הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גדילה מקסימאלית במסת שרירו

ilanmk11

מושעה
336
4
נק' מוניטין:
-4
336
4
קנטרי גן עברון בנהרי
נגיד ואסור לי סקוואט ודדליפט
קראתי הרבה מאמרים כמו זהhttp://www.kilogram.co.il/1474/כך-תשיגו-ידיים-גדולות/ והבנתי שבשביל לגדול צריך לעשות את התרגילים מכיוון שגודלים הכי הרבה במשיכות ובלחיצות ולא בתרגילים כמו כפיפות מרפקים פשיטות מרפקים בגלל שאתה לא יכול להרים בהם משקלים גבוהים כמו בסקוואט והדדליפט ופרס ושכל הגוף גודל בתרגילים האלה... האם זה נכון שאם אני לא יעשה את התרגילים האלה אני לא אגדל טוב ?
אין שום תחליף ??
אני לא רוצה להיות באדי בילדר כלומר אני לא רוצה להגזים...
תודה רבה לעוזרים!!!! 😃

ברגע שאתה עושה סקוואט, הגוף מפריש כמון ענקית של הורמון גדילה. בכללי ברור שאתה תגדל בלי סקוואט ודדליפט אבל הגוף שלך יהיה חלש באופן מסויים. סקוואט ודדליפט לא רק מחזקים את השרירים אלא גם גידים והשלד ושרירים שאתה לא יודע שבכלל קיימים אצלך. למה אסור לך לעשות סקוואט ודד?

• פותח/ת השרשור
סיבה רפואית בעיית גב אני יודע שתגידו שמותר וזה וזה...
אבל נגיד שאסור לי מה לעשות איך לגדול בלי התרגילים האלה ולהתחזק
חשוב לאמר שאני בן 17 וחצי
אפשר לגדול בלעדיהם, אבל זה ממש חבל ואין לי כח להכנס לזה, מה הסיבה שאתה לא יכול?
אתה יכול להסביר לי איך אפשר לגדול בלעדיהן תודה רבה !!
ברגע שאתה עושה סקוואט, הגוף מפריש כמון ענקית של הורמון גדילה. בכללי ברור שאתה תגדל בלי סקוואט ודדליפט אבל הגוף שלך יהיה חלש באופן מסויים. סקוואט ודדליפט לא רק מחזקים את השרירים אלא גם גידים והשלד ושרירים שאתה לא יודע שבכלל קיימים אצלך. למה אסור לך לעשות סקוואט ודד?
מה התחליף הכי טוב לתרגילים האלה

אין תחליף לסקוואט ודדליפט. גם לי היו בעיות גב והרופא אמר לי לא ללכת בכלל למכון אבל מה שעשיתי זה הורדתי את המשקלים לריצפה, למדתי טכניקה ועליתי לאט לאט. הכל עבר כאילו לא היה. השלד הגידים והשרירים התחזקו ותמכו בעמוד השידרה והיום הגעתי למשקלים שלא חשבתי בכלל שאני מסוגל בגלל כאבי גב שהיו לי פעם. סקוואט ודדליפט הם התרופה הכי טובה לדעתי.

• פותח/ת השרשור
לפי התמונה שלך אין לך ויש לי טיפה כאב כשאני מתכופף
לא יודע אבל נראה לי שזה יכול להחמיר אם עושים עם משקלים כבדים

ברגע שאתה עושה סקוואט, הגוף מפריש כמון ענקית של הורמון גדילה
כמות הטסט' שמופרשת בזמן סקוואט אכן יותר גדולה מכמות הטסט' שמופרשת בתרגילי מכונות לרגליים אבל היא כמות כל כך לא רלוונטית שאין אפילו טעם להזכיר את זה.

• פותח/ת השרשור
כן אבל בסקוואט כל הגוף גודל כלומר אתה מרים משקל כבד אותו דבר דדליפט ובכפיפות מרפקים עם מוט נגיד ופשיטות אתה מרים פחות משקל אז הידיים גודלות הרבה יותרבדדליפט ובסקוואט ובפרס יותר מכפיפות מרפקים עם מוט ופשיטות מרפקים
או שאני טועה tank

כן אבל בסקוואט כל הגוף גודל כלומר אתה מרים משקל כבד אותו דבר דדליפט ובכפיפות מרפקים עם מוט נגיד ופשיטות אתה מרים פחות משקל אז הידיים גודלות הרבה יותרבדדליפט ובסקוואט ובפרס יותר מכפיפות מרפקים עם מוט ופשיטות מרפקים
או שאני טועה tank
אין לי מושג

• פותח/ת השרשור
אפשר עוד דעות של מומחים...
מיליטרי פרס נראה לי מותר או שיש הרבה לחץ על עמוד השדרה?

אני בן 14 ואם הגוף מפריש כמות ענקית של הורמון גדילה בסקוואט אז אני לא יגבה?

• פותח/ת השרשור
כן אבל בגלל שאני לא עושה את התרגילים האלה אז אני עושה fbw ולפי התכנית של הרצל לא מעלים משקל כל אימון כלומר המטרה היפרטרפיה

זה מה שהוא אמר לי :"
לא מתקדמים במשקלים כל אימון כי אתה לא בתכנית כח שתאפשר את זה. אתה צריך להתקדם כל פעם שאתה יכול. המטרה בתכנית הזאת היא לא כח אלא היפרטרופיה. ההתקדמות במשקלים נעשית פשוט ברגע שאתה מסוגל להרים יותר - תרים יותר. אתה יכול לעשות העלאות ביניים כמו להעלות סט אחד כל פעם וכו'. יש הרבה משחקים שאתה יכול לעשות עם זה. אתה יכול להעלות את המשקל ולתת איזה חזרה-2 פחות ולהתקדם חזרה לכמות החזרות שעשית וכו'. אין עליה קבועה מוגדרת. זה ההבדל בין תכנית כח לתכנית היפרטרופיה.
אפשר להחליף את המקבילים בפולי, אני אישית מעדיף מקבילים על פני הפולי. כל מני רוטציות וכו' יכולות לבוא בשלב מתקדם יותר בFBW. בתור התחלה כשאתה עוד מסוגל לעשות את כל המורכבים בכל אימון למה לא לעשות את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית