הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש מצב שיש לי יותר מדי טסטוסטרון שזה כבר מומר לאסטרוגן?

• פותח/ת השרשור Vile
  • פורסם בתאריך

Vile

משתמש קבוע
1,071
374
נק' מוניטין:
752
1,071
374
אני די בטוח שאני גבר עם הרבה טסטוסטרון.
יש לי קול עם באס כבד, שעיר בכל הגוף, אפילו אמרו לי שאני מזכיר את וולברין (יו ג'קמן), אני אגרסיבי ברמות על.
משום מה, הטסטוסטרון בבדיקת דם לא יצא גבוה, יצא לי 12 שהטווח העליון הוא 28 והנמוך הוא 6.
האסטרוגן יצא לי 230 שהטווח העליון הוא 250 והנמוך הוא 50 אם אני לא טועה.

אני די נחוש שיש לי עודף טסטוסטרון שהוא פשוט מומר לאסטרוגן.
מה עושים במצב כזה?

Laughing-buddha-laughter-is-enlightened-behavior-meditation-medicine.jpg

שיער,קול,אגרסביות זה לא רק מהטסטוסטרון.
עשית בדיקות דם, אם היה לך עודף אסטרוגן היית רואה מיד, כנל טסט.
אתה רואה שאתה בגבול הנורמלי. זה הגנים שלך פשוט אחי.
בהצלחה

אני די בטוח שאני גבר עם הרבה טסטוסטרון.
יש לי קול עם באס כבד, שעיר בכל הגוף, אפילו אמרו לי שאני מזכיר את וולברין (יו ג'קמן), אני אגרסיבי ברמות על.
משום מה, הטסטוסטרון בבדיקת דם לא יצא גבוה, יצא לי 12 שהטווח העליון הוא 28 והנמוך הוא 6.
האסטרוגן יצא לי 230 שהטווח העליון הוא 250 והנמוך הוא 50 אם אני לא טועה.

אני די נחוש שיש לי עודף טסטוסטרון שהוא פשוט מומר לאסטרוגן.
מה עושים במצב כזה?
הלך המחשבה שלך מטריד בלשון המעטה... נניח והיה לך טסט גבוה ומסיבה כלשהי הפכת היפוגונאדי. האם שיער הגוף ינשור והקול יהפוך גבוה? ברצינות... בדיקת האסטרוגן מאוד לא אמינה והטסט שלך לא גבוה וגם אם היה גבוה ב-50% זה עדיין לא אינדיקציה לשום דבר.
מעבר לכך, ממה אתה מוטרד בדיוק? מספרות על נייר מעבדה?... עשית בדיקת דם, יצא מה שיצא ובתחום הנורמה ואינך מתלונן על כלום. מדוע אתה חושב שיש צורך לטפל באסטרוגן?
(אגב, אתה טועה בנוגע להמרת הטסט לאסטרוגן).

• פותח/ת השרשור
הלך המחשבה שלך מטריד בלשון המעטה... נניח והיה לך טסט גבוה ומסיבה כלשהי הפכת היפוגונאדי. האם שיער הגוף ינשור והקול יהפוך גבוה? ברצינות... בדיקת האסטרוגן מאוד לא אמינה והטסט שלך לא גבוה וגם אם היה גבוה ב-50% זה עדיין לא אינדיקציה לשום דבר.
מעבר לכך, ממה אתה מוטרד בדיוק? מספרות על נייר מעבדה?... עשית בדיקת דם, יצא מה שיצא ובתחום הנורמה ואינך מתלונן על כלום. מדוע אתה חושב שיש צורך לטפל באסטרוגן?
(אגב, אתה טועה בנוגע להמרת הטסט לאסטרוגן).
כנראה שלא כל כך הבנתם.
במקור, אני בטוח שהגוף מייצר הרבה טסטוסטרון.
אני לא אומר שלפי הבדיקה יש לי הרבה טסטוסטרון.
מה שאני אומר זה שיש סיכוי שטבעית יש לה הרבה טסטוסטרון וחצי ממנו מומר לאסטרוגן, כך שהאסטרוגן עולה והטסטוסטרון יורד.
שמעתי את זה לא מעט פעמים בפורומים של אנדוקרינולוגיים.
יש טיפול שעוצר את ההמרה הזו ככה שהטסטוסטרון נשאר גבוה ולא הופך לאסטרוגן.

כנראה שלא כל כך הבנתם.
במקור, אני בטוח שהגוף מייצר הרבה טסטוסטרון.
אני לא אומר שלפי הבדיקה יש לי הרבה טסטוסטרון.
מה שאני אומר זה שיש סיכוי שטבעית יש לה הרבה טסטוסטרון וחצי ממנו מומר לאסטרוגן, כך שהאסטרוגן עולה והטסטוסטרון יורד.
שמעתי את זה לא מעט פעמים בפורומים של אנדוקרינולוגיים.
יש טיפול שעוצר את ההמרה הזו ככה שהטסטוסטרון נשאר גבוה ולא הופך לאסטרוגן.

ההמרה זה מה שעושה האנזים aromatase.
ההגיון באנזימים הוא שאנזיםמשלוקח דבר א' והופך אותו לדבר ב' הוא שככל שיש יותר מא' כך יומר יותר לב'. כלומר, כמות התוצר (אסטרוגן במקרה הזה) תלויה בכמות החומר המוצא (טסט), ולכן כמו שאמרת, אם היה לך הרבה טסטוסטרון אז היה גם הרבה אסטרוגן. זו הסיבה שחומרים שיכולים לעבור ארומטיזציה (בזירוז ארומטז) יכולים לגרום לגינקומסטיה (שדיים גבריים) במינונים גבוהים. לקחת הרבה טסט= קיבלת הרבה טסט ואסטרוגן.
יש לך אבל תפיסה שגויה לגבי זה שהטסט יורד והאסטרוגן עולה. יש איזון קבוע, שנקבע על ידי כמות האנזים, קצב העבודה שלו, ולולאת הבקרה השלילית עם המוח האדרנל והגונדות.

נשמע לי ש"נפגעת" קצת מתוצאות הבדיקה, שהיית תקינה לגמרי. תזכור גם שהיא נלקחה ברגע מסויים בזמן ולא משקפת את ריכוזי ההורמונים בגוף שלך מאז ומתמיד, ושזה שאתה "גברי" לא הופך את כמות הטסטוסטרון שלך לגבוהה באופן תמידי. מה גם שאגרסיביות היא לא רק תכונה שנובעת מריכוז הטסט בדם של מישהו- זאת תכונת אופי.

בקיצור, עדיף שלא תהיה מוטרד מבדיקות תקינות.
וגם ,
מה שעוצר את ההמרה זה חומרים שמתחרים עם טסט על האנזים ונקראים aromatase inhibitors.

• פותח/ת השרשור
ההמרה זה מה שעושה האנזים aromatase.
ההגיון באנזימים הוא שאנזיםמשלוקח דבר א' והופך אותו לדבר ב' הוא שככל שיש יותר מא' כך יומר יותר לב'. כלומר, כמות התוצר (אסטרוגן במקרה הזה) תלויה בכמות החומר המוצא (טסט), ולכן כמו שאמרת, אם היה לך הרבה טסטוסטרון אז היה גם הרבה אסטרוגן. זו הסיבה שחומרים שיכולים לעבור ארומטיזציה (בזירוז ארומטז) יכולים לגרום לגינקומסטיה (שדיים גבריים) במינונים גבוהים. לקחת הרבה טסט= קיבלת הרבה טסט ואסטרוגן.
יש לך אבל תפיסה שגויה לגבי זה שהטסט יורד והאסטרוגן עולה. יש איזון קבוע, שנקבע על ידי כמות האנזים, קצב העבודה שלו, ולולאת הבקרה השלילית עם המוח האדרנל והגונדות.

נשמע לי ש"נפגעת" קצת מתוצאות הבדיקה, שהיית תקינה לגמרי. תזכור גם שהיא נלקחה ברגע מסויים בזמן ולא משקפת את ריכוזי ההורמונים בגוף שלך מאז ומתמיד, ושזה שאתה "גברי" לא הופך את כמות הטסטוסטרון שלך לגבוהה באופן תמידי. מה גם שאגרסיביות היא לא רק תכונה שנובעת מריכוז הטסט בדם של מישהו- זאת תכונת אופי.

בקיצור, עדיף שלא תהיה מוטרד מבדיקות תקינות.
וגם ,
מה שעוצר את ההמרה זה חומרים שמתחרים עם טסט על האנזים ונקראים aromatase inhibitors.
Would like it a million more times if I could...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית