הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

להשלים מ3 ל4 או ל5?מתמטיקה.

אפשר להתקבל לתארים ריאלים גם עם 4 יחידות. מדעי המחשב, הנדסות למינהן ובטח שמתמטיקה.
בבדיקה שעשיתי שנה שעברה לכל מיני לימודי הנדסה/מדעים היו בוודאות מקצועות שדרשו מתמטיקה 5 יח', לא זוכר מה בדיוק ואיפה. כמובן שאני מדבר על אוניברסיטאות.... התעמקתי אז בעיקר בבן גוריון ובטכניון אבל מאמין שגם בשאר

בבדיקה שעשיתי שנה שעברה לכל מיני לימודי הנדסה/מדעים היו בוודאות מקצועות שדרשו מתמטיקה 5 יח', לא זוכר מה בדיוק ואיפה. כמובן שאני מדבר על אוניברסיטאות.... התעמקתי אז בעיקר בבן גוריון ובטכניון אבל מאמין שגם בשאר
גם אני מדבר על אוניברסיטאות, וגם אני בדקתי את הנושא, אבל לא בבן גוריון אלא בתל אביב ועוד כמה.

ברוב המקומות יש תנאי שצריך לקבל 75 ומעלה ב5 יחידות או לחילופין 85 ומעלה ב4 יחידות. אל תתפוס אותי במספרים כי אני לא סגור עליהם, יכול להיות שזה היה 70 ו80.

גם אני מדבר על אוניברסיטאות, וגם אני בדקתי את הנושא, אבל לא בבן גוריון אלא בתל אביב.

ברוב המקומות יש תנאי שצריך לקבל 75 ומעלה ב5 יחידות או לחילופין 85 ומעלה ב4 יחידות. אל תתפוס אותי במספרים כי אני לא סגור עליהם, יכול להיות שזה היה 70 ו80.
יכול להיות שאתה צודק. אני לא זוכר לגמרי.
מה שכן סכם הנדסאי בבן גוריון מקבל בונוס ענקי למתמטיקה 5 יח'.

גם אני מדבר על אוניברסיטאות, וגם אני בדקתי את הנושא, אבל לא בבן גוריון אלא בתל אביב ועוד כמה.

לא סגור על איזה מדעים מדויקים/הנדסה אתה יכול לקחת באונ' בלי 5 יח' מתמטיקה, אבל לא הייתי ממליץ למישהו בלי חומר של 5 יח' רענן בראש להכנס לתואר כזה.

לא סגור על איזה מדעים מדויקים/הנדסה אתה יכול לקחת באונ' בלי 5 יח' מתמטיקה, אבל לא הייתי ממליץ למישהו בלי חומר של 5 יח' רענן בראש להכנס לתואר כזה.
כל המדעים המדויקים וכל ההנדסות
ומה זה משנה? במילא מתחילים הכל כמו שצריך בקורסים הראשונים ( שהם מתמטיקה בסיסית), אבל הפעם כמו שצריך עם כל ההוכחות מהיסוד ולא כמו בתיכון שמלמדים רק לפתור, שתכלס את מי זה מעניין ?

תתחיל עם הבחינה הספיכומטרית. אם הIQ שלך לא גבוה, הציון בתיכון לא ישנה הרבה.
אם הציון שלך גבוה אז ברכותי, אתה יכול להמשיך ללמוד מתמטיקה/פיסיקה ולהתקבל.

אל תשקיע 10,000 ₪ בניסיון לנסות ללמוד משהו שלא בטוח שתצליח להתקבל אליו. רוב האנשים שילמדו איתך בקרוס יצטרכו לעשות התפשרויות בבחירת המקצוע וחלקם אף יפנו למכללה ששם הדרישה היא 4 יח"ל.
אם הIQ שלך נמוך הסיכוי שתתקבל למשהו שדורש 5 יח"ל הוא קלוש.

אני מכיר מספיק אנשים שהתחילו תואר מדעי/הנדסי אחרי צבא + טיול ולא נגעו בחומר הזה כמה שנים טובות עד ללימודים, והצליחו יופי.
בכמה שבועות הראשונים קצת צולעים אבל מהר מאוד תופסים את הפער ומתעשתים.

כמו שכבר אמרו ב-5 יחידות יש לך תוספת של 30 נקודות, מה משקל עליך בקבלה אבל גם בלימודים עצמם. אני למדתי בכל היחידות 3-5 יח, בגלל בעיות כאלו ואחרות כל פעם נשרתי יחידה. עכשיו גם רציתי להשלים,בדקתי מחירים בכמה מקומות..
רוב הקורסים עולים 7-10 אלף(ללא הנחה למשוחררים), אורכים 2 3 פעמים בשבוע למשך ארבעה חודשים. כלומר אם תרצה ללמוד ברצינות לא חכם יהיה לשלב משרה מלאה. זו אלטרנטיבה די טובה: בגרות במתמטיקה שאלון 806- לימוד ופתרונות מלאים, מלומד
אתה קונה ב-1000 שקל, חומר של 5 יחידות לשנה ולומד בקצב שלך. אני כבר לומד, ומכר אחד שני גם קנה ומבסוט. יכולת לשבת ומשמעת עצמית- גם בקורס תצטרך וגם באתר. רק שבאתר אתה משלם שמינית,לא מוקף 30 אנשים(הרבה אנשים פחות יחס אישי),עושה את זה בקצב שלך ולא מחויב לאף אחד פרט לעצמך. אז אין טעם שתעשה 4, עם כל הבונוסים שב-5. ועל האמת, אין סיבה לתמוך בקרטלים של הפסיכומטרי(הם עולים הרבה ולא תמיד שווים את זה).

• פותח/ת השרשור
כמו שכבר אמרו ב-5 יחידות יש לך תוספת של 30 נקודות, מה משקל עליך בקבלה אבל גם בלימודים עצמם. אני למדתי בכל היחידות 3-5 יח, בגלל בעיות כאלו ואחרות כל פעם נשרתי יחידה. עכשיו גם רציתי להשלים,בדקתי מחירים בכמה מקומות..
רוב הקורסים עולים 7-10 אלף(ללא הנחה למשוחררים), אורכים 2 3 פעמים בשבוע למשך ארבעה חודשים. כלומר אם תרצה ללמוד ברצינות לא חכם יהיה לשלב משרה מלאה. זו אלטרנטיבה די טובה: בגרות במתמטיקה שאלון 806- לימוד ופתרונות מלאים, מלומד
אתה קונה ב-1000 שקל, חומר של 5 יחידות לשנה ולומד בקצב שלך. אני כבר לומד, ומכר אחד שני גם קנה ומבסוט. יכולת לשבת ומשמעת עצמית- גם בקורס תצטרך וגם באתר. רק שבאתר אתה משלם שמינית,לא מוקף 30 אנשים(הרבה אנשים פחות יחס אישי),עושה את זה בקצב שלך ולא מחויב לאף אחד פרט לעצמך. אז אין טעם שתעשה 4, עם כל הבונוסים שב-5. ועל האמת, אין סיבה לתמוך בקרטלים של הפסיכומטרי(הם עולים הרבה ולא תמיד שווים את זה).
נראה מעולה.
אני יכול גם ללכת על זה,השאלה מה אני קונה?יש שם הרבה מחירים ואני לא יודע מה לקנות.

• פותח/ת השרשור
שאלונים 806 ו- 807- מאגר שיעורים בוידאו ותרגילי בגרות עם פתרונות מלאים

רכישת מינוי, קורס הכנה לבגרות במתמטיקה

מנוי לשנה.. נראה עוד חצי שנה מה יצא לי, עד אז אני לומד ובינתיים מתקדם בקצב לא רע..
אתה מבין את החומר?מצליח לפתור תרגילים לבד ללא שום עזרה?
תוכל לספר טיפה על הסרטונים,האם הם מסבירים לעומק ומפרטים כל דבר?
וכשקניתי את המנוי הם מביאים לי בסדר יורד מה ללמוד?יש תכנית לימודים?
תודה רבה.

סרטונים באורך של כמה שעות בכל נושא, ביניהם הסבר,דרכי פתרון ומה עומד מאחוריו. לאחר מכן תרגול של כל הפרק(עם הדרך והפתרון). ב-006 הוא לועס בחודש הראשון את כל החומר של 005 ומה שיתן לך ידע מקדים.
בגרות במתמטיקה שאלון 806- לימוד ופתרונות מלאים, מלומד
זה השאלון הראשון(מתוך 2) אתה יכול להכנס,לראות כמה סרטונים בחינם,לקרוא תגובות או פרסום באתרי חדשות.. אני אישית העדפתי לחסוך ולשים את האמונה בעצמי ולא במורה בקורס שמוקף 30 אנשים.
גם אם אני לא מבין משהו,אני רואה את מצגת מספר פעמים,פותר יותר תרגילים ובסוף מצליח. הרבה יותר טוב מלמידה עם ספרים של בני גורן(יש גם דרך לפתרון, אז אין סיבה שלא תבין). שמחתי לעזור עלה ותצליח.

• פותח/ת השרשור
סרטונים באורך של כמה שעות בכל נושא, ביניהם הסבר,דרכי פתרון ומה עומד מאחוריו. לאחר מכן תרגול של כל הפרק(עם הדרך והפתרון). ב-006 הוא לועס בחודש הראשון את כל החומר של 005 ומה שיתן לך ידע מקדים.
בגרות במתמטיקה שאלון 806- לימוד ופתרונות מלאים, מלומד
זה השאלון הראשון(מתוך 2) אתה יכול להכנס,לראות כמה סרטונים בחינם,לקרוא תגובות או פרסום באתרי חדשות.. אני אישית העדפתי לחסוך ולשים את האמונה בעצמי ולא במורה בקורס שמוקף 30 אנשים.
גם אם אני לא מבין משהו,אני רואה את מצגת מספר פעמים,פותר יותר תרגילים ובסוף מצליח. הרבה יותר טוב מלמידה עם ספרים של בני גורן(יש גם דרך לפתרון, אז אין סיבה שלא תבין). שמחתי לעזור עלה ותצליח.
טוב תודה רבה.
באמת,עזרת לי,ותודה לכולם.

תודה.
מתמטיקה אני חייב לשפר כי אני רוצה בהחלט ללמוד מקצוע ריאלי.
בהתחלה רציתי הנדסת חשמל בטכניון,עכשיו דווקא חושב על הנדסת תוכנה באונ' תל אביב,ולא שולל אוניברסיטאות אחרות.
אולי תוכל לאמת את הדבר הבא?
האם באמת שינו את הבונוס שמקבלים על חמש יחידות לשלושים נקודות?
תודה,וערב טוב.
אם אתה מתכנן ללמוד הנדסת חשמל או תוכנה. אין בכלל שאלה אם צריך לעשות 5 יחל. אתה צריך וחייב לעשות ולהוציא ציון מעל 90. והייתי ממליץ לך להוסיף את פיסיקה.
הרמה בתיכון ביחס למקצועות הנ״ל באוניברסיטאות זו בדיחה עצובה.

לא יודע באיזה תקופה ובאיזה כיתה של ספק גאונים למדת, אבל מה שכתבת פה לא נכון לתקופה האחרונה (לפחות ב5 שנים האחרונות, מאז שסיימתי את הבגרות ולימדתי לקראתה בחלק מהזמן). ללמוד שבוע לפני הבחינה לא קרוב ללהספיק, ואני בכלל לא מהאנשים שיש בהם "פחד" כלשהו ממתמטיקה, בטח שלא תיכונית.

יכול להיות שאתה צודק אבל לא סיימתי לפני יותר מידי שנים לדעתי (לפני 8 שנים בערך). אני גם לא יודע אם מחלקים את הבגרות באותה צורה כמו אז אבל שאלון 05 לא דורש לימוד, 06 מהזיכרון שלי היה הכי קשה אבל גם לא משהו בלתי אפשר שדורש הרבה זמן ושאלון 07 הבינוני מבינהם. יכול להיות שהמצב השתנה אבל אני בספק אם שתנה בצורה דרסטית כל כך שדרוש כל כך הרבה זמן כמו שצוין מקודם

שאלון 05 לא דורש לימוד, 06 מהזיכרון שלי היה הכי קשה אבל גם לא משהו בלתי אפשר שדורש הרבה זמן ושאלון 07 הבינוני מבינהם.
מה זה 05? בחינה בכיתה י'? כי לא קיים כזה דבר כבר. יש רק 806 ו807 אחת בי"א השנייה בי"ב.

יכול להיות שאתה צודק אבל לא סיימתי לפני יותר מידי שנים לדעתי (לפני 8 שנים בערך). אני גם לא יודע אם מחלקים את הבגרות באותה צורה כמו אז אבל שאלון 05 לא דורש לימוד, 06 מהזיכרון שלי היה הכי קשה אבל גם לא משהו בלתי אפשר שדורש הרבה זמן ושאלון 07 הבינוני מבינהם. יכול להיות שהמצב השתנה אבל אני בספק אם שתנה בצורה דרסטית כל כך שדרוש כל כך הרבה זמן כמו שצוין מקודם

המתכונת אכן שונתה, כיום יש שני שאלונים (הראשון משלב את 05 ו06 והשני הוא מעין 07).
אני עשיתי את הבגרות במתכונת שאתה עשית, ולימדתי כבר במתכונת החדשה. נכון ש05 היה קל יחסית, וכיום הוא משולב עם 06 מה שהופך את הסיפור לפחות קל, אבל overall הדרישה מהתלמיד לא השתנתה במרוצת השנים, אולי שינויים מינוריים מאוד. אני עדיין חושב שלומר ש5 יח' מתמטיקה לא דורשות למידה של יותר מ3-4 שעות בשבוע שלפני הבחינה זה לא קרוב לאמת (בהנחה ואני לא מסתפק בפחות מ-100 (פה מגיע קרדיט ל @incin שלימד אותי את הגישה 😉)).

המתכונת אכן שונתה, כיום יש שני שאלונים (הראשון משלב את 05 ו06 והשני הוא מעין 07).
אני עשיתי את הבגרות במתכונת שאתה עשית, ולימדתי כבר במתכונת החדשה. נכון ש05 היה קל יחסית, וכיום הוא משולב עם 06 מה שהופך את הסיפור לפחות קל, אבל overall הדרישה מהתלמיד לא השתנתה במרוצת השנים, אולי שינויים מינוריים מאוד. אני עדיין חושב שלומר ש5 יח' מתמטיקה לא דורשות למידה של יותר מ3-4 שעות בשבוע שלפני הבחינה זה לא קרוב לאמת (בהנחה ואני לא מסתפק בפחות מ-100 (פה מגיע קרדיט ל @incin שלימד אותי את הגישה 😉)).

הכוונה שלי היתה 3-4 שעות ליום באותו שבוע למידה. בכל מקרה הנקודה שלי היתה ש"תחת" זאת לא הגדרה מדוייקת כי אם הוא מרחיב ל4-5 במטרה ללמוד משהו ריאלי אחר כך באוניברסיטה/טכניון זה אפילו לא חימום אז שלא יפחד מכמות ההשקעה בטח לתקופה קצרה של כמה חודשים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית