הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להשלים מ3 ל4 או ל5?מתמטיקה.

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
החלטתי להשלים כי בתיכון לא הביאו לי הזדמנות לעלות אז אמרתי שעבודה קשה מתעלה על כישרון ואם יש רצון הכל אפשרי.
החלטתי ללכת על יואל גבע שמעתי שהמכון שלהם עם מורים מצוינים,הבעיה היא שאני לא יודע אם 5 מתמטיקה זה יותר מדי ל5 חודשים ועדיף כבר לעשות ארבע ולקבל הרבה יותר בהשלמה.
אגב באיזה שאלונים אצטרך להיבחן?
למרות שזה לא מומלץ לעשות את מה שאני עושה,כי קורס השלמה מ 3 לארבע זה באיזור החמשת אלפיים,ומשלוש לחמש זה 7500.
עזרה מכל החברים כאן תתקבל בברכה,ומן המתמטיקאים וכו.
תודה רבה.

5 יחידות- שאלוןנים 806 ו 807

עד כמה אתה כשרוני\ לא כשרוני בתחום ? הייתי אומר שאנשים בלי חשיבה מתמטית בשיט יכולים לגשת ל4 ולהוציא 95 ומעלה, 5 יחידות זה קצת שונה.
בכל מקרה אם אתה לא מאלה שבכלל אין להם חשיבה מתמטית, הייתי ממליץ לך להשקיע ולגשת ל5. יש לי כמה חברים לא כשרוניים בכלל שעשו 5 יחידות וקיבלו 80-90 סופי.

כל זה רק אם יש לך "זין" לשבת וללמוד. ל5 יחידות צריך תחת ( אלא אם אתה ממש כשרוני).

ואם תשקיע, 5 חודשים זה מספיק כדי לגשת ל5 יחידות ולהוציא ציון טוב.

בהצלחה !

• פותח/ת השרשור
אתה בן 16 על מה אתה מדבר?
בבקשה אל תכתוב דברים שאתה לא בטוח לגביהם,תודה.

עד כמה אתה כשרוני\ לא כשרוני בתחום ? הייתי אומר שאנשים בלי חשיבה מתמטית בשיט יכולים לגשת ל4 ולהוציא 95 ומעלה, 5 יחידות זה קצת שונה.
בכל מקרה אם אתה לא מאלה שבכלל אין להם חשיבה מתמטית, הייתי ממליץ לך להשקיע ולגשת ל5. יש לי כמה חברים לא כשרוניים בכלל שעשו 5 יחידות וקיבלו 80-90 סופי.

כל זה רק אם יש לך "זין" לשבת וללמוד. ל5 יחידות צריך תחת ( אלא אם אתה ממש כשרוני).

בהצלחה !
תודה.
פשוט הסתכלתי בסילבוס של חמש יחידות ויש עוד נושאים שמתווספים לזה.
אשאל אותך עוד דבר ברשותך,בקורס מלמדים אותך מ-0?ממש מסבירים לך את ההוכחות,את המשפטים.
לגבי הכישרוננ או לא כישרוני,אני לא יודע מה זה חשיבה מתמטית כי ב שלוש אין כזאת.
לכן אני לא מכיר את ההרגשה.

בהצלחה !

אין שום צורך ב"תחת" בשביל חמש יחידות, לפחות אף אחד אצלי בכיתה שלמדתי לא היה צריך. למדנו בקושי שבוע אם אני זוכר נכון לפני הבחינה וזהו וגם זה 3-5 שעות ולא יותר. שלא יפחידו אותך...בנוגע לשאלה, אומנם זה רחוק אבל התשובה הטובה ביותר תלויה כנראה במה שאתה תרצה ללמוד אחר כך באוניברסיטה. אם אתה לא יודע אז תרחיב לחמש בשביל להשאיר את האופציות פתוחות

• פותח/ת השרשור
אין שום צורך ב"תחת" בשביל חמש יחידות, לפחות אף אחד אצלי בכיתה שלמדתי לא היה צריך. למדנו בקושי שבוע אם אני זוכר נכון לפני הבחינה וזהו וגם זה 3-5 שעות ולא יותר. שלא יפחידו אותך...בנוגע לשאלה, אומנם זה רחוק אבל התשובה הטובה ביותר תלויה כנראה במה שאתה תרצה ללמוד אחר כך באוניברסיטה. אם אתה לא יודע אז תרחיב לחמש בשביל להשאיר את האופציות פתוחות
תודה.
התכנית הראשונה הייתה לעשות מכינה של הטכניון והיא תספק חלופה לציוני הבגרות,והיא כוללת שיפור לחמש מתמטיקה חמש פיזיקה.
בתיכון עשיתי יחידה פיזיקה,אמרו לי בכלל שזה מבוא לפיזיקה.
דיברתי עם חבר שעשה פסיכומטרי,הוא אמר שלא שווה לעשות כי המבחנים של המכינה קשים וזה סיוט.
אז מקודם להשלים מתמטיקה ואז פיזיקה.
טיילתי בגוגל ומצאתי יואל גבע,קראתי המלצות טובות והחלטתי ללכת לשם.
תבין,אני אף פעם לא למדתי ארבע או חמש יחידות,אני לא יודע איך זה מרגיש וזה הכל.
אני זוכר תלמיד לכיתה הראה לי פעם שבר של סינוס ונלחצתי מזה.

5 חודש זה המון זמן בשביל ללמוד 5 יחידות מת', במיוחד אם זה הדבר היחיד שאתה לומד תוך כדי.

אולי ל @tal_s @Goa_Gil יש מה להוסיף בנושא.

• פותח/ת השרשור
5 חודש זה המון זמן בשביל ללמוד 5 יחידות מת', במיוחד אם זה הדבר היחיד שאתה לומד תוך כדי.

אולי ל @tal_s @Goa_Gil יש מה להוסיף בנושא.
טוב תודה רבה,אז אני אשלים לחמש וילמד הכי קשה שאפשר,כי ראיתי גם שיש הבדל במשכורות של לומדי שלוש חחידות,ארבעה וחמישה.
בנוסף מבחינה פיננסית עדיף להשלים ל5 ולשלם 7500 מאשר 10000(5 אלף משלוש לארבע,וחמש אלף מ4 לחמש).
תודה רבה חברים,פשוט מחמם את הלב את העזרה והתמיכה של חבריי הפורום.
תודה לכולם.
אפשר לנעול.

הבדל במשכורות זה חרטא, זאת סתם קורלציה סטטיסטית. זה לא אומר שאם יש לך 5 יחידות אתה תרוויח יותר.
היתרון היחידי של 5 יחידות הוא שתקבל בונוס לסכם בהרשמה לאוניברסיטה, שיהיה יותר משמעותי אם תבחר ללמוד מקצוע ריאלי. זה הכל.

אם אתה יודע שהכיוון שלך ללימודים הוא באזור של הנדסה/מדעים מדויקים - אז כן שווה להשלים ל5 יח'. אחרת, הייתי שוקל פעמיים אם שווה להשקיע זמן וכסף על משהו שאולי לא יעזור לך.

• פותח/ת השרשור
הבדל במשכורות זה חרטא, זאת סתם קורלציה סטטיסטית. זה לא אומר שאם יש לך 5 יחידות אתה תרוויח יותר.
היתרון היחידי של 5 יחידות הוא שתקבל בונוס לסכם בהרשמה לאוניברסיטה, שיהיה יותר משמעותי אם תבחר ללמוד מקצוע ריאלי. זה הכל.

אם אתה יודע שהכיוון שלך ללימודים הוא באזור של הנדסה/מדעים מדויקים - אז כן שווה להשלים ל5 יח'. אחרת, הייתי שוקל פעמיים אם שווה להשקיע זמן וכסף על משהו שאולי לא יעזור לך.

תודה.
מתמטיקה אני חייב לשפר כי אני רוצה בהחלט ללמוד מקצוע ריאלי.
בהתחלה רציתי הנדסת חשמל בטכניון,עכשיו דווקא חושב על הנדסת תוכנה באונ' תל אביב,ולא שולל אוניברסיטאות אחרות.
אולי תוכל לאמת את הדבר הבא?
האם באמת שינו את הבונוס שמקבלים על חמש יחידות לשלושים נקודות?
תודה,וערב טוב.

תודה.
מתמטיקה אני חייב לשפר כי אני רוצה בהחלט ללמוד מקצוע ריאלי.
בהתחלה רציתי הנדסת חשמל בטכניון,עכשיו דווקא חושב על הנדסת תוכנה באונ' תל אביב,ולא שולל אוניברסיטאות אחרות.
אולי תוכל לאמת את הדבר הבא?
האם באמת שינו את הבונוס שמקבלים על חמש יחידות לשלושים נקודות?
תודה,וערב טוב.
אין לי מושג, וזה ככל הנראה גם תלוי במוסד. תברר במזכירות הרשמה של המוסדות הרלוונטים.

אין שום צורך ב"תחת" בשביל חמש יחידות, לפחות אף אחד אצלי בכיתה שלמדתי לא היה צריך. למדנו בקושי שבוע אם אני זוכר נכון לפני הבחינה וזהו וגם זה 3-5 שעות ולא יותר. שלא יפחידו אותך

לא יודע באיזה תקופה ובאיזה כיתה של ספק גאונים למדת, אבל מה שכתבת פה לא נכון לתקופה האחרונה (לפחות ב5 שנים האחרונות, מאז שסיימתי את הבגרות ולימדתי לקראתה בחלק מהזמן). ללמוד שבוע לפני הבחינה לא קרוב ללהספיק, ואני בכלל לא מהאנשים שיש בהם "פחד" כלשהו ממתמטיקה, בטח שלא תיכונית.

יואל גבע סתם יקרנים ובסוף כולם נותנים את אותו דבר, לדעתי לך לאחד היותר זולים.

אמנם כל מיני גיבורים יספרו לך סיפורים, אבל 5 יח' במתמטיקה זה לא קל ויצריך ממך לשבת הרבה (במיוחד אם אתה בא מ3 יח', שזה אומר שלא למדת מתמטיקה), סתם שתהיה מודע לזה.

בבקשה אל תכתוב דברים שאתה לא בטוח לגביהם,תודה.

תודה.
פשוט הסתכלתי בסילבוס של חמש יחידות ויש עוד נושאים שמתווספים לזה.
אשאל אותך עוד דבר ברשותך,בקורס מלמדים אותך מ-0?ממש מסבירים לך את ההוכחות,את המשפטים.
לגבי הכישרוננ או לא כישרוני,אני לא יודע מה זה חשיבה מתמטית כי ב שלוש אין כזאת.
לכן אני לא מכיר את ההרגשה.
לא הייתי בקורס כזה אבל אני כמעט בטוח שמלמדים מ0. לא נראה לי שיוכיחו לכם הכל (וגם אין סיבה, בשביל המבחן לא צריך לדעת את ההוכחות), וזו בדיוק הבעיה במתמטיקה תיכונית, מתעסקים בחישוב ולא בחשיבה.

אז עזוב כשרוני, אני אשאל אותך ככה, אתה מאלה ששונאים מתמטיקה ? לדעתי כל מי שלא שונא את זה יכול לעשות 5 יחידות אם הוא יישב ללמוד.

זה לא נכון, אולי היתה לכם כיתה מוכשרת אבל רוב האוכלוסייה תצטרך לשבת וללמוד בשביל 5 יחידות.

החלטתי להשלים כי בתיכון לא הביאו לי הזדמנות לעלות אז אמרתי שעבודה קשה מתעלה על כישרון ואם יש רצון הכל אפשרי.
החלטתי ללכת על יואל גבע שמעתי שהמכון שלהם עם מורים מצוינים,הבעיה היא שאני לא יודע אם 5 מתמטיקה זה יותר מדי ל5 חודשים ועדיף כבר לעשות ארבע ולקבל הרבה יותר בהשלמה.
אגב באיזה שאלונים אצטרך להיבחן?
למרות שזה לא מומלץ לעשות את מה שאני עושה,כי קורס השלמה מ 3 לארבע זה באיזור החמשת אלפיים,ומשלוש לחמש זה 7500.
עזרה מכל החברים כאן תתקבל בברכה,ומן המתמטיקאים וכו.
תודה רבה.
אם אתה כבר משלים, היית משקיע יותר והולך על 5 יח'. גם יותר נקודות בונוס, וגם יש מקומות שאם תרצה להתקבל אליהם ללימודים יש דרישה של 5 יח' מעל ציון מסוים (80 ומעלה בדרך כלל)

אם אתה כבר משלים, היית משקיע יותר והולך על 5 יח'. גם יותר נקודות בונוס, וגם יש מקומות שאם תרצה להתקבל אליהם ללימודים יש דרישה של 5 יח' מעל ציון מסוים (80 ומעלה בדרך כלל)
אפשר להתקבל לתארים ריאלים גם עם 4 יחידות. מדעי המחשב, הנדסות למינהן ובטח שמתמטיקה. מה שמשנה זה הממוצע בגרויות והפסיכו ( וכן יש דרישה של 4 יחידות החל מציון מסוים, לא זוכר איזה ציון אבל זה לא מהווה בעייה בדרך כלל)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית