הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון סקוואת עם רצועות.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
אז השאלה שלי היא בעצם למה?
למה לעשות עם רצועות שמוסיפות לך קילוגרמים מכובדים כשאפשר בלי?
למה לעשות את התחום הזה מבלבל?

למה כשאומרים שנשבר שיא אישי בraw אז שואלים אם זה raw רצועות או בלי?

למה לא פשוט לעשות רק תחום אחד, בלי רצועות, רק עם שרוולים מורשים וחגורה?

לפי מה שהבנתי מבדילים בין ציוד כמו חליפות שעובד על סמך שימור אנרגיה קינטית (או משהו בסגנון) לציוד שעובד בצורה שונה כגון רצועות, חגורות וכו. למה? שאלה טובה, מצטרף לשאלה 😃

• פותח/ת השרשור
למה חגורה כן?
כי זה גורם לשרירים שלך לעבוד יותר ושומר על יציבות עמוד השדרה שלך במשקלים כבדים?
לא מומחה סתם חושב.

בכל אופן זה לא בידיוק מרים לך את המשקל כמו באפקט רצועות

לא מומחה סתם חושב.

אז מה, סקוואט בלי חגורה במשקל המתאים (כמובן שנמוך יותר מסקוואט עם חגורה) בטיחותי באותה המידה במיוחד אם כך אתה מאמן אותו מלכתחילה לאורך כל הדרך.
אז למה ללבוש חגורה?

לא מומחה סתם חושב.

מה? אז הרצועות זה מה שמרים לי את המשקל?...
אם אתה לא יכול לעשות סקוואט 180 קילו,גם עם רצועות אתה לא תוכל.

• פותח/ת השרשור
מה? אז הרצועות זה מה שמרים לי את המשקל?...
אם אתה לא יכול לעשות סקוואט 180 קילו,גם עם רצועות אתה לא תוכל.
אני שמעתי מפה שזה מוסיף לך כמה קילו.
כאילו אני רואה פה בסירטונים אנשים שלא יכולים ללכת נורמלי עם הקשירה של הרצועות.
אז מה, סקוואט בלי חגורה במשקל המתאים (כמובן שנמוך יותר מסקוואט עם חגורה) בטיחותי באותה המידה במיוחד אם כך אתה מאמן אותו מלכתחילה לאורך כל הדרך.
אז למה ללבוש חגורה?
אבל זה לא עובד באותה הצורה כמו חגורה

כן,לא אמרתי שזה לא מוסיף משקל,זה מוסיף.
אבל לא זה מה שיגרום לי לעשות עלייה מוצלחת עם משקל כבד בוא נגיד ככה,כמובן שזה עוזר,והרבה ...

אבל זה לא עובד באותה הצורה כמו חגורה
למה משנה לך ה"איך?" יותר מה"למה?" , שניהם בסופו של דבר כדי להוסיף משקל למוט ובשניהם אם אתה מתחזק אז אתה מתחזק באופן כללי.

למה חגורה כן?
כי חגורה לא מוסיפה לך כוח אלא עוזרת לך למקסם אותו על ידי כיווץ איכותי יותר של *השרירים* **שלך**.
רצועות זו הוספה של קפיץ שמסייע לך באופן חיצוני בדיוק כמו הרעיון של חליפה
למה משנה לך ה"איך?" יותר מה"למה?" , שניהם בסופו של דבר כדי להוסיף משקל למוט ובשניהם אם אתה מתחזק אז אתה מתחזק באופן כללי.
גם עם חליפה אתה מתחזק באופן כללי, אבל זה לא נחשב רואו.

• פותח/ת השרשור
אז בוא נוסיף גם כדור קפיצי למטה, או שהספוטרים יעזרו קצת.

כי חגורה לא מוסיפה לך כוח אלא עוזרת לך למקסם אותו על ידי כיווץ איכותי יותר של *השרירים* **שלך**.
רצועות זו הוספה של קפיץ שמסייע לך באופן חיצוני בדיוק כמו הרעיון של חליפה

גם עם חליפה אתה מתחזק באופן כללי, אבל זה לא נחשב רואו.
אם הבאת את הסקוואט שלך עם רצועות מ-140 ל-240 אתה לא חושב שהסקוואט שלך עם חגורה בלבד התחזק?
אם הבאת את הסקוואט שלך עם חגורה בלבד מ-120 ל-220 אתה לא חושב שהסקוואט שלך ללא חגורה התחזק?

מה ש"נחשב" רואו או לא נחשב רואו זה יותר עניין של ביקוש, היום יש יותר קהל וביקוש לסקוואט עם רצועות.
זה יותר כיף , יותר משקל ולא סירבול כמו ציוד מלא. (גם ההשפעה ביחס לציוד מלא היא מינורית).
אז בוא נוסיף גם כדור קפיצי למטה, או שהספוטרים יעזרו קצת.
ספוטרים עוזרים זה לא משהו מדוד לעומת ללבוש חגורה או רצועות שעוזרים באותה המידה כמעט כל פעם באופן שווה. (ההבדלים בכמה הקשירה חזקה או כמה החגורה לוחצת הם מינורים).

מה ש"נחשב" רואו או לא נחשב רואו זה יותר עניין של ביקוש, היום יש יותר קהל וביקוש לסקוואט עם רצועות.
לא מבין מה הנקודה שלך.
הוא שאל מה הטמטום הזה לקרוא לתחרות עם קפיצים "רואו"

לא מבין מה הנקודה שלך.
הוא שאל מה הטמטום הזה לקרוא לתחרות עם קפיצים "רואו"
כי זה "רואו" כרגע
מה לעשות, גם חגורה וגם רצועות מפרק זה לא באמת "רואו" אבל כולם לובשים חגורות ורצועות מפרק אז אף אחד לא יעשה תחרות שאין שם שימוש בחגורה ורצועות מפרק בטענה שהן מוסיפות משקל.

• פותח/ת השרשור
כי זה "רואו" כרגע
מה לעשות, גם חגורה וגם רצועות מפרק זה לא באמת "רואו" אבל כולם לובשים חגורות ורצועות מפרק אז אף אחד לא יעשה תחרות שאין שם שימוש בחגורה ורצועות מפרק בטענה שהן מוסיפות משקל.
זה רואו כי זה לא מרים לך את המשקל.

אחת הסיבות למה הספורט הזה בחיים לא יהיה אולימפי, הקרקס עם הציוד...

זה רואו כי זה לא מרים לך את המשקל.

אחת הסיבות למה הספורט הזה בחיים לא יהיה אולימפי, הקרקס עם הציוד...
גם רצועות ברכיים לא "מרימות" לך את המשקל אבל הן כן מוסיפות משקל כמו חגורה שמוסיפה משקל ע"י הלחץ ומאפשרת להשתמש יותר בשרירים או רצועות מפרק שדבר כמו מפרק ישר יכול להועיל לך במסלול מוט יותר טוב ולחיצה יותר כבדה (ועל הדרך גם פחות פציעות שמאפשרת עוד התקדמות ביחס לזמן).

יש הרבה יותר אספקטים שבהם רצועות ברכיים עוזרות לך חוץ מהאלסטיות בין אם זה פציעות (לי אישית זה מאוד עוזר נגד כאבי ברכיים) ו/או טכניקה שונה (אני אישית נגיד נותן לברכיים לגלוש יותר קדימה מה שמביא לי זווית יותר אנכית בגב ששם בא הכשל שלי בדרך כלל בסקוואט ללא רצועות וגם הקשירה שלי היא עצמית,חלשה יחסית ומרוכזת באיזור קטן בשביל זה).

וכמו שאמרתי מה נחשב "רואו" ולא "רואו" זה נטו מתוך ביקוש ומה פופלארי.
אין דבר כזה רואו באמת (רואו פאוורליפטינג מתייחס היום סך הכל לכל דבר שהוא לא EQ).

גם רצועות ברכיים לא "מרימות" לך את המשקל אבל הן כן מוסיפות משקל כמו חגורה

לא, זה לא כמו חגורה בכלל. רצועות כן מרימות לך את המשקל בתחתית כי הן אלסטיות. תנסה להתאמן רק עם רצועות ותראה שכשתוריד אותן אתה לא תוכל לצאת מהתחתית, כי זה טווח תנועה לא מאומן.

לא, זה לא כמו חגורה בכלל. רצועות כן מרימות לך את המשקל בתחתית כי הן אלסטיות. תנסה להתאמן רק עם רצועות ותראה שכשתוריד אותן אתה לא תוכל לצאת מהתחתית, כי זה טווח תנועה לא מאומן.
לילברידג' ניסה את זה, אחרי שנים על גבי שנים של רק רצועות בטופ סטים נתן 400+ ללא.

האיך והלמה מאוד משנה

חגורה עוזרת לגוף שלך להפיק יותר כוח
בסופו של דבר אתה מייצר את הכוח ואתה מזיז את המוט לבד

רצועות דוחפות אותך ובמידה מסויימת מרימות את המוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית