שאלת המיליון:תעודה או ניסיון[הכוונה לעבודה מסוימת כמו תכנות,שיפוץ]

אתה מתנשא. אני לא מכיר אותך ולא את פותח האשכול כל אחד ויכולותיו אין צורך להתנשא.
בקיצור חלאס כל הפורום פה פתח עליו באמבוש ניראה לי כדאי לנעול את האשכול.

חיכינו שyan יתן אישור לנעילת האשכול, עכשיו אפשר ללכת לישון בשקט.

לא דיברתי עליי,דיברתי על אנשים אחרים שאתה מגיב להם.
אז אתה הדובר של כל מי שהגבתי לו אי פעם?
ברור,הרי טיפש כמוך חושב שכשרון זה הכל,מצטער לאכזב,עבודה קשה מתעלה על כשרון.
איזה כיף לחיות בעולם אוטופי שבו הידע נצבר בעיקר מסרטים של דיסני.
גמרת ללקק לבלבזור<?
כל מי שהגיב פה בערך אמר לך שאתה מטומטם כי אתה באמת מטומטם, לא כדי ללקק לי.
אם כולם אומרים שיכור - הולכים לישון. או במקרה שלך לבית הספר, אולי עוד אפשר להציל משהו.

• פותח/ת השרשור
אתה מתנשא. אני לא מכיר אותך ולא את פותח האשכול כל אחד ויכולותיו אין צורך להתנשא.
בקיצור חלאס כל הפורום פה פתח עליו באמבוש ניראה לי כדאי לנעול את האשכול.
תודה גבר על התמיכה אבל אין צורך.תן להם להראות שהם מלקקים לו עוד קצת,הוא צריך את זה כדי להמשיך.
קראתי את תגובה 25 שחיזקה אצלי את הרושם שאתה אכן דפקט טורבו, לכן אני בוחר באופציה ו
אצלי נוצר הרושם שאתה אכן צריך להתבגר.
חיכינו שyan יתן אישור לנעילת האשכול, עכשיו אפשר ללכת לישון בשקט.
עד כמה אפשר ללקק?
אז אתה הדובר של כל מי שהגבתי לו אי פעם?

איזה כיף לחיות בעולם אוטופי שבו הידע נצבר בעיקר מסרטים של דיסני.
מצטער לאכזב,אף פעם לא ראיתי את מה שאתה טוען שראיתי,מה שכן אני מכיר את המקום שאתה מדבר עליו.
כל מי שהגיב פה בערך אמר לך שאתה מטומטם כי אתה באמת מטומטם, לא כדי ללקק לי.
אני סבור שלא.
האשכול שפתחתי זה לא בשביל להיות עצלן או משהוא בסגנון.
כתבתי בעצמי שאני רוצה ללכת ללמוד בטכניון,פשוט היה איזה דיון ורציתי לשמוע תשובות,אבל כנראה שאני אפתח אותו במקום בו ילדים לא יגיבו לי].

תגיד יא בלוט, תעודת זהות קיבלת בכלל שאתה קורא לאנשים פה ילדים?

• פותח/ת השרשור
תגיד יא בלוט, תעודת זהות קיבלת בכלל שאתה קורא לאנשים פה ילדים?
תגיד,הבלוט הזה שלך נמצא גבוהה בלקסיקון אני רואה,ולשאלתך התשובה היא כן[לא התכוונתי לכולם,התכוונתי לבלבזור ואליך ועוד כמה,יש פה אנשים שאני מעריך כמו Hanan,White walker,noam505,פסיכו וכו]
אתה אמיתי?
כן,אתה וירטואלי?
בהצלחה, אני ממליץ יותר לכוון לסמי שמעון/אפקה.
לא תודה,יש לי שאיפות ואני אעשה הכל כדי להגשים אותם,אף אחד לא נולד עם הספרים בידיים,ואני לעומתך מסתמך על עבודה קשה ולא על כשרון.

כל האנשים שהם חסרי תואר בתחום הוכיחו בדרך כלשהי שהם מספיק שווים גם ללא התעודה. השאלה התאורטית של מישהו שלמד בבית לא באמת מעניינת ולא רלוונטית למציאות.

• פותח/ת השרשור
כל האנשים שהם חסרי תואר בתחום הוכיחו בדרך כלשהי שהם מספיק שווים גם ללא התעודה. השאלה התאורטית של מישהו שלמד בבית לא באמת מעניינת ולא רלוונטית למציאות.
תודה על התגובה קודם כל,הרבה פה צריכים ללמוד ממך איך להגיב.
הבנתי,תודה.

תודה על התגובה קודם כל,הרבה פה צריכים ללמוד ממך איך להגיב.
אז אתה אומר בעצם שכל מי שלא למד את התחום,אבל הביא את זה בגדול,הוכיח לגבי עצמו שהוא שווה גם ללא התעודה?

אני מכיר כמה מתכנתים ללא השכלה פורמלית שאפשר להגיד עליהם בקלות שהם יותר מוכשרים מ-99% מהאנשים בתחום. אבל הם סטיית תקן, עם או בלי השכלה. בכל מקרה, זה לא קורה רק מללמוד לבד בבית. חלק גדול מהידע שלהם נצבר במגוון גדול של תפקידים בצבא ועבודה בחברות שונות. לשבת בבית ולקרוא ספרים זה חשוב, אבל זה רק חלק מהעניין. בדיוק כמו שתואר זה רק חלק מהעניין.

לדעתי לא כדאי לוותר על תואר,
זה קיצור דרך שלא ישתלם לך בסוף.
תשב תלמד 4 שנים,
הידע שתרכוש יעזור לך להתפרנס עד סוף החיים.
ברור שלא כל מי שסיים אוניברסיטה הוא מוכשר וחכם ויצליח גם בפרקטיקה.
אבל אין ספק שאם הידע שתרכוש תצליח בחיים יותר ממה שהיתה מצליח בלעדיו.

כמה הערות
-אתה לא תסיים תואר בטכניון רק כי ההורים שלך 'דחפו' אותך, 4 שנים מאסיביות ואם סיימת אותן אתה כנראה מבין דבר או שניים, המעסיק הוא לא פסיכולוג ולא יכול לנבא אם תבוא לך קריזה ופתאום תעבור להודו

-מכיר מתכנת ללא השכלה וללא בגרות שמרוויח באיזור ה17K עם רכב צמוד, עובד בסטארטאפ, אני מאמין שבתחום הזה אפשר להצליח בלי תואר, אבל זה קשה.

-יש הרבה שטויות שאתה חייב ללמוד במהלך התואר, הרבה, אבל יש מאחורי חלק מהקורסים קצת מחשבה, בן אדם שלמד לפתור בעיות בבית זה נחמד והכל, אבל אני בספק אם הוא אי פעם הוכיח משפטים באינפי 2מ (לא מאחל לאויבים שלי), וזה כן דברים שמוסיפים לך דבר או שניים.

-בתחומים האלה הרבה אנשים באמת מפוטרים בגיל צעיר יחסית, התואר מקנה לך יכולות למידה כדי שתישאר רלוונטי לשוק ותתאים את עצמך לפיתוחים החדשים, זה לא סתם ציטוט או משפט מפציץ, אני חושב שזה באמת נכון, במיוחד בטכניון ש90% מהחומר אני לומד בעצמי כי המרצים הזויים אחד אחד.

איך כל זה משאלה כל-כך בנאלית?

תואר זה חתך - זו שיטה עבור המעסיק לסנן מועמדים עבור התפקיד שהוא רוצה לאייש.

אין פה בכלל עניין של מי טוב יותר - יש פה עניין של אסמכתא. אדם שמחזיק בתואר ניתן לומר עליו שהוא בעל תכונות מסוימות כמו התמדה, שקידה, רצינות.
אדם שעשה את ה"תואר" שלו בבית - קשה להוציא מזה תכונות נוספות שחשובות עבור המעסיק. אותו בחור שלמד לבד ייתכן גם שלא יסתדר במסגרת עם אנשים נוספים שמצריכה שיתופי פעולה.

יש הרבה מאוד משתנים מלבד "שכל וידע" פרופר. ולכן הימור על אדם עם תואר יהיה בטוח יותר והגיוני יותר.
אתה צריך לזכור שמעסיק הולך עכשיו לשלם סכום כסף לא מבוטל עבור עובד X - הוא רוצה שהכסף לא ירד לטמיון או שהחזר ההשקעה יהיה שווה.
בשביל זה יש מערכת שיקולים גדולה מלבד הידע - אדם עם כישורים חברתיים גרועים, גאון ככל שיהיה לעיתים יהיה בעדיפות נמוכה על אדם סביר + שהדינמיקה החברתית שלו טובה ותורמת גם לעובדים אחרים.

תחשוב על זה ככה - השקעת האנרגיה היא הקובעת בדומה לתיאוריה של גיבס.
אדם שמבקש להתקבל למקום שדורש תואר ואין לו צריך להשקיע פי 2 אנרגיה כדי להוכיח את כדאיותו עבור המעסיק.
אדם שיש לו תואר למעשה מהווה סוג של קטאליזאטור ומצריך להגיע לאותה תוצאה עם מחצית האנרגיה.

שורה תחתונה: אם אין לך תואר - אתה צריך להציג אסמכתאות הרבה יותר ניכרות מאדם שיש לו תואר וסטטיסטית זה כמעט ולא קורה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית