הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע Brain and cognition abnormalities in long-term anabolic users

בואנה @DarkMatter אתה גאון
אין דברים כאלה
אם בגיל 14 אתה כזה תותח אתה עוד תגיע רחוק

בתכלס חומרים משפיעים גם על המוח איכשהוא אין מה לעשות!
לא צריך את המאמר הזה כדי להבין

בואנה @DarkMatter אתה גאון
אין דברים כאלה
אם בגיל 14 אתה כזה תותח אתה עוד תגיע רחוק

בתכלס חומרים משפיעים גם על המוח איכשהוא אין מה לעשות!
לא צריך את המאמר הזה כדי להבין

איך הם משפיעים? לרעה/לטובה? ואיך..

Some participants reported current use of prescription psychoactive medications, including 3 AAS users taking prescription opioids (two taking buprenorphine and one taking oxycodone). One AAS user had taken cocaine and one nonuser had taken marijuana on the day prior to evaluation. Three other individuals (two AAS users and one nonuser) showed detectable cannabinoids on their urine samples but reported no marijuana use during the 24 h prior to evaluation. Overall, 5 AAS users and 3 nonusers had taken at least one licit or illicit psychoactive substance within the past 24 h
אם היו יותר משתתפים הייתי מבין, אבל אם 70% מקבוצת הנדבקים כבר חולת נפש ולוקחת סמים, אז איזה בידוד משתנים יש פה בהקשר של חומרים אנאבולים?

• פותח/ת השרשור

אם היו יותר משתתפים הייתי מבין, אבל אם 70% מקבוצת הנדבקים כבר חולת נפש ולוקחת סמים, אז איזה בידוד משתנים יש פה בהקשר של חומרים אנאבולים?

א. איך הגעת ל 70% כאשר רשום ש 8 מתוך 20 נטלו חומרים פסיכו-אקטיביים לפני?
ב. כאחד שלומד בארה"ב אני בטוח שאתה מודע לצריכה רחבת ההיקף של מריחואנה , לא חושב שהייתי מגדיר אותם כ"חולי נפש" ונרקומנים.
ג. האם זה מפתיע שמרימי משקולות נוטלים אופייטים לשיכוך כאב? זאת תופעה הרבה יותר נפוצה בספורטאים מאשר צריכת אנאבולים. מסכים כמובן שבידוד משתנים במקרים הללו בעייתי.

6/10 בקבוצה של AAS, אז 60%, עדיין רוב.

ב. כאחד שלומד בארה"ב אני בטוח שאתה מודע לצריכה רחבת ההיקף של מריחואנה , לא חושב שהייתי מגדיר אותם כ"חולי נפש" ונרקומנים.
לגלות cannabinoids בשתן לא אומר שזו רק צריכה של מריאחונה. יש הרבה תרופות שמבוססות על cannabinoids שלא שונות מ-opioids. אנשים מהסוג שבמחקר לוקחים opioids בד"כ כי הם חולי נפש/מכורים למשככי כאבים - תופעה ידועה בקרב חולי נפש. אחד לקח קוקאין = נרקומן.

ג. האם זה מפתיע שמרימי משקולות נוטלים אופייטים לשיכוך כאב? זאת תופעה הרבה יותר נפוצה בספורטאים מאשר צריכת אנאבולים. מסכים כמובן שבידוד משתנים במקרים הללו בעייתי.
אין בעיה עם משככי כאבים. יש בעיה עם משככי כאבים כמו שהוזכר במחקר (משככי כאבים מאוד חזקים עם זמן מחצית חיים ארוך מאוד). מה גם שזה לא העתיק את הפסקה שציטטתי עד הסוף. השורה האחרונה כתבה בפירוש שהם חולי נפש:
Overall, 5 AAS users and 3 nonusers had taken at least one licit or illicit psychoactive substance within the past 24 h

נתקלתי בזה במהלך חיפוש מאמר אחר.
אולי יעניין את חלקכם...
אם מישהו רוצה את המאמר המלא - מוזמן לפנות אלי.
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0376871615002197

א. אני רוצה את המאמר המלא.
ב. יש שם כל-כך הרבה דברים שלא מאפשרים באמת הסקת מסקנות מהסוג הזה.

• קבוצה 10 משתמשי AAS זה לא מספיק לכלום.
  • אין לי את המאמר המלא, מה זמן החשיפה שלה לחומרים? מינונים? סוגים?
  • האם בוצעו בדיקות fMRI לפני השימוש ולאחר השימוש והאם נקודתית נצפה השינוי?
  • האם בדקו אותם לאחר הפסקת השימוש? האם יחס הגלוטמט/גלוטמין חזר לנורמה?
איך אפשר להשוות תפוזים לתפוחים?

גם במצב שכל המשתתפים לא צרכו כלום מלבד AAS, אי אפשר לבצע השלכת מסקנות כזו.
צריך לבדוק את מצבם לפני השימוש ולאחר השימוש - אני מניח בזהירות שניתן למצוא אנשים שלא צורכים סמים ויש להם אבנורמליות באמיגדלה, או יחסי גלוטמין/גלוטמט גבוהים מהרגיל.

ב. נגיד שאתה צודק ונגיד שתופעת השימוש רחבה, איך אנחנו מנטרלים את זה כפקטור כשאתה רוצה להסיק שינויים שנגרמו מAAS בלבד?
ג. שוב, כמו שאמרת בידוד משתנים. זה מחקר "מלוכלך" מדיי שלא באמת יכול להעיד שהגורם לכך הוא דווקא הAAS
ד. וגם אם נניח שבודדנו, אנחנו עדיין צריכים לדעת מה פרק זמן השימוש, האם לפני היה תקין, מה המינונים שגרמו לזה, אולי זה סוג ספציפי של סטרואיד? הרי ברפואה אנחנו נותנים זריקות של אנטט או ניבידו לחולים, האם גם אנחנו צריכים לצפות מהם להגדלה של האמיגדלה ?

בקיצור, עורבא ופרח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית