שאלת המיליון:תעודה או ניסיון[הכוונה לעבודה מסוימת כמו תכנות,שיפוץ]

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
מקווה לקבל אשכול עם תגובות קצרות וקולעות,ולא ''איך להתחיל עם צוצ'ות 2''.
יש לכם את המקרים הבאים:

באים 2 אנשים מאותו הגיל אחד למד בטכניון בנושא התכנות והשני למד בבית הביע התעניינות,חקר,בדק,גילה,למד את הרוב מהאינטרנט ומספר שהיה ברשותו[ספר באנגלית לצורך הדיון].
עכשיו הרמה של המתמטיקה של הבוגר טכניון הוא גבוהה מזה של הלומד בבית,אך המתמטיקה של הלומד בבית היא 5 יחידות והוא אינו רואה צורך להרחיב מעבר לכך.
למרות הידע הרב במתמטיקה של בוגר הטכניון,התוכנות שבונה הבוגר הם פחות יעילות מאלו של הלומד בבית,למרות שרמת המתמטיקה של הבוגר היא גבוהה יותר בהרבה מזו של הלומד בבית.
אז לצורך העניין:
יש לנו בוגר טכניון,שבא למעסיק עם תעודה ביד,מאיפה לנו לדעת שהוא אכן הביע התעניינות במקצוע ולא הוריו הם אלו שדחפו אותו ללמוד שם?
יש לנו בן אדם שלמד בבית,הביע לבד התעניינות,סקרנות,חקר והכל,גילה,נתקל בבעיות,פתר,צבר ניסיון,רצה ללמוד את המקצוע והשקיע,והתוכנות שלו יעילות יותר מאלו של הבוגר.
עכשיו אתם המעסיק,את מי אתם תבחרו לעבוד אצלכם?
[השאלה ששאלתי עכשיו היא בהנחה שכל הדברים על היעילות והידע הם נכונות].

עוד הערה:תעודה או ניסיון מדבר על תחומים שיש לך אפשרות ללמוד אותם גם בבית כמו תכנות למשל,שיש הרבה ספרים,יש אינטרנט,ומה שאתה צריך כדי לבצע זה רק מחשב ומהדר,ואילו אם תשאלו אותי אם אפשר ללמוד רפואה בבית ואם תלכו למעסיק ותגידו לו למדתי בבית,הרי שהוא לא יקבל אותכם כי אין לכם את המכשירים המיועדים בבית,על מי אתם תבצעו את מה שאתם לומדים,האם הידע שמופיע באינטרנט הוא ידע בסיסי בלבד שלא יכול לתת לכם רקע.

הכל עניין של תחומים והצע וביקוש.
בתכנות למשל.. יש המון תחומים.. תכנות WEB, r&d, חומרה וכו'..
לטעמי בעל תואר מהטכניון יהיה כמעט תמיד, וברוב המקרים בעדיפות העליונה.

בתחום שלי אם כי, שזה System Administration, ניתן ללמוד בבית והניסיון+הידע המעשי מדבר הרבה יותר ברוב החברות מאשר תואר במדעי מחשב או משהו בסגנון.

כמה נקודות:
1: הסיכוי שתקבל בכלל זימון לראיון למשרה בלי תואר קטן מאוד אם בכלל.
2: אם אין לך הוכחה מוצקת כמו אפליקציה שבנית, קרדיט בפרויקט open source, ההצהרה שלך 'למדתי לבד' לא שווה הרבה
3. קשה מאוד לדעת אחרי ראיונות ואפילו מבחן מקצועי מי מתכנת יותר טוב. (אפשר לדעת מי לא יודע)
4. רוב האנשים שונאים סיכון ולכן יעדיפו את זה עם התעודה.

אבל גם בתחום הסיסטם אם תקבל קו'ח של מישהו שמצהיר שהוא למד עצמאית, אני בספק אם תזמין אותו לראיון בהשוואה לבעל תעודה
אם הוא יצהיר ברור שלא..
אדם רציני בתחום הסיסטם יהיה בעל לפחות תעודה או שתיים מהתחום. (תעודות מקצועיות)
בתכלס, זה הניסיון שמשנה.

נותנים אלגוריתם ברןב ראיונות העבודה וצריך לפתור אותו. מי שיותר יעיל מנצח

מן הסתם של בעל התעודה.
שכן מובטח שיש לו את הכלים הנדרשים לתחום/לתפקיד, מאומה, במקרה של 'בעל הניסיון' אין הבטחה לכלום.

אגב, הבוגר חייב להביא התעניינות ברמה כלשהיא, אחרת הוא לא היה עובר ולא היה מסיים ומקבל תעודה.

אם אתה יודע מתמטיקה ברמה של 5 יחידות והוא של אוניברסיטה,הסיכוי שהתוכנה שלך תהיה יעילה משלו היא אפסית(קורס מבני נתונים וסיבוכיות זמן ריצה).

קודם אגיד שאני ממש מתאפק ומרסן את עצמי כדי להתעלם מחוסר הידע המוחלט שאתה מפגין בתכנות (תוכנה יעילה יותר LOL).

כמו שחנן אמר, אתה צריך אסמכתא לידע שלך. תואר מאוניברסיטה/קורס מקצועי זה סוג אחד של אסמכתא.
אם יש לך הוכחות ליכולות התכנות שלך (פרויקטים, אופן סורסים, שירות צבאי וכו'), זה יכול להחליף את התעודה הרלוונטית.
אם אין לך, אין על מה להסתמך ולכן כנראה שלא תתקבל. כאמור, אף אחד לא יקח את הצ'אנס של להעסיק אותך רק בגלל שאתה אומר שאתה יודע.

• פותח/ת השרשור
קודם אגיד שאני ממש מתאפק ומרסן את עצמי כדי להתעלם מחוסר הידע המוחלט שאתה מפגין בתכנות (תוכנה יעילה יותר LOL).

כמו שחנן אמר, אתה צריך אסמכתא לידע שלך. תואר מאוניברסיטה/קורס מקצועי זה סוג אחד של אסמכתא.
אם יש לך הוכחות ליכולות התכנות שלך (פרויקטים, אופן סורסים, שירות צבאי וכו'), זה יכול להחליף את התעודה הרלוונטית.
אם אין לך, אין על מה להסתמך ולכן כנראה שלא תתקבל. כאמור, אף אחד לא יקח את הצ'אנס של להעסיק אותך רק בגלל שאתה אומר שאתה יודע.

לגבי השורה הראשונה שלך,כולם יודעים שאתה ילדון מתנשא שעוד לא התבגר,ותופס מעצמו איזה גבר ברשת,ודוחף תאף שלו עמוק לתחת של אחרים ומתעסק בדברים שאתה לא צריך להתעסק בהם[לדוגמא,לכתוב למישהוא למה הוא חיטב במקום ללמוד לשון זה כבר התנשאות,של בן אדם בור,שרק כדי לקבל ביטחון יורד על החלשים ממנו,במקום גבר אמיתי שבאמת ירים חלשים ממנו למעלה,ולא יוריד אותם,אבל עזוב,אתה בן אדם עם אגו,אתה רואה תוצאות פה וקשה לך לפרגן,רק כדי להעצים לך תאגו ולהתנשאות].
יש כזה דבר תוכנה יעילה יותר,בנוסף לכך יש גם כתיבה יעילה יותר של קוד,אנשים שהידע שלהם לא מספיק עשו זאת ב 20 שורות ואילו אחד עשה זאת ב 7[סתם לצורך דוגמא].
עכשיו בנימה יפה,תעוף לי מהאשכול,אני שונא שאנשים מדברים מאחורי המסך,מתנשאים,לאחד כמוך אין מספיק אומץ כדי להגיד את הדברים שאתה כותב כאן,פנים אל פנים,לפותח השרשור.

לגבי השורה הראשונה שלך,כולם יודעים שאתה ילדון מתנשא שעוד לא התבגר,ותופס מעצמו איזה גבר ברשת,ודוחף תאף שלו עמוק לתחת של אחרים ומתעסק בדברים שאתה לא צריך להתעסק בהם[לדוגמא,לכתוב למישהוא למה הוא חיטב במקום ללמוד לשון זה כבר התנשאות,של בן אדם בור,שרק כדי לקבל ביטחון יורד על החלשים ממנו,במקום גבר אמיתי שבאמת ירים חלשים ממנו למעלה,ולא יוריד אותם,אבל עזוב,אתה בן אדם עם אגו,אתה רואה תוצאות פה וקשה לך לפרגן,רק כדי להעצים לך תאגו ולהתנשאות].
יש כזה דבר תוכנה יעילה יותר,בנוסף לכך יש גם כתיבה יעילה יותר של קוד,אנשים שהידע שלהם לא מספיק עשו זאת ב 20 שורות ואילו אחד עשה זאת ב 7[סתם לצורך דוגמא].
עכשיו בנימה יפה,תעוף לי מהאשכול,אני שונא שאנשים מדברים מאחורי המסך,מתנשאים,לאחד כמוך אין מספיק אומץ כדי להגיד את הדברים שאתה כותב כאן,פנים אל פנים,לפותח השרשור.

הערה צדדית, מבלי קשר לנושא של הפוסט. אפשר לכתוב קוד של 20 שורות שיהיה יותר יעיל מקוד של 7 שורות. ה"יעילות" של קוד נמדדת לפי הסיבוכיות זמן ריצה/מקום שלו, ללא קשר הכרחי לאורך הפיזי של הקוד 😃

לכתוב 7 שורות במקום 20 זה לכתוב יפה יותר,לא יעיל יותר.
קוד ארוך יותר לא אומר שהוא פחות יעיל.

• פותח/ת השרשור
הערה צדדית, מבלי קשר לנושא של הפוסט. אפשר לכתוב קוד של 20 שורות שיהיה יותר יעיל מקוד של 7 שורות. ה"יעילות" של קוד נמדדת לפי הסיבוכיות זמן ריצה/מקום שלו, ללא קשר הכרחי לאורך הפיזי של הקוד 😃

לכתוב 7 שורות במקום 20 זה לכתוב יפה יותר,לא יעיל יותר.
קוד ארוך יותר לא אומר שהוא פחות יעיל.

הבאתי דוגמא...

אני חושב שדווקא כן

אין שום קשר להתנשאות... גם נניח ואתה אוטודידקט מאלף ורמת התיכנות שתוכל להגיע אליה מרשימה. מה אחר כך?...
אנחנו חיים בעולם של ידע מאוד ממוקד ומאוד ייחודי. אין אפשרות להגיע לרמה גבוהה, ממוקדת וייחודית ללא לימודים אקדמאיים.

אין שום קשר להתנשאות... גם נניח ואתה אוטודידקט מאלף ורמת התיכנות שתוכל להגיע אליה מרשימה. מה אחר כך?...
אנחנו חיים בעולם של ידע מאוד ממוקד ומאוד ייחודי. אין אפשרות להגיע לרמה גבוהה, ממוקדת וייחודית ללא לימודים אקדמאיים.
ברור שאפשר,תואר זה נטו כדי לרשום בקו"ח כדי שיזמנו אותך לראיון עבודה,לא יותר מזה.
אם יש לך ידע ונסיון בתכנות,ויש לך דרך להראות את זה בלי לכתוב שיש לך תואר אז לך על זה.
פשוט חיתוך האנשים שיודעים לתכנת ברמה גבוהה והאנשים ללא תואר בתחום הוא נורא נורא קטן.
מה גם שאם אתה תותח בתכנות אתה בכלל לא צריך לעבוד בחברה,תבנה תוכנות לבד בבית ותמכור אותן(ראה דוגמא פלאפי בירד).

• פותח/ת השרשור
אין לי משהוא נגד לימודיים אקדמאיים.
רק יש תחומים שאפשר ללמוד אותם בבית,וראיתי במו עייניי אנשים שהגיעו לרמה מאוד גבוהה,ולרמת חשיבה גבוהה,שפרצו אתגרים של רפא''ל,בתור הוכחה לקבלה לעבודה,אלה ילדים שאפילו תיכון לא סיימו,בלי שום תעודה אקדמאית,ואני מתערב שאם אביא את האתגר לבחור בלבזור הוא לא יצליח,אלא ירוץ ישר לתשובות.
בלי שום קשר,אני שונא אנשים שמדברים מאחוריי המחשב,שמרימים את האף יותר מדי,שחושבים שהם על פסגת העולם רק בגלל שהם נמצאים מאחורי מסך.
עובדתית,ל99% אנשים/ילדים שכותבים דברים במנשמ'ע ומאחורי המחשב אין האומץ להגיד אותם בפנים.

אין לי משהוא נגד לימודיים אקדמאיים.
רק יש תחומים שאפשר ללמוד אותם בבית,וראיתי במו עייניי אנשים שהגיעו לרמה מאוד גבוהה,ולרמת חשיבה גבוהה,שפרצו אתגרים של רפא''ל,בתור הוכחה לקבלה לעבודה,אלה ילדים שאפילו תיכון לא סיימו,בלי שום תעודה אקדמאית,ואני מתערב שאם אביא את האתגר לבחור בלבזור הוא לא יצליח,אלא ירוץ ישר לתשובות.
בלי שום קשר,אני שונא אנשים שמדברים מאחוריי המחשב,שמרימים את האף יותר מדי,שחושבים שהם על פסגת העולם רק בגלל שהם נמצאים מאחורי מסך.
עובדתית,ל99% אנשים/ילדים שכותבים דברים במנשמ'ע ומאחורי המחשב אין האומץ להגיד אותם בפנים.

יצרת פה סוג של פרדוקס, מצד אחד אתה טוען שבלבזור מתנשא, ומצד שני אתה בטוח שהוא לא יעמוד באתגר מסויים - אתה מתנשא עליו - בייחוד שאתה לא מודע לעובדה שלבלבזור החביב יש תואר בהנדסת חשמל ופיזיקה.
בלי קשר, ספציפית במקרה הזה אני בטוח שהוא ב1% הנותרים.

• פותח/ת השרשור
ברור שאפשר,תואר זה נטו כדי לרשום בקו"ח כדי שיזמנו אותך לראיון עבודה,לא יותר מזה.
אם יש לך ידע ונסיון בתכנות,ויש לך דרך להראות את זה בלי לכתוב שיש לך תואר אז לך על זה.
פשוט חיתוך האנשים שיודעים לתכנת ברמה גבוהה והאנשים ללא תואר בתחום הוא נורא נורא קטן.
מה גם שאם אתה תותח בתכנות אתה בכלל לא צריך לעבוד בחברה,תבנה תוכנות לבד בבית ותמכור אותן(ראה דוגמא פלאפי בירד).
לא נכון,אני חולק עליך משום שיש תחומים ויש תחומים.
זה כמו שתגיד שבתחום הרפואה אתה יכול לבוא בלי תעודה,הרי זה רק תעודה,אבל במקצוע הנ''ל זה להתעסק עם אנשים,זה לחתוך,בלי מוסד אקדמאי שילמד אותך את כל זה,אין סיכוי שבעולם שתצליח לבצע ניתוח או משהוא בסגנון.
אבל בתחומים כמו תכנות,וכאלה שיש לך את המכשירים כדי להתעסק בהם[במקרה הזה מחשב ומהדר]זה אפשרי ללא תעודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית