הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיפור לשבת

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
כפי שאולי חלק זוכרים התייעצתי פה בעבר לגבי המאזן ההורמונלי שלי כגורם להשמנה/ חוסר הצלחה בחיטוב.
קיבלתי בעיקר דעות לשלילת הרעיון, אבל באורח פלא קרו כמה דברים מבורכים בעקבות טיפול של שבוע בארימידקס ודוסטינקס :

הליבידו שילש את עצמו, הטסטוסטרון החופשי כמעט הכפיל את עצמו ולראשונה מזה כשנה הצלחתי לבצע חיטוב בהצלחה ואפילו לרדת במשקל בקצב מסחרר.

העניין בשלו פתחתי את הפוסט הוא כזה-
האסטרוגן והפרולקטין שלי היו גבוהים וכתוצאה מכך הטסטוסטרון גם היה פחות גבוה ממה שעשוי היה להיות. כאשר הורדתי אותם הטסט עלה במקביל.
השבוע ביצעתי בדיקות דם על מנת לבחון את המצב ההורמונלי ונוכחתי לדעת שלמרות שהפרולקטין והאסטרוגן לא גבוהים, הטסט נמוך אף יותר מאשר היה לפני הטיפול הנ"ל.
אעלה צילום של התוצאות בשלבים השונים, ואשמח לתשובה בנוגע לפשר הדבר.
11752573_1466401633680998_8771238460844278025_n.jpg
11796383_1466401620347666_4040172233936667415_n.jpg
11742868_1466401627014332_1941743575847057462_n.jpg
11745459_1466401630347665_8993533993779259194_n.jpg

היפרפרולרטינומה מביאה לירידה ברמות הטסט באמצעות הפרעה להפרשת GNRH מההיפותלמוס. ז"א שהבעיה תאופיין גם בהיפוגונדיזם שניוני (היפוגונדיזם שמקורו בבעייה בהיפותלמוס או בהיפופיזה).
לא ראיתי בדיקה לרמות גונדוטרופינים (LH, FSH), אך אני משער שגם הן נמוכות.
בכל אופן, הטיפול הנפוץ הוא באמת באמצעות דופאמין אגוניסט (הצלחה בטיפול קצר טווח היא אינדיקטור חיובי בכיוון) כברומוקריפטין או דוסטינקס (עדיפות לאחרון בשל הסלקטיביות). מדובר בטיפול זמני בלבד ולא בצורך מתמשך בדופאמין אגוניסט על-מנת להביא לירידה ברמות הפרולקטין ולקטיעת המנגנון שתואר.

• פותח/ת השרשור
היפרפרולרטינומה מביאה לירידה ברמות הטסט באמצעות הפרעה להפרשת GNRH מההיפותלמוס. ז"א שהבעיה תאופיין גם בהיפוגונדיזם שניוני (היפוגונדיזם שמקורו בבעייה בהיפותלמוס או בהיפופיזה).
לא ראיתי בדיקה לרמות גונדוטרופינים (LH, FSH), אך אני משער שגם הן נמוכות.
בכל אופן, הטיפול הנפוץ הוא באמת באמצעות דופאמין אגוניסט (הצלחה בטיפול קצר טווח היא אינדיקטור חיובי בכיוון) כברומוקריפטין או דוסטינקס (עדיפות לאחרון בשל הסלקטיביות). מדובר בטיפול זמני בלבד ולא בצורך מתמשך בדופאמין אגוניסט על-מנת להביא לירידה ברמות הפרולקטין ולקטיעת המנגנון שתואר.
אני קצת לא מתמצא במושגים. אני מבין שאין חשש לגידול בבלוטה שיוצרת עלייה בפרולקטין?
בכל מקרה אני אראה אנדוקרינולוג עוד שבוע בשביל לשמוע את דעתו

אני קצת לא מתמצא במושגים. אני מבין שאין חשש לגידול בבלוטה שיוצרת עלייה בפרולקטין?
בכל מקרה אני אראה אנדוקרינולוג עוד שבוע בשביל לשמוע את דעתו
היפרפרולקטינומה אינה בהכרח תוצר של גידול בבלוטת יותרת המוח ולמעשה יכול להיקשר במספר גורמים שונים(אמנם לא בסבירות זהה).

קישור לקריאה מלאה בנושא:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2376090/

התופעה שאתה חווה מתוארת בקישור הבא:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1476085/#!po=34.7222

התיאור שהצגת לעליית רמות טסטוסטרון לנורמה עקב ויסות רמות פרולקטין בעקבות טיפול בדופאמין אגוניסט (דוסטינקס במקרה שלך) היא פרקטיקה נפוצה ומתוארת באיור הבא:
RIU002001_0039_fig005.jpg

מדובר בטיפול למסגרת זמן מוגדרת ולא בטיפול קבוע. משך הטיפול שיחשב מוצלח קשור במידה רבה בגורם להיפרפרולקטינומה (למשל אם מדובר בתופעת לוואי זמנית של תרופה כלשהי, סביר שמשך הטיפול יארך כל עוד נעשה שימוש באותה התרופה ולרוב עד קבלת תוצאה רצוייה).

😉
היפרפרולקטינומה אינה בהכרח תוצר של גידול בבלוטת יותרת המוח ולמעשה יכול להיקשר במספר גורמים שונים(אמנם לא בסבירות זהה).

קישור לקריאה מלאה בנושא:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2376090/

התופעה שאתה חווה מתוארת בקישור הבא:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1476085/#!po=34.7222

התיאור שהצגת לעליית רמות טסטוסטרון לנורמה עקב ויסות רמות פרולקטין בעקבות טיפול בדופאמין אגוניסט (דוסטינקס במקרה שלך) היא פרקטיקה נפוצה ומתוארת באיור הבא:
צפה בקובץ המצורף 28335

מדובר בטיפול למסגרת זמן מוגדרת ולא בטיפול קבוע. משך הטיפול שיחשב מוצלח קשור במידה רבה בגורם להיפרפרולקטינומה (למשל אם מדובר בתופעת לוואי זמנית של תרופה כלשהי, סביר שמשך הטיפול יארך כל עוד נעשה שימוש באותה התרופה ולרוב עד קבלת תוצאה רצוייה).
מדהים.בדיוק רציתי לכתוב לו את אותה תשובה עם האיור והקדמת אותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית