מידע קצת מידע והבהרה לגבי מחקרים דיאטות וצרכים בכלל

• פותח/ת השרשור fabian
  • פורסם בתאריך

fabian

משתמש פעיל
527
0
נק' מוניטין:
322
527
0
אהלן כולם,
קודם כל אני אתחיל מלהגיד חג שמח לכולם, מי ייתן ולכולנו תהיה שנה מצויינת בכל המובנים וכמובן שנעלה רק במסה נקייה ונעלים כמה שיותר קילוגרמים של שומן או במילים אחרות שנהיה הכי מבסוטים שאפשר כשמסתכלים במראה 😃

אני ראיתי כאן כמה הודעות בזמן האחרון והחלטתי במקום להגיב לכל אחת בנפרד לתת כאן קצת מידע לגבי כל הנושא של תזונה ותוספים מהסתכלות קצת יותר מדעית על הכל.
אז ככה, קודם כל חשוב לי להבהיר קודם כל כמדען: מחקרים זה לא ספר תורה, בטח בתחום ביולוגי. כל תוצאה אפשר לפרש למיליון כיוונים ויש מצב שמחר יחזרו על ניסוי עם קבוצת אנשים אחרים ויתקבלו תוצאות הפוכות לגמרי. אני לא אומר שהמדענים שקרנים או שהמחקרים לא שווים כלום, אבל שווה להסתכל ולקרוא את כולם בפרטי פרטים כי שם מתחבאים כל הדברים הקטנים שלפעמים יכולים להיות משמעותיים.
דבר שני, אני לא יודע אם שמתם לב, אבל יש הרבה מספרים בעולם התזונה שפשוט נזרקים לאוויר בלי שבאמת מישהו בדק אותם, את חלקם אפילו די קשה לבדוק, מי ראה אי פעם מאמר שאומר שאדם צריך לצרוך 0.8 גרם חלבון לק"ג לפעילות תקינה? מישהו בדק שאם צורכים 0.7 אז מאבדים שריר ? נחלשים ? מה בדיוק קורה? השותף שלי לדירה, ואני ראיתי מספיק פעמים מה הוא אוכל, אני די סקפטי שהוא מגיע בכלל ל 0.6 גרם חלבון לק"ג והוא גם עושה נינג'יטסו והוא לא אדם חלש ולא מתפרקים לו השרירים ולא כלום. בדיוק כמו שאף אחד לא בדק שצריכה גבוהה יותר של חלבון באמת תעזור לפתח יותר שרירים (1.2-1.5 גרם חלבון לק"ג) המספרים האלה לא באמת אומרים כלום בדיוק כמו שלא אומר כלום שאומרים שאפשר לספוג בארוחה רק 30 גרם חלבון או שאפשר לספוג רק 10 גרם חלבון בשעה. הדברים האלה הם שטויות. קודם כל אם בן אדם יאכל 30 גרם חלבון כל 3 שעות זה ממש לא אומר שהגוף שלו יספוג 240 גרם חלבון ביום, כאילו הוא בטח לא ייעשה שימוש בכל זה כחלבון אלא אם הוא באמת צריך את זה (מה שסביר להניח שלא...) ה-30 גרם לדעתי הגיע אולי מאיזשהו מחקר או שהופץ ע"י איזושהי חברה שמייצרת חלבונים כי זה מספר נוח, זה המספר האופטימלי. מצד אחד מנות קטנות יותר יגרמו להם להפסיד כסף, מצד שני אי אפשר להמיס יותר חלבון מזה ב 500 מ"ל ולתת לבן אדם לשתות ליטר מים אחרי אימון של שייק זה קצת מטורף.
סביר מאד להניח למשל שמי שלמשל אוכל רגיל ורוצה לעבור לדיאטת IF אז אוקי בשבוע הראשון בהתחלה הגוף רגיל לספיגה מסויימת של חלבון בארוחה אבל אחרי כמה ימים של ארוחה אחת גדולה הגוף ילמד ויוכל לספוג הרבה יותר כי הוא ידע שיש לו רק ארוחה אחת לקחת את כל מה שהוא צריך.

חשוב להבין, כל הרשויות בארה"ב, שם מבוצעים רוב המחקרים, ובכלל כל מקום או אדם בעולם שמממן מחקרים, בטח בתחום הביולוגיה, התחום של הבאדי בילדינג לא מעניין לו את הקודקוד...
כל תקציבי המחקר הולכים לטיפול במחלות, אולי מקסימום בהשמנה, אבל לעולם אף אחד לא ישקיע גרוש במחקר שיוביל לגוף חטוב יותר או ליותר שרירים. היחידים שיש להם אינטרס לחקור את הנושאים האלה הם החברות שמייצרות תוספי תזונה ואז כמובן שחוקרים שממומנים ע"י החברות לא יפרסמו משהו שעלול לפגוע בחברה או משהו בכלל שאין לחברה תועלת בו. לכן גם אנחנו מפסידים מידע יקר וגם אנחנו "משועבדים" לחברות תוספי התזונה.

מה שאני רוצה להגיד, בדיוק כמו רגישות לקפאין, קריאטין ושאר החומרים, כל אחד מגיב לתוספים או לתרגילים אחרת ומאחר ואין יותר מדי מחקרים בתחום הזה של תזונה ותוספים ההמלצה המקצועית שלי היא: תעשו מה שמרגיש לכם נוח, תתיעצו עם אנשים שאתם יודעים שהשיגו את המטרה שאתם רוצים, כאלה שעבדו בלי חומרים אקזוטיים אלא רק עם הדברים החוקיים והטובים ותנסו את השיטה שלהם. תתיעצו עם הרבה תנסו לעשות מיקס ותראו מה הכי מתאים לכם ועוזר.

אם יש עוד שאלות או משהו שאני יכול להוסיף אני אשמח לעזור

לנסות לא עוזר, אפשר לקנות מיליון פורמולות לבזבז מילארד שקל ובסופו של דבר תבין שהכל בולשיט (כי הכל בולשיט), אז מה עשית כאן? מתאמן שרק נכנס לחדר כושר לא יודע מה טוב ומה לא טוב, לכן במקום לומר "הינה יוסי יד 50 קנה נו אקספלוד זה פוצץ לו את הורידים והוא עלה 5 ק"ג מסת שריר בחודש"
יש מחקרים שמראים ש X Y Z בולשיט.
כאחד שמתבסס על המחקרים, קראתי לצערי את המלאים (חלקם היו ממש לא מעניינים אבל חיפשתי חורים).
גדולים ממני בכמה רמות מחפשים וקוראים את המחקרים האלו ואם הם מאשרים = המחקר טוב ואין בו שום דבר (לייל, אלא אורגן, טום ונטרו וכו'), כאשר יש מחקר שממומן על ידי תאגיד תוספי מזון הם אומרים ויודעים, ככה זה כשאתה חי את עולם המחקר והתזונה בפרט 24/7.
להרגיש ולממש אפשר גם באנטומיה וביומכניקה, לומר "אבל אני מרגיש שזה עובד", בפועל לא עובד ככה.
יש מחקרים שדורשים מחקר נוסף אבל יש מחקרים שמציבים עובדות חד משמעותיות עם קבוצות בקרה, מחקר רחב היקף עם מאות ולפעמים אלפי משתתפים ולזמן ממושך יחסית כדי לבדוק את החומר/תופעה.
לרוב יהיו אלו יותר ממחקר אחד ויותר ממוסד אחד ואפילו במדינות שונות אשר חוקרים את אותם המקרים ומגיעים לאותן התוצאות.
על חלבון וספורטאים יש אין ספור מחקרים וספרים, אם אתה ממש רוצה להתעמק בכך ולראות מעל ל300 רפרנסים אתה מוזמן לרכוש את ה THE PROTEIN BOOK של לייל, הוא זמין רק כ HARD COPY אבל זה הספר הכי גדול שיצא עד היום שמקיף את כל עניין החלבון (גם לפני ואחרי אימון ושאר האספקטים שלו כולל ספיגות, מהירויות, טורבו, רוורס וכדומה כל מה שהמציאו אי פעם).
כל ההמלצות שניתנות כאן באתר נחרשו רבות, ולא ממליצים כאן שום דבר כי מה שיפה באתר כאן שאין לו שום אינטרס למכור/ליחצן את עצמו בשום תצורה ולכן הוא גם נפתח כי לי אישית נשבר שהכל מכור מראש ואני מאמין באמינות והגינות עם בן אדם.
מצד שני אני לא אגיד שאנחנו יודעים הכל ויש מחקרים הפוכים כל הזמן כי הנושא הזה כל הזמן מתחדש ומה שקורה היום עוד 5 שנים ברובו לא יהיה תקף (או חלקו), לכן נדרש להתעדכן כל הזמן לפחות על בסיס חודשי במחקרים חדשים ותעלומות חדשות כי מי שלא עושה את זה חי במיתוסים (כמו רוב התזונאים בארץ), כסף זו מילת המפתח וכשיש כסף לא צריך לאהוב את התחום ולהעשיר מעבר ולהתעדכן וחבל.

• פותח/ת השרשור
אתה צודק במה שאתה אומר.
תמיד חשוב להסתכל במאמר קצת לפני הרפרנסים צריך להופיע ה- Acknowledgments שם אומרים מי נתן כסף בשביל המחקר. (דרך אגב, אם יש מאמרים שאתה חושב שחשוב להעלות לפורום, יש לי גישה חופשית לפאבמד אני יכול לעלות אותם)
נכון שלנסות סתם דברים בטח שבשביל מתחילים זה לא שווה כלום. אבל אני אומר שסה"כ יש הרבה מאד דברים שלא מבוססים או לא מבוססים מספיק (בגלל זה מה שנכון היום יכול להיות לא נכון עוד 5 שנים)

סה"כ בן אדם מתחיל שקורא קצת לפני יכול להבין אם משהו עוזר או לא. סה"כ אימונים עושים כדי לגרות את השריר לגדול שאת זה הוא עושה ע"י יצירת דלקת מקומית שגורמת לזה שיבואו יותר נוטריאנטים וע"י כך לגדול. אם בן אדם מתאמן ומרגיש אח"כ קצת צריבה כזאת ותשישות כנראה שהוא עשה בסדר. אם הוא גם אוכל בצורה טובה סביר להניח שהוא יגרום לגדילה של השריר (שוב, אני לא אומר שאין דרכים לייעל את זה, אבל זה סה"כ הבסיס לראות איזשהן תוצאות). מי שמנסה להיות בחיטוב ומכתיב את עצמו לתפריט אנורקסי סביר להניח שהוא יאכל אותה (כמו באחת ההודעות קודם שהיה מישהו שרצה לאכול איזה 1200 קלוריות פחות ממה שהוא צריך, אלא אם הוא שוקל איזה 200 קילו זה קצת דפוק) צריך לדעת לעשות את הדברים בפרופורציה.
יש חומרים שיכולים לעזור לכאן ולכאן, אבל אסור ליפול אחרי כל פרסומת דפוקה.

אני מאד אוהב את הפורום הזה בגלל זה אני משקיע וכותב בו ולא במקומות אחרים כמו ישראל בודי, הרי שם זה מקום עם אינטרסים פסיכים, אין לי ספק שמי שהולך ומנסה את השיטה שלהם צריך לצרוך איזה 3 פעמים ביום אבקת חלבון ואיזה 4 פעמים ביום קריאטין ועוד כל מני דברים שהם פחות חשובים ואפקטיבים, כי זה האינטרסים שלהם (מספיק לראות את תפריטי החיטוב שלהם או ההעמסת קריאטין כדי לראות את הדרך שבה הם מנסים לגרום לאנשים לצרוך תוספים בכמויות ענקיות יחסית למה שצריך ובטח ביחס למה שמחקרים בקריאטין מראים) כנ"ל גם BB.
דרך אגב, מי שרוצה 10% הנחה נוספים להנחות קודמות ב BB יכול להכניס את הקופון HappyBDay2You, היום קיבלתי מהם אותו במייל 😃

איפה אפשר להשיג את הספר הזה שדיברת עליו ? 😃

על תנ"ך במיוחד לא הייתי מוצא 300 שקל 😛, מצד שני הספר הזה יכול להועיל יותר מאבקת חלבון 😃 מעניין עד כמה הוא עדכני, אני שוקל לקנות אותו במשכורת הבאה.

סחטיין על ההודעה פאביאן. אני אישית מסכים (אינטואטיבית, אין לי כלים נוספים) עם רוב דבריך.
נראה לי שגם הדברים שמשה רשם בסה"כ עולים בקנה אחד עם התובנות שלך. אולי 'השוני', אם קיים, הוא חידוד נוסף ביחס למסקנות האופרטיביות.
כי זה באמת לא מי יודע מה יעיל שכל מתאמן יתחיל 'לבדוק הכל' או רק לשאול את גוש הבשר שלידו
ולפי זה יחליט איך להתאמן וכמה לתסף.

זה די מבאס (אותי לפחות) להבין שחלק נכבד מהנחות העבודה כיום יתכן שלא יהיה תקף כבר עוד שנים לא רבות...אבל זה מה יש.

• פותח/ת השרשור
תראה... ככה זה ביולוגיה, זה מדע כל כך לא מדויק...
יש כמה הנחות בסיס שהם כנראה לא ישתנו.
בדיוק כמו הבשר שאתה אוכל ככה גם השרירים מורכבים בעיקר ממים, קצת חלבון ופחות פחמימות ושומן (אני מדבר על בשר רזה) זה גם סביר מאד להניח מה שאתה צריך לצרוך אובר כשאתה רוצה לגדול.
זה משהו שלא ישתנה לעולם כנראה 😃
כלל שני, הגוף והאבולוציה הרבה הרבה הרבה יותר חכמים ממך ומכל מה שתנסה לעשות להם, רוצה לומר, אתה לא יכול לעבוד על הגוף, הדבר הראשון שחשוב לו זה לעשות את המקסימום כדי לשרוד, את הגוף שלך לא מעניין sixpack אלא מספיק שומן לשרוד בתנאים של רעב, לכן צריך לדעת לשלב בין הדברים.

וחוץ מזה, זה ממש ממש לא משנה מה יגידו עוד 5 שנים כל עוד אתה מגיע עכשיו לתוצאות. יש מצב שעוד 5 שנים יגיעו לתובנה שהייתה דרך הרבה יותר מהירה להגיע לגוף של מייקל לואיס אבל זה גם ככה כבר פחות ישנה לך.
לגבי דרכים אופרטיביות, תקראו כל מה שאפשר, זה יעזור לכם להבין יותר וגם לראות איפה הדילמות הגדולות היום בנושא כי יש ויכוחים והרבה כאלה, כל מאמר אומר משהו שסותר את השני ולא בטוח שהיותר חדש הוא גם יותר נכון, אז מה שרציתי להגיד קודם זה תצברו ידע אבל תזכרו שמאמר זה לא תנ"ך, האל (או הרקלס איך שתרצו 😃 ) לא הוריד את זה מהשמיים ואמר שככה הדברים עובדים (תכל'ס גם את התנ"ך האל לא הוריד מהשמיים אבל זה כבר סיפור אחר ) ולגבי הסתירות הרבות שתמצאו, תנסו את מה שיותר טוב לכם ומה שעובד לכם, וחס וחלילה לא אמרתי ללכת לשאול את גושי הבשר הגדולים מה הם עושים כדי להגיע לגוף שלהם (כי הם כנראה הזריקו לא מעט) אלא את האנשים שלגוף כמו שלהם אתם רוצים להגיע, כאלה בטח לא קטנים אבל גם לא גדולים יתר על המידה עם קוביות (חייב להיות כמה כאלה בכל חדר כושר לא ? )

התרשמתי לטובה פאביאן...ידע נרחב ובקיעות ניתן לראות.
כל הכבוד על התגובות קראתי הכל.
מסכים איתך לרוב,לא יודע כמה יניב לך הספר.חשוב להיצמד לעקרונות ולמאמרים

תראה... ככה זה ביולוגיה, זה מדע כל כך לא מדויק...
יש כמה הנחות בסיס שהם כנראה לא ישתנו.
בדיוק כמו הבשר שאתה אוכל ככה גם השרירים מורכבים בעיקר ממים, קצת חלבון ופחות פחמימות ושומן (אני מדבר על בשר רזה) זה גם סביר מאד להניח מה שאתה צריך לצרוך אובר כשאתה רוצה לגדול.
זה משהו שלא ישתנה לעולם כנראה 😃
כלל שני, הגוף והאבולוציה הרבה הרבה הרבה יותר חכמים ממך ומכל מה שתנסה לעשות להם, רוצה לומר, אתה לא יכול לעבוד על הגוף, הדבר הראשון שחשוב לו זה לעשות את המקסימום כדי לשרוד, את הגוף שלך לא מעניין sixpack אלא מספיק שומן לשרוד בתנאים של רעב, לכן צריך לדעת לשלב בין הדברים.

וחוץ מזה, זה ממש ממש לא משנה מה יגידו עוד 5 שנים כל עוד אתה מגיע עכשיו לתוצאות. יש מצב שעוד 5 שנים יגיעו לתובנה שהייתה דרך הרבה יותר מהירה להגיע לגוף של מייקל לואיס אבל זה גם ככה כבר פחות ישנה לך.
לגבי דרכים אופרטיביות, תקראו כל מה שאפשר, זה יעזור לכם להבין יותר וגם לראות איפה הדילמות הגדולות היום בנושא כי יש ויכוחים והרבה כאלה, כל מאמר אומר משהו שסותר את השני ולא בטוח שהיותר חדש הוא גם יותר נכון, אז מה שרציתי להגיד קודם זה תצברו ידע אבל תזכרו שמאמר זה לא תנ"ך, האל (או הרקלס איך שתרצו 😃 ) לא הוריד את זה מהשמיים ואמר שככה הדברים עובדים (תכל'ס גם את התנ"ך האל לא הוריד מהשמיים אבל זה כבר סיפור אחר ) ולגבי הסתירות הרבות שתמצאו, תנסו את מה שיותר טוב לכם ומה שעובד לכם, וחס וחלילה לא אמרתי ללכת לשאול את גושי הבשר הגדולים מה הם עושים כדי להגיע לגוף שלהם (כי הם כנראה הזריקו לא מעט) אלא את האנשים שלגוף כמו שלהם אתם רוצים להגיע, כאלה בטח לא קטנים אבל גם לא גדולים יתר על המידה עם קוביות (חייב להיות כמה כאלה בכל חדר כושר לא ? )

פביאן חביבי,
אני לא משוכנע שירדת לסוף דעתי בכל מה שכתבתי...אבל זה בסדר.
אני מניח שיש לך ידע, ומפרגן. רק תשתדל לעדן טיפה את טון "הממליץ הלאומי" ובכלל תהיה חגיגה גדולה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית