טוב האמת שהשתעממתי למוות והחלטתי לשחק קצת במטבח.
אחרי גלישה קצרה בפורום תפס לי את העין המתכון של חן סויקר לפנקייק חלבון.
שיניתי אותו קצת בהתאם למוגבלויות שלי עם אוכל.. רגישות ללקטוז (אבקה מתאימה ) ומעי רגיש (ללא חלב, גם לא סויה), והחלטתי לראות אם יצא משהו אכיל..
אז ככה, מצרכים:
- 2 כפות קוואקר
- חלבון ביצה
- ממש טיפה מים(אפילו 50-100 מל')
- סקופ אבקת חלבון (אני השתמשתי בvpx zero carb בטעם גרהם קרקר בגלל רגישות ללקטוז)
אופן הכנה:
לוקחים שייקר ומשקשקים עם סקופ חלבון ומעט מים, לאחר מכן מוסיפים 2 כפות קוואקר וחלבון ביצה וממשיכים לשקשק.
(השתמשתי בקוואקר רגיל ולא אבקה).
משמנים מחבת במעט ספריי שמן ושופכים את הבלילה. (בהתחלה חשבתי ששמתי יותר מידי מים וכבר ראיתי איך זה הולך לזבל אבל החלטתי לחכות ולאט לאט נהיו קצת בועות כמו בפנקייק רגיל)
מנמיכים את האש והופכים עד לקבלת מרקם רצוי- ולצלחת:)
*** הטעם תלוי בטעם של אבקת החלבון, בתכלס יצא די טעים ונסבל, קצת מחניק וצריך להתרגל למרקם בגלל הקוואקר אבל לי באופן אישי זה היה סבבה עם כוס תה ליד.
*** חייבת להתוודות שבזמן האכילה דמיינתי לעצמי מלא סירופ מייפל מעל/ שוקולד/ אפילו גבינה/ או כל דבר אחר !!!
בסוף נשברתי ומרחתי חמאת בוטנים טבעית ;)
ערכים(לכל המתכון- יוצא פנקייק אחד די גדול ומשביע):
פחמימות- 15 גרם
שומנים- 2 גרם
חלבון- 27 גרם (משתנה בהתאם לאבקה)
סה"כ קלוריות- 185
אחרי גלישה קצרה בפורום תפס לי את העין המתכון של חן סויקר לפנקייק חלבון.
שיניתי אותו קצת בהתאם למוגבלויות שלי עם אוכל.. רגישות ללקטוז (אבקה מתאימה ) ומעי רגיש (ללא חלב, גם לא סויה), והחלטתי לראות אם יצא משהו אכיל..
אז ככה, מצרכים:
- 2 כפות קוואקר
- חלבון ביצה
- ממש טיפה מים(אפילו 50-100 מל')
- סקופ אבקת חלבון (אני השתמשתי בvpx zero carb בטעם גרהם קרקר בגלל רגישות ללקטוז)
אופן הכנה:
לוקחים שייקר ומשקשקים עם סקופ חלבון ומעט מים, לאחר מכן מוסיפים 2 כפות קוואקר וחלבון ביצה וממשיכים לשקשק.
(השתמשתי בקוואקר רגיל ולא אבקה).
משמנים מחבת במעט ספריי שמן ושופכים את הבלילה. (בהתחלה חשבתי ששמתי יותר מידי מים וכבר ראיתי איך זה הולך לזבל אבל החלטתי לחכות ולאט לאט נהיו קצת בועות כמו בפנקייק רגיל)
מנמיכים את האש והופכים עד לקבלת מרקם רצוי- ולצלחת:)
*** הטעם תלוי בטעם של אבקת החלבון, בתכלס יצא די טעים ונסבל, קצת מחניק וצריך להתרגל למרקם בגלל הקוואקר אבל לי באופן אישי זה היה סבבה עם כוס תה ליד.
*** חייבת להתוודות שבזמן האכילה דמיינתי לעצמי מלא סירופ מייפל מעל/ שוקולד/ אפילו גבינה/ או כל דבר אחר !!!
בסוף נשברתי ומרחתי חמאת בוטנים טבעית ;)
ערכים(לכל המתכון- יוצא פנקייק אחד די גדול ומשביע):
פחמימות- 15 גרם
שומנים- 2 גרם
חלבון- 27 גרם (משתנה בהתאם לאבקה)
סה"כ קלוריות- 185