הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דדליפט מאוד חלש ביחס לסקואט

• פותח/ת השרשור Harlen
  • פורסם בתאריך

Harlen

משתמש פעיל
429
699
נק' מוניטין:
2,669
429
699
הדדליפט שלי מאוד בעייתי ומקרטע מבחינת משקלים ביחס לסקואט, כשבסקואט אני יכולה לתת 110 לחמישייה בטכניקה יפה ובלי יותר מידי קושי, דדליפט 115 לחמישייה מאוד קשה לי, איטי, והטכניקה משתבשת. בדדליפט יש לי קושי בשמירה על מנח גב והנקודה בה אני בדרכ נתקעת היא מתחת לברך קצת אחרי הניתוק
אין לי סרטון של דדליפט כבד אבל אפשר לראות את הנקודות הבעייתיות גם כאן
שמתי לב שאני מסובבת את כפות הרגליים החוצה וכל סטאפ אני צריכה להסתדר מחדש
מה הנקודות החלשות שלי? רוצה יחס טוב בדדליפטט סקואט:cray:

אני לא עושה T&G ולא מדבר על-T&G
אני מדבר על זה שלא זורקים את המוט, אתה צריך לתפוס את המוט בידיים בכל החזרות, לא לשחרר ולא לזרוק, להוריד מבוקר ולשמור על מתח
אבל שוב מה קורה שאתה ניתקל במיתאמן שלא משנה מה הוא עושה הוא מעגל את הגב כאשר הוא לא זורק את המוט?

גם לשמור על מנח גב תקין ונעול לכל אורך ההרמה זה קשה אז נעגל את הגב?
אין פה עיגול פינות אחי, אם אתה מאמן אנשים אתה לא מתקדם עד שהנקודה הזאת ברורה ומובנת, בדיוק כמו עבודה על מנח גב תקין
מה אם אני אגיד לך שכמה פעמים היו לי קרעים מינוריים בגב מדדליפט עם גב ישר וכשעברתי למשוך עם גב עליון עגול זה לא קרה יותר? ואני מושך 30-40 קילו יותר מאז.

אבל שוב מה קורה שאתה ניתקל במיתאמן שלא משנה מה הוא עושה הוא מעגל את הגב כאשר הוא לא זורק את המוט?
בדיוק מה שתעשה למתאמן שמעגל גב בהרמה, תעבוד איתו על זה, זאת בעיית טכניקה ובקלות אפשר לפתור אותה
מה אם אני אגיד לך שכמה פעמים היו לי קרעים מינוריים בגב מדדליפט עם גב ישר וכשעברתי למשוך עם גב עליון עגול זה לא קרה יותר? ואני מושך 30-40 קילו יותר מאז.
אתה לא היחיד שמושך עם גב עליון עגול, דדליפטרים ברמה עלית מושכים עם גב עגול
אבל אתה חייב לעבור את כל הדרך ולהבין את המכניקה של התרגיל עם גב ישר ונועל כדי לעבור לגב עליון עגול

בדיוק מה שתעשה למתאמן שמעגל גב בהרמה, תעבוד איתו על זה, זאת בעיית טכניקה ובקלות אפשר לפתור אותה
אני באמת לא חושב זה נחוץ במיוחד עם הסיכון של האניפנקט על עמוד השידרה במישקלים כבדים.
זה פרט כזה לא נחוץ ולמען האמת כול בן אדם שראיתי שעובד כבד בדדליפט והחליט לזרוק את המוט, מבצע טכניקה יותר טובה ובעל רקדוד פציעה יותר טוב מיכול אדם אחר אשר נישאר בגישה שבה צריך להוריד את המישקל (בינהם אני )
אני מניח שזה היה משהו שיננו לא נסכים כי כול אחד מאיתנו ראה תוצאות שונות אבל עדיין ....
ויש מצב שאני לא קורא מה שכתבה נכון אבל אתה אומר שלפי דעתך צריך לוותר על הסאט אפ בכול חזרה בדדלפיט ופשוט להרים מהר? ,בניגוד למה שריפטו אומר?
אתה מדבר פה על מתאמני עלית אנחנו מדברים פה על מיתאמן בסיסי,שאין שום סיבה שהוא המשוך בגב עגול

אני באמת לא חושב זה נחוץ במיוחד עם הסיכון של האניפנקט על עמוד השידרה במישקלים כבדים.
זה פרט כזה לא נחוץ ולמען האמת כול בן אדם שראיתי שעובד כבד בדדליפט והחליט לזרוק את המוט, מבצע טכניקה יותר טובה ובעל רקדוד פציעה יותר טוב מיכול אדם אחר אשר נישאר בגישה שבה צריך להוריד את המישקל (בינהם אני )
אני מניח שזה היה משהו שיננו לא נסכים כי כול אחד מאיתנו ראה תוצאות שונות אבל עדיין ....
ויש מצב שאני לא קורא מה שכתבה נכון אבל אתה אומר שלפי דעתך צריך לוותר על הסאט אפ בכול חזרה בדדלפיט ופשוט להרים מהר? ,בניגוד למה שריפטו אומר?
אני לא אומר שצריך לוותר על הסט-אפ, כל חזרה צריך לעשות סט-אפ מושלם
צריך לדעת לשמור על מתח מסויים ולא להרפות את הגוף לגמרי, ולא להמתין דקה בין חזרה לחזרה

אני לא אומר שצריך לוותר על הסט-אפ, כל חזרה צריך לעשות סט-אפ מושלם
צריך לדעת לשמור על מתח מסויים ולא להרפות את הגוף לגמרי, ולא להמתין דקה בין חזרה לחזרה
אבל ברגע שאתה עוזב את המוט ומיתארגן מחדש היה לך באופן אוטמטי סט אפ יותר טוב זה כמו שתגיד לי לעשות pc במהירות ולא להמיתן כמה שיניות בכול חזרה אתה תיגזור עליי פריצת דיסק

אבל ברגע שאתה עוזב את המוט ומיתארגן מחדש היה לך באופן אוטמטי סט אפ יותר טוב זה כמו שתגיד לי לעשות pc במהירות ולא להמיתן כמה שיניות בכול חזרה אתה תיגזור עליי פריצת דיסק
אני מדבר כרגע על דדליפט לא על PC
בקיצור אפשר לדבר על זה שעות, במבחן התוצאה אין אף מתאמן רציני פה בפורום או בכלל בעולם בתחום הPL שעוזב את המוט או זורק אותו בדדליפט לחזרות או נח המון זמן בין חזרה לחזרה, זה מה שצריך לעשות וזה הכי יעיל

אני מדבר כרגע על דדליפט לא על PC
בקיצור אפשר לדבר על זה שעות, במבחן התוצאה אין אף מתאמן רציני פה בפורום או בכלל בעולם בתחום הPL שעוזב את המוט או זורק אותו בדדליפט לחזרות או נח המון זמן בין חזרה לחזרה, זה מה שצריך לעשות וזה הכי יעיל
נסכים לא להסכים אבל צודק דיון מיותר ביותר 😃

הדדליפט שלי מאוד בעייתי ומקרטע מבחינת משקלים ביחס לסקואט, כשבסקואט אני יכולה לתת 110 לחמישייה בטכניקה יפה ובלי יותר מידי קושי, דדליפט 115 לחמישייה מאוד קשה לי, איטי, והטכניקה משתבשת. בדדליפט יש לי קושי בשמירה על מנח גב והנקודה בה אני בדרכ נתקעת היא מתחת לברך קצת אחרי הניתוק
אין לי סרטון של דדליפט כבד אבל אפשר לראות את הנקודות הבעייתיות גם כאן
שמתי לב שאני מסובבת את כפות הרגליים החוצה וכל סטאפ אני צריכה להסתדר מחדש
מה הנקודות החלשות שלי? רוצה יחס טוב בדדליפטט סקואט:cray:

הדדליפט בסדר גמור. אין לך מה לחפש יחסים כלשהם. העיקר ששניהם מתקדמים.

זה בטח אומר שכל הדברים הכי בסיסיים שאנחנו יודעים על עמוד השדרה לא נכונים, אין הסבר אחר.

פותחת הפוסט,
קודם כל הדדליפט טוב. לא להוריד אגן כפי שהציעו לך - כל מה שיקרה זה שהאגן יעלה חזרה ורק אז המוט יתנתק מהקרקע (במשקל מספיק כבד).
בדרך כלל יחס כזה נגרם מאחת מארבע סיבות:
1. סקוואט שלא שובר מקביל - ככה שהוא כבד יותר ממה שהוא באמת.
2. מסת שריר מאוד גדולה בקטגוריות המשקל הגבוהות, בסקוואט משתמשים ברפלקס המתיחה בניגוד לדדליפט, וככל שיש יותר מסת שריר יש יותר to bounce off of.
3. זרועות קצרות.
4. בעיות גריפ.

הכל בהנחה שמאמנים את שני התרגילים. מי שרק עושה סקוואט למשל יהיה עם יחס טוב יותר לטובת הסקוואט ממה שהיה יכול להיות לו.

בואי נתחיל בלראות את הסקוואט שלך.

לא יודע אם יש לי קרעים מינוריים
אבל אם אני דואג למשוך עם גב ממש, אני סובל מכאבים מינוריים לאורך הגב(ולא כאלה של DOMS).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית