הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדילמה די רצינית

Vosegus

משתמש משקיע
3,382
2,115
נק' מוניטין:
5,837
3,382
2,115
שלום,
אז הנסיון שלי להתקבל לשנה לרפואה די התרסק עם ציון 'מסחרר' במבחן מור(203).
נכון להיום, אני רשום בתור אלטרנטיבה למגמה רפואה מדעית בטכניון. שזה בעצם לימודים מקבילים לרפואה במשך שנתיים, ואז חלק עוברים לפקולטה לרפואה וחלק ממשיכים לתואר. תואר במדעי החיים.
חשבתי במקום זה לנסות ללכת על תואר משולב של רפואה+הנדסה ביו רפואית. כן אני לא חי בסרט, אני יודע מה משתמע מהמילים 'תואר משולב'.
ועדיין, אני רוצה לנסות. יש פה השתפשפות בשני תחומים שמעניינים אותי וגם אם בסוף לא אצליח להיות רופא, יש לי את הפן ההנדסי שאני לא מפספס.
בכל מקרה, אשמח אם תעזרו לי לסדר דברים בראש

@coldfire
@Tom
@hanan

סילבוס-
http://www.bm.technion.ac.il/Documents/Catalog BioMed double degree BioMed and Med program.pdf

המסלול נשמע מעניין.החסרון שאני רואה זה שלא כ'כ קל לסיים שנתיים ראשונות בממוצע גבוה.
מצד שני גם לסיים תואר בהנדסה זה בכלל לא רע.

• פותח/ת השרשור
ההתנייה היא 80+ ממוצע בשנתיים הראשונות בקורסים ההנדסיים
וממוצע מעל הממוצע במקצועות של הרפואנים.

ההתנייה היא 80+ ממוצע בשנתיים הראשונות בקורסים ההנדסיים
וממוצע מעל הממוצע במקצועות של הרפואנים.
80+ בשנתיים ראשונות בהנדסה זה כמו 140 קילו סקווט. קשה אבל אפשרי, אבל אל תבנה על עבודה בשנתיים האלה.

לפי מה שכתוב בסילבוס עדיין תאלץ לעשות מבחן מו"ר כדי להתקבל לרפואה, אז תברר את זה לעומק.
ממוצע 80+ בקורסים ההנדסיים זה בהחלט אפשרי ובכלל לא מטורף, אני מדבר בתור מי שעשה תואר כפול בפיזיקה בהנדסת חשמל.

נשמע מסלול מעניין ומאתגר. ברשותך, אציע לך עוד מסלול מצוינות שאולי יכול להיות רלוונטי ומענין עבורך (באונ' ת"א) - https://engineering.tau.ac.il/yedion/2014-15/13-2

אתייג כאן את @Decapitated שאולי יכול לשפוך אור על לימודי הנדסה ביו-רפואית.
סה"כ, ביו-רפואה דיי דומה להנדסת חשמל רק עם מיקוד בתחומים של רפואה (כמו עיבוד תמונה רפואית במקום עיבוד תמונה כללי, והתפשטות גלים ברקמות ביולוגיות במקום התפשטות גלים כללית), ועם ידע רחב יותר בתחומים של ביולוגיה וכימיה כמובן.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובות!
כן אני יודע שאצטרך לעשות מבחן מור, אברר מחר עם הפקולטה על איזה ציון מדובר.
בכל מקרה, הסיבה שאני רוצה לעשות את המסלול הזה היא שאני לא רוצה לעשות תור במדעי החיים, וזה המסלול האלטרנטיבי הטוב ביותר למעבר לרפואה.
אני לא יודע אם ארוץ עם זה עד הסוף..המטרה העליונה מבחינתי זה רפואה.

אז מה דעתכם?שווה נסיון?
ומה קורה לאנשים שנושרים מתארים משולבים?

אז מה דעתכם?שווה נסיון?
ומה קורה לאנשים שנושרים מתארים משולבים?
כן, תמיד שווה ניסיון. אם זה החלום שלך אז לך אחריו (ובמקרה שלך זה גם חלום טוב מבחינה כלכלית, אבל זה כבר מקום לדיון אחר).
אני רואה לפניך 2 ברירות: או לעשוות מבחן מו"ר מחדש כעבור איזשהי תקופת צינון, ואז לדחות את הכל בשנה (ואולי עדיין לא להתקבל), או להתחיל את הלימודים במסלול הנ"ל וכבר להתחיל להתקדם לעבר תואר כלשהו.

אגב שתדע, יש דבר כזה תוכנית 4 שנתית לרפואה לבוגרי תואר ראשון, כך שתוכל להגיע לשם גם אחר כך.

אנשים שנושרים מתארים משולבים יכולים להמשיך באחד מהתארים שהתחילו, בלי התואר הנוסף.

• פותח/ת השרשור
כן, תמיד שווה ניסיון. אם זה החלום שלך אז לך אחריו (ובמקרה שלך זה גם חלום טוב מבחינה כלכלית, אבל זה כבר מקום לדיון אחר).
אני רואה לפניך 2 ברירות: או לעשוות מבחן מו"ר מחדש כעבור איזשהי תקופת צינון, ואז לדחות את הכל בשנה (ואולי עדיין לא להתקבל), או להתחיל את הלימודים במסלול הנ"ל וכבר להתחיל להתקדם לעבר תואר כלשהו.

אגב שתדע, יש דבר כזה תוכנית 4 שנתית לרפואה לבוגרי תואר ראשון, כך שתוכל להגיע לשם גם אחר כך.

אנשים שנושרים מתארים משולבים יכולים להמשיך באחד מהתארים שהתחילו, בלי התואר הנוסף.
שנה הבאה אני עושה מבחן מו"ר במקביל ללימודים. ביררתי ואני יכול להגיש שוב מועמדות מבלי להחשב כ'בעל רקע אקדמי'.
אני מכיר את המסלול ה4 שנתי אבל זה סיפור לא קטן. צריך לעשות עוד מבחן GRE ואני חושב שגם מור.

נגיד ונכשלתי בתואר משולב, הפקולטה מסתכלת עליי בעין עקומה?או שזה משהו שמתקבל בהבנה?

תודה על העזרה!

שנה הבאה אני עושה מבחן מו"ר במקביל ללימודים. ביררתי ואני יכול להגיש שוב מועמדות מבלי להחשב כ'בעל רקע אקדמי'.
אני מכיר את המסלול ה4 שנתי אבל זה סיפור לא קטן. צריך לעשות עוד מבחן GRE ואני חושב שגם מור.

נגיד ונכשלתי בתואר משולב, הפקולטה מסתכלת עליי בעין עקומה?או שזה משהו שמתקבל בהבנה?

תודה על העזרה!
"להכשל בתואר" זאת טרימינולוגיה פחות נכונה.
תואר מורכב מקורסים. כל פקולטה מגדירה איזשהו ממוצע סף ומס' מקסימלי של קורסים שאפשר להכשל בהם במסלול, שאחרי שאתה לא עומד בהם כביכול מופסקים לימודך. בד"כ זה מצב דיי נדיר.
לרוב לפני שמגיעים למצב הזה מעלים אותך לדיון בועדת הוראה שבה כל מקרה נבחן לגופו.

באופן כללי האקדמיה לא מתה על כשלונות בקורסים, אבל זה לא סוף העולם. אפשר להכשל בדיי הרבה קורסים ועדיין לסיים תואר. מבחינתם זה אפילו כלכלי - כשלון בקורס אומר שאתה צריך לקחת קורס חוזר, כלומר צריך לשלם להם עוד שכר לימוד. WIN-WIN.

הפקולטות מודעות מראש לעובדה שמסלולים משולבים הם קשים יותר ממסלולים רגילים, ושהם מיועדים לסטודנטים מצטיינים. לכן מן הסתם יציגו בפניך את האופציה לרדת למסלול רגיל, לא מעיפים אנשים כל כך מהר מהאוניברסיטה (אלא אם כן הם כשלון טוטאלי).

שתי שאלות ברשותך:
אתה עתודאי או לאחר צבא?
אתה מודע לעובדה שהשנתיים הראשונות כוללות יותר מ-100 נקודות תואר?

לגבי כשלון במעבר לרפואה אחרי שנתיים, לרוב ממשיכים באחד התארים (תלוי בציון ובפקולטה).
השנה הראשונה די זהה אקרוס לשאר פקולטות ההנדסה, רק הרמות של פיסיקה, חדוו"א ואלגברה שונות בין הפקולטות.
יהיו כאלו שזה מספיק בשביל לעבור אליהן, יהיו כאלו שידרשו ממך לחזור על הקורס היותר מורחב.
אתה יכול לבדוק את הסילבוס של האופציות הרלוונטיות מבחינתך ולדעת מראש.

אני הייתי בדילמה דומה לשלך, היתה חסרה לי חצי נקודה לסכם והתחלתי ללמוד פיסיקה מתוך מחשבה לעבור להנדסת חשמל לאחר שנה.
השנה הראשונה הייתה גרועה (וזהו אנדרסטייטמנט) אבל בשנה השנייה הציונים נסקו למעלה ויכלתי לעבור אבל העדפתי להישאר בפיזיקה כי היה לי מעניין.

• פותח/ת השרשור
אני לאחר הצבא וכן אני מודע לזה..אני רק לא בטוח שאני מודע לנפח שמדובר פה.
חברים שלי שלומדים עכשיו בטכניון אמרו לי ש2 הסמסטרים הראשונים נראים בסדר גמור..השאר...כבר תלוי בי

אני לאחר הצבא וכן אני מודע לזה..אני רק לא בטוח שאני מודע לנפח שמדובר פה.
חברים שלי שלומדים עכשיו בטכניון אמרו לי ש2 הסמסטרים הראשונים נראים בסדר גמור..השאר...כבר תלוי בי

שאלתי אם אתה עתודאי מכיוון שעתודאי מקביל בערך לליפטר על סטרואידים אל מול אחד שלא (ויסלחו לי כולם על האנלוגיה)
זה לא תמיד נכון, אבל הררררבה יותר קשה (ובמיוחד בטכניון, מניסיון לא רק אישי) בסמסטרים הראשונים. לרוב יש עליה מסמסטר לסמסטר.
50 נקודות לשנה הראשונה זה קשה.
זה לא אומר שאתה לא תוכל, אבל כדאי שתהיה מודע לזה מראש עם כל האופציות.

שוב, אני בחרתי לא לבזבז חצי שנה על שיפור בגרויות (הפסיכומטרי היה מספיק טוב) והתחלתי עם תואר אחר קרוב.

• פותח/ת השרשור
כן שמע אני השקעתי שנתיים בשיפור בגרויות ופשוט פישלתי במור. אני אגש שוב שנה הבאה אבל אני רוצה להיות מוכן למצב הכי גרוע שיש.
המצב הכי גרוע שיש לי תואר במדעי החיים לא מתקבל על הדעת.

כן שמע אני השקעתי שנתיים בשיפור בגרויות ופשוט פישלתי במור. אני אגש שוב שנה הבאה אבל אני רוצה להיות מוכן למצב הכי גרוע שיש.
המצב הכי גרוע שיש לי תואר במדעי החיים לא מתקבל על הדעת.

אין הכי גרוע, זה הכל תלוי בך.
גם לעבור פקולטה ולעשות חדווא ופיסיקה מחדש זה לא משהו נדיר.
בתקופתי, כמעט 40% מהסטודנטים עשו לפחות פעם נוספת את חדווא 1/2מ' ואת פיסיקה 1/2
לא יודע מה המצב היום, אבל אני מניח שלא שונה בהרבה.

תסתכל על זה ככה.
אם לא תוכל להמשיך לרפואה ולא תרצה מדעי החיים, אולי (זה תלוי בפקולטה) תצטרך לחזור על קורסים ש80% מהחומר כבר למדת. ככה שמקביל תוכל להתמודד עם קורסים אחרים.

סתם לידע כללי.. על מה מבחן מור? כמו פסיכו?

תודה על העזרה!

שמע לא יודע אם אתה יכול לקחת מפה משהו ואני יכול להגיד לך שלהתייאש זו לא אופציה.

אני התחלתי לימודי משפטים - כרגע בסוף שניה שניה בהצטיינות יתרה נכון לעכשיו ואני בונה על זה שזה יעזור לי קצת אם הציונים האחרים שלי יהיו טיפה למטה

החלום שלי במקור היה רפואה גם כן, אבל פשוט לא היה לי זין עם כל הקשיים הלא הגיוניים שהמדינה מערימה על מי שמבקש ללמוד רפואה בארץ.

דווקא השנה החלטתי שלמרות הכל אני רוצה לרדוף אחרי זה ואני כרגע בהשלמות של קורסי ליבה שבסופן גם אגש לGRE.

זה סיפור לא קטן בכלל, זה כן. אבל זה אפשרי בהחלט. בארבע שנתי אין לך מו"ר - בשביל המסלול הארבע שנתי אתה צריך את הבאים:

1. תואר כלשהו בממוצע 80+
2. אם התואר הוא לא בביולוגיה או באחד מהמקצועות הדומים בענף אתה צריך השלמת קורסי ליבה - ביולוגיה של התא, מולקולרית, ביוכימיה, גנטיקה.
3. אתה צריך GRE.
4. אם עברת את כל אלה, אתה תזומן לעוד שלושה מבחנים - ביוגרפי, אנליטי ומס"ר + ראיון אישי וכל הקקה הזה.

עברת את אלו ואתה בפנים. אתה יכול צפת או ת"א כרגע.

אני חושב שאם החלום שלך הוא רפואה - אז אל תוותר, עדיף לך ללכת על שיפור בגרויות ופסיכומטרי למסלול ה -6 שנתי. סיכויי הקבלה גבוהים יותר.
אבל חלום זה חלום - סיפרו לי על אנשים שניגשו 7 פעמים לGRE עד שהתקבלו לרפואה.

קיצר, לא חושב שכדאי שתתפשר.

• פותח/ת השרשור
שמע לא יודע אם אתה יכול לקחת מפה משהו ואני יכול להגיד לך שלהתייאש זו לא אופציה.

אני התחלתי לימודי משפטים - כרגע בסוף שניה שניה בהצטיינות יתרה נכון לעכשיו ואני בונה על זה שזה יעזור לי קצת אם הציונים האחרים שלי יהיו טיפה למטה

החלום שלי במקור היה רפואה גם כן, אבל פשוט לא היה לי זין עם כל הקשיים הלא הגיוניים שהמדינה מערימה על מי שמבקש ללמוד רפואה בארץ.

דווקא השנה החלטתי שלמרות הכל אני רוצה לרדוף אחרי זה ואני כרגע בהשלמות של קורסי ליבה שבסופן גם אגש לGRE.

זה סיפור לא קטן בכלל, זה כן. אבל זה אפשרי בהחלט. בארבע שנתי אין לך מו"ר - בשביל המסלול הארבע שנתי אתה צריך את הבאים:

1. תואר כלשהו בממוצע 80+
2. אם התואר הוא לא בביולוגיה או באחד מהמקצועות הדומים בענף אתה צריך השלמת קורסי ליבה - ביולוגיה של התא, מולקולרית, ביוכימיה, גנטיקה.
3. אתה צריך GRE.
4. אם עברת את כל אלה, אתה תזומן לעוד שלושה מבחנים - ביוגרפי, אנליטי ומס"ר + ראיון אישי וכל הקקה הזה.

עברת את אלו ואתה בפנים. אתה יכול צפת או ת"א כרגע.

אני חושב שאם החלום שלך הוא רפואה - אז אל תוותר, עדיף לך ללכת על שיפור בגרויות ופסיכומטרי למסלול ה -6 שנתי. סיכויי הקבלה גבוהים יותר.
אבל חלום זה חלום - סיפרו לי על אנשים שניגשו 7 פעמים לGRE עד שהתקבלו לרפואה.

קיצר, לא חושב שכדאי שתתפשר.
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
אני כרגע משובץ למסלול רפואה מדעי בטכניון ומשם אני יכול לעבור לרפואה, מה גם ששנה הבאה אני שוב רוצה לגשת למור בלי קשר לכלום(זה עדיין ייחשב שאני ללא רקע אקדמאי).
אני חושב על המסלול המשולב כי אני פשוט לא רוצה להתקע עם תואר במדעי החיים במקרה הכי גרוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית