הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון פיזור פלטות על המוט

ronny matalon

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם.
יש לי שאלה שקשורה למכניקה של ההרמה.
נגיד ואני רוצה להרים 180 קילו בסקוואט.
מה יותר קל להרמה? אם אני שם 4 פלטות של 25, 2 של 20 ו2 של 10 או 8 פלטות של 20?
קראתי במקומות אחרים שככל שפיזור המשקל על המוט גדול יותר ככה יותר קשה להרים. האם זה נכון?

תודה לכל העונים

לא יודע אם זה ממש קשור
אבל בפיזיקה שלמדנו את חוק ה"מנוף"
המורה הסביר שנגיד ויש ככה
=========
543212345
נגיד ו1 זה איפה שאתה נמצא, שמה אי אפשר לשים משקולות.
ואם אני שם משקולת של 20 ב5 אז זה מפעיל יותר כוח מאשר אם אני שם את זה ב2.
הנוסחה הייתה משהו כזה:
m*x=f (כנראה שאלו לא האותיות אבל ככה זה)
נגיד שm=מרחק x=המשקל של המשקולת וf=ה"מספר" של הכוח שמופעל
אז אם שמתי את ה20 ב2 זה יוצא "40" ואם שמתי את ה20 ב5 זה "100".
הכוונה שככל שזה יותר רחוק ככה זה מפעיל יותר כוח על המוט ואם יש הרבה קטנים
אז בעצם יש פחות שיווי משקל בתכלס אם משהו בסגנון...

אני לא יודע אם זה הכי קשור שיש, ואם הסברתי את זה נכון בכלל- כי אני לא מקשיב בשיעורי פיזיקה
אבל יש מצב שזה למה. חכה לעוד תשובות או לאחרים שיגידו עד כמה דפוק יצאתי 😆

m*x=f (כנראה שאלו לא האותיות אבל ככה זה)
הפוך, f*x=m כאשר F זה הכוח (המשקל במקרה שלנו), M זה המומנט, ו X זה המרחק מאיפה שמופעל הכוח לנקודה שעליה מופעל המומנט (מרחק מהפלטה לנקודת מגע של המוט עם הגב בסקוואט).
חשבתי על השאלה גם, לדעתי זה לא משנה, כי המומנט שמופעל על המוט לא משפיע על הכוח שאתה מפעיל. למשל בתרגיל כמו T-BAR כשאתה מרים צד אחד המומנט משפיע, אם תתפוס את המוט יותר קרוב לפלטות זה יהיה פחות כבד מאשר אם תתפוס יותר קרוב לצד שני. בסקוואט המומנטים משני הצדדים מאזנים אחד את השני ומה שפועל עליך זה הכוח שהמסה מפעילה שמושך אותך למטה.
הדבר שכן עלול להשפיע זה שהמו יתעקם יותר ככל שהפלטות יהיו רחוקות יותר מהמרכז ויפעל יותר מומנט, מה שייצור רעידות במוט בזמן תזוזה (יציאה מהראק, ירידה/עליה) מה שעלול להקשות להתייצב עם המוט. אבל זה גם תלוי בקשיחות המוט ובמשקל שיש עליו, למשל אם יש 80 קילו על מוט אולימפי אני לא חושב שהוא ירעד או יתעקם לא משנה איך תפזר את הפלטות, לעומת זאת ב 380 זה בהחלט משנה

הפוך, f*x=m כאשר F זה הכוח (המשקל במקרה שלנו), M זה המומנט, ו X זה המרחק מאיפה שמופעל הכוח לנקודה שעליה מופעל המומנט (מרחק מהפלטה לנקודת מגע של המוט עם הגב בסקוואט).
חשבתי על השאלה גם, לדעתי זה לא משנה, כי המומנט שמופעל על המוט לא משפיע על הכוח שאתה מפעיל. למשל בתרגיל כמו T-BAR כשאתה מרים צד אחד המומנט משפיע, אם תתפוס את המוט יותר קרוב לפלטות זה יהיה פחות כבד מאשר אם תתפוס יותר קרוב לצד שני. בסקוואט המומנטים משני הצדדים מאזנים אחד את השני ומה שפועל עליך זה הכוח שהמסה מפעילה שמושך אותך למטה.
הדבר שכן עלול להשפיע זה שהמו יתעקם יותר ככל שהפלטות יהיו רחוקות יותר מהמרכז ויפעל יותר מומנט, מה שייצור רעידות במוט בזמן תזוזה (יציאה מהראק, ירידה/עליה) מה שעלול להקשות להתייצב עם המוט. אבל זה גם תלוי בקשיחות המוט ובמשקל שיש עליו, למשל אם יש 80 קילו על מוט אולימפי אני לא חושב שהוא ירעד או יתעקם לא משנה איך תפזר את הפלטות, לעומת זאת ב 380 זה בהחלט משנה
אז אפשר להגיד שכן הייתי נוכח בשיעורי פיזיקה?

אז אפשר להגיד שכן הייתי נוכח בשיעורי פיזיקה?
היית נוכח אבל לא הכי מרוכז 😃
נגיד שm=מרחק x=המשקל של המשקולת וf=ה"מספר" של הכוח שמופעל
F זה הכוח (המשקל במקרה שלנו), M זה המומנט, ו X זה המרחק מאיפה שמופעל הכוח לנקודה שעליה מופעל המומנט (מרחק מהפלטה לנקודת מגע של המוט עם הגב בסקוואט).
אז אם שמתי את ה20 ב2 זה יוצא "40" ואם שמתי את ה20 ב5 זה "100".
הכוונה שככל שזה יותר רחוק ככה זה מפעיל יותר כוח על המוט
רק תחליף את המילה "כוח" ב"מומנט" ובעיקרון זה נכון, אבל לפי מה שאמרתי, אם אתה שם את ה-20 בנקודה 5, אז אתה מן הסתם שם עוד 20 ב-5 השני (אני מקווה שאתה שם אותו משקל משני הצדדים בסקוואט) ואז המומנט שהם מפעילים עליך סה"כ שווה ל-0 (כל אחד באותו גודל בכיוון הפוך)

• פותח/ת השרשור
המוט האולימפי (19 קילו) לא מתעקם. אני אישית אוהב גם את המוט של 17 קילו שמתחיל להתעקם - רואים את זה כבר כשהוא מונח במנוחה על הראק

היית נוכח אבל לא הכי מרוכז 😃

רק תחליף את המילה "כוח" ב"מומנט" ובעיקרון זה נכון, אבל לפי מה שאמרתי, אם אתה שם את ה-20 בנקודה 5, אז אתה מן הסתם שם עוד 20 ב-5 השני (אני מקווה שאתה שם אותו משקל משני הצדדים בסקוואט) ואז המומנט שהם מפעילים עליך סה"כ שווה ל-0 (כל אחד באותו גודל בכיוון הפוך)
בסדר
שנאתי את המורה הזה וגם כל הכיתה שלי
אשכרה לא היינו מוכנים ללמוד איתו מרוב שהוא חרא מורה, התלוננו כל הזמן למנהלת, "רבנו" איתו.. מה שאתה לא רוצה.
בסוף פיטרו אותו בזכותנו חחחחnחחחחnחחחחnחחחחnחחחחn
המוט האולימפי (19 קילו) לא מתעקם. אני אישית אוהב גם את המוט של 17 קילו שמתחיל להתעקם - רואים את זה כבר כשהוא מונח במנוחה על הראק
בטח שכן, אבל לא מ80 או 100 או 120 קילו

אני מקווה בראיונות עבודה אתה לא מסביר ככה 😃.

בטח שכן, אבל לא מ80 או 100 או 120 קילו
בדיוק.
אני מקווה בראיונות עבודה אתה לא מסביר ככה 😃.
בראיונות עבודה אני מביא איתי מוט ופלטות ומתחיל להדגים, לפעמים גם מבקש מהמראיין לתת לי כפות לגב כשאני מדגים עם משקל כבד.
אולי בגלל זה עוד לא מצאתי עבודה....

• פותח/ת השרשור
מה שמוביל אותי לשני נושאים אחרים שמטרידים אותי:
1) האם מומלץ להשתמש ברצועות לברכיים?
2) אחת הסיבות שאני אוהב את המוט של ה17 במכון שלי זה בגלל שבתרגילים כמו דדליפט, הקוטר שלו קטן יותר ואז אפשר להרים יותר משקל כי יש יותר כוח באחיזה. אני לא אוהב להשתמש ברצועות ולא משתמש במגנזיום.

מה שמוביל אותי לשני נושאים אחרים שמטרידים אותי:
1) האם מומלץ להשתמש ברצועות לברכיים?
2) אחת הסיבות שאני אוהב את המוט של ה17 במכון שלי זה בגלל שבתרגילים כמו דדליפט, הקוטר שלו קטן יותר ואז אפשר להרים יותר משקל כי יש יותר כוח באחיזה. אני לא אוהב להשתמש ברצועות ולא משתמש במגנזיום.
לא יודע איך דווקא הנושא הזה הוביל אותך לשאלות, בכל אופן:
1) ברצועות ברכיים אין סיבה להשתמש אם אתה לא מתחרה באיגוד שמרשה שימוש בהן.
2) סבבה, מה הבעיה? תדדלפט עם המוט הזה. אגב חבל לא להשתמש במגנזיום, בהמשך אתה תראה שהוא מאוד עוזר במשקל כבד

אחת הבעיות הראשיות של מהנדסים בכלל, ומהנדסי טכניון בפרט, היא הסברים אובר מסובכים.
לשאלה המקורית בתשובה קצרה - לא משפיע.
תשובה ארוכה יותר כבר קיבלת.

אחת הבעיות הראשיות של מהנדסים בכלל, ומהנדסי טכניון בפרט, היא הסברים אובר מסובכים.
אני לא יודע אם אני דוגמה מייצגת. גם כשהייתי בתיכון וניסיתי כמה פעמים לעזור לילדים בכיתות נמוכות יותר הם לא היו מבינים את ההסברים שלי

יש בכלל מה להתייחס למינוף כשכל מה שמשתנה זה רדיוס הפלטות? הרי מינוף מתייחס לנקודות המגע בין מנופים ונקודות המגע בינך למוט לא משתנות בכלל בין המצבים וגם לא מרכז הכובד הכללי של המוט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית