הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ניווט לתקופה של שבועיים באירופה- זקוק לעזרה

SmokingSnake

משתמש משקיע
4,129
2,234
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
11,301
4,129
2,234
אהלן לכולם,

בעוד כחודש בלי שום נדר אני מתכוון לטוס לצפון יוון לתקופה של 14 ימים(טיול עם הרבה נסיעות והליכה, דורש ניווט של כ1-5 שעות על בסיס יומי).

בקשר לגלישה עצמה:
- בהתחלה חשבתי על השכרת GPS בעברית מהארץ, אבל אני די בטוח שאין עדכוני תנועה שוטפים, בכל מקרה המחירים נעים בין 150 בrentcenter לבין 250 בחברות יקרות יותר. בחברת השכרה דרשו סכום מוגזם של 13 יורו ליום.
- בדקתי אופציה לשכור נתב אלחוטי בנפח של 1-2 ג'יגה אבל המחירים לא רלוונטיים וגבוהים מאוד.
- בסוף פניתי לחברת הסלולר, בחברה שלי(אורנג') דיברו על 150 ש"ח לחבילת גלישה של ג'יגה עם קנסות רציניים על חריגה, מחיר לא נורא אבל מאוד לא נוח במידה ואחרוג מהחבילה.
-אופציה אחרונה היא כרטיס סים בחברה כמו simzol, המליץ לי עליהם חבר שטס ל4 ימים, לא בטוח אם רלוונטי לתקופה כ"כ ארוכה ולשימוש הנ"ל בניווט היתרון שם זה שאני יודע בדיוק כמה כסף אני מוציא כי אם הכרטיס מתרוקן הוא לא יעבוד עד שאטען אותו בסכום נוסף.

אשמח לעזרה ממישהו עם ניסיון בנ"ל.
תודה

אז למה אתה לא עושה חבילה גלישה עם נפח גבוה? או שאתה לא עושה בגלל שאמרת שתצטרך הרבה לנווט? השאלה אם השכרת GPS תהיה שווה אל מול מחיר גלישה עם נפח גבוה

עדיף לקנות סים מקומי. זה טוב לניווט, גלישה ווואטסאפ. החסרון להוציא שיחות או לקבל שיחות ממי שלא יודע את המספר היווני

• פותח/ת השרשור
אז למה אתה לא עושה חבילה גלישה עם נפח גבוה? או שאתה לא עושה בגלל שאמרת שתצטרך הרבה לנווט? השאלה אם השכרת GPS תהיה שווה אל מול מחיר גלישה עם נפח גבוה
מחפש את יחס העלות-תועלת הכי משתלם

עדיף לקנות סים מקומי. זה טוב לניווט, גלישה ווואטסאפ. החסרון להוציא שיחות או לקבל שיחות ממי שלא יודע את המספר היווני
ידוע לך אם קיים "סטנדרט" נפח(200 מגה לדוג' או ג'יגה) ומה הדרישות לגלישה שהיא 95% ניווט(כל הגלישה האחרת תעשה במלונות הכוללים WIFI) על בסיס של 3 שעות יומיות בממוצע?

מחפש את יחס העלות-תועלת הכי משתלם
כן, לזה התכוונתי. לדעתי מוטב שתברר בשני המקרים וגם על המחיר של הסים המקומי ותראה מה הכי משתלם מבין השלושה
תהנה ביוון! הייתי בכריתים ונהניתי מכל רגע

לגבי הסים אני לא יכול לעזור לך, אך כמו שנאמר סים מקומי הוא זול יותר. מצד שני 150₪ זה לא סכום נורא להוציא על גלישה ולחסוך כאב ראש.
בכל מקרה את המחקר תצטרך לעשות בעצמך:
https://www.google.co.il/webhp?hl=iw#hl=iw&q=SIM+מקומי+יוון+

לגבי השימוש בGPS. ברוב הסמארטפונים היום קיים שבב GPS שמאפשר שימוש ללא צורך בחיבור סלולרי.
ניתן להשתמש במפות אופליין של גוגל או להוריד גרסה פיראטית של IGO מטורנט. בכל מקרה זה מאוד לא מסובך אם יש לך ידע בסיסי במחשבים.

• פותח/ת השרשור
תסתכל פה לדוגמא http://www.vodafone.gr/portal/client/cms/viewCmsPage.action?pageId=1043&request_locale=en
בהרבה מקומות אפשר לרכוש סים כבר בשדה התעופה

מצאתי שיש מפעילים בשם Cosmote וFrog Mobile בנוסף לVodafone לשירותים של גלישה בלבד, נראה שזה הרבה יותר זול מהארץ כמו שאמרת. כנראה שזה מה שאעשה

לגבי הסים אני לא יכול לעזור לך, אך כמו שנאמר סים מקומי הוא זול יותר. מצד שני 150₪ זה לא סכום נורא להוציא על גלישה ולחסוך כאב ראש.
בכל מקרה את המחקר תצטרך לעשות בעצמך:
https://www.google.co.il/webhp?hl=iw#hl=iw&q=SIM+מקומי+יוון+

לגבי השימוש בGPS. ברוב הסמארטפונים היום קיים שבב GPS שמאפשר שימוש ללא צורך בחיבור סלולרי.
ניתן להשתמש במפות אופליין של גוגל או להוריד גרסה פיראטית של IGO מטורנט. בכל מקרה זה מאוד לא מסובך אם יש לך ידע בסיסי במחשבים.

לגבי ה150 ש"ח הבעיה שאני לא יודע אם נפח הגלישה מספיק לי.
לגבי האופציה השניה אני אבדוק אם זה רלוונטי למכשיר שלי, נשמע טוב.

בהגדרות של האנדרואיד אתה יכול לבדוק את התעבורה החודשית שהשתמשת ולהשוות.
עקרונית הגלישה אמורה להספיק לך אלא אם כן אתה משתמש בtether ורואה כל היום סרטונים ביוטיוב, תשתדל להיות מודע לנפח הגלישה שלך ע"י תוכנה יעודית:
https://goo.gl/ju3x05

ואגב, סביר להניח שהמצב הכלכלי הרע ביוון ישאר גם בעוד חודש..
אני לא יודע כמה כסף אתה מתכנן לבזבז, אבל ממליץ לך להצטייד במספיק כסף שאת חושב שצריך אחרת בבנקים לא תוכל למשוך הרבה(במיוחד שהרכב הוא בשכירות, כי הדלק שם עד כמה שזכור לי הוא באותו מחיר כמו בארץ)

1. אם אתה יכול לוותר על עידכוני תנועה אז ישנם נווטים חינמיים להורדה, פשוט צריך להוריד מפה של האזור/מדינה שאליה תטוס
2. יש בגולן טלקום מסלול גלישה לחול ב 99 ש"ח הכולל 6 ג"ב ביוון, (אולי ישנה התחייבות, תבדוק זאת)

1. אם אתה יכול לוותר על עידכוני תנועה אז ישנם נווטים חינמיים להורדה, פשוט צריך להוריד מפה של האזור/מדינה שאליה תטוס
2. יש בגולן טלקום מסלול גלישה לחול ב 99 ש"ח הכולל 6 ג"ב ביוון, (אולי ישנה התחייבות, תבדוק זאת)

אל תעשו את הטעות הזו בחיים!
הייתי בנאפה שבוע, לא מצאתי רשת שם אפילו פעם אחת ועשיתי הכל! כל מה שרשום באתר ניסיתי וכלום לא עבד.
שבוע הסתובבתי שם בלי רשת ופשוט בכל מקום השתמשתי ב-WIFI.

אהלן לכולם,

בעוד כחודש בלי שום נדר אני מתכוון לטוס לצפון יוון לתקופה של 14 ימים(טיול עם הרבה נסיעות והליכה, דורש ניווט של כ1-5 שעות על בסיס יומי).

בקשר לגלישה עצמה:
- בהתחלה חשבתי על השכרת GPS בעברית מהארץ, אבל אני די בטוח שאין עדכוני תנועה שוטפים, בכל מקרה המחירים נעים בין 150 בrentcenter לבין 250 בחברות יקרות יותר. בחברת השכרה דרשו סכום מוגזם של 13 יורו ליום.
- בדקתי אופציה לשכור נתב אלחוטי בנפח של 1-2 ג'יגה אבל המחירים לא רלוונטיים וגבוהים מאוד.
- בסוף פניתי לחברת הסלולר, בחברה שלי(אורנג') דיברו על 150 ש"ח לחבילת גלישה של ג'יגה עם קנסות רציניים על חריגה, מחיר לא נורא אבל מאוד לא נוח במידה ואחרוג מהחבילה.
-אופציה אחרונה היא כרטיס סים בחברה כמו simzol, המליץ לי עליהם חבר שטס ל4 ימים, לא בטוח אם רלוונטי לתקופה כ"כ ארוכה ולשימוש הנ"ל בניווט היתרון שם זה שאני יודע בדיוק כמה כסף אני מוציא כי אם הכרטיס מתרוקן הוא לא יעבוד עד שאטען אותו בסכום נוסף.

אשמח לעזרה ממישהו עם ניסיון בנ"ל.
תודה
בכל פעם שאני טס לחו"ל (ואני טס הרבה) אני קונה בשדה תעופה או בעיר סים מקומי. בדרך כלל אני קונה סים בנפח 2 ג'יגה וזה באיזור ה10-20 יורו. אתה יכול לקנות איזה שניים כאלה (למקרה שאחד יגמר...)

בדיוק. אני משתמש בתוכנה שנקראת sygic, שעובדת בדיוק לפי העיקרון הזה. מפה של מדינה שוקלת עשרות עד מאות מגה בייטים, שאתה מוריד עוד בארץ (ואחרי הטיול מעיף כדי לפנות מקום), והניווט לא דורש בכלל רשת - רק חיבור GPS. אזהרה - החיפוש שלה לא להיט, ולא פעם היא לא מוצאת רחוב שבחיפוש עצמאי אתה כן מוצא במפה שלה. אבל המפות עצמן מדויקות לגמרי, לפחות במדינות שאני בדקתי.

בדיוק. אני משתמש בתוכנה שנקראת sygic, שעובדת בדיוק לפי העיקרון הזה. מפה של מדינה שוקלת עשרות עד מאות מגה בייטים, שאתה מוריד עוד בארץ (ואחרי הטיול מעיף כדי לפנות מקום), והניווט לא דורש בכלל רשת - רק חיבור GPS. אזהרה - החיפוש שלה לא להיט, ולא פעם היא לא מוצאת רחוב שבחיפוש עצמאי אתה כן מוצא במפה שלה. אבל המפות עצמן מדויקות לגמרי, לפחות במדינות שאני בדקתי.

@SmokingSnake הפתרון בציטוט הוא פתרון טוב. פתרון אחר הוא לשכור GPS כמו שכתבת בחלופה הראשונה שלך. מהניסיון שלי בשבועיים שהייתי ביוון (רודוס ואי נוסף שאיני זוכר את שמו כרגע), אין צורך אמיתי בדיווחי תנועה, מאחר שבאיזורים ה"מטויילים" אין המון תנועה בלאו הכי.

תהנה!

מצטרפת להמלצה על התוכנה, השתמשנו בה גם כשטיילנו ביוון..
הורדנו מראש בארץ , המפות מדוייקות ואפילו מתריעות על מצלמות תנועה 😃
החיפוש קצת מעצבן אבל מסתדרים עם מה שיש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית