הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מאזן קלורי - דיון.

• פותח/ת השרשור -Ziv-
  • פורסם בתאריך
נכון, אבל לפי הנוסחה הזו גם אני וגם אתה מוסיפים 20% לbmr, למרות שבפועל יכול להיות שוני גדול בפעילויות בינינו, מבלי שנתחשב בכך.
ה1.2 מתייחס לאדם ממוצע, אם אתה עושה מעבר ה1.2 לא כל כך רלוונטי אליך.

כשבודקים כמה קלוריות יש בכל מוצר בשביל לכתוב בתווית שלו ,פשוט שורפים אותו ובודקים כמה חום השתחרר. הבעיה שבני אדם לא מסוגלים לעכל הרבה רכיבים במזון ,למשל ,בניגוד למעלי גירה אנחנו לא יכולים לעכל תאית. כך שלא תמיד מה שכתוב על התווית של המוצר מעיד על הכמות האמיתית ובעצם יכול להיות ששני תפריטים שיש בהם כביכול את אותה כמות קלוריות שונים מאוד אחד מהשני.

עוד משהו ,לפני איזה שנה שנתיים בראד ערך מחקר עם מפתחי גוף לא מקצועיים שנתנו להם כמויות גדולות של חלבון והתוצאה היתה שכשנתנו להם קלוריות עודפות שהגיעו אך ורק מחלבון הם לא עלו במשקל בכלל אבל התלוננו על גלי חום ,כך שכשאתה אוכל הרבה חלבון יכול להיות שהקלוריות שבו פשוט נשרפות ללא סיבה.
אז הבדיקה הקלורית של מזון היא כולה בדיקה של כמה אנרגיית חום משתחררת? מעניין, לא ידעתי.. (לא ציני).

לטענה השנייה שלך אני אענה שקשה לי להאמין, אין שום הגיון שגוף האדם לאחר אבולוציה כה ארוכה יבזבז קלוריות על חום במקום לאגור אותם, גם לא כשאתה על סמים.

יש פה סיכום פחות או יותר איך הדברים עובדים:
https://www.kilogram.co.il/2083/משוואת-האנרגיה-בגופינו/

זה הרבה יותר מסובך ממה שכתוב במאמר, ככה שהנוסחה במחקר שעליה מתבססים כיום לחשב ערכים קלורים לא אחידה בין בני אדם אך הכי טובה שהצליחו להגיע אליה למרבית האוכלוסיה הבריאה/לא מפתחי גוף/לא אנשים עם משקל עודף רב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית