הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שקל vs דולר אפשר הסבר?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
ממש מעניין אותי איך עובד כל העניין הזה של מטבעות חזקים לעומת חלשים.
למה הדולר קבוע פי 3-4 מהשקל. ולמה הבאט התאילנדי חלש מהשקל פי 9 כמעט (כלומר חלש מהדולר פי 34 בערך).

חיפשתי בגוגל אבל אין הסבר ל"מתחילים" חסרי ידע בתחום.
אשמח להסבר למי שיש כח 😃

זה בכלל לא משנה כמה השער. מה שמשנה זה שינויי השערים.
תחשוב מה קרה כשישראל ביטלה את השקל ועברה לשקל חדש, ופתאום דולר לא שווה 4000 שקל אלא 4. הכלכלה התחזקה פי 1000?

זה בכלל לא משנה כמה השער. מה שמשנה זה שינויי השערים.
תחשוב מה קרה כשישראל ביטלה את השקל ועברה לשקל חדש, ופתאום דולר לא שווה 4000 שקל אלא 4. הכלכלה התחזקה פי 1000?
אז למה כולם לא עוברים לאותו מטבע?

השאלה זה עוד כמה..
מעבר לשימוש בפלאפון לתשלום ? זה יקרה ממש בכמה שנים הקרובות, אפל וגוגל הכניסו את זה כבר, זה רק עניין של זמן עד שהחנויות יתחילו לתמוך בזה ואנשים לאט לאט יתחילו להתשמש בזה.

מעבר לשימוש בפלאפון לתשלום ? זה יקרה ממש בכמה שנים הקרובות, אפל וגוגל הכניסו את זה כבר, זה רק עניין של זמן עד שהחנויות יתחילו לתמוך בזה ואנשים לאט לאט יתחילו להתשמש בזה.
אתה רואה את עצמך משלם ככה בהדר עוד כמה שנים.
וואלה אני לא.

אתה רואה את עצמך משלם ככה בהדר עוד כמה שנים.
וואלה אני לא.
ברור, מה שיהיה זה אפליקציה אצלך בפאלפון שאתה נכנס אליה מכניס סכום כסף וזה עובר לבעל העסק.
מה רע בזה ? ולא מבין מה יש לפחד פה.

ברור, מה שיהיה זה אפליקציה אצלך בפאלפון שאתה נכנס אליה מכניס סכום כסף וזה עובר לבעל העסק.
מה רע בזה ? ולא מבין מה יש לפחד פה.
אני מאמין שאולי עוד כמה שנים נוכל לשלם ככה אבל זאת תהיה הדרך השנייה ולא העיקרית.

אז למה כולם לא עוברים לאותו מטבע?
כי המטבע והחוזק שלו (=השינויים שלו לעומת מטבעות אחרים) משקפים את הכלכלה המקומית והחוזק שלה. מה זה "מקומית"? הוחלט שזה ברמת מדינה. באירופה החליטו לעבור למטבע מאוחד (אחת השטויות הגדולות, אם לא ה-).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית