הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון קטוזיס כטיפול בבצקות

• פותח/ת השרשור Tesa
  • פורסם בתאריך

Tesa

משתמש מתחיל
210
45
נק' מוניטין:
77
210
45
צהריים טובים.

לאחר ניתוחים פלסטיים\כירורגיים וכדומה מתפתחות לרוב בצקות באותו אזור, תופעת לוואי שכיחה.
ממה שידוע לי הבצקת נוצרת בעקבות התכווצות כלי הדם באזור והצטברות נוזלים.

נצא מנקודת הנחה שלא מדובר בתפקוד כליה לקוי או בבעיה בלב\ריאות.

האם לדעתם תזונה דלת פחמימה שמובילה לקטוזיס יכולה להוות פתרון לבצקות? הטיפול התזונתי המקובל כיום זה תזונה דלת נתרן שכידוע סופח נוזלים.

כמו כן, האם לדעתם שימוש בחומרים שבילדרים משתמשים בהם על מנת להיות יבשים יותר לפני תחרות יכולים לתת מענה לנושא?

אשמח לתשובה מאדם שמבין בנושא.

תודה רבה.

• פותח/ת השרשור
הידע שלי נובע בעיקר מדברים שקראתי פה ושם, אני עוד לא התחלתי את התואר.
ההשערה נובעת מתאוריה שלי, לא משהו עם בסיס..

רציתי שאנשים עם יותר ידע בנושא יגידו אם יכול להיות להשערה כזאת בסיס הגיוני ויש לאן לפתח את זה או שדיברתי שטויות..

תזונה דלת פחמימה, גם מניסיון אישי מובילה לירידה בנוזלים (שוב יכול להיות שזאת השפעה שרלוונטית אליי בלבד), רציתי לדעת אם בגלל ירידה באחוז הנוזלים בגוף, תזונה כזאת יכולה להוות פתרון לבצקות.

@יהושע64

תזונה דלת פחמימה, גם מניסיון אישי מובילה לירידה בנוזלים (שוב יכול להיות שזאת השפעה שרלוונטית אליי בלבד), רציתי לדעת אם בגלל ירידה באחוז הנוזלים בגוף, תזונה כזאת יכולה להוות פתרון לבצקות.
תודה. עכשיו הבנתי את הבסיס להשערה שלך. אני בספק אם יש בה משהו.

• פותח/ת השרשור
תודה. עכשיו הבנתי את הבסיס להשערה שלך. אני בספק אם יש בה משהו.

קודם כל תודה על ההתייחסות,
אשמח אם תוכל לכתוב ממש בקצרה למה אין לזה בסיס הגיוני או קשר כלשהו (אני מתכוון רק כיוון שממנו אוכל להמשיך לקרוא בנושא).

אשמח אם תוכל לכתוב ממש בקצרה למה אין לזה בסיס הגיוני
הבעתי רק דיעה לא מבוססת. למיטב ידיעתי צבירת הנוזלים שמלווה לאכילת פחמימות היא בתוך התאים, יחד עם הגליקוגן, בעוד הבצקת המדוברת היא בנוזל הבין-תאי.

אבל אל תתיחס לדעתי זאת ברצינות רבה מדי, יש אפשרות סבירה שאני טועה.

• פותח/ת השרשור
מעולה אמשיך לבדוק את זה מכאן.

להנהלה-
אשמח את תוכלו להשאיר את הפוסט הזה פתוח למקרה שלמישהו עם ידע מבוסס בנושא יהיה מה להוסיף.

איזה רופא ימליץ להרבות בצריכה של שומנים וחלבונים כדי לטפל בבצקות? בעיניי רוב הרופאים זה יראה כמו לטפל במחלה עם מחלה אחרת. חלבון מסוכן לכליות, שומן או לא בריא ללב/כלי דם.
לא חושב שיש ידע מבוסס בנושא כי זה לא נבדק. תיאורטית זה אולי הגיוני. טכנית זה לא ישים.

עכשיו-כיוון שבצקת היא הצברות גדולה הנורמה של נוזלים - אלו לאו דווקא נוזלים שהצטברו מאכילת פחמימה.(מניח שאת זה אתה יודע\).
אבל אם תסתכל על הגורמים העיקריים לבצקת - אף אחד מהם לא מתאר בעיה שהיא "עודף" של נוזלים בגוף כתוצאה מגליקוגן (שידוע שגרם גליקוגן יספח איתו 3 גרם נוזל) .
בד"כ זה משהו שנדפק בגוף שגורם לבצקת בסופו של דבר בעקיפין

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית