הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שקל vs דולר אפשר הסבר?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך
ממש מעניין אותי איך עובד כל העניין הזה של מטבעות חזקים לעומת חלשים.
למה הדולר קבוע פי 3-4 מהשקל. ולמה הבאט התאילנדי חלש מהשקל פי 9 כמעט (כלומר חלש מהדולר פי 34 בערך).

חיפשתי בגוגל אבל אין הסבר ל"מתחילים" חסרי ידע בתחום.
אשמח להסבר למי שיש כח 😃

בגדול זה שוק, נקרא שוק המט"ח. וכמו בכל שוק, המחירים נקבעים בעיקר ע"י ביקוש והיצע (כלומר מסחר).

כרטיס אשראי ומזומן.
אתה מבין שלא יהיה הבדל בין כרטיס לשימוש בפלאפון ? אפילו הפלאפון יהיה יותר מוגן, כי סוג של אתה תיהיה אחראי לסכום שאותו יורידו לך, וברמנים/מלצרים לא יחליטו לפנק את עצמם בטיפ.

וכבר כיום מעט מאוד אנשים משתמשים במזומן, עוד מעט גם הם יעלמו, כמו שנעלמו כל אותם דברים שהפאלפון עכשיו נותן מענה להם.

אתה מבין שלא יהיה הבדל בין כרטיס לשימוש בפלאפון ? אפילו הפלאפון יהיה יותר מוגן, כי סוג של אתה תיהיה אחראי לסכום שאותו יורידו לך, וברמנים/מלצרים לא יחליטו לפנק את עצמם בטיפ.

וכבר כיום מעט מאוד אנשים משתמשים במזומן, עוד מעט גם הם יעלמו, כמו שנעלמו כל אותם דברים שהפאלפון עכשיו נותן מענה להם.
א. אין לי שום דבר נגד טיפים.
ב. אני מביא דוגמא. אם אני רוצה לתת לילד שלי כמה שקלים שילך לקנות לעצמו גלידה איך אוכל לעשות את זה בלי כסף פיזי?

א. אין לי שום דבר נגד טיפים.
ב. אני מביא דוגמא. אם אני רוצה לתת לילד שלי כמה שקלים שילך לקנות לעצמו גלידה איך אוכל לעשות את זה בלי כסף פיזי?
רוב הסיכויים יהיו לו פלאפון, אתה תעביר לו לחשבון נגיד כמה שקלים, או שאפשר יהיה ללכת נגיד ככה שברגע שהוא רוצה לשלם על משהוא אתה תקבל הודעה ואתה זה שתאשר אותה, אתה תראה את סוג העסק שאליו הוא רוצה לשלם ואולי אפילו מה בדיוק הוא קונה, כלומר הוא לא יבקש ממה 20 שקל כי הוא יוצא עם חברים ובסוף יקנה סיגריות, כמובן שזה לא חסין ב 100% אבל זה יהיה עדיף על פני מה שיש עכשיו.

רוב הסיכויים יהיו לו פלאפון, אתה תעביר לו לחשבון נגיד כמה שקלים, או שאפשר יהיה ללכת נגיד ככה שברגע שהוא רוצה לשלם על משהוא אתה תקבל הודעה ואתה זה שתאשר אותה, אתה תראה את סוג העסק שאליו הוא רוצה לשלם ואולי אפילו מה בדיוק הוא קונה, כלומר הוא לא יבקש ממה 20 שקל כי הוא יוצא עם חברים ובסוף יקנה סיגריות, כמובן שזה לא חסין ב 100% אבל זה יהיה עדיף על פני מה שיש עכשיו.
אני תמיד בעד חדשנות וטכנוולוגיה אבל זה לא נשמע נוח בכלל:confused001:.

לא ניסיתי לשכנע

בכל מקרה יש המון דברים שנשמעים לא טוב, מתרגלים אליהם ומתחילים להישמע טוב
אם זה לא מצליח עכשיו אני לא רואה את זה מצליח בעתיד.
דרך אגב זה לא מטבע כזה חדש הערך שלו יורד משנה לשנה.

אם זה לא מצליח עכשיו אני לא רואה את זה מצליח בעתיד.
דרך אגב זה לא מטבע כזה חדש הערך שלו יורד משנה לשנה.
בכללי הבעיה הכי גדולה שלו זה הלבנת הון. בכל השאר הוא יותר עדיף מכסף רגיל, והמתנגדים הכי גדולים שלו זה הממשלה (בגלל הלבנת הון) וכמובן הבנקים.

אז ככה, זה הסבר בצורה הכי גסה שיש.

מדינות מנהלות אלו עם אלו קשרי מסחר.
נניח שאתה מנהל קשרי מסחר עם אנגליה. הוא קונה ממך את התוצרת במטבע שלו(פאונד). את הפאונדים אלה אתה לא יכול לאכול. יש לך שתי אופציות-לקנות תוצרת אנגלית או במקרה של סחורה לא אטרקטיבית-למכור אותם.
כשאתה משתמש בפאונדים לקנייה של מוצרים אנגלים, הפאונד מתחזק בגלל שיש ביקוש למטבע הזה(כתוצאה מביקוש לסחורה אנגלית). כשאתה מוכר את המטבע הבריטי, הפאונד נחלש כי אין ביקוש למוצרים בריטים. מה שקורה זה שהמחיר של אותם מוצרים יורד, ואז הם הופכים להיות אטרקטיבים יותר כי הם זולים יותר.

ככה זה עובד פחות או יותר.

ממש מעניין אותי איך עובד כל העניין הזה של מטבעות חזקים לעומת חלשים.
למה הדולר קבוע פי 3-4 מהשקל. ולמה הבאט התאילנדי חלש מהשקל פי 9 כמעט (כלומר חלש מהדולר פי 34 בערך).

חיפשתי בגוגל אבל אין הסבר ל"מתחילים" חסרי ידע בתחום.
אשמח להסבר למי שיש כח 😃

ביקוש והיצע.
תחשוב על הדולר כמו על קילו עגבניות.
תשאל למה קילו עגבניות שווה לסכום מסויים של שקלים או להיפך.
סחר בין מטבעות עובד בדיוק אותו דבר.

כי המטבע והחוזק שלו (=השינויים שלו לעומת מטבעות אחרים) משקפים את הכלכלה המקומית והחוזק שלה. מה זה "מקומית"? הוחלט שזה ברמת מדינה. באירופה החליטו לעבור למטבע מאוחד (אחת השטויות הגדולות, אם לא ה-).

אתה אומר שזו אחת השטויות הגדולות בתור כלכלן או בתור אחד שזו פשוט דעתו?
אתה יודע מה קדם לאיחוד האירופי בדמות איחוד כלכלי אחר באירופה?
אתה יודע עד כמה היה איחוד זה חיובי?
אתה יודע מהן היתרונות והחסרונות של איחוד כלכלי ומדיני דוגמת האיחוד האירופי?
אתה מודע לכך שכלכלת יוון הייתה קורסת גם ללא האירו וחברותה של יוון באיחוד האירופי?
אתה יודע מה ההבדל בין איחוד דוגמת ארה"ב לבין איחוד דוגמת האיחוד האירופי?

אתה יודע מה קדם לאיחוד האירופי בדמות איחוד כלכלי אחר באירופה?
אתה יודע עד כמה היה איחוד זה חיובי?
אתה יודע מהן היתרונות והחסרונות של איחוד כלכלי ומדיני דוגמת האיחוד האירופי?
אתה מודע לכך שכלכלת יוון הייתה קורסת גם ללא האירו וחברותה של יוון באיחוד האירופי?
אתה יודע מה ההבדל בין איחוד דוגמת ארה"ב לבין איחוד דוגמת האיחוד האירופי?
אתה יודע שאתה עושה לי כאב ראש?

תיארתי לעצמי תגובה רדודה בסגנון, אבל לא עד כדי כך.
😃 עניתי מתוך ישיבה במשרד. לא היה זמן להתעמק. לא צריך לקחת קשה את השטויות שלי.

בוודאי שאני יודע מה היתרונות של איחוד כלכלי (את מי בכלל מעניינים היתרונות המדיניים בהקשר לשרשור?), אני רק חושב שהחסרונות שלהם עולים עליהם. אני מודע לעובדה שאת גרמניה, הולנד, או כל מדינה אחרת פשוט לא מעניין לסחוב את ההתמוטטות של יוון, ומה לעזאזל היה קורה לה ללא האיחוד. ואני מודע לעובדה שאיחוד דוגמת ארה"ב הוא דוגמא לא טובה לטענה(?) שלך, כי באיחוד הזה המדינות החל מנקודה מסוימת ראו את עצמן כעם אחד (מושתת על רעיון, ולא על היסטוריה, אבל עדיין), לעומת האיחוד המלאכותי באירופה שבו הקשר בין הצדדים הוא מיקרי בהחלט.

כן, זאת דעתי בלבד.

כרטיס אשראי ומזומן.

בכרטיס אשראי התשלום דיגיטלי

כרטיס נטען/צ'יפ/מכשיר אלקטרוני אחר.

אני תמיד בעד חדשנות וטכנוולוגיה אבל זה לא נשמע נוח בכלל:confused001:.

לי באופן אישי כרטיס אשראי יותר נוח ממזומן.
אני לא מתעסק עם אגורות וגם יש מעקב אחרי התשלומים.
אני יכול לצפות בקניות שנעשו לפני 3 שנים וגם להציג אותם בתור אסמכתא במידת הצורך.

בכללי הבעיה הכי גדולה שלו זה הלבנת הון. בכל השאר הוא יותר עדיף מכסף רגיל, והמתנגדים הכי גדולים שלו זה הממשלה (בגלל הלבנת הון) וכמובן הבנקים.

הארנק הגדול ביותר של הביטקויין שייך ל FBI
(כלומר הממשלה משתפת פעולה עם המטבע)
מישהו הציג אסמכתא והיה על זה דיון באחד הפורומים של שוק ההון.
יש תיאוריית קונספירציה שגורסת שהביטקויין נוצר ע"י ממשלת ארה"ב דווקא כדי לעקוב באופן סמוי אחר העברות כספים בלתי חוקיות בעיקר של טרוריסטים.
כך או כך, יש מעקב סמוי אחרי העברות הכספים.

כי המטבע והחוזק שלו (=השינויים שלו לעומת מטבעות אחרים) משקפים את הכלכלה המקומית והחוזק שלה. מה זה "מקומית"? הוחלט שזה ברמת מדינה. באירופה החליטו לעבור למטבע מאוחד (אחת השטויות הגדולות, אם לא ה-).
דווקא אחלה של דבר.
תחשוב שאם אתה רוצה לעשות טיול באירופה, אתה באמת כל היום תלך לאיזה CHANGE שייקח ממך איזה 100000 שקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית