הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 100 מ"ל שמן זית ביום

StevieG

משתמש מתחיל
18
8
נק' מוניטין:
11
18
8
בחופש אני לא מצליח להגיע למספיק קלוריות ביום, חשבתי אז לשתות 100 מ"ל שמן זית כשאני מתעורר כי אני ממש צריך את ה800 קלוריות האלה להמשיך לעלות במשקל (אני תקוע כבר כמה חודשים).
השאלה האם זה לא יותר מדי?

לא צריך 100 מ"ל
אני שותה 20 מ"ל

תאמת שזה לא מגעיל או משהו פשוט שם בפה ואז לוקח מים
למה ??? למה שתשתה שמן??? אתה יכול לטגן משהו בשמן וזה יצא טעים, אתה יכול לשים שמן בסלט, אתה יכול ללכת לסופר ולקנות תפוצ'יפס ולקבל את אותו האפקט רק שזה יהיה אשכרה טעים. למה לעזאזל לשתות שמן???? אני לא מבין איך אנשים לוקחים את הנושא הזה ברצינות בכלל...

למה ??? למה שתשתה שמן??? אתה יכול לטגן משהו בשמן וזה יצא טעים, אתה יכול לשים שמן בסלט, אתה יכול ללכת לסופר ולקנות תפוצ'יפס ולקבל את אותו האפקט רק שזה יהיה אשכרה טעים. למה לעזאזל לשתות שמן???? אני לא מבין איך אנשים לוקחים את הנושא הזה ברצינות בכלל...
שמן זית??

זה בריא לכל דבר.
שם בחזה עוף, בסלט אבל לא מגיע לכמות שאני צריך.
תאמין לי שאין בזה שום בעיה

כזה קצת? בטוח?
בטוח? לחלוטין לא. האמת היא שאני לא יודע אם יש בעולם אדם אחד שיכול להיות בטוח במינון הנחוץ. מאחר וזרקו כאן הערכה שנראית לי מוגזמת, זרקתי הערכה אחרת, מבוססת על המלצות כלליות כמו למשל זאת שהובאה באשכול הזה לפני כמה הודעות (מטעם קופ"ח, רחמנא ליצלן). כל הנושא של "כמות יומית מומלצת" (RDA) לגבי מזונות קורט הוא, עד כמה שהצלחתי להבין, לא יותר מניחוש מלומד. זה לא שמישהו לקח עשר קבוצות, נתן לכל אחת מהן מינון שונה של אומגה 3 וראה מה קרה איתן אחרי 20 שנה.

אין הסכמה גורפת גם לגבי היחס הרצוי של אומגה 3:אומגה 6 בתפריט, כך שגם מהכיוון הזה לא תבוא הישועה. כמו שאני חוזר ומזכיר, יש בעולם מליוני טבעונים בריאים שחיים חיים ארוכים בלי שום אומגה 3 מהחי (כנראה הם מצליחים להמיר יותר ALA מאוכלי בשר, אבל מי יודע כמה?) שלא לדבר על תיסוף, כך שיש לי ספק אם הנושא באמת חשוב כמו שמציגים אותו לאחרונה.

אפשר, כמובן, להגיד שאין בעיה אם מגזימים למעלה, וצריכה עודפת של אומגה 3 עדיפה על פני מחסור אפשרי. אולי. אני לא מעודכן בשאלה אם החומר נקי לגמרי מרעלים, מה שהיה פעם גורם מדאיג למדי. אם לא, הרי 3 גרם ביום במשך זמן רב עלולים להיות רעיון רע. אתה מוזמן לחפש קצת ברשת, אותי אישית הנושא לא מעניין מספיק כדי לברר (אני נוטל גרם ביום, ובגילי אני כבר לא דואג לצבירה של יותר מדי ממנו. הכי גרוע, לא יצמחו פרחים על הקבר שלי). היה גם לפחות מחקר אחד שמצא מתאם חיובי בין כמות ה EPA (או ה DHA, לא זוכר) בדם לבין סיכוי לקבל סרטן ערמונית, אבל אני יודע כמה רציני הוא היה, ובאופן ודאי הוא לא דיבר על סיבתיות.

אז כמה כדאי לקחת כדורי אומגה 3 של אלספה ליום?
1437858116134.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית