השפעת אדרנלין על כוח

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך
זה שהמאמן שלו גרם להפרשת אדרנלין גבוהה יותר זו כל הפואנטה של הסרטון, השאלה בסרטון היא מה יתן לו יותר אדרנלין, המאמן או זריקה, מן הסתם שאדרנלין הוא הגורם המשפיע.
לא הבנת שבזריקה הוא קיבל יותר אדרנלין ממה שהמאמן שלו גרם לו להפריש בצורה טבעית?
בגלל זה הוא גם בכה כי לא שלט בעצמו מרוב אדרנלין, זה משפיע על הרגשות.
הזריקת אדרנלין לא שיפרה לו כלום כי זה היה טו מאצ'.

• פותח/ת השרשור
לא הבנת שבזריקה הוא קיבל יותר אדרנלין ממה שהמאמן שלו גרם לו להפריש בצורה טבעית?
בגלל זה הוא גם בכה כי לא שלט בעצמו מרוב אדרנלין, זה משפיע על הרגשות.
הזריקת אדרנלין לא שיפרה לו כלום כי זה היה טו מאצ'.

מתי אמרו שהזריקו לו יותר ממה שהופרש כשהמאמן שלו הטריף אותו? הם דיברו רק על דופק שהיה הרבה יותר גבוה.
הזריקת אדרנלין שיפרה אותו ב 300 ליברות מהמכה הראשונה שהוא נתן.

@coldfire דעתך ?

מנסיוני - בבנצ' הרייג' לא כזה משנה ובנוסף נורא קל לאבד שם כיווץ ויעילות כשנכנסים בפיזור דעת שיוצר הרייג'.

בסקוואט היה הבדל גדול בין סטים שנכנסתי בהם רגוע לבין סטים שנכנסתי אליהם אגרסיבי,
מבחינת המהירות (שנראתה בצילום ) והקלות ( מבחינת הרגשה )בה המוט עלה

בדדליפט לא יצא לי ממש להכנס בלי רייג' אז קשה לדעת

דבר שקורה רק במעבדות Sport "science". הכל שם מקולקל מהיסוד. בטח, עלייה של 150%. אין ספק.
אני רוצה לראות מישהו משפר את הדדליפט שלו מ-200 ל-300 רק בזכות רייג'.
או את הפאוור סנאץ', למי שרוצה להתקטנן על כך שמדובר על כוח מתפרץ.

🤦‍♂️

• פותח/ת השרשור
דבר שקורה רק במעבדות Sport "science". הכל שם מקולקל מהיסוד. בטח, עלייה של 150%. אין ספק.

🤦‍♂️

הם מדדו אגרוף, לא דדליפט.

הם מדדו אגרוף, לא דדליפט.
אופס, חשבתי שהם מדדו דדליפט של לוחם MMA. טעות שלי. באגרופים ברור שאפשר כמעט להכפיל את עצמך עם רייג', בניגוד לשאר הפעולות שאנחנו מסוגלים לבצע. כי אגרוף זה תרגיל קסם, אף תנועה אחרת לא מגיבה לרייג' כמוהו.

#SCIENCEאחי

• פותח/ת השרשור
אופס, חשבתי שהם מדדו דדליפט של לוחם MMA. טעות שלי. באגרופים ברור שאפשר כמעט להכפיל את עצמך עם רייג', בניגוד לשאר הפעולות שאנחנו מסוגלים לבצע. כי אגרוף זה תרגיל קסם, אף תנועה אחרת לא מגיבה לרייג' כמוהו.

#SCIENCEאחי

אני לא מבין למה זה כל כך מנותק מהמציאות מבחינתך לשפר אגרוף ב 60 אחוז כשגם ככה זה משהו שכל שינוי טכני קטן בו משנה שמיים וארץ.
קח שני אנשים חזקים באותה המידה, אחד לוחם MMA מקצועי והשני סתם בחור חזק שהקשר שלו ל MMA הוא מקרי בהחלט ותן לשניהם להכות את הבובה הזאת בכל הכוח.
מה יקרה? אתה רוצה להגיד לי שהלוחם MMA יכה יותר חזק בפחות מ 30-40 אחוז ממנו?

אני לא מבין למה זה כל כך מנותק מהמציאות מבחינתך לשפר אגרוף ב 60 אחוז כשגם ככה זה משהו שכל שינוי טכני קטן בו משנה שמיים וארץ.
קח שני אנשים חזקים באותה המידה, אחד לוחם MMA מקצועי והשני סתם בחור חזק שהקשר שלו ל MMA הוא מקרי בהחלט ותן לשניהם להכות את הבובה הזאת בכל הכוח.
מה יקרה? אתה רוצה להגיד לי שהלוחם MMA יכה יותר חזק בפחות מ 30-40 אחוז ממנו?
אתה מתבלבל. בדקו את אותו אדם עם ובלי רייג'. זה אותו לוחם MMA.

@coldfire דעתך ?

מנסיוני - בבנצ' הרייג' לא כזה משנה ובנוסף נורא קל לאבד שם כיווץ ויעילות כשנכנסים בפיזור דעת שיוצר הרייג'.

בסקוואט היה הבדל גדול בין סטים שנכנסתי בהם רגוע לבין סטים שנכנסתי אליהם אגרסיבי,
מבחינת המהירות (שנראתה בצילום ) והקלות ( מבחינת הרגשה )בה המוט עלה

בדדליפט לא יצא לי ממש להכנס בלי רייג' אז קשה לדעת

אתה יודע את דעתי. אתה מגיע למכון להתאמן, לא להתחרות. אם כל אימון שלך הוא תחרות, זה גם מגביל אותך בכמות העבודה שאתה יכול לעשות וגם מפתח תלות במצב הזה.

אתה יודע את דעתי. אתה מגיע למכון להתאמן, לא להתחרות. אם כל אימון שלך הוא תחרות, זה גם מגביל אותך בכמות העבודה שאתה יכול לעשות וגם מפתח תלות במצב הזה.
סליחה אם לא הבנתי נכון.. התכוונת שזה לא יעיל להכנס לרייג' כל פעם באימונים?

🤦‍♂️

66% (לא 150%)
מעבר לזה, אולי משתמע מכך שפעולת האדרנלין היא קצרת טווח יחסית ולכן האפקט שלה "מספיק" עבור אגרוף ופחות עבור סנאצ'.
אולי.

כן זה ידוע שמנגנון ה FIGHT OR FLIGHT בגוף נותן הרבה כוח,יש סיפורים על אנשים שבעת צרה חילצו אנשים שהיו תקועים מתחת למכוניות וכו,למרות שבמצב רגיל לא היו מסוגלים לעשות את זה

כן זה ידוע שמנגנון ה FIGHT OR FLIGHT בגוף נותן הרבה כוח,יש סיפורים על אנשים שבעת צרה חילצו אנשים שהיו תקועים מתחת למכוניות וכו,למרות שבמצב רגיל לא היו מסוגלים לעשות את זה
יש גם סיפורים על אנשים שחצו את ים סוף ל2 והוציאו מים מתוך אבן בעזרת מטה קסמים.

האדרנלין הוא כן הגורם המשמעותי,בשני המצבים הוא היה תחת השפעת אדרנלין.
מה שמעניין זה כמה חזק אתה יכול להפוך רק מהיחס שלך למחשבות שנוצרות כתגובה מגירוי חיצוני (לדוגמא מה שהמאמן שלו אמר לו).

אני לא רואה סיבה שזה ישרוף אותך, בסך הכל זאת השפעה שאתה גורם לעצמך בעזרת מחשבות ומוזיקה.
מה שכן זה יכול ליצור תלות פסיכולוגית ברייג'.
אני דווקא חושב שזה כן יכול לשרוף אותך, ובקלות. גם אם תעשה את זה רק פעם בשבוע.
מהניסיון שלי הייתי נכנס לרייג' פעם-פעמיים בשבוע ואחרי תקופה מסויימת אתה פשוט מרגיש דרוס. כיום הגישה שלי היא שונה ואת הרייג' שומרים רק להרמה הכבדה ביותר בסבב/תקופת האימון הקרובה. אני עד כדי כך הקצנתי את הדבר שאפילו ברוב הזמן אני לא אשמע מוזיקה (את זה התחלתי רק לאחרונה, אם תרצה אוכל לעדכן אותך מה קורה עם זה).

בתוכנית הטלויזיה brainiac, מדדו ריצת 100 מטר עם ובלי שרודף אחריך כלב זאב.
ההבדל בתוצאה היה אפסי

• פותח/ת השרשור
ההבדל בתוצאה היה אפסי

השאלה היא כמה מסקנות אפשר להסיק מניסוי על אדם אחד...

אני דווקא חושב שזה כן יכול לשרוף אותך, ובקלות. גם אם תעשה את זה רק פעם בשבוע.
מהניסיון שלי הייתי נכנס לרייג' פעם-פעמיים בשבוע ואחרי תקופה מסויימת אתה פשוט מרגיש דרוס. כיום הגישה שלי היא שונה ואת הרייג' שומרים רק להרמה הכבדה ביותר בסבב/תקופת האימון הקרובה. אני עד כדי כך הקצנתי את הדבר שאפילו ברוב הזמן אני לא אשמע מוזיקה (את זה התחלתי רק לאחרונה, אם תרצה אוכל לעדכן אותך מה קורה עם זה).

לטעמי הבעיה היא יותר בתלות, הביצועים שלי משמעותית פחות טובים ללא מוזיקה ורייג'.
הבעיה השנייה היא שזה פשוט חלק גדול מכל הכיף.

ההבדל בתוצאה היה אפסי
ו...? מדברים כאן על משהו אחר. פחד משתק הרבה פעמים, אין קשר ישיר בין פחד לאדרנלין. לא חסרים אנשים שתחת לחץ\פחד מפסיקים לתפקד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית