הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השפעת אדרנלין על כוח

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
סרטון מפרק של sport science מלפני שנה שמראה שיש הבדל לא קטן בין הכוח שאתה יכול לייצר בהשפעת אדרנלין וללא אדרנלין.

למי שמתעצל לראות אני אסכם, לקחו לוחם MMA ובדקו כמה חזק הוא יכול להכות בובה בשלושה מצבים:

1. מצב רגיל (ללא אדרנלין)

2.כשהמאמן שלו מכניס אותו לרייג'

3. כשמזריקים לו אדרנלין

התוצאות הן

1. 600 P

2. 1000 P

3. 900 P

מה דעתכם? גם אצלכם הרייג' הוא כל כך משמעותי ?

נערך לאחרונה:
מעניין.

אני בהחלט חושב שיש מקום לרייג' ולשבירת שיאים או בהרמות כבדות.
תרגילים כמו דדליפט שבהם הרייג' יכול נורא להועיל

מה דעתכם? גם אצלכם הרייג' הוא כל כך משמעותי ?
אעיד על עצמי בפוטבול,כן,זה עוזר
שהמאמן/חברים לקבוצה צועקים עלייך מהצד במהלכים זה עוזר ונותן רייג'

ובמכון,שצועקים לי 'שמאלני'..זה רק מדליק אותי יותר,וככה אני מצליח

• פותח/ת השרשור
מעניין.

אני בהחלט חושב שיש מקום לרייג' ולשבירת שיאים או בהרמות כבדות.
תרגילים כמו דדליפט שבהם הרייג' יכול נורא להועיל

מה שמעניין זה האם זה משתנה בין אדם לאדם או שזה גרוף.
אני יכול להעיד על עצמי שההבדלים יכולים להגיע ל 15% +- בלי רייג' לעם רייג' בסקוואט ודדליפט.
בבנץ' זה אחרת, אני לא מצליח להכנס לרייג' בשכיבה...

הגיוני שזה נותן מוטיבציה, השאלה אם אתה באמת חזק יותר/ מסוגל לנצל יותר מהכוח שלך ברייג'.
אתה יכול להשוות בין רייג' בדדליפט לרייג' בפוטבול? זה אותו הרייג'? (בהנחה ובשניהם צועקים לך "שמאלני/ מרץ וכו').

שמאלני

לדעתי מה שמעניין פה הוא דווקא שהוא היה חזק יותר כשהמאמן שלו הכניס אותו לרבאק מאשר שהזריקו לו אדרנלין.
זה יכול להראות שהעניין מושפע יותר מפסיכולוגיה מאשר מפיזיולוגיה ולא בהכרח שהאדרנלין היה הגורם המשמעותי פה.

אחלה סרטון תודה 🙄
אטרף עצמי עוזר יותר מכל תוסף מלאכותי. השאלה- האם הדבר הזה מזיק כאשר מבצעים אותו כל יום במשך X שנים, האם הגוף מתרגל למצב או נשרף מוקדם יותר.
אתמול אחרי 15 שעות עבודה בשיפוץ הייתי צריך חתיכת פוקוס בשביל סקוואטים, לא היו ממריצים אז הלכתי על רייג טבעי(שזה כולל מוזיקה חזקה וזכרון אלים), וכך סיימתי את האימון ברבע שעה(10 סטים). מיותר לציין שאחרי זה אכלתי וישנתי כמו דב.

• פותח/ת השרשור
לדעתי מה שמעניין פה הוא דווקא שהוא היה חזק יותר כשהמאמן שלו הכניס אותו לרבאק מאשר שהזריקו לו אדרנלין.
זה יכול להראות שהעניין מושפע יותר מפסיכולוגיה מאשר מפיזיולוגיה ולא בהכרח שהאדרנלין היה הגורם המשמעותי פה.

האדרנלין הוא כן הגורם המשמעותי,בשני המצבים הוא היה תחת השפעת אדרנלין.
מה שמעניין זה כמה חזק אתה יכול להפוך רק מהיחס שלך למחשבות שנוצרות כתגובה מגירוי חיצוני (לדוגמא מה שהמאמן שלו אמר לו).

אחלה סרטון תודה 🙄
אטרף עצמי עוזר יותר מכל תוסף מלאכותי. השאלה- האם הדבר הזה מזיק כאשר מבצעים אותו כל יום במשך X שנים, האם הגוף מתרגל למצב או נשרף מוקדם יותר.
אתמול אחרי 15 שעות עבודה בשיפוץ הייתי צריך חתיכת פוקוס בשביל סקוואטים, לא היו ממריצים אז הלכתי על רייג טבעי(שזה כולל מוזיקה חזקה וזכרון אלים), וכך סיימתי את האימון ברבע שעה(10 סטים). מיותר לציין שאחרי זה אכלתי וישנתי כמו דב.

אני לא רואה סיבה שזה ישרוף אותך, בסך הכל זאת השפעה שאתה גורם לעצמך בעזרת מחשבות ומוזיקה.
מה שכן זה יכול ליצור תלות פסיכולוגית ברייג'.

מה שמעניין זה כמה חזק אתה יכול להפוך רק מהיחס שלך למחשבות שנוצרות כתגובה מגירוי חיצוני (לדוגמא מה שהמאמן שלו אמר לו).

אני לא רואה סיבה שזה ישרוף אותך, בסך הכל זאת השפעה שאתה גורם לעצמך בעזרת מחשבות ומוזיקה.
בדיוק זאת הבעיה.. שתנסה להיות כל אימון ברייג. בגלל זה הפסקתי לשמוע דיסטרבד באימונים כי אני שונא מטאל ובכללי רוק וכאלה.. צריך לשמור את זה לדברים מעניינים

בדיוק זאת הבעיה.. שתנסה להיות כל אימון ברייג. בגלל זה הפסקתי לשמוע דיסטרבד באימונים כי אני שונא מטאל ובכללי רוק וכאלה.. צריך לשמור את זה לדברים מעניינים
אני גם לא מת על מטאל אבל יש להם אחלה שירים..
רוצה רייג'?
בוא תקבל כאפה מדודי אצלנו במכון.. יספיק לך גם לאימון הבא.
😁

אני גם לא מת על מטאל אבל יש להם אחלה שירים..
רוצה רייג'?
בוא תקבל כאפה מדודי אצלנו במכון.. יספיק לך גם לאימון הבא.
😁
מבקש מדודי כאפות לפני דדליפט
פורץ דיסק
מהכאפות כמובן

העובדה שהוא היה חזק יותר בעזרת המאמן שלו מאשר הזרקת אדרנלין משאירה שתי אופציות -
1.המאמן שלו גרם להפרשת אדרנלין גדולה יותר מאשר מה שהוא קיבל בזריקה.
2.לא האדרנלין הוא זה שהיה הגורם המשפיע ביותר על הכוח.

• פותח/ת השרשור
העובדה שהוא היה חזק יותר בעזרת המאמן שלו מאשר הזרקת אדרנלין משאירה שתי אופציות -
1.המאמן שלו גרם להפרשת אדרנלין גדולה יותר מאשר מה שהוא קיבל בזריקה.
2.לא האדרנלין הוא זה שהיה הגורם המשפיע ביותר על הכוח.

זה שהמאמן שלו גרם להפרשת אדרנלין גבוהה יותר זו כל הפואנטה של הסרטון, השאלה בסרטון היא מה יתן לו יותר אדרנלין, המאמן או זריקה, מן הסתם שאדרנלין הוא הגורם המשפיע.

אני מניח שהטענה שלך לא נכונה, אבל בשביל לדעת היו צריכים לבדוק את כמויות האדרנלין בגוף בשני המקרים.

• פותח/ת השרשור
אני מניח שהטענה שלך לא נכונה, אבל בשביל לדעת היו צריכים לבדוק את כמויות האדרנלין בגוף בשני המקרים.

אין שום גורם אחר שיכול לשנות משהו, זה היה אותו יום תחת אותם תנאים בדיוק.

אתה מבין כמה דברים בגוף יכולים להשפיע על היכולת שלך לייצר כוח חוץ מאדרנלין?

• פותח/ת השרשור
אתה מבין כמה דברים בגוף יכולים להשפיע על היכולת שלך לייצר כוח חוץ מאדרנלין?

לא הרבה דברים יכולים להשתנות ב 10 דקות בין אגרוף לאגרוף וכמו שהחוקר אמר בסוף, יכול להיות שההבדל הוא לא כזה קריטי ובשביל להסיק שבלי זריקה תהיה טוב יותר, אבל אפשר להסיק שהתוצאות מאד קרובות עם או בלי זריקה.

מזכיר לך שבלי אדרנלין הוא נתן 600 ליברות ועם אדרנלין הוא נתן 1000 (האדרנלין שהמאמן נתן לו), זה הפרש עצום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית