הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סקוואת עם רצועות.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
אז השאלה שלי היא בעצם למה?
למה לעשות עם רצועות שמוסיפות לך קילוגרמים מכובדים כשאפשר בלי?
למה לעשות את התחום הזה מבלבל?

למה כשאומרים שנשבר שיא אישי בraw אז שואלים אם זה raw רצועות או בלי?

למה לא פשוט לעשות רק תחום אחד, בלי רצועות, רק עם שרוולים מורשים וחגורה?

כי התוספת שלהן עומדת על כעשרה אחוז
זה לא קשור למה שנאמר
אלכס אמר ששיפור בסקוואט עם רצועות לא יביא לשיפור או שיפור ניכר ללא רצועות כי יש טווח אינו מאומן,
בדקתי בהיסטוריה של ליליברידג'

5 שנים של שימוש רציף ברצועות (בתחרויות ואימונים ע"פ התוכנית שלו) והבאת הסקוואט עם רצועות מ-345 ל-465.
לאחר שהוריד את הרצועות תוך כחודש הסקביט 410.5 קילוגרם בשרוולים:

ומי שיסתכל בסירטונים שלו ישים לב שהוא שם רצועות כבר מאזור ה-300 קילו, ככה שגם בחימומים אין הרבה עבודה ללא רצועות.

האיך והלמה מאוד משנה

חגורה עוזרת לגוף שלך להפיק יותר כוח
בסופו של דבר אתה מייצר את הכוח ואתה מזיז את המוט לבד

רצועות דוחפות אותך ובמידה מסויימת מרימות את המוט
האיך מאוד משנה, אבל רק אחרי הלמה.
אם כבר רואו אמיתי לא רואה סיבה לחגורה ורצועות מפרק.

סקוואט בלי חגורה בטיחותי באותו האופן וניתן להתקדם בו בדיוק כמו בסקוואט עם חגורה (כמובן שלהתמודד עם פחות משקל)

לעומת משהו כמו 465 עם.

...
אבל אתה טענת שלהוריד את הרצועות ישאיר אותו הרבה יותר חלש, לאחר 5 שנים של שימוש רציף ברצועות שהתחיל ב-345 עם (ונניח 310 בלי? ) ואפילו חוסר עבודה על סקוואט ללא רצועות בחימום כאשר הגיע ל-465 עם רצועות , והוריד אותן הוא עדיין היה מסוגל להסקביט 88% מהסקוואט עם רצועות.
שזה בפני עצמו שיפור של 100 קילו ב-5 שנים מ-310 ל-410.
שמי יודע אם היה מתרחש לולא היה משתמש ברצועות אי פעם....

אבל אתה טענת שלהוריד את הרצועות ישאיר אותו הרבה יותר חלש, לאחר 5 שנים של שימוש רציף ברצועות שהתחיל ב-345 עם (ונניח 310 בלי? ) ואפילו חוסר עבודה על סקוואט ללא רצועות בחימום כאשר הגיע ל-465 עם רצועות , והוריד אותן הוא עדיין היה מסוגל להסקביט 88% מהסקוואט עם רצועות.
שזה בפני עצמו שיפור של 100 קילו ב-5 שנים מ-310 ל-410.
שמי יודע אם היה מתרחש לולא היה משתמש ברצועות אי פעם....

88% אחרי חודש. לא שאני חושב שלילברידג׳ הוא דוגמא מייצגת למשהו, אבל 88% זה הבדל די גדול בין עם רצועות וללא רצועות.

88% אחרי חודש. לא שאני חושב שלילברידג׳ הוא דוגמא מייצגת למשהו, אבל 88% זה הבדל די גדול בין עם רצועות וללא רצועות.
באותה מידה אני לא חושב שהוא מסוגל לתת מעל 370 ללא חגורה, אז שוב מה ההבדל בין התוספת של החגורה לתוספת של הרצועות?
חוץ מהאיך והלמה אלא נטו מבחינת האפקט על הכוח.

באותה מידה אני לא חושב שהוא מסוגל לתת מעל 370 ללא חגורה, אז שוב מה ההבדל בין התוספת של החגורה לתוספת של הרצועות?
חוץ מהאיך והלמה אלא נטו מבחינת האפקט על הכוח.

אני דווקא חושב שהוא מסוגל. אבל הדיון הוא לא מה מוסיף יותר, הדיון הוא האם להתחזק עם חגורה הופך אותך לחזק יותר גם בלי חגורה בצורה יעילה יותר מאשר להתאמן תמיד ללא. כנ״ל לגבי רצועות.

אני דווקא חושב שהוא מסוגל. אבל הדיון הוא לא מה מוסיף יותר, הדיון הוא האם להתחזק עם חגורה הופך אותך לחזק יותר גם בלי חגורה בצורה יעילה יותר מאשר להתאמן תמיד ללא. כנ״ל לגבי רצועות.
"תנסה להתאמן רק עם רצועות ותראה שכשתוריד אותן אתה לא תוכל לצאת מהתחתית, כי זה טווח תנועה לא מאומן."

אני התייחסתי רק לזה , לקחתי את ליליברידג' כדוגמא
אם נניח שהסקוואט הכי כבד ללא רצועות ב-5 שנים(!!) שלו היה בסביבות ה-320 הוא עדיין הצליח הרבה יותר גם כשהיה לו "טווח לא מאומן".
כלומר שהטווח הזה של הבור עם רצועות הוא לא "לא מאומן" כפי שטענת.

וזה מוסיף לדיון כי זה משפר פי כמה וכמה את היעילות של להתאמן עם רצועות כדי לחזק את הסקוואט ללא רצועות על הדף מאשר איך שאתה הצגת אותו. ("תוריד אותן אתה לא תוכל לצאת מהתחתית")

רצועות גורמות לחוסר פרופורציה בהתחזקות אמנם כוללת את כל טווח התנועה אבל פחותה בטווח של הבור מכיוון ששם התרומה של הרצועות היא הגדולה ביותר.
זה ברור שהטענה היא לא שהכוח בתחתית נשאר זהה

לפי מה שהבנתי מבדילים בין ציוד כמו חליפות שעובד על סמך שימור אנרגיה קינטית (או משהו בסגנון) לציוד שעובד בצורה שונה כגון רצועות, חגורות וכו. למה? שאלה טובה, מצטרף לשאלה 😃
אני לא רואה איך האופן עבודה של רצועות שונה מאופן עבודה של חליפה. שניהם עובדים מסביב למפרק כלשהו ואוגרים אנרגיה, סוג של קפיץ פיתול, שמשתחררת בתחתית ועוזרת להרים חלק מהמשקל.

"תנסה להתאמן רק עם רצועות ותראה שכשתוריד אותן אתה לא תוכל לצאת מהתחתית, כי זה טווח תנועה לא מאומן."

אני התייחסתי רק לזה , לקחתי את ליליברידג' כדוגמא
אם נניח שהסקוואט הכי כבד ללא רצועות ב-5 שנים(!!) שלו היה בסביבות ה-320 הוא עדיין הצליח הרבה יותר גם כשהיה לו "טווח לא מאומן".
כלומר שהטווח הזה של הבור עם רצועות הוא לא "לא מאומן" כפי שטענת.

וזה מוסיף לדיון כי זה משפר פי כמה וכמה את היעילות של להתאמן עם רצועות כדי לחזק את הסקוואט ללא רצועות על הדף מאשר איך שאתה הצגת אותו. ("תוריד אותן אתה לא תוכל לצאת מהתחתית")

ברור שאם תוסיף 140 קילו לסקוואט עם רצועות גם הסקוואט ללא יעלה. אבל כן יהיה לך קשה לצאת מהתחתית עם משקלים ש״אמורים״ להיות לך ללא. אלא אם כן אתה לא חושב שהפרש של 60 קילו בין סקוואט עם רצועות וללא רצועות הוא הפרש גדול.

ברור שאם תוסיף 140 קילו לסקוואט עם רצועות גם הסקוואט ללא יעלה. אבל כן יהיה לך קשה לצאת מהתחתית עם משקלים ש״אמורים״ להיות לך ללא. אלא אם כן אתה לא חושב שהפרש של 60 קילו בין סקוואט עם רצועות וללא רצועות הוא הפרש גדול.
איך אתה יודע כמה "אמור" להיות לך ללא?
אתה יודע איכשהו אם ביקום מקביל שליליברידג' התאמן ללא רצועות 5 שנים הוא הגיע ל400+ ללא?
אתה יודע מניסיון אישי של שנים של שימוש ברצועות את ההשפעה שלהן על הגוף והסקוואט שלך ללא?

הפרש של 12% בין ללא רצועות לעם רצועות לא בהכרח אומר שהסקוואט שלו ללא רצועות הוא חלש, אולי זה אומר שהסקוואט שלו עם רצועות פשוט חזק יותר יחסית לשל השאר, שרצועות מוסיפות לו יותר מלרוב האנשים (אולי קשור למבנה גוף) או שהוא יודע להשתמש בהן פשוט יותר טוב.

אני לא רואה איך האופן עבודה של רצועות שונה מאופן עבודה של חליפה. שניהם עובדים מסביב למפרק כלשהו ואוגרים אנרגיה, סוג של קפיץ פיתול, שמשתחררת בתחתית ועוזרת להרים חלק מהמשקל.
כנראה יש הבדל בין האנרגיה האלסטית שאתה מקבל מרצועות לאנרגיה שמתקבלת כתוצאה מחליפה אם עושים סקוואטים עם חליפה במשקלים של 100 קילו או יותר מללא חליפה.

כנראה יש הבדל בין האנרגיה האלסטית שאתה מקבל מרצועות לאנרגיה שמתקבלת כתוצאה מחליפה אם עושים סקוואטים עם חליפה במשקלים של 100 קילו או יותר מללא חליפה.
יש כנראה הבדל בכמות האנרגיה, לא בעיקרון עצמו.

איך אתה יודע כמה "אמור" להיות לך ללא?
אתה יודע איכשהו אם ביקום מקביל שליליברידג' התאמן ללא רצועות 5 שנים הוא הגיע ל400+ ללא?
אתה יודע מניסיון אישי של שנים של שימוש ברצועות את ההשפעה שלהן על הגוף והסקוואט שלך ללא?

הפרש של 12% בין ללא רצועות לעם רצועות לא בהכרח אומר שהסקוואט שלו ללא רצועות הוא חלש, אולי זה אומר שהסקוואט שלו עם רצועות פשוט חזק יותר יחסית לשל השאר, שרצועות מוסיפות לו יותר מלרוב האנשים (אולי קשור למבנה גוף) או שהוא יודע להשתמש בהן פשוט יותר טוב.

אני יודע שבתחתית הסקוואט השרירים שלך עובדים עם פחות עומס מהעומס שהמשקל על הגב שלך אמור לייצר עליהם כשאין רצועות, לכן הם בהכרח יתחזקו פחות. הפרש של 12% אומר בדיוק את זה, שהוא צריך להוריד 60 קילו כדי להצליח לצאת מהתחתית. יודע להשתמש טוב ברצועות זה קשקוש. להשתמש ברצועות = לשים רצועות.

המנגנון שלהם דומה
אבל ציוד זה יותר מסורבל, השפעה של איך וכמה חזק ואיזה רצועות אתה שם היא מינורית לעומת חליפות, בתחרות EQ אתה יכול לראות בן אדם נכשל עם X משקל ולוקח כניסה אחר כך X+100 בקלות רק כי הוא נכנס לחליפה שלו יותר טוב וכו'.

זה מעין "ציוד בגבול הטעם הטוב" .
אני יודע שבתחתית הסקוואט השרירים שלך עובדים עם פחות עומס מהעומס שהמשקל על הגב שלך אמור לייצר עליהם כשאין רצועות, לכן הם בהכרח יתחזקו פחות. הפרש של 12% אומר בדיוק את זה, שהוא צריך להוריד 60 קילו כדי להצליח לצאת מהתחתית. יודע להשתמש טוב ברצועות זה קשקוש. להשתמש ברצועות = לשים רצועות.
הוא יצטרך להוריד גם 40 קילו (גם בערך 12%) כדי להצליח את הסקוואט בלי חגורה נו ו?
ואתה יודע את זה מניסיון?

המנגנון שלהם דומה
אבל ציוד זה יותר מסורבל, השפעה של איך וכמה חזק ואיזה רצועות אתה שם היא מינורית לעומת חליפות, בתחרות EQ אתה יכול לראות בן אדם נכשל עם X משקל ולוקח כניסה אחר כך X+100 בקלות רק כי הוא נכנס לחליפה שלו יותר טוב וכו'.

זה מעין "ציוד בגבול הטעם הטוב" .

הוא יצטרך להוריד גם 40 קילו (גם בערך 12%) כדי להצליח את הסקוואט בלי חגורה נו ו?
ואתה יודע את זה מניסיון?

כבר הסברתי את ההבדל מול חגורה. ואיך אתה יודע שהוא יצטרך להוריד 40 קילו?

מה אתה שואל אם אני יודע מניסיון?

כבר הסברתי את ההבדל מול חגורה. ואיך אתה יודע שהוא יצטרך להוריד 40 קילו?

מה אתה שואל אם אני יודע מניסיון?
1. כי כל הטענה שלך בנויה על זה שהוא צריך להוריד 12% מהמשקל כדי להצליח שזאת ההוכחה ("הפרש של 12% אומר בדיוק את זה")
וגם הוא יצטרך להוריד 12% מהמשקל כדי להצליח להשלים את החזרה בלי חגורה ולא לקרוס עם החזה ולהיכשל או אפילו כדי לצאת מהבור (באונס מהבטן).

2. מה נבהלת, אני שואל רק אם זה מניסיון אתה יודע שלשים רצועות=לדעת להשתמש ברצועות, מותר לי לשאול הלא כך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית