הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מאזן קלורי - דיון.

• פותח/ת השרשור -Ziv-
  • פורסם בתאריך
יש לי חבר שאוכל כמויות לא הגיוניות של אוכל כדי לעלות במשקל, ועולה בקושי חצי קילו בחודש.
איך אתה יכול להסביר את זה?
והכמויות וסוגי המאכלים שהוא אוכל עתירי שומן ופחימימה. שלא נדבר על שייק גיינר בכל יום שרק זה 1200 קלוריות למנת הגשה שלמה.
יש לי גם חבר כזה ומה שקורא לו בד"כ אחרי שהוא אוכל הרבה זה שביום למחרת הוא לא מצליח לאכול בכלל.
זה מזכיר לי עוד משהו מצחיק שהיה לי עם חבר בעבודה בתקופה שהייתי בחיטוב.
12:30 אני מכין לעצמי קפה (בערך 30-45 דקות) לפני ארוחת צהריים, הוא מביט עלי בתמהון ושואל, "למה אתה שותה קפה עכשיו, אם אני אשתה קפה אני לא אהיה רעב בארוחת הצהריים", מיותר לציין שאני שתיתי קפה כדי לא להיות רעב בארוחת הצהריים..
זה בדיוק ההבדל בין רזים ללא רזים.

יש לי חבר לא נכלל ב 90% שכתבתי. כמו שרוב האוכלוסיה היא בגובה 165 עד 195 אבל זה לא פוסל שקיימים אנשים בגובה 2.10 או 1.50.
דרך אגב אם מנהלים רישום מדויק לאורך זמן, מגלים שאלה שאוכלים המון לא ממש אוכלים המון בפועל
אכן לא נכלל, לכן טענתי שיש אחוז מסויים באוכלוסייה שכמות קלורית גבוהה תשפיע עליה אותו הדבר כמו אצל אחרים.

יש לי חבר לא נכלל ב 90% שכתבתי. כמו שרוב האוכלוסיה היא בגובה 165 עד 195 אבל זה לא פוסל שקיימים אנשים בגובה 2.10 או 1.50.
דרך אגב אם מנהלים רישום מדויק לאורך זמן, מגלים שאלה שאוכלים המון לא ממש אוכלים המון בפועל
@Snorlax יש פה טענה שאתה כל החיים במסה כי אתה לא אוכל

מצורף צילום מסך
1. אי אפשר (טוב, אני לא מצליח) לקרוא את התוכנית מהתצלום.
אילו הנחות עשית שם לגבי החלוקה של העודף הקלורי בין שריר ושומן? כמה קלוריות הנחת לוקח לבנות קילו שריר (אני כבר הרבה זמן לא מוצא את הנתון הזה)?

אם הניחוש שלי נכון והחלטת שכל הקלוריות הולכות לשומן, ואם בניית קילו שריר דורשת הרבה יותר קלוריות מקילו שומן (לא הנחה מופרכת, למרות שעל פניה היא כן) אני חושב שיש לנו השערה לא רעה לגבי השגיאה שלך. גם מי שלא מתאמן בכלל בונה קצת שריר יחד עם השומן שהוא צובר, וזאת גם ללא פעילות גופנית.

הערה: חבל שהדיון הזה לא נעשה בפורום תזונה. יש אנשים שלא טורחים לקרוא את הפורום הנוכחי (למשל: אני עד לפני כמה שבועות) ואולי יש להם מה להגיד בנושא.

הרי מעבר לנוסחה, ברור לך שאי אפשר לחשב בצורה מתמטית יבשה את העלייה או הירידה המדויקת של הגוף במשקל? יש יותר גורמים מעורבים מאשר שני צדדים של משוואה ובראשם גנטיקה.

• פותח/ת השרשור
מי אמר שבאמת אכלת 2500-3000 קלוריות וההוצאה היתה אפסית?

אני אומר.
לא סתם בחרתי את התקופה הנ"ל.
קח בחשבון שעשיתי חישוב כלשהו והגעתי בקלות למעל 4000.
החישוב של 2500 מאוד שמרני.
רוב התזונה שלי התבססה על מזון מהיר משקאות ממותקים וטונות של שוקולד בתקופות מבחנים.
ויש גם אנשים עם חילוף חומרים מהיר יותר, שימנע מהם להשמין כשאר האוכלוסיה המתאמנת שצורכת את אותה כמות קלוריות.

אתה מחזק את הטענה שלי שמאזן קלורי כמודל מתמטי לוקה בחסר.
יש לי חבר שאוכל כמויות לא הגיוניות של אוכל כדי לעלות במשקל, ועולה בקושי חצי קילו בחודש.
איך אתה יכול להסביר את זה?

אז אתה טוען שיש בעייתיות מסויימת בתיאוריה של מאזן קלורי?

• פותח/ת השרשור
אילו הנחות עשית שם לגבי החלוקה של העודף הקלורי בין שריר ושומן? כמה קלוריות הנחת לוקח לבנות קילו שריר (אני כבר הרבה זמן לא מוצא את הנתון הזה)?

לקחתי את הנוסחה As is היא לא דרשה ממני לעשות הנחות.
זה בדיוק נושא הדיון.
אם הניחוש שלי נכון והחלטת שכל הקלוריות הולכות לשומן, ואם בניית קילו שריר דורשת הרבה יותר קלוריות מקילו שומן (לא הנחה מופרכת, למרות שעל פניה היא כן) אני חושב שיש לנו השערה לא רעה לגבי השגיאה שלך.

לא החלטתי כלום. המודל מדבר בעד עצמו כפי שהוצג במאמר.
ואיך בדיוק הייתי אמור להעלות מסת שריר אם לא התאמנתי בכלל?
הערה: חבל שהדיון הזה לא נעשה בפורום תזונה. יש אנשים שלא טורחים לקרוא את הפורום הנוכחי (למשל: אני עד לפני כמה שבועות) ואולי יש להם מה להגיד בנושא.

לא יודע לאן לשייך את זה.

אני אסכם את הדיון:
לא אכלת כל יום 4000 קלוריות,אתה אולי חושב שזה מה שעשית אבל אתה לא.

ןאתה טוען את זה כי אתה מכיר אותי יותר טוב ממני?
אוקיי,אז אני אסכם את זה ב:
אנחנו לא מכירים אותך,אנחנו לא יודעים אם אתה משקר או לא,ל"תאוריית" מאזן הקלוריות יש סימוכין והוכחות בשטח,לך לא.
סבבה?

לקחתי את הנוסחה As is היא לא דרשה ממני לעשות הנחות.
זה בדיוק נושא הדיון.

לא החלטתי כלום. המודל מדבר בעד עצמו כפי שהוצג במאמר.
ואיך בדיוק הייתי אמור להעלות מסת שריר אם לא התאמנתי בכלל?

לא יודע לאן לשייך את זה.
הנוסחה לא מוגדרת לחישוב כמה תרד במשקל בכמה זמן, אלא כקו מנחה לכמה צריך לאכול בשביל שיתקיים תהליך של ירידה או עלייה במשקל.

• פותח/ת השרשור
הנוסחה לא מוגדרת לחישוב כמה תרד במשקל בכמה זמן, אלא כקו מנחה לכמה צריך לאכול בשביל שיתקיים תהליך של ירידה או עלייה במשקל.

כן. הבנתי את זה מהתגובה של טנק בעמוד הראשון.

אני חושב שמבין כל הנוסחאות המסובכות, שכחת את נושא הוצאת האנרגיה היום-יומית שאיננה מחושבת בRMR שלך. במשך 4 שנים בטוח שעשית פעולות שלא חושבו בהוצאה קלורית. טיולים בתוך האוניברסיטה, הליכה מחניה רחוקה למקום היעד, יחסי מין, ועוד כל מיני פעולות שמגבירות את ההוצאה היומית ולא לקחת אותן בחשבון. להסתכל אחורה ולהגיד "כשהייתי סטודנט הפעילות הגופנית הייתה אפסית" זו הערכה גסה ביותר.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שמבין כל הנוסחאות המסובכות, שכחת את נושא הוצאת האנרגיה היום-יומית שאיננה מחושבת בRMR שלך. במשך 4 שנים בטוח שעשית פעולות שלא חושבו בהוצאה קלורית. טיולים בתוך האוניברסיטה, הליכה מחניה רחוקה למקום היעד, יחסי מין, ועוד כל מיני פעולות שמגבירות את ההוצאה היומית ולא לקחת אותן בחשבון. להסתכל אחורה ולהגיד "כשהייתי סטודנט הפעילות הגופנית הייתה אפסית" זו הערכה גסה ביותר.

יחסי מין?? הלוואי 🫤
סבבה. תגיד לי איזה פקטור להכניס לנוסחה ואני אציג תוצאות מחר.
התוכנה על המחשב בעבודה.
לגבי הליכה אתה בהחלט צודק.

תגיד לי איזה פקטור להכניס לנוסחה ואני אציג תוצאות מחר.
תקשיב אתה צוחק ?
אין פקטור של פעולות רנדומליות שעשית בזמן שהיית סטודנט.
כתבי את זה מההתחלה ואמרתי שיש מליון פקטורים והגרף שלך מראה סוג של אוטופיה שלא קיימת.

• פותח/ת השרשור
והגרף שלך מראה סוג של אוטופיה שלא קיימת.

הגרף לא שלי חמוד, עדיין לא הבנת את זה?
כשאני הייתי בגילך היה לי קלמר מלא בעפרונות, חלקם היו מחודדים וחלקם פחות.
להסתכל אחורה ולהגיד "כשהייתי סטודנט הפעילות הגופנית הייתה אפסית" זו הערכה גסה ביותר

שכחתי לציין שהוספתי פקטור של 1.2 בין ה bmr ל rmr והוא לוקח בחשבון חלק מהפעילויות שציינת.

אוקיי אז התשובה שאתה מחפש היא שמאזן קלורי RMR אנאערף אינה תואמת למציאות.
נכון.
זה לא תואם למציאות בגלל שכל יום אתה עושה משהו אחר אוכל משהו אחר לא עושה הכל אותו הדבר.
ההכפלה של 1.2 זה הערכה לגמריי.
כמו שחישוב של הBMR זה הערכה גם הRMR שזה מותח את הערכות ותשובות בקירוב זה מה שיוצא.
גרף שלא תואם למה שקרה בפועל.
בגלל זה ברגע שמגיעים כביכול למאזן קלורי חיובי רואים מה הולך עם המשקל עם צריך להוסיף או להוריד בגלל שהתוצאה שיוצאים לא באמת תואמת לRMR באותה תקופת זמן.
ההתנשאות שלך עליי לא עוזרת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית