הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון סקוואט 145 - 5X5

DudiTheKing

משתמש מתחיל
198
87
נק' מוניטין:
516
198
87
טוב, אני בשבוע 23 לטקסס מתוד, הגעתי ל-160 - 5X5 ואחרי זה כשל בנפח ועצימות והתחלתי לעבוד עם חגורה
עשיתי ריסט ראשון ואחרון בתוכנית ל- 5X5 140 עם חגורה, את האמת הבדל שמיים וארץ עם חגורה
בנוסף הורדתי את העצימות מ-5 חזרות ל-3 חזרות בתקווה להתקדם במשקלים עד סיום התוכנית
מישהו עבד על טקסס כל כך הרבה זמן (23 שבועות)? להמשיך עד לכשל הבא בנפח ועצימות? התוכנית כבר מרגישה לי תקועה במיוחד עם הדדליפט
והאם ללחוץ את הבטן לחגורה במשך כל התנועה או רק ביציאה מהבור?

הנה הסקוואט 145 ל-5 חמישיות, סט 4 מתוך 5:

הנה הבנץ' 112.5 ל-5 חמישיות, סט 1 מתוך 5:

בבנץ' הגעתי בתוכנית ל-135 ל-5 חזרות ואז הגיעה הדלקת הארורה ששרפה לי חצי מהתוכנית (בגלל שלחצתי בסגנון בילדרי עם מרפקים כמעט מקבילים לכתף), וגם היום עדיין מרגיש כאב עמום בזמן התנועה, אבל לאט לאט חוזר למשקלים
אשמח לביקורת על הבנץ' והסקוואט

טכניקה למופ"ת בסקוואט חוץ מהחזרה האחרונה אבל כנראה היית עייף כבר 😃
הבנץ' טוב גם כן אבל עדיף שתוריד קצת יותר לאט ולא תקפיץ מהחזה

• פותח/ת השרשור
טכניקה למופ"ת בסקוואט חוץ מהחזרה האחרונה אבל כנראה היית עייף כבר 😃
הבנץ' טוב גם כן אבל עדיף שתוריד קצת יותר לאט ולא תקפיץ מהחזה
תודה
את האמת אני לא מקפיץ מהחזה, אולי זה נראה ככה כי המשקל קל, אני נוגע ועולה

ריסט של חודשיים נשמע קצת הרבה. זה תקיעה שחזרה על עצמה?
אם עד עכשיו לא השתמשת בחגורה אז הדרך ל-PR סלולה.

• פותח/ת השרשור
ריסט של חודשיים נשמע קצת הרבה. זה תקיעה שחזרה על עצמה?
אם עד עכשיו לא השתמשת בחגורה אז הדרך ל-PR סלולה.
כן, אני אקפוץ כנראה באימון נפח הבא ב-5 ק"ג
ובקשר לכשל, נתקעתי בעצימות ולאחר מכן כשל רציני בנפח, לא הצלחתי לסגור את החמישייה הראשונה
אז העדפתי דילאוד גם בשביל לתרגל חגורה

חזק מאד,
כן ללחוץ את הבטן כל הזמן לחגורה ולהכניס אוויר לבטן, שיהיה כמה שיותר לחץ.
אין ריאות בבטן.

דודי,
לא ללחוץ את הבטן לשום כיוון בשום רגע נתון. פשוט לקחת הרבה אוויר ולהשאיר אותו בפנים במשך כל החזרה.
בסקוואט חסר לך מעט עומק. לא הרבה.
הוידאו של הבנץ' לא עובד לי משום מה.

נראה לי שכוונתו היתה בדיוק זה, "לקחת הרבה אויר" ...לנשום עמוק.
http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/take-a-deep-breath

נכון, אבל מסתובבת בחדרי הכושר הנחיה מוזרה של "לקחת אויר למטה לתוך הבטן", כאילו יש שם זוג ריאות נוסף. גם לא לוחצים את הבטן לכיוון החגורה, זה גורם לרפיון של שרירי הליבה.

• פותח/ת השרשור
אין ריאות בבטן.

דודי,
לא ללחוץ את הבטן לשום כיוון בשום רגע נתון. פשוט לקחת הרבה אוויר ולהשאיר אותו בפנים במשך כל החזרה.
בסקוואט חסר לך מעט עומק. לא הרבה.
הוידאו של הבנץ' לא עובד לי משום מה.
החגורה לא אמורה ללחוץ על הבטן כמה שיותר?
כמה שאני לא אקח אוויר עדיין לא יווצר לחץ כמו שאני דוחף את הבטן קדימה (כמו בטן היריון כזאת), אני מרגיש עם הדחיפה יותר קל
ותנסה עוד פעם את הסרטון של הבנץ' זה אמור לעבוד

החגורה לא אמורה ללחוץ על הבטן כמה שיותר?
כמה שאני לא אקח אוויר עדיין לא יווצר לחץ כמו שאני דוחף את הבטן קדימה (כמו בטן היריון כזאת), אני מרגיש עם הדחיפה יותר קל
ותנסה עוד פעם את הסרטון של הבנץ' זה אמור לעבוד
לא, לא ככה חגורה עובדת. אתה ממש לא צריך להוציא את הבטן החוצה. המאמץ צריך להיות פשוט מאמץ - כמו בשירותים לצורך הדוגמה. כל מה שאתה צריך זה לקחת הרבה אוויר ולהשאיר בפנים.

אין ריאות בבטן.
קטנוניות מיותרת, אתה וכולם יודעים למה התכוונתי, הקיו הזה עוזר הכי טוב להבין מה זה וואלסאלבה, לרגע לא חשבתי שיש ריאות בבטן.

אבל אם ההנאה שלך בחיים זה לתקן אנשים, תהנה.

קטנוניות מיותרת, אתה וכולם יודעים למה התכוונתי, הקיו הזה עוזר הכי טוב להבין מה זה וואלסאלבה, לרגע לא חשבתי שיש ריאות בבטן.

אבל אם ההנאה שלך בחיים זה לתקן אנשים, תהנה.
הבעייה היא לא במינוח. הבעייה מתחילה בכך שאתה חושב שצריך לדחוף את הבטן החוצה בזמן שיש לך 200 קילו על הגב.

וגם, כמובן, אנשים צריכים לדעת שבכל מקרה אי אפשר לנשום לבטן. מי שלא יודע מספיק עוד יאמין לכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית