הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב במפשעה בצד אחד בביצוע סקוואט

• פותח/ת השרשור tacc4
  • פורסם בתאריך

tacc4

משתמש מתחיל
99
59
נק' מוניטין:
104
99
59
שלום חברים, אשמח להתייעץ עמכם על כאב שאני סובל ממנו כמה חודשים.
אני בן 22. התחלתי להתאמן בסוף השנה שעברה עם starting strength. לאחר כחודש התחלתי לחוש כאב באיזור המפשעה בצד ימין בחלק הקדמי (פירוט יותר בוטה יהיה- מהחלק העליון של האשכים, ימינה עד לרגל יש שריר/גיד/מיתר סול/אני לא יודע, הכאב מורגש שם ומעט מתחת) בעת ביצוע סקוואט low bar. הכאב הורגש רק בסוף העלייה מהבור, ממש 15 ס"מ האחרונים של העליה.
מכיוון שעברתי בצעירותי 2 ניתוחים באזור (תיקון הרניה ותיקון הידרוצלה) וחששתי לקחתי הפסקה וחזרתי לאחר שבוע עם משקל קל יותר. העלתי בהדרגה והכאב חזר. פניתי לרופא, הופניתי לאולטרסאונד, אורולג וכירורג שלא מצאו דבר חריג, הניחו שזה 'דלקת בגיד' לטענתם ואמרו להוריד עומס. כל ההליך הזה לקח 3 חודשים. אח"כ התחלתי את התכנית מאפס, ועליתי בקצב איטי יותר בסקוואט. הכאב לא הורגש עד לאחרונה (במשקל גבוה יותר מהמשקל בו הפסקתי פעם קודמת) שחזר. כעת גם אחרי האימונים הכואבים נותרת 'אי נוחות' באיזור ליום בערך.

הדברים שניסיתי - חימום דינמי ומתיחות קלות לפני אימון, הרגשתי שזה עוזר קצת עד לאחרונה.
מתיחות לhip flexors בימי מנוחה - לא יודע אם זה עזר, האמת גם הזנחתי את זה.
הצרת העמידה- נעשה במקביל להורדת המשקל אז אני לא יודע להגיד מה מהם עזר, אבל כאמור הכאב חזר לאחרונה, למרות הנ"ל. כרגע אני אימנע ממשקלים שכואבים לי.

אמ;לק: כאב במפשעה בצד ימין קדמי בעת ביצוע Low bar בשלב הקונצנטרי. 'נדלק' בעיקר במשקלים שכבדים לי.

מה אתם ממליצים לנסות?
תודה רבה

שלום חברים, אשמח להתייעץ עמכם על כאב שאני סובל ממנו כמה חודשים.
אני בן 22. התחלתי להתאמן בסוף השנה שעברה עם starting strength. לאחר כחודש התחלתי לחוש כאב באיזור המפשעה בצד ימין בחלק הקדמי (פירוט יותר בוטה יהיה- מהחלק העליון של האשכים, ימינה עד לרגל יש שריר/גיד/מיתר סול/אני לא יודע, הכאב מורגש שם ומעט מתחת) בעת ביצוע סקוואט low bar. הכאב הורגש רק בסוף העלייה מהבור, ממש 15 ס"מ האחרונים של העליה.
מכיוון שעברתי בצעירותי 2 ניתוחים באזור (תיקון הרניה ותיקון הידרוצלה) וחששתי לקחתי הפסקה וחזרתי לאחר שבוע עם משקל קל יותר. העלתי בהדרגה והכאב חזר. פניתי לרופא, הופניתי לאולטרסאונד, אורולג וכירורג שלא מצאו דבר חריג, הניחו שזה 'דלקת בגיד' לטענתם ואמרו להוריד עומס. כל ההליך הזה לקח 3 חודשים. אח"כ התחלתי את התכנית מאפס, ועליתי בקצב איטי יותר בסקוואט. הכאב לא הורגש עד לאחרונה (במשקל גבוה יותר מהמשקל בו הפסקתי פעם קודמת) שחזר. כעת גם אחרי האימונים הכואבים נותרת 'אי נוחות' באיזור ליום בערך.

הדברים שניסיתי - חימום דינמי ומתיחות קלות לפני אימון, הרגשתי שזה עוזר קצת עד לאחרונה.
מתיחות לhip flexors בימי מנוחה - לא יודע אם זה עזר, האמת גם הזנחתי את זה.
הצרת העמידה- נעשה במקביל להורדת המשקל אז אני לא יודע להגיד מה מהם עזר, אבל כאמור הכאב חזר לאחרונה, למרות הנ"ל. כרגע אני אימנע ממשקלים שכואבים לי.

אמ;לק: כאב במפשעה בצד ימין קדמי בעת ביצוע Low bar בשלב הקונצנטרי. 'נדלק' בעיקר במשקלים שכבדים לי.

מה אתם ממליצים לנסות?
תודה רבה

אין כאב כאשר אתה עובד במשקלים גבוהים?

לי גם פעם בעלייה כאב לי טיפה במפשעה וזה היה בגלל טכניקה לא הכי טובה אבל יכול להיות שזה לא אותו דבר אצלך
הטכניקה שלך טובה?

• פותח/ת השרשור
מאמין שכן. סביר להניח שכאשר נפצעתי זה היה בטכניקה רעה, אבל זה היה די מזמן. אני בקשר עם מאמן מהפורום שאמר שה טכניקה כרגע טובה

יכול מאוד להיות שאתה מרגיש את האזור שבו נותחת , מן הסתם מקום שנותח אף פעם לא יחזור להיות כמו לפני הניתוח .
השאלה עשית ניתוח ושמו לך רשת או רק תפרו את האזור ?

• פותח/ת השרשור
יכול מאוד להיות שאתה מרגיש את האזור שבו נותחת , מן הסתם מקום שנותח אף פעם לא יחזור להיות כמו לפני הניתוח .
השאלה עשית ניתוח ושמו לך רשת או רק תפרו את האזור ?
מאמין שזה לא רלוונטי. אלה ניתוחים מאוד נפוצים שמתקנים בעיה ספציפית ואחריהם חוזרים לתפקוד מלא. מה גם שהכאב הוא לא באזור המדויק של הניתוח. לשאלתך, רק תפרו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית