הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון PR Squat 165kg + טכניקה בפווארקלין

• פותח/ת השרשור Ori.S
  • פורסם בתאריך

Ori.S

משתמש משקיע
2,609
2,646
נק' מוניטין:
11,371
2,609
2,646
ניסיון לשלשה הסתיים בכשל, אבל גם 2 חזרות עם המשקל הזה הן PR שלי.
מה חושבים על העומק בחזרה השניה, תקין?

והתחלתי ללמוד פווארקלין, אשמח לקבל דגשים לשיפור:

עומק בסדר גמור יא מלך סקוואט ממש יפה 😃
לא מבין הרבה בקלין אבל אני רואה שמה שאתה עושה זאת לא הרמה אנכית. אז לפני שאני מקבל מלא שליליים מהתומכים של מייק אני רוצה להגיד שמה שאתה עושה זה בסדר 😃
לפני שאתה מניח שיהיו פה שליליים, הפאוורקלין נראה אחלה. מעט לא משוחרר ועוד אין מהירות בפיצוץ, אבל סה"כ מצויין להתחלה.
אני לא אוהב להיות party pooper
אבל לא שברת מקביל באף אחת מהחזרות. כאן מוסבר איך העומק נמדד.

הפאוורקלין לא רע, הדבר הראשון שהייתי מתקן זה את רוחב העמידה, צריך להיות צר יותר, זה צריך להיות רוחב עמידה של vertical jump (קלין זו קפיצה עם מוט בידיים). כל חזרה לחזור לרוחב העמידה של הקפיצה, כי את המוט אתה תופס תוך כדי הרחבה קטנה של העמידה (וככה זה גם צריך להיות. זה אומר שכל חזרה מחזירים את הרגליים למקום מחדש). בנוסף, הייתי עובר לשלשות במקום חמישיות.
עוד דבר, צריך להקפיד גם יותר על חזה זקוף, תכניס את זה כהרגל לבצע תמיד חצי שנייה לפני ההרמה, לא תוך כדי, ככה זה לפעמים מתפספס טיפה.

ובנוגע לנושא השנוי במחלוקת של מסלול המוט. קודם כל אתה אולי לא שמת לב אבל מה שאתה עושה הרבה יותר קרוב למה שריפטו מלמד ממה שאתה חושב. אבל בהחלט צריך לקחת את המוט מעט אחורה יותר כדי שיתחיל מעל מרכז כף הרגל.
טורקס ארוך ופימר קצר, אין לו דרך אחרת לעשות את זה גם אם הוא רוצה.

אני לא מבין איך לא העירו לך על זה אבל באמצע סט להסתובב לצד למצלמה זה מתכון לאסון. תתרכז בסט ואל תסובב את הצוואר הצידה. חוץ מזה, לדעתי הסקוואט סבבה נשאר לך 1 ס"מ לשבור מקביל. עכשיו זה גבולי.
חוץ מזה סחטיין על המשקל!

לפני שאתה מניח שיהיו פה שליליים, הפאוורקלין נראה אחלה. מעט לא משוחרר ועוד אין מהירות בפיצוץ, אבל סה"כ מצויין להתחלה.

על מה אתה מדבר?

לידידנו הסרטון יש טורקס ארוך וירך קצרה, זה אומר שבהכרח הדדליפט שלו והקלין יהיו דומים בזויות. אין לו דרך אחרת למשוך בצורה יעילה.
א. תסביר למה הוא לא יכול לנתק מהקרקע משקל סאב מקסימלי בצורה לא יעילה. העלית דעה, לא הסברת על מה היא מבוססת.
ב. בווייטליפטינג לרוב המתחרים ברמה הגבוהה יש רגליים קצרות ביחס לטורסו. אתה טוען שרוב המשקולנים ברמה הבינלאומית מושכים כפי שריפטו ממליץ?
ג. במקרה יש לי שחיין בגובה 1.92 אם אני זוכר נכון שאורך הרגליים שלו כמו שלי - 85 ס"מ (נמדד לפני שנה והוא בן 16, אולי השתנה מעט, אבל רגליים מאוד קצרות ביחס לטורסו). לא במקרה, הוא גם שחיין הגב מספר 1-2 לגילו בישראל.
אם אני מעלה וידאו שלו מבצע קלין כשהסטאפ עם אגן נמוך והמוט מעל האצבעות, אתה חוזר בך?

א. תסביר למה הוא לא יכול לנתק מהקרקע משקל סאב מקסימלי בצורה לא יעילה. העלית דעה, לא הסברת על מה היא מבוססת.
ב. בווייטליפטינג לרוב המתחרים ברמה הגבוהה יש רגליים קצרות ביחס לטורסו. אתה טוען שרוב המשקולנים ברמה הבינלאומית מושכים כפי שריפטו ממליץ?
ג. במקרה יש לי שחיין בגובה 1.92 אם אני זוכר נכון שאורך הרגליים שלו כמו שלי - 85 ס"מ (נמדד לפני שנה והוא בן 16, אולי השתנה מעט, אבל רגליים מאוד קצרות ביחס לטורסו). לא במקרה, הוא גם שחיין הגב מספר 1-2 לגילו בישראל.
אם אני מעלה וידאו שלו מבצע קלין כשהסטאפ עם אגן נמוך והמוט מעל האצבעות, אתה חוזר בך?
אני לא נכנס איתך לדיון, אצל חבר'ה שהטורקס ארוך והירך קצרה הדדליפט והקלין יהיו בסטארט מאוד דומה.
אין לי סיבה להכנס איתך לדיון על דברים שאתה לא מבין גם ככה. לא רוצה לקבל את הטיעון? לא מוכרח.

הכוונה הייתה טובה בסה"כ
כוונה טובה זה נחמד, אבל הייתי במקום שלבעל המכון גם הייתה כוונה טובה, ולכן הוא לא היה נותן לי לעשות סקוואט לבד ותמיד בא מאחורה ו"עוזר" לי לעלות, ובבנץ' ברגע שהוא היה רואה שהמוט עולה קצת לאט מדי לטעמו הוא היה רץ ו"עוזר" לי להרים אותו. ככה שאפילו שהייתה לו כוונה טובה הוא פשוט היה הורס לי את האימון (טוב שהייתה לי שם כרטיסייה ולא מנוי).
וחוץ מזה, כל הכבוד יא בהמה!!!

אני לא נכנס איתך לדיון, אצל חבר'ה שהטורקס ארוך והירך קצרה הדדליפט והקלין יהיו בסטארט מאוד דומה.
אין לי סיבה להכנס איתך לדיון על דברים שאתה לא מבין גם ככה. לא רוצה לקבל את הטיעון? לא מוכרח.
עזוב רגע את השחיין שלי שאם ממש תרצה תקבל ברגע שירד לו החום מ39 וידאו כולל מדידות.
מה אם מישהו כזה היה עושה קלין כשהסטאפ ממש אבל ממש לא קרוב/דומה לדדליפט, המוט מעבר למרכז כף הרגל והגב בסטאפ הרבה יותר אנכי מהדדליפט? אם זה היה גם 258 ק"ג, וזה השיג לו מדלייה אולימפית - זהב? אתה תשנה את דעתך ותגיד שזה כן אפשרי?

ספוילר: זה כבר קרה.

עזוב רגע את השחיין שלי שאם ממש תרצה תקבל ברגע שירד לו החום מ39 וידאו כולל מדידות.
מה אם מישהו כזה היה עושה קלין כשהסטאפ ממש אבל ממש לא קרוב/דומה לדדליפט, המוט מעבר למרכז כף הרגל והגב בסטאפ הרבה יותר אנכי מהדדליפט? אם זה היה גם 258 ק"ג, וזה השיג לו מדלייה אולימפית - זהב? אתה תשנה את דעתך ותגיד שזה כן אפשרי?

ספוילר: זה כבר קרה.

לא אמרתי שזה לא אפשרי, אמרתי שאצל החבר'ה האלה זה בדרך כלל יותר דומה. ריפטו כבר אמר לו שזה לא יעיל? 😃
ויתכן שזה יצא יותר מידי חד משמעי, קיבלתי...
זה לא אתה שמקובע שיש דרך אחת? איך יוצא שפתאום אני זה שחושב שיש דרך אחת לעשות משהו?

לא אמרתי שזה לא אפשרי, אמרתי שאצל החבר'ה האלה זה בדרך כלל יותר דומה.
לא, זה לא מה שאמרת פעמיים בדיון הזה:
לידידנו הסרטון יש טורקס ארוך וירך קצרה, זה אומר שבהכרח הדדליפט שלו והקלין יהיו דומים בזויות.

ריפטו כבר אמר לו שזה לא יעיל? 😃
רוב הווייטליפטרים ברמה הבינלאומית בעלי טורסו ארוך ורגליים קצרות, מה לעשות, הספורט בורר אותם לכך.
בנוסף, רובם לא מושכים כמו שריפטו מלמד. אתה התווכחת איתי כבר הרבה וטענת שריפטו טועה. ועכשיו אתה פתאום אומר שכל מי שיש לו טורסו ארוך ורגליים קצרות צריך למשוך כמו שריפטו מלמד, שזה למעשה רוב הווייטליפטרים ברמה הבינלאומית, כי מה לעשות - ככה הם בנויים.

תסגר על עצמך.

זה לא אתה שמקובע שיש דרך אחת? איך יוצא שפתאום אני זה שחושב שיש דרך אחת לעשות משהו?
דדליפט זה כן משקל מקסימלי, ויש רק דרך אחת לעשות אותו. הוא יתנתק מהקרקע אך ורק כשאתה עומד בתנאי המשיכה, כמפורט ומוסבר כאן.
אבל קלין? הקלין שוקל הרבה פחות, ולכן אתה יכול לנתק אותו מהקרקע בסטייה מהמודל - אתה לא חייב יעילות מקסימלית. גם מוט ריק אני יכול להרים ביד אחת, זה לא אומר לנו כלום.
אתה מבלבל בין מה שאני טוען לגביי הדדליפט ומה שאני טוען לגביי הקלין.

ההמשך הוא,
שאני טוען שגם את הקלין אנחנו צריכים למשוך מהקרקע כמו דדליפט, במקום להסתמך על כך שזה משקל קל יותר ולכן אנחנו יכולים למשוך אותו אחרת (ואז לקבל פחות תאוצה מהמשיכה הראשונה, כי משכנו אותה לא בצורה יעילה).

דדליפט זה כן משקל מקסימלי, ויש רק דרך אחת לעשות אותו. הוא יתנתק מהקרקע אך ורק כשאתה עומד בתנאי המשיכה, כמפורט ומוסבר כאן.
אבל קלין? הקלין שוקל הרבה פחות, ולכן אתה יכול לנתק אותו מהקרקע בסטייה מהמודל - אתה לא חייב יעילות מקסימלית. גם מוט ריק אני יכול להרים ביד אחת, זה לא אומר לנו כלום.
אתה מבלבל בין מה שאני טוען לגביי הדדליפט ומה שאני טוען לגביי הקלין.

ההמשך הוא,
שאני טוען שגם את הקלין אנחנו צריכים למשוך מהקרקע כמו דדליפט, במקום להסתמך על כך שזה משקל קל יותר ולכן אנחנו יכולים למשוך אותו אחרת (ואז לקבל פחות תאוצה מהמשיכה הראשונה, כי משכנו אותה לא בצורה יעילה).
טוב אז עד שריפטו ישכנע ארת מטיאס סטיינר (שפרש אז זה יהיה קשה) שהמשיכה שלו לא יעילה - אין פואנטה לדיון הזה. על זה יש הסכמה או שגם על זה צריך להתווכח?
לא, זה לא מה שאמרת פעמיים בדיון הזה:

רוב הווייטליפטרים ברמה הבינלאומית בעלי טורסו ארוך ורגליים קצרות, מה לעשות, הספורט בורר אותם לכך.
בנוסף, רובם לא מושכים כמו שריפטו מלמד. אתה התווכחת איתי כבר הרבה וטענת שריפטו טועה. ועכשיו אתה פתאום אומר שכל מי שיש לו טורסו ארוך ורגליים קצרות צריך למשוך כמו שריפטו מלמד, שזה למעשה רוב הווייטליפטרים ברמה הבינלאומית, כי מה לעשות - ככה הם בנויים.

תסגר על עצמך.
לא הייתי ממהר להכליל ולטעון שרוב הויטליפטרים בנויים ככה, יש לך את אנטולי מושיק כדוגמא פה בישראל עם 166 הנפה ו200 קלין דחיקה ב85 קילו משקל גוף. הוא לא בנוי ככה ולא מושך כמו דדליפט.

לגבי ריפטו באמת שאין לי יותר מה לומר, מה שמשנה בקלין יותר מהכל זה הפאזה השניה, כשאתה מושך כמו דדליפט ברוב המקרים לא נוח ליצור פיצוץ לא בקלין ולא בסנאצ' לרוב האנשים. בזה מבחינתי זה נגמר כי הטיעון ל"יעילות" לא רלוונטי יותר

טוב אז עד שריפטו ישכנע ארת מטיאס סטיינר (שפרש אז זה יהיה קשה) שהמשיכה שלו לא יעילה - אין פואנטה לדיון הזה. על זה יש הסכמה או שגם על זה צריך להתווכח?
הדיון הזה הוא על הטענות המקוריות שלך:
לידידנו הסרטון יש טורקס ארוך וירך קצרה, זה אומר שבהכרח הדדליפט שלו והקלין יהיו דומים בזויות.

מטיאס שטיינר (st בגרמנית מבוטא כ"שט" כשזה בתחילת מילה) שימש כדוגמה בלבד להוכחה שזה כן אפשרי.
הדיון הוא ממש לא על מטיאס שטיינר ובטח ובטח שלא על הקמת משלחת שתשכנע אותו למשוך אחרת אחרי שהוא פרש.

אז הדיון הוא לא חסר פואנטה עד שריפטו ישכנע את מטיאס שטיינר, כי זה בכלל לא הדיון.

לא הייתי ממהר להכליל ולטעון שרוב הויטליפטרים בנויים ככה, יש לך את אנטולי מושיק כדוגמא פה בישראל עם 166 הנפה ו200 קלין דחיקה ב85 קילו משקל גוף. הוא לא בנוי ככה
כבודו במקומו, אני לא זוכר איך הוא בנוי. גם אם יש לו רגליים ארוכות וטורסו קצר, הוא יוצא מהכלל. הרגליים הקצרות ביחס לטורסו זה מבנה אידיאלי לווייטליפטינג קודם כל כי זה עושה אותך יותר אנכי בסקוואט, ובפרונט סקוואט זה מאוד חשוב - ככל שאתה יותר אופקי אתה תצליח להחזיק פחות משקל על הכתפיים בלי שהמוט יפול קדימה. בוודאי שיש יוצאים מהכלל, אבל זה לא אומר לנו כלום.

דרך אגב, אם הוא אכן בנוי כמו שאתה אומר - זה מסביר לנו למה ההרמה החלשה שלו זה הקלין & ג'רק והחזקה שלו זה הסנאץ' (שאם אני זוכר נכון הביאה לו אפילו מדליית ארד באליפות אירופה?)
ולא מושך כמו דדליפט.
אני לא זה שטען שקלין "חייב" להראות בצורה זו או אחרת. כשהוא יעשה דדליפט, וזה יהיה גם משקל של דדליפט, זה יראה כמו דדליפט. לא כמו קלין. ואני אומר את זה מבלי לראות את הקלין שלו, מאמין לך שלא נראה כמו שריפטו מלמד.

לגבי ריפטו באמת שאין לי יותר מה לומר, מה שמשנה בקלין יותר מהכל זה הפאזה השניה, כשאתה מושך כמו דדליפט ברוב המקרים לא נוח ליצור פיצוץ לא בקלין ולא בסנאצ' לרוב האנשים. בזה מבחינתי זה נגמר כי הטיעון ל"יעילות" לא רלוונטי יותר
ככל שאתה מאיץ את המשיכה הראשונה יותר, אתה תוכל להביא יותר משקל למהירות המינימלית הדרושה כדי לתפוס אותו / את אותו משקל למהירות גבוהה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית