הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פיזור פלטות על המוט

ronny matalon

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם.
יש לי שאלה שקשורה למכניקה של ההרמה.
נגיד ואני רוצה להרים 180 קילו בסקוואט.
מה יותר קל להרמה? אם אני שם 4 פלטות של 25, 2 של 20 ו2 של 10 או 8 פלטות של 20?
קראתי במקומות אחרים שככל שפיזור המשקל על המוט גדול יותר ככה יותר קשה להרים. האם זה נכון?

תודה לכל העונים

רדיוס הפלטות לא משנה, רק המרחק שלהם מנקודת האחיזה, ורק במקרה שיש גמישות במוט הגורמת נדנוד. במובן של כוח טהור, אין שום חשיבות

יש בכלל מה להתייחס למינוף כשכל מה שמשתנה זה רדיוס הפלטות? הרי מינוף מתייחס לנקודות המגע בין מנופים ונקודות המגע בינך למוט לא משתנות בכלל בין המצבים וגם לא מרכז הכובד הכללי של המוט.
לא דיברתי על רדיוס הפלטות, זה באמת לא משפיע על מיקום המומנט. דיברתי על המיקום שלהן על המוט. אם אתה שם 16 פלטות של 5 אז מרכז הכובד של הפלטות יהיה במקום אחר מאשר אם תשים 4 פלטות של 20

רק במקרה שיש גמישות במוט הגורמת נדנוד.
מה ההבדלים בין להרים מוט 4 מטר (שלא מתנדנד) במשקל 100 קילו למוט 2 מטר במשקל 100 קילו? מבחינת מינוף כמובן.
לא דיברתי על רדיוס הפלטות, זה באמת לא משפיע על מיקום המומנט. דיברתי על המיקום שלהן על המוט. אם אתה שם 16 פלטות של 5 אז מרכז הכובד של הפלטות יהיה במקום אחר מאשר אם תשים 4 פלטות של 20
אבל אם המוט סימטרי לגמרי בשני המצבים מרכז הכובד יהיה במרכז המוט...

מה ההבדלים בין להרים מוט 4 מטר (שלא מתנדנד) במשקל 100 קילו למוט 2 מטר במשקל 100 קילו? מבחינת מינוף כמובן.
אם הוא קשיח לגמרי ומונח בצורה סימטרית אין הבדל
אבל אם המוט סימטרי לגמרי בשני המצבים מרכז הכובד יהיה במרכז המוט...
נכון, כמו שמרתי לפני, זה משפיע בגלל גמישות המוט והרעידות בגלל זה

אם הוא קשיח לגמרי ומונח בצורה סימטרית אין הבדל

נכון, כמו שמרתי לפני, זה משפיע בגלל גמישות המוט והרעידות בגלל זה
רגע יש עוד משהו שלא הבנתי. אם ניקח לדוגמא מוט שמתנדנד גם מ100 קילו, האם הוא יתנדנד יותר מ2 פלטות של 20 כל צד או מ8 פלטות של 5? מבחינה הגיונית נראה לי שהוא יתנדנד יותר מ20 אבל אני לא בטוח.

רגע יש עוד משהו שלא הבנתי. אם ניקח לדוגמא מוט שמתנדנד גם מ100 קילו, האם הוא יתנדנד יותר מ2 פלטות של 20 כל צד או מ8 פלטות של 5? מבחינה הגיונית נראה לי שהוא יתנדנד יותר מ20 אבל אני לא בטוח.

מ8 פלטות של 5, כיוון שמרכז המסה של 4 הפלטות בכל צד יהיה רחוק יותר מנקודות האחיזה שלך במוט, ולכן במקרה השני מומנט הכפיפה על המוט יהיה גדול יותר.

מ8 פלטות של 5, כיוון שמרכז המסה של 4 הפלטות בכל צד יהיה רחוק יותר מנקודות האחיזה שלך במוט, ולכן במקרה השני מומנט הכפיפה על המוט יהיה גדול יותר.
תודה על ההסבר משום מה לא חשבתי על הכוח שמפעיל מרכז המסה של הפלטות על המוט 😃

מה שהוא אמר:
לזה התכוונתי בהודעה לפני כשדיברתי על מרכז כובד(מרכז מסה) של 16 פלטות של 5 לעומת 4 פלטות של 20

תודה על ההסבר משום מה לא חשבתי על הכוח שמפעיל מרכז המסה של הפלטות על המוט 😃

אולי כדאי לסייג את התשובה שלי, רק למען ההבנה:
השאלה שלך תלויה גם בקוטר ובצפיפות של הפלטות השונות. תאורטית יכול להיות מצב שבו פלטה אחת של 20 תהיה בקוטר קטן מאוד ולכן תצטרך להיות "רחבה" מאוד, ופלטה של 5 תהיה בקוטר גדול מאוד. במצב כזה יכול להיות שמרכז הכובד של פלטה אחת של 20 ימוקם רחוק יותר ממרכז המוט מאשר מרכז הכובד של 4 פלטות של 5, ואז התשובה שלי משתנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית