הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

האם יש דרך להבדיל אם כאב בכתף הוא דלקתי או לא?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
יש לי כאב חדש בשבוע-שבועיים האחרונים בכתף קדמית ימנית באזור הסופרספינטוס שהתחיל בשבוע האחרון להתדאיג אותי. הכאב קורה רגיל אם אני עושה שראגס בחלק האחורי של התנועה, אם אני עושה סיבובי יד, גם כן בחלק האחרוי של התנועה, ובבנץ' פרס בזמן הוצאת המוט ובחלק התחתון של הלחיצה כבר ממשקל עבודה של 50 קילו כשמשקל העבודה הרגיל שלי לחזרות עומד על 110-120.

יש לי תחרות ב30 ליולי שנרשמתי אליה ויש לי 3 ימים להחליט אם אני רוצה לוותר על השתתפות או לא ואני צריך להבין אם זה רעיון טוב. כרגע אני ביום השלישי של פרוטוקול פציעות וכרגע אני לא מרגיש שיפור בפציעה.

אשמח לשמוע דעות לגבי זה והאם יתכן שמדובר בכאב דלקתי.
תודה מראש

• פותח/ת השרשור
נדמה לי שאתה ממש שק של פציעות. אולי כדאי לך לחשוב מה אתה עושה לא נכון באופן מערכתי במקום לטפל רק בכל בעיה בנפרד.
ניחשת נכון, אני אכן שק של פציעות, ואכן טיפלתי ברובן באופן מערכתי ושיניתי המון דברים בחיים שלי על מנת למנוע אותם, כגון תוספת ויטמינים ומינרלים קבועה לתזונה שלי מירקות ותוספי תזונה, משהו שלא עשיתי בעבר, שיפור ושדרוג טכניקות של תרגילי הבסיס וידיעה לגבי "מתי הגעתי לגבול" שלפעמים לא שמתי לב אליה.

אני לא יודע מה עוד לעשות, לא פעם צצה בי המחשבה שפוואר ליפטינג זה לא התחום בשבילי, אבל אני לא רוצה לוותר ולא מתכוון לוותר! זה הספורט היחיד שאי פעם אהבתי ואני מתכוון לסיים אותו כאלוף הארץ או בכסא גלגלים.
אם יש לך עוד עצות לתת לי לגבי טיפול מערכתי בבעיה אשמח לשמוע 😃

אם יש לך עוד עצות לתת לי לגבי טיפול מערכתי בבעיה אשמח לשמוע 😃
זה אחת מהבאות - או תזונה, או שינה, או טכניקה. זה בהנחה שאין מוגבלויות מולדות כלשהן.
אם סידרת את התזונה והשינה, תעלה סרטונים של חמישיות לתרגילי הבסיס ונבדוק טכניקה.

בתור אחד שיודע דבר או שניים על כאבי כתפיים, טוב זה לא נשמע. אי אפשר לאשש במדויק אם זו דלקת/מקרה אחר.
במידה והבעיה הזו היא מטילה ספק בהשתתפות בתחרות הייתי קובע תור מהיר לפיזיותרפיסט ספורט על מנת לאתר את הבעיה.
בנתיים אפשר לשים קצת קרח על המקום, 10-15 דקות, כמה פעמים ביום. לי זה תמיד עזר.
זה אחת מהבאות - או תזונה, או שינה, או טכניקה. זה בהנחה שאין מוגבלויות מולדות כלשהן.
האמת שהשינה/תזונה פחות קשורים במקרה כזה. הוא לא אמור להרגיש כאבים רק מסיבובי ידיים.

• פותח/ת השרשור
שינה זאת בעיה. יש לי בעיות שינה בזמן האחרון ואני לא מצליח להרדם. תמיד מרגיש עייף במהלך יום לימודים, אחר כך עושה שנץ בצהרים ואז לא מצליח להרדם עד בבוקר וגם אז לא תמיד. אני אנסה לשנות את זה, אבל זה לא קל.

סרטוני טכניקה לסקוואט ודד ליפט כנראה אעלה היום
בתור אחד שיודע דבר או שניים על כאבי כתפיים, טוב זה לא נשמע. אי אפשר לאשש במדויק אם זו דלקת/מקרה אחר.
במידה והבעיה הזו היא מטילה ספק בהשתתפות בתחרות הייתי קובע תור מהיר לפיזיותרפיסט ספורט על מנת לאתר את הבעיה.
בנתיים אפשר לשים קצת קרח על המקום, 10-15 דקות, כמה פעמים ביום. לי זה תמיד עזר.

האמת שהשינה/תזונה פחות קשורים במקרה כזה. הוא לא אמור להרגיש כאבים רק מסיבובי ידיים.
לא עדיף לי ללכת לרופא שישלח אותי לצילום? אחרי הכל פיזיוטרפיסט ספורט זה יקר, ואולי צילום יוכל לאתר אם מדובר בדלקת או סתם פציעה. חוץ מזה אין לי פה כל כך פיזיוטרפיסטים טובים באזור חיפה.

הבעיה היא זמן ההמתנה שארוך מהרגיל. אם תצליח להשיג צילום מהיר אז למה לא?
אצל פיזיותרפיסט ספורט אפשר לקבוע תור לעוד יום. אבל כן, המחיר לא זול.

לא. אבל הדלקת/קרע/וואטאבר יכלו להיגרם בזמן אימונים כבדים בתקופה שההתאוששות היתה גרועה, ולהביא אותו למצב שבו גם סיבובי ידיים כבר גורמים לכאב.

לא. אבל הדלקת/קרע/וואטאבר יכלו להיגרם בזמן אימונים כבדים בתקופה שההתאוששות היתה גרועה, ולהביא אותו למצב שבו גם סיבובי ידיים כבר גורמים לכאב.
אתה צודק. הבנתי אותך אחרת, לא משנה.

מה שאני הולך לומר יכול להישמע לך מצחיק או מטופש, ויכול להיות שזה באמת ככה, אבל בכל מקרה:
ההימור שלי הוא שאופן תפיסת התנועה שלך הוא לא נכון, ברמה הכי כללית. קשה באמת להסביר באופן מדויק למה אני מתכוון, אבל לצורך העניין, מהסרטונים של ההרמות הכבדות שלך שראיתי, גם בסקוואט וגם בבנץ'- התנועה שלך מאוד לא נשלטת, "מתפרצת" מדי אם תרצה. לדעתי זה משהו מנטלי, שאפשר לראות עלייך בקלות בזמן האימון- אותו רייג' שאתה תמיד מציג שיש לך.
תנועה שכזאת יכולה, בעיניי, להביא לחוסר ריכוז ותשומת לב לטכניקה, ו"לחשוף נקודות חלשות" שלך בזמן התרגיל, כמו הבאט-ווינק והקריסה של הגב שלך בסקוואט, ובריחת השכמות החוצה (ובכך חשיפת הכתף למצב לא טוב) בבנץ'.
בשאר הדברים שראיתי אותך עושה זה היה פחות מורגש, גם כי אלה לא היו משקלים מקסימליים וגם כי אלה היו תנועות פחות מורכבות, אבל זה היה קיים גם בתרגילים פשוטים שהתחלת לעשות כשכבר החלפת מתכונת אימונים (בגלל הפציעות והכאבים).
שוב, יכול להיות שאלה שטויות, אבל זאת דעתי.

• פותח/ת השרשור
מה שאני הולך לומר יכול להישמע לך מצחיק או מטופש, ויכול להיות שזה באמת ככה, אבל בכל מקרה:
ההימור שלי הוא שאופן תפיסת התנועה שלך הוא לא נכון, ברמה הכי כללית. קשה באמת להסביר באופן מדויק למה אני מתכוון, אבל לצורך העניין, מהסרטונים של ההרמות הכבדות שלך שראיתי, גם בסקוואט וגם בבנץ'- התנועה שלך מאוד לא נשלטת, "מתפרצת" מדי אם תרצה. לדעתי זה משהו מנטלי, שאפשר לראות עלייך בקלות בזמן האימון- אותו רייג' שאתה תמיד מציג שיש לך.
תנועה שכזאת יכולה, בעיניי, להביא לחוסר ריכוז ותשומת לב לטכניקה, ו"לחשוף נקודות חלשות" שלך בזמן התרגיל, כמו הבאט-ווינק והקריסה של הגב שלך בסקוואט, ובריחת השכמות החוצה (ובכך חשיפת הכתף למצב לא טוב) בבנץ'.
בשאר הדברים שראיתי אותך עושה זה היה פחות מורגש, גם כי אלה לא היו משקלים מקסימליים וגם כי אלה היו תנועות פחות מורכבות, אבל זה היה קיים גם בתרגילים פשוטים שהתחלת לעשות כשכבר החלפת מתכונת אימונים (בגלל הפציעות והכאבים).
שוב, יכול להיות שאלה שטויות, אבל זאת דעתי.
יש בזה משהו. אני אעבוד על זה ואתן הפסקה מהרייג'. כנראה לגמרי. לפחות עד שאתקן את הבעיות האלו ואז נחליט מה לעשות הלאה. חוץ מזה זה לא שטויות לא פעם העירו לי על חוסר ריכוז כשעשיתי פיאר רייג' בסקוואט ועוד בהוצאה של המוט תפסתי אותו עקום, אז זה מאוד יתכן.
אני חושב אבל שהפציעה הספציפית הזאת קרתה כתוצאה מנגאטיבים שעשיתי בבנץ', כנראה זה לא משהו שכדאי לעשות בדפיסיט קלורי...
כואב לך כשאתה עובר את קו הכתפיים כשהיד ישרה ועולה למעלה?
כמעט ולא, רק מרגיש קצת מתיחה. כואב רק בתנועה סיבובית של היד או בשראג.

בכלל לא. רק בתנועה סיבובית של היד או בשראג.
אה, אוקיי.
אז אין לי מושג מה זה.

אבל כפי שאמרת.. ללכת לבדוק את זה בהקדם יהיה הדבר הנכון לעשות.
ולהתמקד בטכניקה נקייה יותר שתשמור לך על הכתפיים יותר כפי ש @Aftermath הציע.

תפסיק לצרוח כמו זונה תאילנדית כשאתה לוחץ במקום לשמור את האוויר בפנים, וגם על השכמות מכווצות.

• פותח/ת השרשור
או בכלל, אבל זאת רק דעתי 😉
כה נראה לי אני אפרוש לתוכנית היחידה שלא עשתה לי בעיות, תוכנית לינארית הגרסא הגריאטרית
אה, אוקיי.
אז אין לי מושג מה זה.

אבל כפי שאמרת.. ללכת לבדוק את זה בהקדם יהיה הדבר הנכון לעשות.
ולהתמקד בטכניקה נקייה יותר שתשמור לך על הכתפיים יותר כפי ש @Aftermath הציע.

תפסיק לצרוח כמו זונה תאילנדית כשאתה לוחץ במקום לשמור את האוויר בפנים, וגם על השכמות מכווצות.
אני מופתע שאתה יודע איך זונות תאילנדיות צועקות, אבל לא אשאל אותך מאיפה, בכל מקרה אני אפסיק עם זה ואתמקד בטכניקה נקיה. אני אבדוק איך ההרגשה עוד יומיים, ואז אם ארגיש רע מדי אתקשר לבטל את השתתפותי בתחרות. שזה יהיה נורא מצער :(

אני מופתע שאתה יודע איך זונות תאילנדיות צועקות, אבל לא אשאל אותך מאיפה
הוצאת לי את המילים מהפה 🤣
אבל באמת don't be, מורן יודע איך צורחות זונות מכל רחבי העולם.
cheers 🍻

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית