הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סקוואת עם רצועות.

NonCivilized

משתמש קבוע
1,942
886
נק' מוניטין:
2,310
1,942
886
הולמס פלייס חיפה.
אז השאלה שלי היא בעצם למה?
למה לעשות עם רצועות שמוסיפות לך קילוגרמים מכובדים כשאפשר בלי?
למה לעשות את התחום הזה מבלבל?

למה כשאומרים שנשבר שיא אישי בraw אז שואלים אם זה raw רצועות או בלי?

למה לא פשוט לעשות רק תחום אחד, בלי רצועות, רק עם שרוולים מורשים וחגורה?

1. כי כל הטענה שלך בנויה על זה שהוא צריך להוריד 12% מהמשקל כדי להצליח שזאת ההוכחה ("הפרש של 12% אומר בדיוק את זה")
וגם הוא יצטרך להוריד 12% מהמשקל כדי להצליח להשלים את החזרה בלי חגורה ולא לקרוס עם החזה ולהיכשל או אפילו כדי לצאת מהבור (באונס מהבטן).

לא הבנתי את המשפט הזה, אבל הטענה שלי בנויה על זה שבזכות הרצועות, חלק מהשרירים שלך צריכים לעבוד פחות ולכן הם מאומנים פחות, בניגוד לחגורה.

2. מה נבהלת, אני שואל רק אם זה מניסיון אתה יודע שלשים רצועות=לדעת להשתמש ברצועות, מותר לי לשאול הלא כך?

לא נבהלתי, באמת לא הבנתי על מה אתה שואל. אין שום דרך ״להשתמש״ ברצועות שיושבות לך על הברך באופן מודע. אתה יורד למטה, הן נמתחות ועושות את העבודה. איזו דרך יש לך להשפיע על זה?

לא הבנתי את המשפט הזה, אבל הטענה שלי בנויה על זה שבזכות הרצועות, חלק מהשרירים שלך צריכים לעבוד פחות ולכן הם מאומנים פחות, בניגוד לחגורה.

לא נבהלתי, באמת לא הבנתי על מה אתה שואל. אין שום דרך ״להשתמש״ ברצועות שיושבות לך על הברך באופן מודע. אתה יורד למטה, הן נמתחות ועושות את העבודה. איזו דרך יש לך להשפיע על זה?
אופן הקשירה, חוזק הקשירה והאופן שאתה "יורד למטה" משפיעים.

אבל בסופו של דבר התוספת של המשקל והאפקט מבחינת התחזקות דומה מאוד בין חגורה לרצועות, ככה שיש פה גם דברים שאנחנו לא בדיוק מבינים איך הם עובדים, ע"פ התוצאות "בשטח" הרצועות מפצות באיזשהו אופן (אפשר להעלות השערות עד מחר) על ה"שרירים שעובדים פחות ולכן הם מאומנים פחות".

אם הדבר היחידי שרצועות היו גורמות הן כתוצאה משרירים שצריכים לעבוד פחות בתחתית אז לא היה מתקיים שיפור כזה אצל ליליברידג' או אצל אלפי אנשים ברמות הרבה יותר נמוכות.
אצלי בראש אני חושב על זה כמו איבופרופן באימונים שהוא מפריע להתאוששות במידה מסוימת אבל מפצה על כך כי הוא משכך את הכאב ונותן לך להתאמן כמו שצריך.
אבל רק הפעם אנחנו יודעים רק שהוא מפריע להתאוששות ולא מודעים לזה שהוא משכך כאבים ונותן לך להתאמן כמו שצריך.

ככה שטענות מוחצות כמו שאתה מציג נגד רצועות לא משכנעות אותי כשאין לנו שום מידע בנושא מבחינה מדעית(וגם לא יהיה כנראה אף פעם) ובמיוחד כשהתוצאות בשטח אומרות אחרת.

אופן הקשירה, חוזק הקשירה והאופן שאתה "יורד למטה" משפיעים.

אבל בסופו של דבר התוספת של המשקל והאפקט מבחינת התחזקות דומה מאוד בין חגורה לרצועות, ככה שיש פה גם דברים שאנחנו לא בדיוק מבינים איך הם עובדים, ע"פ התוצאות "בשטח" הרצועות מפצות באיזשהו אופן (אפשר להעלות השערות עד מחר) על ה"שרירים שעובדים פחות ולכן הם מאומנים פחות".

אם הדבר היחידי שרצועות היו גורמות הן כתוצאה משרירים שצריכים לעבוד פחות בתחתית אז לא היה מתקיים שיפור כזה אצל ליליברידג' או אצל אלפי אנשים ברמות הרבה יותר נמוכות.
אצלי בראש אני חושב על זה כמו איבופרופן באימונים שהוא מפריע להתאוששות במידה מסוימת אבל מפצה על כך כי הוא משכך את הכאב ונותן לך להתאמן כמו שצריך.
אבל רק הפעם אנחנו יודעים רק שהוא מפריע להתאוששות ולא מודעים לזה שהוא משכך כאבים ונותן לך להתאמן כמו שצריך.

ככה שטענות מוחצות כמו שאתה מציג נגד רצועות לא משכנעות אותי כשאין לנו שום מידע בנושא מבחינה מדעית(וגם לא יהיה כנראה אף פעם) ובמיוחד כשהתוצאות בשטח אומרות אחרת.

כמובן שאופן הקשירה וחוזק הקשירה משפיעים, אבל זה החלק בו אתה שם אותם. אני לא מסכים שהירידה שונה מסקוואט רגיל.

לגבי אופן העבודה של הרצועות - הוא די מובן. אם יש לך סקוואט 300, שמת רצועות ועשית 330 מה לדעתך קרה? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שמועיל בהן הוא שהן מאפשרות עבודה אקצנטרית כבדה יותר לשאר השרירים. אולי זה כן תורם במידה מסוימת להתחזקות.

כמובן שאופן הקשירה וחוזק הקשירה משפיעים, אבל זה החלק בו אתה שם אותם. אני לא מסכים שהירידה שונה מסקוואט רגיל.

לגבי אופן העבודה של הרצועות - הוא די מובן. אם יש לך סקוואט 300, שמת רצועות ועשית 330 מה לדעתך קרה? הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שמועיל בהן הוא שהן מאפשרות עבודה אקצנטרית כבדה יותר לשאר השרירים. אולי זה כן תורם במידה מסוימת להתחזקות.
הנה אחת מההשערות שאנחנו יכולים להעלות עד מחר,
אני גם שמתי לב שאצל הרבה אנשים שמתחילים לשים רצועות מתווספת הרבה יותר מסת שריר לרגליים, שוב אין לי דרך להוכיח מה גורם לזה או אם זה בכלל קשור לרצועות אבל זה עוד "אולי",
ויש עוד הרבה יותר "אולי" כאלה.
רצועות זה משהו שיכול להוציא אותך מתקיעה בסקוואט ללא רצועות ולהוסיף לו משקל גם כן (בדומה לחגורה שמחזקת את הסקוואט ללא חגורה שלך) , ואולי גם בפן המנטלי.
בסופו של דבר באופן מוחץ מי שהוסיף לסקוואט שלו עם רצועות הרבה משקל אחרי התרגלות קצרה לסקוואט ללא רצועות הוא ראה גם התחזקות ולרוב די דומה מבחינת משקל שמה. (לדוגמא ה-120 לעומת אזור ה-100~ בסקוואט ללא אצל ליליברידג').

אז לדעתי זה כלי אימונים מאוד דומה לחגורה.
האופן שהוא פועל אולי שונה אבל התוצאה מאוד דומה.

• פותח/ת השרשור
רצועות זה כמו שנתחיל להשתמש בסלינג שוט הזה, ראמ איך שלא קוראים לגומי הזה של הבנץ'.
למה לא בעצם?

עזר טוב לאימונים, גם הרצועות, מיותר לתחרויות לדעתי.

רצועות זה כמו שנתחיל להשתמש בסלינג שוט הזה, ראמ איך שלא קוראים לגומי הזה של הבנץ'.
למה לא בעצם?

עזר טוב לאימונים, גם הרצועות, מיותר לתחרויות לדעתי.

This is why there are several federations that do not allow knee wraps in RAW competition. IPF for example do not allow knee wraps in the World Classics, while the equipped IPF allows wraps. World Classics only allow wrist wraps, knee sleeves (stability and injury prevetion) and belts.
Unfortunately Israel is a member of GPA instead of IPF (I could only guess that it's because GPA isn't drug tested so they don't have to spend time and money on testing everyone that wants to compete) and for some odd reason GPA "RAW" allows knee wraps....

הטכניקה די שונה בין סקוואט עם ובלי

זה לא קשור למה שנאמר
אלכס אמר ששיפור בסקוואט עם רצועות לא יביא לשיפור או שיפור ניכר ללא רצועות כי יש טווח אינו מאומן,
בדקתי בהיסטוריה של ליליברידג'

5 שנים של שימוש רציף ברצועות (בתחרויות ואימונים ע"פ התוכנית שלו) והבאת הסקוואט עם רצועות מ-345 ל-465.
לאחר שהוריד את הרצועות תוך כחודש הסקביט 410.5 קילוגרם בשרוולים:

ומי שיסתכל בסירטונים שלו ישים לב שהוא שם רצועות כבר מאזור ה-300 קילו, ככה שגם בחימומים אין הרבה עבודה ללא רצועות.

גם קנדל נתן 417

בעבר חשבו שרצועות הם כלי בטיחותי לברכיים, בידיוק כמו שנפוץ לחשוב שחגורה מייצבת את עמוד השדרה ע"י הגדלת הלחץ התוך בטני (סכנה לעיגול הגב התחתון), וכמו שרצועות כף יד מספקות תמיכה שתוריד חלק מהעומס מפרק כף היד ומהמרפקים.
כיום משהתברר שזה לא נכון, ורצועות דווקא פוגעות בברכיים, אני חושב שהרצועות נשמרו בעיקר מסיבת הביקוש. אף שכמעט אף אחד היום לא טוען שרצועות הם כלי בטיחותי עדיין רוב הפדרציות הפווארליפטינג עושות בהם שימוש, הסיבה לכך אני חושב היא שהמתאמנים אוהבים להרגיש שהם מרימים יותר גם אם בדיעבד הרצועות עושות את כל העבודה.

זה מסביר גם מדוע נעשה שימוש רחב קהילה בשרוולי ברכיים אצל וויטליפטרים, קרוסיפיטים ואף פווארליפטרים אף שרובם אינם מתחרים או שיתחרו עם אותם שרוולים. ככל הנראה השיפור בביצועים גורם לאותם אנשים לפנות למוצר שיגרום להם להרים יותר.

נערך לאחרונה:
.A lot of ppl argue in this matter without experience with wraps

It's not rocket science but it is different.

Squatting with wraps require different technique from wrapless sqaut. Some people even switch shoes (oly to flats usually)

In my opinion it doesnt matter if you like it or not, a good athlete will choose the best competition and will do whatever it takes to be the best. If you compete without wraps in a raw+ meet, it doesnt make you more of a man.

When I first introduced wraps, I barely hit my wrapless 1rm squat, it takes time and practice to get those 20-30 kg from the wraps.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית