הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ירקות

The kabab

משתמש מתחיל
91
14
נק' מוניטין:
14
91
14
אני בזמן האחרון נתקל בהרבה אנשים שאומרים שהם לא סופרים ירקות בתפריט שלהם ושלא צריך לספור קלוריות מירקות..למה?
כאילו מהיום לא לספור שום קלוריות מירקות אפשר לאכול כמה שרוצים ולא צריך לספור אותם?
פה ושם אני נתקלתי באנשים שאומרים שאומרים שהם סופרים קלוריות מירקות ספציפיים הם צודקים או טועים?
מהירקות האלה צריך לספור קלוריות? מלפפון, גזר, כוסברה, פטרוזיליה, לימון, גמבה ועגבנייה (למרות שיש ויכוחים אם השניים האחרונים הם פרות או ירקות)

לפי מה ששמעתי ירקות הם בדרך כלל הרוב נוזלים והכמות של הקלוריות שלהם באמת ממש נמוכה, ואין טעם לספור.. זה בכל מקרה לא יעבור את ה50 קלוריות כנראה

צריך לספור קלוריות?
אין "צריך" ו"לא צריך", זאת שאלה של עד כמה אתה רוצה לרדת לפרטים הקטנים. יש אנשים שנהנים מהעיסוק באוכל עד רמה של קלוריה וחצי, או פחמימה ורבע, ואלה סופרים כל בדל מלפפון וחרצן של זית שהם בלעו בטעות. אחרים, שנקרא להם לרגע "נורמלים" מבינים שבעולם בו הכל הוא "בערך" אין טעם להכנס לפינות האלה. עדיין, לא כל הירקות דומים במבחינת הערכים הקלוריים (והפחמימתיים) כך שכדאי לדעת קצת יותר. למשל, אין דין חסה כדין גמבה. לא מזמן פרסמתי כאן טבלה קטנה לארבעה ירקות פופלאריים, וכדאי שתוסיף אליה ירקות נוספים שמופיעים בתפריט שלך באופן קבוע עד שתזכור אותה כמעט באופן מיידי ובלי לחשוב הרבה. ברור שאם אתה אוכל 10 גזרים ביום כדאי לך לא להזניח את הקלוריות האלה (אגב, תוצר לוואי יהיה עור כתום שיטשטש את ההסמקה 😃) .

בדרך כלל מה שנהוג אצל מפתחי גוף מאצלנו בארץ ואפילו בכללי זה לא לספור קלוריות מירקות ירוקים ולאכול מהם חופשי. זה בסדר לגמרי לדעתי בהתחשב בזה שאתה יודע לנהל כמו שצריך את שאר הערכים בתפריט

אין "צריך" ו"לא צריך", זאת שאלה של עד כמה אתה רוצה לרדת לפרטים הקטנים.
בדיוק.
וזה תלוי גם בכמויות ירקות שאתה אוכל ביום. אני ספרתי כמה פעמים, נגיד סלט ממש גדול, שסיימתי בקושי בפעם אחת, בסביבות 100 קלוריות. בדרך כלל אני אוכל אולי חצי מזה, אז נראה לי מיותר לשקול את העגבניות והגמבות בשביל להכניס את ה 50 קלוריות האלה לערכים היומיים.
אם אתה אוכל כל יום 9 עגבניות, 8 גמבות, 17 מלפפונים ו 10 גזרים אז לדעתי כן יש טעם לספור אותם.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכל מי שענה עזרתם לי מאוד:37mv:

Back
למעלה תחתית