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
59,934
13,041
803
כולנו מכירים את מדד ה BMI
המדד משכלל גובה ומשקל

הבעיה שהוא לא משקף את המציאות כיוון שהוא לא לוקח בחשבון אחוז שומן
אדם שרירי וחטוב ואדם שמן באותו גובה ומשקל יקבלו את אותו ערך במדד הזה

הפתרן הפשוט שעליו רשמתי הוא מדידת היקף מותן

http://rcts.co.il/דיאטה-חיטוב-ולמה-נשאר-לי-שומן-בבטן-מדי/

במחקר החדש שפורסם בכתב העת BMC Medicine, יצרו החוקרים מאוניברסיטת אוקספורד ברוקס שיטת מדידה חדשה של יחס מותן לגובה (WHtR). הם מצאו כי מדידת הגובה של אדם עם חוט, וקיפולו לאחר מכן לשניים ובדיקת ההתאמה למותן שלו יכולה להיות אינדיקציה טובה יותר לשאלה האם אדם הוא סובל מעודף משקל. הסיבה לכך קשורה לדבריהם בעיקר לכך ששומן לבן נוטה להתרכז בעיקר בבטן, ואילו שומן חום מפוזר במקומות אחרים בגוף. שומן בטני נמצא במחקרי עבר רבים כקשור למחלות לב, סוכרת, והפרעות מטבוליות אחרות.

למחקר

http://www.biomedcentral.com/1741-7015/12/207

לכתבה
http://healthy.walla.co.il/item/2866567

ה bmi, כמו הרבה דברים בחיים תפס בגלל שהוא מאוד פשוט ומובן.
הוא נולד איפה שהוא במאה ה 19 ושרד עד עכשיו, השימוש הרפואי שלו די מפוקפק אבל הוא מאוד שימושים בחישובים אקטוארים בביטוח חיים/בריאות

קצת מצחיק שבשישה עמודים לא צירפו תמונה איפה למדוד.

השימוש הרפואי שלו די מפוקפק
BMI זה מדד מעולה לכלל האוכלוסיה, מכמה סיבות, על פי המכון הראשי לסטטיסטיקה 97% מהאוכלוסיה אינה מתאמנת כלל, גם ה-3% אחוז שכן מתאמנים לוא דווקא עוסקים באימוני התנגדות והם בעלי מסת שריר גבוהה, וגם המתאמני כוח החובבנים לא באמת מגיעים למצב שרמת המסת שריר שלהם כה גבוהה שהם אשכרה מגיעים לקטגוריית "עודף משקל" אלא אם כן באמת יש להם יחסית הרבה שומן. וגם אותם ספורטאים תחרותיים בעלי מסת שריר גבוהה בעלי תחלואה גבוהה מאותם ספורטאים חובבנים שעומדים ב-BMI תקין
לכן אני לא רואה סיבה מספיק טובה למה BMI לא ישומש ברפואה, הוא מדד מצויין למעל מ-99% מהאוכלוסיה

@לוטם
כשכתבתי שהשימוש הרפואי שלו די מפוקפק, הכוונה שיש כלים הרבה יותר מדוייקים לבדוק סיכוי למחלות כמו בדיקת דם. לכן אף אחד לא יקבל טיפול רפואי על סמך bmi.
בנוסף יש לו מעט חסרונות ל bmi כמדד, אתה מוזמן לקרוא עליהם.
סתם נקודה למחשבה האם לדעתך 72 קילו על 170 זה עודף משקל?

תראה חנן, אף אדם אינו מקבל טיפול על סמך BMI בלבד בעולם הרפואה, זהו סך הכל מדד להשמנה שידועה כמקדמת מחלות. האפידמיולוגיה הראתה שאנשים בעלי BMI גבוהה בעלי תחלואה גבוהה יותר, כנ"ל לגבי BMI נמוך מידי,
סתם נקודה למחשבה האם לדעתך 72 קילו על 170 זה עודף משקל?
ברור שלא, אפילו מדד ה-BMI מחשיב זאת כמשקל תקין. חשוב שתבין עוד דבר, ההתייחסות ל"עודף משקל" בעולם הרפואה היא לא רצינית, היא כן מתחילה להיות רצינית שהמשקל מגיע ל"השמנת יתר" ו"השמנת יתר קיצונית" שכבר הרפואה מסבסדת טיפולים כמו קיצורי קיבה ומעקפים

טעות, "המרכז הראשי לסטטיסטיקה" זהו מרכז ממשלתי, שבודק לרוב סטטיסטיקות שקשורות לפוליטה וכלכלה אבל גם בודק בין היתר סטטיסטיקות בנושאים שאינם קשורים כמו נושאי בריאות, רווחה ועוד.. אחד הסטטיסטיקות שהוצגו לי בקורס מאמנים זה היה בהקשר של ה-BMI כמות המתאמנים בכלל האוכלוסיה וההשמנה שמתפתחת. אני מקווה שאני לא טועה וזה היה סטטיסטיקה של המרכז הראשי לסטטיסטיקה בארץ, אבל זיכרוני עלול להטעות אותי.

"המרכז הראשי לסטטיסטיקה" זהו מרכז ממשלתי
הסיבה לשאלתי היא שבארץ הגוף הזה נקרא "הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה", ולעומת זאת בארה"ב המצב הרבה יותר טוב מהנתונים שלך. כך מדווח ה- CDC :
"About 1 in 5 (21%) adults meet the 2008 Physical Activity Guidelines." (ההדגשה שלי). באוכלוסיה הצעירה המצב אף טוב קצת יותר. אחוז האנשים שעוסקים בפעילו ספורטיבית כלשהי (כולל אלה שאינם מגיעים לסף הקודם: 26.3% כלומר בערך רבע).

ובארצנו? מסתבר שאם להאמין לדיווחים של האנשים בסקר הלמ"ס עצמם אנחנו מעצמה ספורטיבית . לא רק שכחצי מהאוכלוסיה פעיל גופנית, לא פחות מ 13% מבני 65 ומעלה "עוסקים בפעילות לחיזוק השרירים". כדברי המשורר: "יה, שור". אני משער שהכוונה של העונים היתה בעיקר לשרירי האגודל והלסת (הנתונים הם משנת 2010):
upload_2015-7-7_11-14-28.png

נערך לאחרונה:
הסיבה לשאלתי היא שבארץ הגוף הזה נקרא "הלישכה המרכזית לסטטיסטיקה", ולעומת זאת בארה"ב המצב הרבה יותר טוב מהנתונים שלך. כך מדווח ה- CDC :
"About 1 in 5 (21%) adults meet the 2008 Physical Activity Guidelines." (ההדגשה שלי). באוכלוסיה הצעירה המצב אף טוב קצת יותר. אחוז האנשים שעוסקים בפעילו ספורטיבית כלשהי (ככלל אלה שאינם מגיעים לסף הקודם: 26.3% כלומר בערך רבע).

ובארצנו? מסתבר שאם להאמין לדיווחים של האנשים בסקר הלמ"ס עצמם אנחנו מעצמה ספורטיבית . לא רק שכחצי מהאוכלוסיה פעיל גופנית, לא פחות מ 13% מבני 65 ומעלה "עוסקים בפעילות לחיזוק השרירים". כדברי המשורר: "יה, שור". אני משער שהכוונה של העונים היתה בעיקר לשרירי האגודל והלסת (הנתונים הם משנת 2010):צפה בקובץ המצורף 27691
אני מניח שהחזקתי במידע שגוי, טוב לראות שהמצב הוא שונה.
תודה לך על הבדיקה המעמיקה. 👏

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית