הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט מאוד חלש ביחס לסקואט

• פותח/ת השרשור Harlen
  • פורסם בתאריך

Harlen

משתמש פעיל
429
699
נק' מוניטין:
2,669
429
699
הדדליפט שלי מאוד בעייתי ומקרטע מבחינת משקלים ביחס לסקואט, כשבסקואט אני יכולה לתת 110 לחמישייה בטכניקה יפה ובלי יותר מידי קושי, דדליפט 115 לחמישייה מאוד קשה לי, איטי, והטכניקה משתבשת. בדדליפט יש לי קושי בשמירה על מנח גב והנקודה בה אני בדרכ נתקעת היא מתחת לברך קצת אחרי הניתוק
אין לי סרטון של דדליפט כבד אבל אפשר לראות את הנקודות הבעייתיות גם כאן
שמתי לב שאני מסובבת את כפות הרגליים החוצה וכל סטאפ אני צריכה להסתדר מחדש
מה הנקודות החלשות שלי? רוצה יחס טוב בדדליפטט סקואט:cray:

אצלי עד ה140 קג הדדליפט היה בפיגור, בשלב מסויים זה התהפך. תנסי אולי להתחיל עם אגן קצת יותר נמוך ושהפוש ההתחלתי יהיה מהרגליים,ככה לי הכי נוח. לדעתי האישית זה נראה כאילו את לא משתמשת הארבע ראשי מספיק כי הגב שלך כמעט מקביל לרצפה.
תנסי את מה שאמרתי ותראי אם זה זורם יותר.

• פותח/ת השרשור
היחס בין הסקוואט לדדליפט שלך הגיוני מאד.
הדדליפט נראה מעולה.
117.5 סקואט ל115 דדליפט זה יחס הגיוני מאוד?
אצלי עד ה140 קג הדדליפט היה בפיגור, בשלב מסויים זה התהפך. תנסי אולי להתחיל עם אגן קצת יותר נמוך ושהפוש ההתחלתי יהיה מהרגליים,ככה לי הכי נוח. לדעתי האישית זה נראה כאילו את לא משתמשת הארבע ראשי מספיק כי הגב שלך כמעט מקביל לרצפה.
תנסי את מה שאמרתי ותראי אם זה זורם יותר.
דווקא בנקודה הזאת יותר קשה לי. אולי כדאי לעבוד עזר לארבע ראשי?

"שבסקואט אני יכולה לתת 110 לחמישייה בטכניקה יפה ובלי יותר מידי קושי, דדליפט 115לחמישייה מאוד קשה לי"

• פותח/ת השרשור
"שבסקואט אני יכולה לתת 110 לחמישייה בטכניקה יפה ובלי יותר מידי קושי, דדליפט 115לחמישייה מאוד קשה לי"
בטכניקה יפה, כן. אבל גם 117.5 עולה לחמישייה בטכניקה אפילו קצת פחות מכוערת מהדדליפט.

• פותח/ת השרשור
לא אצל כל האנשים הדדליפט מעל הסקוואט, זה לא חד משמעי כמו ההבדל בין בנץ' לדדליפט.
אני מרגישה שזה נובע מחולשה מסויימת או בעיה בטכניקה
אני יכולה לדוגמה להכשל בחזרה הרביעית לנוח להתפקס מס שניות ולתת עוד שתי חזרות, וזה כבר קרה בעבר

אני מרגישה שזה נובע מחולשה מסויימת או בעיה בטכניקה
אני יכולה לדוגמה להכשל בחזרה הרביעית לנוח להתפקס מס שניות ולתת עוד שתי חזרות, וזה כבר קרה בעבר

אצלי הסקוואט היה גבוה מהדדליפט באיזור ה 20 קילו, דדלפטי די דומה למה שאת עשית, עזבתי את המוט ונחתי קצת.
ברגע שהבנתי שהפתרון הוא הפוך, הדדליפט שלי השתפר פלאים. הבנתי שצריך כמה שיותר מהר, לא לעזוב את המוט ולא לנוח, פשוט להמשיך מהר.

2. עקב כך שהרגליים שלי דומיננטיות יותר מהגב התחתון עברתי לסומו.

חזרות מהירות+סומו גרמו לזה שעכשיו הדדליפט שלי גבוה ב 10 קילו מהסקוואט.

@Harlen, אני בספק גדול שמע שיעזור לך זה תרגיל עזר לארבע ראשי. אני בכל זאת חושב שאת צריכה לשחק עם הטכניקה ו לראות איך הכי טוב לך. תשחקי עם גובה האגן, תנסי מקצבים שונים כמו שאמרו לך למעלה..
אני חושב שעם הזמן תמצאי בעצמך איך את הכי חזקה..

אין נוסחה כזאת של יחס בין סקוואט ודדליפט
יש כאלה חזקים יותר בסקוואט ויש כאלה בדדליפט, תלוי במה את משקיעה את כוחך ובנקודות חלשות בגוף
בקשר לסרטון הטכניקה נראית בסדר
אני חושב, וזאת דעתי האישית, שאת צריכה להוריד אגן נמוך יותר, לי עזר מאוד
ודבר שחשוב מאוד גם אם אין כוח ואת גמורה, תמיד לשמור על מתח
לא לזרוק מלמעלה את המוט בחיים בעבודה עם חזרות ולא להוריד את הידיים מהמוט
לתת עבודה מהירה ויעילה כמה שיותר

• פותח/ת השרשור
אין נוסחה כזאת של יחס בין סקוואט ודדליפט
יש כאלה חזקים יותר בסקוואט ויש כאלה בדדליפט, תלוי במה את משקיעה את כוחך ובנקודות חלשות בגוף
בקשר לסרטון הטכניקה נראית בסדר
אני חושב, וזאת דעתי האישית, שאת צריכה להוריד אגן נמוך יותר, לי עזר מאוד
ודבר שחשוב מאוד גם אם אין כוח ואת גמורה, תמיד לשמור על מתח
לא לזרוק מלמעלה את המוט בחיים בעבודה עם חזרות ולא להוריד את הידיים מהמוט
לתת עבודה מהירה ויעילה כמה שיותר
אני לא רואה סיבה לתת לעמ''ש לספוג את כל האימפקט של המשקל במיוחד לא כשהפלטות כלכך קפיציות

אני לא רואה סיבה לתת לעמ''ש לספוג את כל האימפקט של המשקל במיוחד לא כשהפלטות כלכך קפיציות
החזרת המשקולות צריכה להיות מבוקרת בדיוק כמו ההרמה
ברגע שתורידי מבוקר אף שריר לא יספוג שום פגיעה.
בכל מקרה ממליץ לך לקרוא את "הדדליפט גרסת המאמנים" בנעוץ
תורם המון ידע ומפרט על כל נושא שנראה לאנשים פעוט

החזרת המשקולות צריכה להיות מבוקרת בדיוק כמו ההרמה
ברגע שתורידי מבוקר אף שריר לא יספוג שום פגיעה.
בכל מקרה ממליץ לך לקרוא את "הדדליפט גרסת המאמנים" בנעוץ
תורם המון ידע ומפרט על כל נושא שנראה לאנשים פעוט
אני יכול להעיד לך שאני והרבה אנשים ניפגענו המהחלק של החזרת המוט באופן איטי ,יש אנשים שאין להם את הגמישות\אנאערף משהו בגוף שלהם , לעשות לכך ועדיף להם פשוט לזרוק את המוט.
זה בערך אותו העניין למה אני שונא את t&g ראיתי את זה עושה יותר נזק מאשר שזה מועיל

אני יכול להעיד לך שאני והרבה אנשים ניפגענו המהחלק של החזרת המוט באופן איטי ,יש אנשים שאין להם את הגמישות\אנאערף משהו בגוף שלהם , לעשות לכך ועדיף להם פשוט לזרוק את המוט.
זה בערך אותו העניין למה אני שונא את t&g ראיתי את זה עושה יותר נזק מאשר שזה מועיל
עוד פעם אני אומר, רוב האנשים שנפגעים מזה בדרך כלל משקיעים את עיקר הטכניקה והמאמץ בסט-אפ ובחזרה מורידים איך שבא להם
הרבה יותר קל להיפצע בהורדה לא נכונה של המשקל מאשר בהרמה
צריך לשמור על גב נעול ועל הוצאת אגן, מוט מגרד את הרגליים וכו'..
אם אין לך את הגמישות להנמיך נכון אז גם אין לך את הגמישות להרים נכון

עוד פעם אני אומר, רוב האנשים שנפגעים מזה בדרך כלל משקיעים את עיקר הטכניקה והמאמץ בסט-אפ ובחזרה מורידים איך שבא להם
הרבה יותר קל להיפצע בהורדה לא נכונה של המשקל מאשר בהרמה
צריך לשמור על גב נעול ועל הוצאת אגן, מוט מגרד את הרגליים וכו'..
אם אין לך את הגמישות להנמיך נכון אז גם אין לך את הגמישות להרים נכון
שוב אני חייב לחלוק איתך רוב האנשים שאני אימנתי והכרתי ניפצעו מעלייה לא נכונה ,ולא מהורדה לא נכונה הסיבה העיקרית לכך שיכולה לעלות לי בראש זה שבנקודה מסיומית נוצר להם סוג של עירובב של סיטף וקלאסי, ושוב לרוב האנשים שאני הכרתי מנסיון אישי הייתה יכולת מעולה לעלות אך הירידה המבוקרת אצלם הייתה נוראית וקשה,וכול מה שזה עשה זה לעצור אותם מלהיתקדם.
עוד משהו שעולה לי לראש שאולי גם אתה יכול להיהזתהות איתו ,זה שעם הזמן האותו המישקל שפעם הייה לך קשה וזרקתה אותו בלי הפסקה הופך להיות קל בצורה קלילה ככול שאתה מיתקדם.
דוגמא אישית שלי היום ה140 שהלכתי איתו מכות בעבר הפך להליכה קלה ברגע שהגעתי 160 ,ולהוריד אותו בקלות ואיטיות זה כלום בשבילי.
הדבר היחיד שאני יכול להסכים איתו על ההורדה הממבוקרת ביותר זה אולי בחימום אבל גם אז בגבול מסוים

שוב אני חייב לחלוק איתך רוב האנשים שאני אימנתי והכרתי ניפצעו מעלייה לא נכונה ,ולא מהורדה לא נכונה הסיבה העיקרית לכך שיכולה לעלות לי בראש זה שבנקודה מסיומית נוצר להם סוג של עירובב של סיטף וקלאסי, ושוב לרוב האנשים שאני הכרתי מנסיון אישי הייתה יכולת מעולה לעלות אך הירידה המבוקרת אצלם הייתה נוראית וקשה,וכול מה שזה עשה זה לעצור אותם מלהיתקדם.
עוד משהו שעולה לי לראש שאולי גם אתה יכול להיהזתהות איתו ,זה שעם הזמן האותו המישקל שפעם הייה לך קשה וזרקתה אותו בלי הפסקה הופך להיות קל בצורה קלילה ככול שאתה מיתקדם.
דוגמא אישית שלי היום ה140 שהלכתי איתו מכות בעבר הפך להליכה קלה ברגע שהגעתי 160 ,ולהוריד אותו בקלות ואיטיות זה כלום בשבילי.
הדבר היחיד שאני יכול להסכים איתו על ההורדה הממבוקרת ביותר זה אולי בחימום אבל גם אז בגבול מסוים
גם לשמור על מנח גב תקין ונעול לכל אורך ההרמה זה קשה אז נעגל את הגב?
אין פה עיגול פינות אחי, אם אתה מאמן אנשים אתה לא מתקדם עד שהנקודה הזאת ברורה ומובנת, בדיוק כמו עבודה על מנח גב תקין

גם לשמור על מנח גב תקין ונעול לכל אורך ההרמה זה קשה אז נעגל את הגב?
אין פה עיגול פינות אחי, אם אתה מאמן אנשים אתה לא מתקדם עד שהנקודה הזאת ברורה ומובנת, בדיוק כמו עבודה על מנח גב תקין
אתה מפספס את העניין מה אם שהבן אדם יורד הגב שלו ישר ותקין אבל התנועה הייתה זריקה ולא איטית כמו טאץ וגו שאתה מציע?
מה אם שהוא מנסה לרדת בצורה איטית המתיחה גורמת לו לעגל את הגב ?,אתה תמשיך להגיד לשבור את הגב ולהוריד לאט או ההפך?

אתה מפספס את העניין מה אם שהבן אדם יורד הגב שלו ישר ותקין אבל התנועה הייתה זריקה ולא איטית כמו טאץ וגו שאתה מציע?
מה אם שהוא מנסה לרדת בצורה איטית המתיחה גורמת לו לעגל את הגב ?,אתה תמשיך להגיד לשבור את הגב ולהוריד לאט או ההפך?
אני לא עושה T&G ולא מדבר על-T&G
אני מדבר על זה שלא זורקים את המוט, אתה צריך לתפוס את המוט בידיים בכל החזרות, לא לשחרר ולא לזרוק, להוריד מבוקר ולשמור על מתח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית