הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת חשמל

• פותח/ת השרשור roei
  • פורסם בתאריך

roei

משתמש משקיע
2,542
3
נק' מוניטין:
2,879
2,542
3
יש כאן מישהו שלומד את המקצוע הזה? אני מתלבט אם ללכת ללמוד נטו הנדסת חשמל או לשלב את זה עם מדעי המחשב.

אני מתקבל ללימודים באונ' תל אביב, איך החוג שם נחשב לטוב מבחינת מרצים, רמה וכ'ו?

תודה.

סיימתי את התואר הזה לפני שנה במכללה בחולון HIT.
אוני' ת"א היא אחת מהמובילות ביחד עם הטכניון ובן גוריון ואין ספק שהיא נחשבת לטובה יותר מהמכללות.
לדעתי, אין סיבה לשלב את שני החוגים, אלא אם כן יש לך יותר מדי זמן פנוי. המתמטיקה שהם דורשים שונה (מבחינת חדו"א, לדוגמה) ויש מספיק עומס בכל אחד מהם, בלי להוסיף את השני.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
סיימתי את התואר הזה לפני שנה במכללה בחולון HIT.
אוני' ת"א היא אחת מהמובילות ביחד עם הטכניון ובן גוריון ואין ספק שהיא נחשבת לטובה יותר מהמכללות.
לדעתי, אין סיבה לשלב את שני החוגים, אלא אם כן יש לך יותר מדי זמן פנוי. המתמטיקה שהם דורשים שונה (מבחינת חדו"א, לדוגמה) ויש מספיק עומס בכל אחד מהם, בלי להוסיף את השני.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

היי,
קודם כל תודה על התשובה.
רציתי לשאול אותך עוד מספר דברים.
1. האם מחייב לגשת לתואר עם 5 יח' בפיזיקה?
2. האם הלמידה עצמה אתה מגדיר אותה כמשעממת או שהנושא הזה אכן מעניין ומתקדם כמו שזה נראה מהתיאור של החוג.
3. האם מסתכלים על תואר אוניברסיטאי במקצוע זה באופן שונה מאשר על תואר של מכללה?

תודה רבה,

1. אני מאמין שת"א מחייבים 5 יחידות פיזיקה אבל אתה חייב לבדוק אתם. בכל מקרה, אני חושב שהם מאפשרים לעשות מכינה בקיץ למי שצריך להשלים או לשפר ציונים.
2. כמו בכל תואר, יש קורסים מעניינים יותר ויש (הרבה יותר) שמעניינים פחות; קח בחשבון שבשלושת הסמסטרים הראשונים לומדים בעיקר מתמטיקה ופיזיקה, פחות אלקטרוניקה.
3. כאשר יש ביקוש בשוק, לוקחים כל דבר שזז ואז תואר ממכללה לא מפריע (או פחות מפריע); כאשר המצב גרוע, כמו בשנה האחרונה, אז מעדיפים לקחת את מסיימי האוניברסיטאות ואת בעלי הממוצעים הגבוהים. אלה שלמדו במכללה וגם סובלים מממוצע פחות נוצץ (כמו עבדך הנאמן) נשארים מאחור :(.

היי,
קודם כל תודה על התשובה.
רציתי לשאול אותך עוד מספר דברים.
1. האם מחייב לגשת לתואר עם 5 יח' בפיזיקה?
2. האם הלמידה עצמה אתה מגדיר אותה כמשעממת או שהנושא הזה אכן מעניין ומתקדם כמו שזה נראה מהתיאור של החוג.
3. האם מסתכלים על תואר אוניברסיטאי במקצוע זה באופן שונה מאשר על תואר של מכללה?

תודה רבה,

לומד באת"א כרגע, תרגיש חופשי לשאול מה שאתה רוצה.

1. עד כמה שאני יודע כן, יש קורס במכניקה בסמסטר הראשון וצריך בשבילו ידע מקדים. אולי אפשר לעשות איזו בחינה בפסיקה תוך כדי הסמסטר הראשון ולעשות את הקורס אח"כ, אבל זה יעכב הרבה דברים בהמשך.

2. תלוי מה, באופן אישי תחומי העניין שלי השתנו משמעותית מאז שהתחלתי ללמוד, ככה שאותי הדברים לא מעניינים במיוחד. זה משתנה מסטודנט לסטודנט.

3. נראה לי שכן, אבל לא בטוח כמה ואיך.

לגבי השילוב ששאלת עליו, יש אפשרות כזאת בת"א, אני לא כ"כ מכיר אותה אבל זה די תלוי מה אתה רוצה לעשות. אם המטרה הסופית היא להיות תוכניתן, אין טעם להכניס ראש בריא למיטה החולה של הנדסת חשמל.

• פותח/ת השרשור
לומד באת"א כרגע, תרגיש חופשי לשאול מה שאתה רוצה.

1. עד כמה שאני יודע כן, יש קורס במכניקה בסמסטר הראשון וצריך בשבילו ידע מקדים. אולי אפשר לעשות איזו בחינה בפסיקה תוך כדי הסמסטר הראשון ולעשות את הקורס אח"כ, אבל זה יעכב הרבה דברים בהמשך.

2. תלוי מה, באופן אישי תחומי העניין שלי השתנו משמעותית מאז שהתחלתי ללמוד, ככה שאותי הדברים לא מעניינים במיוחד. זה משתנה מסטודנט לסטודנט.

3. נראה לי שכן, אבל לא בטוח כמה ואיך.

אוקיי, תודה רבה.
בכל זאת נראה לי שאני אעשה 5 יחידות פיזיקה זה יתן פוש רציני ללמידה לתואר הזה שדי הרבה חומר ממנו מתבסס על פיזיקה.

עוד משהו, יש מצב ללמוד לתואר הזה בלימודי ערב? מה השעות לימוד של המקצוע הנ"ל?

כנראה תמצא את עצמך לומד גם בערב.

מערכת שעות זה דבר שמשתנה מסמסטר לסמסטר בהתאם לקורסים, אבל השעות של ההרצאות והתרגולים זה רק חלק מהעסק, צריך אח"כ להכין שעורים, לנסות להבין מה הלך השיעור וכו' (אפשר גם לזרוק, אבל יש לזה השלכות לא נעימות, סמוך עלי). בתל אביב לומדים בד"כ 4 ימים בשבוע, אני חושב שמערכת מלאה יוצאת משהו כמו 25 שעות שבועיות. ויש לך איזושהי מידה של בחירה לגבי השעות.

אתה יכול להסתכל פה - http://www.eng.tau.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=336&Itemid=525&language=he-IL

עוד משהו, יש מצב ללמוד לתואר הזה בלימודי ערב? מה השעות לימוד של המקצוע הנ"ל?

בחולון יש גם מסלול גמיש, שלומדים בו יומיים בשבוע מאחה"צ עד הערב (לפעמים עד הלילה) ועוד יום אחד מלא. זה מאפשר לכל מי שעובד להוציא תואר במקביל. החסרון הוא שיש גם לימודים בסמסטר הקיץ, כך שלומדים ללא הפסקה במשך 4 שנים. אני עשיתי את זה בשנה השלישית והרביעית, כאשר בחלק מהזמן גם עבדתי בתחום.
אם אתה בחור עם שכל (או תחת) ותצליח להוציא ממוצע גבוה (90 ומעלה) אני חושב שלא תהיה לך בעיה להתקבל לעבודה למרות שלא למדת באוניברסיטה.

• פותח/ת השרשור
בחולון יש גם מסלול גמיש, שלומדים בו יומיים בשבוע מאחה"צ עד הערב (לפעמים עד הלילה) ועוד יום אחד מלא. זה מאפשר לכל מי שעובד להוציא תואר במקביל. החסרון הוא שיש גם לימודים בסמסטר הקיץ, כך שלומדים ללא הפסקה במשך 4 שנים. אני עשיתי את זה בשנה השלישית והרביעית, כאשר בחלק מהזמן גם עבדתי בתחום.
אם אתה בחור עם שכל (או תחת) ותצליח להוציא ממוצע גבוה (90 ומעלה) אני חושב שלא תהיה לך בעיה להתקבל לעבודה למרות שלא למדת באוניברסיטה.

תחת יש לי וגם שכל.
אני אעשה 5יח' בפיזיקה דבר ראשון ואמשיך הלאה משם.

יש כאן מישהו שלומד את המקצוע הזה? אני מתלבט אם ללכת ללמוד נטו הנדסת חשמל או לשלב את זה עם מדעי המחשב.

אני מתקבל ללימודים באונ' תל אביב, איך החוג שם נחשב לטוב מבחינת מרצים, רמה וכ'ו?

תודה.

אונ' תל אביב נחשבת במקום השני אחרי הטכניון. רמה מצויינת.
תשכח כל מה שאתה חושב שאתה יודע על אלקטרוניקה...אתה תלמד רוב הזמן מתמטיקה...לפעמים זה אפילו במסווה של אלקטרוניקה...תואר מעיק.

אני סיימתי תואר באלקטרוניקה בשנקר ומיד מצאתי עבודה כי אני מתמחה בלינוקס, חבר שלי סיים בהצטיינות בתל אביב ועדיין לא מצא עבודה בתחום (הוא משקיע 3 שעות ביום בשליחת קורות חיים).
קח בחשבון שיהיה קשה למצוא עבודה. אם יש אופציה ללמוד משולב, לך על זה.

שתי הסנט שלי, גם אני סטודנט במכללת אפקה במסלול לימודי ערב ומאוד מרוצה, השעות גמישות ומאפשרות לי לעבוד וללמוד במהלך התואר. אני מאוד מרוצה וממליץ לך לבדוק עוד אופציות לפני שאתה מחליט.
שילוב של עבודה ולימודים, לדעתי, יכול להוות בסיס טוב יותר למציאת עבודה אחרי סיום התואר מאשר לימודים בלבד באוניברסיטה. היום חברות פחות עושות הפרדה בין אוניברסיטה למכללה נחשבת ובנוסף מאוד חשוב להם הניסיון.
שיהיה המון בהצלחה!👑

שי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית