מהנדסי חשמל בשוק העבודה

• פותח/ת השרשור tuki
  • פורסם בתאריך

tuki

משתמש מתחיל
174
28
נק' מוניטין:
39
174
28
אני מתלבט מה ללמוד (כנראה שנה הבאה) ואני חשבתי על כיוון ההנדסה ואני חושב שהנדסת חשמל הכי מסקרנת אותי.
אני מנסה להבין מה העבודה בתכלס של מהנדסי חשמל - בפרט בישראל.

הבנתי שמהנדסי חשמל יכולים להיות גם בהייטק וגם בתחומים אחרים. השאלה אבל מה הכוונה בהייטק? מה למשל אפשר לעשות בהייטק כמהנדס חשמל?
ואותה השאלה לגבי משרות "לא "הייטקיות" (אני מתאר משהו בחברת חשמל או אתרי בנייה?).

כמהנדס חשמל ומחשבים, התואר עצמו פרוס על מגוון אדיר של נושאים: חשמלאי ראשי (מתח גבוה), בקרה, תעשיית הצ'יפים, עיבוד אות, תקשורת (עולם של ה5g, 4g וכו'), אנטנות, מחשבים ואופטיקה.

אני באופן אישי מתעסק בעיבוד אות בתחום של תקשורת. כרגע עושה מחקר באלגורתימים למערכות תקשורת ספרתיות מתקדמות שיהיה אפליקטיבי לעולם ה5g.

אחרי שאסיים את התואר השני שלי אני מכווין את עצמי לאלגוריתמאי בתקשורת.

אם אהיה קצת יותר ספציפי לגבי מה שאני עושה, אחת הבעיות המרכזיות של תחום התקשורת הספרתית זה חוסר סינכרון בין המשדר (לצורך העניין הראווטר אצלך בדירה) למקלט (הלפטופ, טלפון נייד וכו) מה שיכול לפגוע מאוד בביצועים ולהוריד את קצב שידור המידע, אז אחד מהתפקדים שלי זה לפתח אלגוריתמים שיבצעו סינכרון מספיק טוב תחת אילוצים של סיבוכיות (ככל שהאלגוריתם מסובך יותר, זה עובד לאט יותר).

אני עוסק בתחום החשמל, ואני יכול להגיד לך שאני עובד עם מהנדסי חשמל בתחום תכנון חשמל תעשייתי ומערכות בקרה. עבודה מאוד מאתגרת ומעניינת למי שאוהב את התחום.
אני מכיר גם מהנדסי חשמת שמנהלים צוותי חשמלאים במקומות עבודה.
ומכיר כאלה שעובדים כעצמאי.
אני בעצמי עובד בתחום הזה, ואני אוהב את התחום ויש בזה פרנסה יפה מאוד.
אני לא בתחום ההיטק אז אני לא יכול לייעץ לך מה המצב שם.

• פותח/ת השרשור
כמהנדס חשמל ומחשבים, התואר עצמו פרוס על מגוון אדיר של נושאים: חשמלאי ראשי (מתח גבוה), בקרה, תעשיית הצ'יפים, עיבוד אות, תקשורת (עולם של ה5g, 4g וכו'), אנטנות, מחשבים ואופטיקה.

אני באופן אישי מתעסק בעיבוד אות בתחום של תקשורת. כרגע עושה מחקר באלגורתימים למערכות תקשורת ספרתיות מתקדמות שיהיה אפליקטיבי לעולם ה5g.

אחרי שאסיים את התואר השני שלי אני מכווין את עצמי לאלגוריתמאי בתקשורת.

אם אהיה קצת יותר ספציפי לגבי מה שאני עושה, אחת הבעיות המרכזיות של תחום התקשורת הספרתית זה חוסר סינכרון בין המשדר (לצורך העניין הראווטר אצלך בדירה) למקלט (הלפטופ, טלפון נייד וכו) מה שיכול לפגוע מאוד בביצועים ולהוריד את קצב שידור המידע, אז אחד מהתפקדים שלי זה לפתח אלגוריתמים שיבצעו סינכרון מספיק טוב תחת אילוצים של סיבוכיות (ככל שהאלגוריתם מסובך יותר, זה עובד לאט יותר).

אז בעצם בתואר עצמו מלמדים קצת מכל דבר (קצת ממתח גבוה, קצת מחשבים וכולי) ובעצם כל מהנדס חשמל יודע בעקרון כל נושא אבל בעיקר יתעסק בנושא שבו הוא יבחר כהתמחות בשנה השלישית והרביעית ובעצם זה מה שיוביל את אותו אחד לעולם ההייטק/תעשייה אחרת בהתאם להתמחות?
או שכל הדלתות פתוחות העיקר שיש את הבסיס והנסיון יגיע מהעבודה שלאחר התואר?

ועוד דבר, כמה יהיה קשה למצוא עבודה בתחום כסטודנט/לאחר התואר במידה והלימודים יהיו במכללה? ברור לי שההבדל תהומי לעומת אוניברסיטאות, השאלה עד כמה?

@tuki
אין כמעט אנשים שיכולים להתקבל לאוניברסיטה וילכו ללמוד במכללה, כך שמראש בוגרי אוניברסיטה ממותגים כבעלי ״יכולות ״ גבוהות יותר.
מעבר לכך הדבר החשוב זה ציונים גבוהים ונסיון רלוונטי בזמן התואר.

לגבי קבלה לעבודה זה מאוד תלוי במצב השוק, יש תקופות שלוקחים כל אחד ויש תקופות שרק בוגרי טכניון מצטיינים בוגרים 8200 יסתדרו.

• פותח/ת השרשור
@tuki
אין כמעט אנשים שיכולים להתקבל לאוניברסיטה וילכו ללמוד במכללה, כך שמראש בוגרי אוניברסיטה ממותגים כבעלי ״יכולות ״ גבוהות יותר.
מעבר לכך הדבר החשוב זה ציונים גבוהים ונסיון רלוונטי בזמן התואר.

לגבי קבלה לעבודה זה מאוד תלוי במצב השוק, יש תקופות שלוקחים כל אחד ויש תקופות שרק בוגרי טכניון מצטיינים בוגרים 8200 יסתדרו.
הבנתי. תודה.
אני לא עומד בדרישות של האוניברסיטאות הגדולות אז אני ככל הנראה אלך למכללה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית