האם יש דרך להבדיל אם כאב בכתף הוא דלקתי או לא?

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך

Tank

משתמש על
11,357
7,609
נק' מוניטין:
19,644
11,357
7,609
יש לי כאב חדש בשבוע-שבועיים האחרונים בכתף קדמית ימנית באזור הסופרספינטוס שהתחיל בשבוע האחרון להתדאיג אותי. הכאב קורה רגיל אם אני עושה שראגס בחלק האחורי של התנועה, אם אני עושה סיבובי יד, גם כן בחלק האחרוי של התנועה, ובבנץ' פרס בזמן הוצאת המוט ובחלק התחתון של הלחיצה כבר ממשקל עבודה של 50 קילו כשמשקל העבודה הרגיל שלי לחזרות עומד על 110-120.

יש לי תחרות ב30 ליולי שנרשמתי אליה ויש לי 3 ימים להחליט אם אני רוצה לוותר על השתתפות או לא ואני צריך להבין אם זה רעיון טוב. כרגע אני ביום השלישי של פרוטוקול פציעות וכרגע אני לא מרגיש שיפור בפציעה.

אשמח לשמוע דעות לגבי זה והאם יתכן שמדובר בכאב דלקתי.
תודה מראש

ניחשת נכון, אני אכן שק של פציעות, ואכן טיפלתי ברובן באופן מערכתי ושיניתי המון דברים בחיים שלי על מנת למנוע אותם, כגון תוספת ויטמינים ומינרלים קבועה לתזונה שלי מירקות ותוספי תזונה, משהו שלא עשיתי בעבר, שיפור ושדרוג טכניקות של תרגילי הבסיס וידיעה לגבי "מתי הגעתי לגבול" שלפעמים לא שמתי לב אליה.

אני לא יודע מה עוד לעשות, לא פעם צצה בי המחשבה שפוואר ליפטינג זה לא התחום בשבילי, אבל אני לא רוצה לוותר ולא מתכוון לוותר! זה הספורט היחיד שאי פעם אהבתי ואני מתכוון לסיים אותו כאלוף הארץ או בכסא גלגלים.
אם יש לך עוד עצות לתת לי לגבי טיפול מערכתי בבעיה אשמח לשמוע 😃
אני לא מכיר אותך מעבר לדפי הפורום, אבל להיות סטודנט, בחיטוב ולנסות לשבור שיאים זה מתכון הרבה יותר בטוח ל'כסא גלגלים׳ מאשר לאליפות הארץ.
בתקופה שהתאמנתי למרתון הלכתי לפיזיוטרפיסט לפחות פעם בשבועיים לצורך מניעת פציעות. זה כמובן לא זול.
הגוף "לא פראייר" בשלב מסוים הוא "מבין" שאתה לא תיתן לו מנוחה והוא ישבות וזה הרבה פחות טוב מעל אופציה אחרת
תרגיש טוב, תשמור על עצמך כי זה לא באמת משנה אם היה לך טוטאל 600 אבל כואב לך לשבת על כסא משרדי במשך יום עבודה

• פותח/ת השרשור
@yonizarkh יש מצב לתגובה שלך? עברו 9 ימים והמצב לא השתפר כל כך. אני מבצע פרוטוקול פציעות עכשיו ואני חושב להפסיק אותו כי לא נראה לי שהוא עובד. היום ניסיתי ללחוץ עם 60 קילו והתחלתי כבר אחרי 5 חזרות להתחיל להרגיש את הכאבים ואני לא יודע מה אני אמור לעשות כדי איכשהו לשפר את המצב.

@yonizarkh יש מצב לתגובה שלך? עברו 9 ימים והמצב לא השתפר כל כך. אני מבצע פרוטוקול פציעות עכשיו ואני חושב להפסיק אותו כי לא נראה לי שהוא עובד. היום ניסיתי ללחוץ עם 60 קילו והתחלתי כבר אחרי 5 חזרות להתחיל להרגיש את הכאבים ואני לא יודע מה אני אמור לעשות כדי איכשהו לשפר את המצב.
מה השאלה?

כן. רק חבל שאתה זה שהפסיד מוניטין מהאיטיות שלי ולא אני.
טנק מה קורה לך? על מה התעצבנת? הבנאדם סתם צחק כשהשרשור מחכה כבר כמה שבועות ועד שיוני מגיע הוא עונה כך.
הגזמת.

• פותח/ת השרשור
טנק מה קורה לך? על מה התעצבנת? הבנאדם סתם צחק כשהשרשור מחכה כבר כמה שבועות ועד שיוני מגיע הוא עונה כך.
הגזמת.
מצטער, קצת התעצבנתי כי אני לא אוהב שבפוסט רציני מגיבים לי הודעות חסרות חשיבות. בכל מקרה האשכול כבר לא רלוונטי כי קבעתי תור לאורטופד ואני אטפל בבעיה הזאת כבר משם.

מצטער, קצת התעצבנתי כי אני לא אוהב שבפוסט רציני מגיבים לי הודעות חסרות חשיבות. בכל מקרה האשכול כבר לא רלוונטי כי קבעתי תור לאורטופד ואני אטפל בבעיה הזאת כבר משם.
אני חוזר על ההצעה שלי להעלות סרטוני טכניקה, ובנוסף - כמו שאני מציע לכל אחד שקובע תור לאורטופד - תוציאו הפניה מרופא משפחה לפיזיותרפיסט, ולכו אליו במקביל (גם ככה לוקח המון זמן עד שמוצאים תור לפיזיותרפיסט). לפעמים הוא יאבחן דברים שהאורטופד לא.

• פותח/ת השרשור
אני חוזר על ההצעה שלי להעלות סרטוני טכניקה, ובנוסף - כמו שאני מציע לכל אחד שקובע תור לאורטופד - תוציאו הפניה מרופא משפחה לפיזיותרפיסט, ולכו אליו במקביל (גם ככה לוקח המון זמן עד שמוצאים תור לפיזיותרפיסט). לפעמים הוא יאבחן דברים שהאורטופד לא.
עכשיו כבר מאוחר מדי בשבילי להעלות סרטוני טכניקה. לא יודע איך זה יעזור כשאני לא עובר עכשיו את ה50 קילו בבנץ' פרס בגלל הכאבים האלה. אני אומנם מאוד רחוק מלהיות מספיק מומחה כדי לאבחן את עצמי אבל אני יודע שהפציעה שיש לי עכשיו בכתף היא פציעה שלא תעבור לבד, והמטרה שלי בלקחת אורטופד היא לקבוע תור לפיזיוטרפיסט ולצילומים הדרושים במידה והם יעזרו לקבוע אם מדובר במשהו דלקתי או לא (MRI למיניהם).
תודה על העצות בכל מקרה 😃
אגב פעם קודמת עם הפציעה בגב התחתון קבעתי תור לפיזיוטפיסט לבדיוק שבוע קדימה, לא יודע אם התמזל מזלי או שבחיפה זה פשוט עובד ככה.

כן. רק חבל שאתה זה שהפסיד מוניטין מהאיטיות שלי ולא אני.

חתיכת הפסד ואני בהחלט מצטער אם אתה חש שגרמתי לך עוול.
מאחל לך בריאות מלאה ותכלס מתישהו אחרי שתסיים ביצפר גם תראה שלייקים באינטרנט הופכים לקצת פחות חשובים.

עכשיו כבר מאוחר מדי בשבילי להעלות סרטוני טכניקה. לא יודע איך זה יעזור כשאני לא עובר עכשיו את ה50 קילו בבנץ' פרס בגלל הכאבים האלה. אני אומנם מאוד רחוק מלהיות מספיק מומחה כדי לאבחן את עצמי אבל אני יודע שהפציעה שיש לי עכשיו בכתף היא פציעה שלא תעבור לבד, והמטרה שלי בלקחת אורטופד היא לקבוע תור לפיזיוטרפיסט ולצילומים הדרושים במידה והם יעזרו לקבוע אם מדובר במשהו דלקתי או לא (MRI למיניהם).
תודה על העצות בכל מקרה 😃
אגב פעם קודמת עם הפציעה בגב התחתון קבעתי תור לפיזיוטפיסט לבדיוק שבוע קדימה, לא יודע אם התמזל מזלי או שבחיפה זה פשוט עובד ככה.

אין כל כך משמעות לשאלה של כאב "דלקתי" או לא. צילומים לא מאבחנים אם הכאב הוא דלקתי. הם יכולים למצוא אבנורמליות של רקמה ( גיד קרוע/מעובה וכו' ) ולא מה המקור הוודאי של הכאב. ברוב המקרים זה גם לא כל כך משנה . דלקת היא תגובה מקומית לנזק לרקמה , והיא קיימת במידה זאת או אחרת ברוב המקרים של פגיעות כתוצאה מספורט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית