הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריט תזונה מ 6 ארוחות ל 5 ארוחות שינוי משמעותי ?

edenyehuda

משתמש מתחיל
88
10
נק' מוניטין:
13
88
10
עד עכשיו התפריט שלי היה בנוי ככה :

ערכים של התפריט עם 6 ארוחות הם :
167 גרם חלבון , 65 גרם שומן, 440 פחמימות
סה"כ 3100 קלוריות ( לא חישבתי את הירקות והכפות חלבון)

ארוחה ראשונה :

1 קוטג 1% שומן
5 פרוסות לחם מלא
ירקות וכף שמן זית .

ארוחה שנייה :
5 פרוסות לחם מלא
3פרוסות גבינה צהובה
ירק

ארוחה שלישית :
100 גרם חזה עוף
275 גרם אורז
ירקות כף שמן זית

ארוחה רביעית :
כף חלבון על בסיס מים
115 גרם שיבולת שועל

ארוחה חמישית:
6 חלבוני ביצים
275 גרם אורז
ירקות כף שמן זית

ארוחה שישית:
5 פרוסות לחם מלא
כף חלבון על בסיס מים

הייתי אוכל את הארוחות האלה בהפרש של 3 שעות אבל מכיוון שסדר היום שלי השתנה
אני נאלץ לצמצם אותם ל 5 ארוחות וככה יצא לי ..

תפריט 5 ארוחות :

ערכים של תפריט 5 ארוחות :
170 גרם חלבון , 70 גרם שומן , 441 גרם פחמימה
סהכ 3125 קלוריות (לא חישבתי את הירקות והכפות חלבון )

ארוחה ראשונה:
1 גביע קוטג 1% שומן
6 פרוסות לחם מלא
ירקות וכף שמן זית

ארוחה שנייה:
7 פרוסות לחם
3 פרוסות גבינה צהובה
ירק
כף חלבון על בסיס מים

ארוחה שלישית :
100 גרם חזה עוף
275 גרם אורז
ירקות וכף שמן זית

ארוחה רביעית :
כף חלבון על בסיס מים
90 גרם שיבולת שועל
כוס וחצי (200מל ) חלב + כף וחצי דבש .

ארוחה חמישית :
6 חלבוני ביצים
275 גרם אורז
ירקות + כף שמן זית

מה אומרים זה שינוי משמעותי ? ההפרש בין הארוחות פה הוא של 4 שעות ...

נערך לאחרונה:
מדובר במיתוס שנופץ מזמן. כמות ארוחות יומית נועדה לעזור לבריאות, לעיכול ולנוחות. מבחינת GAINS כמות ארוחות לא רלוונטית ולא משנה. אין לך מה לדאוג כל עוד אתה מכניס את הערכים הנכונים

• פותח/ת השרשור
מדובר במיתוס שנופץ מזמן. כמות ארוחות יומית נועדה לעזור לבריאות, לעיכול ולנוחות. מבחינת GAINS כמות ארוחות לא רלוונטית ולא משנה. אין לך מה לדאוג כל עוד אתה מכניס את הערכים הנכונים

יש הרבה בודיבלדרים שעוקבים אחרי השיטה הזאת של 6 ארוחות והפרש בניהם של 3 שעות הבנתי שעוזר למטבוליזם ולסביבה אנבולית

הבנתי עוד משהו שאם אני מכניס לגוף הרבה אוכל בפעם אחת לא הכל מתעכל , ויוצא החוצה בשרותים..
בגלל זה מחלקים את זה לארוחות
זה נכון ?

יש הרבה בודיבלדרים שעוקבים אחרי השיטה הזאת של 6 ארוחות והפרש בניהם של 3 שעות הבנתי שעוזר למטבוליזם ולסביבה אנבולית

הבנתי עוד משהו שאם אני מכניס לגוף הרבה אוכל בפעם אחת לא הכל מתעכל , ויוצא החוצה בשרותים..
זה נכון ?
המיתוס שאני מדבר עליו הוא מה שאנשים קוראים לו "מצב קטבולי" שגורם לגוף שלך לפרק שריר להפקת אנרגיה ולדעתם זה יכול לקרוא גם מ4 שעות צום, כאשר מחקרית אתה צריך כמות של 12 שעות צום ואף יותר (לא סגור ב100% לגבי המספרים אז אל תצטט אותי על זה) כדי שהגוף יתחיל להגיב בצורה שלילית לצום ולהתחיל פירוקים קטאבוליים (שוב פעם אל תצטט אותי אני לא הכי מבין באיך ביולוגית כל התהליך הזה הולך).
בילדרים אוכלים הרבה ארוחות מהרבה סיבות.
קודם כל באוף סיזן הם צריכים להכניס כמות ענקית של קלוריות וחלקם מגיעים אף ל10,000 וזה לא אפשרי פיזית לאכול כל כך הרבה בפחות ארוחות. גם יש אנשים שאם הם יאכלו הרבה בארוחה אחת יהיו להם כאבי בטן ובחילות. יש עוד הרבה סיבות שאני לא מכיר כי אני לא התעסקתי בעבר בבילדרים שבגללן חלק מהבילדרים גם קמים ב2 בלילה לארוחה אבל זה לא משהו שאתה צריך לעשות.
מצידך הגוף מגיב לסך הקלורי שאתה מכניס וזהו. אם תכניס אותו ב2 ארוחות או ב18 ארוחות זה לא משנה.

כאשר מחקרית אתה צריך כמות של 12 שעות צום ואף יותר (לא סגור ב100% לגבי המספרים אז אל תצטט אותי על זה) כדי שהגוף יתחיל להגיב בצורה שלילית לצום ולהתחיל פירוקים קטאבוליים (שוב פעם אל תצטט אותי אני לא הכי מבין באיך ביולוגית כל התהליך הזה הולך).
אני זוכר שדובר בפורום על משהו שבדקו מוסלמים בזמן רמדאן, שהם לא אוכלים כל היום במשך חודש, רצו לבדוק את עניין פירוק השריר. אני לא זוכר אם זה באמת ניסוי שעשו או שזה מישהו כאן רק שאל על זה, מעניין אם מישהו יודע...

לפותח האשכול, אני מסכים עם טנק:
מצידך הגוף מגיב לסך הקלורי שאתה מכניס וזהו.
לדעתי לאכול את כל הערכים בארוחה אחת לא מומלץ, בעיקר בגלל כאבי בטן וכנראה לא הכי בריא למערכת העיכול, אבל בין 6 ארוחות ל 5 בטוח אין שום הבדל
זה שהרבה בודיבילדרים עושים את זה לא אומר שזה באמת משנה משהו. יכול להיות שהם גם אוכלים בצורה כזאת כי הרבה בודיבילדרים עושים את זה ואז זה מעגל תמידי ("אם כולם עושים את זה כנראה ככה צריך")

מפתחי גוף עושים את זה מענייני נוחות בלבד, הפיצול ארוחות במסה ממש לא קריטי כי גם ככה אוכלים הרבה ולא רעבים, בחיטוב יש עדיפות לארוחות קטנות מסיבה פשוטה, אתה אוכל ארוחה ומחכה 5-6 שעות עד הארוחה הבאה זה דבר קשה מאוד, תאכל ארוחה קטנה יותר ואחרי 2-3 שעות תאכל שוב זה הרבה יותר קל לחיות ככה.

דובר בפורום על משהו שבדקו מוסלמים בזמן רמדאן
אין לי קישור אבל עד כמה שאני זוכר חלק מהמחקרים בעקבותיהם נופץ מיתוס(?) חלון ההזדמנויות עסקו בספורטאים מוסלמים בתקופת הרמאדאן. מה שנמצא הוא שאכילה המרוכזת של ארוחה אחת גדולה לא פגעה בביצועים שלהם (לא זוכר מה בדיוק מדדו שם).

זה נכון ?
גם אם תאכל בהפרשים של כמה שעות בין הארוחות, מבטיח לך שלא הכל יתעכל ושחלק מהאוכל ייצא החוצה בשירותים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית