הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתמטיקאים אני צריך עזרה

• פותח/ת השרשור ZzZeus
  • פורסם בתאריך
@coldfire אתה יכול להסביר לכולנו למה עדיין מלמדים את הדברים החסרי תועלת הללו?
כי זה מפתח את החשיבה. מלמד אותך איך להוכיח ולהסיק מסקנות מתוך הנחות מוצא והתבססות לוגית לחלוטין. לא יזיק לרוב האנשים בארץ ללמוד איך קופצים למסקנות בלי סתירות לוגיות.

נערך לאחרונה:
כי זה מפתח את החשיבה. מלמד אותך איך להוכיח ולהסיק מסקנות מתוך הנחות מוצא והתבססות לוגית לחלוטין. לא יזיק לרוב האנשים בארץ ללמוד איך קופצים למסקנות בלי סתירות לוגיות.
יש לך מחקרים קוגניטיביים שזה ״מפתח את החשיבה?״
אני שומע את הטענה הזו כבר שנים אך לא ראיתי אף ולא מחקר מדעי אחד על הנושא (שבוצע באופן קליני ולא שאלונים/מחקרים הזויים אחרים שפסיכולוגים בד״כ נוטים לבצע ללא מדדים קלינים).

מתמטיקה לא שיפר לי שום דבר בחשיבה. כל מה שאתה צריך בחיים זה טריגו בסיסי וגם זה בספק (תלוי מה אתה עושה בחיים). כמובן שאם אתה מהנדס או משהו שדומה לכך אולי זה יתרום לך במשהו בחיים (וגם זה בספק. היום רוב המודלים הם ממוחשבים).

יש לך מחקרים קוגניטיביים שזה ״מפתח את החשיבה?״
אני שומע את הטענה הזו כבר שנים אך לא ראיתי אף ולא מחקר מדעי אחד על הנושא (שבוצע באופן קליני ולא שאלונים/מחקרים הזויים אחרים שפסיכולוגים בד״כ נוטים לבצע ללא מדדים קלינים).

מתמטיקה לא שיפר לי שום דבר בחשיבה. כל מה שאתה צריך בחיים זה טריגו בסיסי וגם זה בספק (תלוי מה אתה עושה בחיים). כמובן שאם אתה מהנדס או משהו שדומה לכך אולי זה יתרום לך במשהו בחיים (וגם זה בספק. היום רוב המודלים הם ממוחשבים).

מתמטיקה לא שיפר לך שום דבר בחשיבה כי לא למדת מתמטיקה, למדת איך לעבור מבחנים. לא ממש צריך מחקרים על זה. זה כמו התקדמות לינארית עחי, כשאתה עושה את זה אתה יודע שזה עובד.

מתמטיקה לא שיפר לך שום דבר בחשיבה כי לא למדת מתמטיקה, למדת איך לעבור מבחנים. לא ממש צריך מחקרים על זה. זה כמו התקדמות לינארית עחי, כשאתה עושה את זה אתה יודע שזה עובד.
ואת זה בדיוק אני טוען. שמה שמלמדים בבתי הספר/אוניברסיטאות זה חסר תועלת.

כשאתה עושה את זה אתה יודע שזה עובד.
אתה מבין עחי, גם אחרי 20 שנה בלימודי מתמטיקה עדיין ישנם כשלים לוגים:
פוסט הוק ארגו פרופטר הוק – ויקיפדיה

אותך לחיים (אם הוא חיי עדיין)

ואת זה בדיוק אני טוען. שמה שמלמדים בבתי הספר/אוניברסיטאות זה חסר תועלת.

תלוי איפה. אם אתה לא לומד מתמטיקה בפקולטה למדעים מדויקים, זה באמת די חסר תועלת.

אתה מבין עחי, גם אחרי 20 שנה בלימודי מתמטיקה עדיין ישנם כשלים לוגים:
פוסט הוק ארגו פרופטר הוק – ויקיפדיה

אותך לחיים (אם הוא חיי עדיין)

לא עחי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית