הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקות דם חודש בלי וחודש עם אבקת חלבון

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
לפני חודש ושבוע עשיתי בדיקת דם והתוצאה מראה על כבד שומני ועוד כמה תוצאות חריגות
אמרתי נעשה הפסקה מהאבקת חלבון והורדתי קצת מעומס האימונים והתוצאות מראות שדווקא שהורדתי את האבקת חלבון יש שנוי לטובה
משהו יכל לומר לי מה יש באבקה שגרם לכך

תוצאות לפני הפסקה עם האבקת חלבון ואחרי ההפסקה
222.jpg 1.jpg

זה יכול להיות כל כך הרבה דברים עקיפים, אם זה לא מדוד ומבוקר זה לא מדע.

איך נראה התפריט שלך עם ובלי?

מוכן לנסות את זה גם על עצמי, תוכל לפרט על החברה וסוג החלבון שאתה שותה וכמויות(סקופ ביום אני מניח)?

• פותח/ת השרשור
גג 2 סקופים ביום
לפעמים בבוקר עם האוכל עם השיבולת שואל ותמיד אחרי אימון
אני קונה חברות מוכרות מאסל פארם אופיטמום סלולר ויש לי עוד אבקה בבית אבקת בשר של סיינטקס הגרמנית אבל בלי קשר תמיד עשיתי בדיקה וגם הראה לי אותו מצב גם בלי האבקה הזאת
בהתחלה חשבתי שהציטים שלי אולי לא בריאים הרבה סוכר ושטויות
אבל המשכתי רגיל ואז אמרתי נוריד את האבקה וואלה היום ראיתי תוצאות לטובה .אני אמשיך ככה עוד חודש נראה איך זה מתקדם

• פותח/ת השרשור
זה או זה או הורדת הסטים לא שיניתי עוד דברים
אני אבדוק את זה זה מאד מסקרן אותי
איך כבד שומני קשור לעומס אימונים ?

תשמע המספרים בבדיקה הראשונה אכן מחשידים... יכולים להעיד על זיהום או דלקת בכבד.
האם הרגשת כאבים באותה תקופה?

Daniel hit the nail on the head...Exercise (even if not incredibly intense) can and will transiently and mildly elevate both AST and ALT. Although, it tends to show a prediliction for proportionately greater increase in AST. There are very limited well-controlled studies on this phenomenon, but there are plenty of descriptive studies in the medical literature.

This is a topic that a few of us docs from PPP have edified other primary care physicians on, since so many of our patients are very active (some pro/elite level athletes), and we typically "prescribe" exercise (therapeutic/corrective for sports/spine/musculoskeletal injuries) and (metabolic protocols for patients with obesity/cardio-metabolic risk factors).

We've done some "in-house" experimental work and found that AST/ALT elevations typically BEGIN within 8 hours after the exercise event, PEAK at 30-36 hours, and MAY REMAIN elevated for as long as 6-7 days.

---elevations tend to be greater in novice exercisers, or those returning after a layoff/deconditioned state (makes sense, since they have yet to experience the repeated bout effect, and skeletal muscle membranes/ myo-tendionus junctions are still apt to micro-injury)

---elevations greater with eccentric-emphasis training (also no surprise)

---" " " " " higher total work (load x volume) performed (ditto with no surprise)

Some interesting points to help other docs (and patients) feel easier about the mild elevations. If a GGT (gamma-glutamyltransferase) is checked concurrently, it will often be stone-cold normal...an this enzyme is even more specific for the hepatic (liver) injury. Also, we've found (and there is evidence in the sci lit) that patients on a STATIN medication tend to have exaggerated AST/ALT responses.

a few other pearls.....AST tends to be found primarily in the mitochondrial/microsomal fraction of cells, while ALT is primarily in the cytosolic/cytoplasmic fraction. The AST is found in liver, striated muscle (heart and skeletal muscle), and RBCs. ALT is found in liver and kidney, with smaller quantities in heart and skeletal muscle. This helps to explain why Daniel's doctor commented on the pattern of elevation being similar to what we find with acute alcoholic hepatitis, since the AST is the more prominent enzyme in skeletal muscle, it will be result in higher "AST/ALT" ratio ( an AST/ALT ratio of more than 2.0 is more consistent with alcoholic hepatitis).

Other enzymes that may be transiently elevated by exercise include CK and LDH.

זה האבקת חלבון והאימונים
זה תקין לגמרי - אלא אם כן אתה קצת שמן , אם אתה שמן זה לא באמת טוב לקחת חלבון וגם אין צורך האמת , אם אתה שמן המערכת עובדת יותר לאט וקשה לה לעכל הכל
האם זה אומר שצריך להפסיק? ממש לא זה נורמלי לגמרי, לכולם זה עולה בגלל האימון והאבקות
מה שכן מומלץ לא לשתות אלכוהול בשביל תוצאות יותר טובות כי הכבד כבר בכל מקרה עובד קשה

• פותח/ת השרשור
לא שותה אלכהול בכלל.ואני בשיא החיטוב שבוע ואני מסיים ועל 10 אחוז וקצת פחות.

לכולם ככה לא נראה לי .בכל מקרה אני לא הולך להשאיר את זה במגמה כזו ואמשיך לבדוק כל חודש את התוצאות לדעת בדיוק ממה זה מגיע ויעשה תקופות עם לקיחת אבקת חלבון ופחות עומס באימונים וניהיה יותר חכמים

מה שאני יודיע לא עושים בדיקת דם אחרי אימון . כי זה מעל את הכולסטרול ועוד דברים בגלל משהו של השרירים לא יודיע איפה קראתי

• פותח/ת השרשור
קראתי את מה ששלחת בקישור ראיתי תעליות .אבל יש הבדל ענק אצלם ואצלי .אני גם חושב אחרי שקראתי שזה בא מהאימונים.מענין שלא מצאתי על זה פה בחיפוש שוב מידע. בכל מקרה אני יעשה תבדיקה גם בשביל להשתיק הרבה חוכמולוגים שחושבים שזה מהאבקה ולא נראה לי שזה מגיע משם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית