עדכונים לגבי המוניטין באתר

אני לא מכיר את משה באופן אישי, וחלילה לא מזלזל בכישוריו, אך לעיתים נידמה (לי לפחות) שמתקיימת בפורום גלוריפיקציה מעט מוגזמת, בכל הקשור ליכולות האח הגדול שלו.

אני לא מכיר את משה באופן אישי, וחלילה לא מזלזל בכישוריו, אך לעיתים נידמה (לי לפחות) שמתקיימת בפורום גלוריפיקציה מעט מוגזמת, בכל הקשור ליכולות האח הגדול שלו.
פורום שלו,זכותו

בלי לזלזל, סביר להניח שעם כמה שיטות פשוטות של אבטחת מידע יהיה לו מאוד קשה לדעת מי באמת גולש לו בפורום.

לא הבנתי מה הסיפור הכל כך היסטרי מאחורי המוניטין. זה במילא חסר משמעות. 😅
זה חסר משמעות כי עשו מזה חסר משמעות.
אם היו מתייחסים ברצינות למוניטין, הוא היה יכול לשקף ידע ותרומה לאתר בצורה מעולה.

לעשות מה שבא לו
**שכחתי להוסיף את זה
תקרא שוב את מה שכתבתי. ה"טענה" היא לא כלפי משה עצמו (הוא לא עושה גלוריפיקציה לעצמו), אלא כלפי המאדירים את יכולותיו.
אגב, יתכן ואותן יכולות אכן קיימות, אני לא מבין דבר וחצי דבר במחשבים, זוהי רק התחושה שאני מקבל בכל פעם שעולה הנושא של יכולותיו של משה לדעת מי גולש בפורום.

• פותח/ת השרשור
אגב, מאיפה המערכת פורום הזאת? היא הכי נוחה שראיתי, ממש כייף לגלוש פה.
XenForo.com
אבל המערכת שאתה רואה כאן בפורום ערוכה באופן מסיבי מהמקור. אנחנו בעיקר משתמשים בה כלפטפורמה (base) ועליה בנינו המן דברים. מדובר על פיתוח של שנים, שנמשך גם בימים אלו. אם היה לי חיים/זמן, הפורום היה נראה אחרת. אבל אני יכול לעשות רק X ב-24 שעות ולצערי רוב הפיתוחים/דברים גדולים שעשיתי ב-5 שנים האחרונות באתר היו בחופשות סמסטר שלי (שהן חודש לכל היותר).

Btw a little idea I talked briefly with @yujinius about.
It's difficult to know whether an answer someone gives is legitimate or simply broscience or just going with the general incorrect consensus because they read it somewhere.
I'm assuming part of the reason for Monitins are so that people can look at the answerer's Monitin count and decide with help from that how legitimate the answer probably is.
For the reasons you stated above, the Monitin doesn't really portray someone's legitimacy. So maybe it would be a good idea to make the "chosen answers" count as a more legitimate "scoring" or "ranking" system?
The more "chosen answers" a person has, the more knowledgable that person probably is and therefore more trustworthy, generally speaking.

I realize a lot of people don't bother choosing a best answer, so maybe giving the OP some extra Monitin points for choosing an answer could help make more people do so? Or maybe some other more well thought-out system.

I personally don't gain anything from this and am purely proposing it as an option to better the users' experience, as I believe it would increase the general amount of correct knowledge to the users.

I'm probably not the right person to actually suggest something like this, but I thought it wouldn't hurt suggesting.

sorry for the english. (see signature)z
להתריע למשתמש שפתח אשכול לאחר X שעות לבוא ולבחור "תשובה נבחרת" נמצא ב TO-DO LIST שלי. לצערי לא הגעתי לזה. בגדול, בגלל שמערכת הפורומים הולכת להיות משוכתבת מהיסוד עוד כחצי שנה-שנה, אני לא נוטה לשנות יותר מידי בטווח הקרוב מאחר ואצטרך לעשות בבוא העת עבודה כפולה ולשנות/להמיר/לשכתב מחדש את הכל למערכת ה"חדשה" (שאין לי מושג איך היא תראה. זה בפיתוח ואין הרבה פרטים עליה). סביר מאוד גם שהעיצוב של האתר ישתנה וסביר מאוד שיקרו עוד דברים גדולים בדרך.

וואלה? ואם שיניתי את ה ip?
זה לא יעזור

גם אם אני גולש דרך טור?
זה ברמת המערכת הפעלה. אתה יכול לגלוש גם עם דפדפן של נאסא, זה לא יעזור לך. לשאלה אם תגלוש עם VM, אז לא אני לא יודע עליך כלום.
בתגובה שלי "יודע" הכוונה יודע מי אתה עם שמות משתמשים אחרים בפורום. אני לא יודע עליך כלום במובן הפיזי (ז"א לא יודע איפה אתה גר, איך קוראים לך וכו'. אבל אם אתה לא חכם מספיק אפשר לגלות גם את זה. לא שמשעמם לי בחיים ואעשה את זה איי פעם - רק אומר שאפשרי).

אני לא יודע לתכנת (אני בקושי יודע לקרוא קוד בסיסי ב HTML/PHP) ככה שכל מה שיש לי זה רעיונות ואנשים אחרים מבצעים אותם בפועל. אנשים אכן חושבים שאני משהו מיוחד והגבתי כבר מספר רב של פעמים שאני לא. הכישור היחיד שיש לי זה ניתוח וראייה מרחבית עמוקה על דברים כאלו ואחרים - האם זה עושה את ההבדל? לא יודע. בוא נגיד שרוב המרצים שלי שונאים אותי כי אני שואל שאלות קשות. אבל אני אף פעם לא מבין את התשובות, אז אולי זה יאמר לך משהו על רמת האינטליגנציה.

בלי לזלזל, סביר להניח שעם כמה שיטות פשוטות של אבטחת מידע יהיה לו מאוד קשה לדעת מי באמת גולש לו בפורום.
לא מעניין אותי לדעת מי גולש בפורום. אבל בוא נגיד שיש היום כלים ברמת התוכנה שיכולים לחשוף אותך גם אם נקטת בכל אמצעי הזהירות כביכול מבחינת "לא לחשוף את עצמך". זה כולל פרוקסי, VPN, לשים את המארז בשמש או על הראש - לא הרבה מהדברים הללו יעזרו לך. זה לא חוקי בכל מקרה (אני חושב, לא בדקתי את זה לעומק) ולא מופעל על הפורום (כן מופעל על אזור ה testing של הפורום כדי לבדוק הרבה דברים שקשורים לנושא). בפורום מופעלים דברים אחרים, חוקיים (בוודאות), שגם המנהלים מודעים אליהם. אנחנו לרוב לא עושים עם המידע הזה שום דבר וזה נועד בעיקר לאכוף אי חוקיות בנושא הסטרואידים.

כשהפורום היה קטן לפני כמה שנים זה לא היה המצב?
לא

לאחר דיון עם המנהלים באתר, הגענו למסקנות הבאות:

1. חישוב המנוניטין שונה לכל המשתמשים באתר. כעת המספר המקסימלי שאליו ניתן להגיע הוא 100,000 נקודות מוניטין. כל ריבוע/כוכב כעת שווה יותר נקודות לפי ההסבר הבא:
➹➹ המדריך השלם למשתמש בפורום ➹➹

השינוי נובע בעיקר מ:
א. עצם העובדה שמספר משתמשים (בין היתר אנוכי) הגיעו לרף העליון מבחינת ניקוד המוניטין (67,000 נק')

ב. יש יותר מידי משתמשים שמזלזלים במוניטין ומשתמשים בו "סתם"

2. כעת כל "לייק" יהיה שווה נקודה אחת במקום שתי נקודות כמו שהיה עד כה.

3. לא ניתן להשתמש יותר במוניטין בפורום אוף טופיק. פורום לוגים על הכוונת גם כן, אך כרגע ניתן להביא בו מוניטין. אם תזלזלו במוניטין גם שם, הוא יוסר גם מפורום לוגים ויהיה זמין רק בפורומי הייעוץ.

4. ניתן לחלק עד 5 מוניטין ביום (ירד מ-15 ליום). זה היה 3 בזמנו, הרבה התלוננו שזה מעט מידי אז העלנו ל-15. מאחר ומסחרתם את זה, זה ירד ל-5.

עד כאן לבנתיים.

מה זה משנה עחי, אי אפשר לעבור אותי בכל מקרה.

עד כאן לבנתיים
אם לא נתייחס לתוכניות עתידיות, כרגע המוניטין אמור לשמש מעין מדד לאיכות הודעות של המגיב כך שהקוראים יוכלו לדעת כמה משקל לייחס להודעות שלו. אי לכך, כדאי אולי להסביר במפורש שאין טעם לתת מוניטין על הודעות שמצאו חן בעיני הקורא בגלל ההומור, הניסוח או כל אלמנט אחר שאינו תוכן ההודעה. אני מקבל די הרבה מוניטין על התחכמויות ושטויות, ולמרות שזה בהחלט נותן טפיחה לאגו שלי, זה גם הופך אותי למעין מומחה בעיני קוראים תמימים, מה שגורם לאבסורדים משעשעים כמו למשל תיוג שלי בבקשה לחוו"ד בענייני סקוואט או דדליפט. אני מבין באלה בערך כמו שמירי רגב מבינה בתרבות, כלומר שמעתי שיש דבר כזה אבל אין לי שום מושג על מה בעצם מדובר.
לא, זה דווקא נשמע מצויין. 😃

אם לא נתייחס לתוכניות עתידיות, כרגע המוניטין אמור לשמש מעין מדד לאיכות הודעות של המגיב כך שהקוראים יוכלו לדעת כמה משקל לייחס להודעות שלו. אי לכך, כדאי אולי להסביר במפורש שאין טעם לתת מוניטין על הודעות שמצאו חן בעיני הקורא בגלל ההומור, הניסוח או כל אלמנט אחר שאינו תוכן ההודעה. אני מקבל די הרבה מוניטין על התחכמויות ושטויות, ולמרות שזה בהחלט נותן טפיחה לאגו שלי, זה גם הופך אותי למעין מומחה בעיני קוראים תמימים, מה שגורם לאבסורדים משעשעים כמו למשל תיוג שלי בבקשה לחוו"ד בענייני סקוואט או דדליפט. אני מבין באלה בערך כמו שמירי רגב מבינה בתרבות, כלומר שמעתי שיש דבר כזה אבל אין לי שום מושג על מה בעצם מדובר.

לא, זה דווקא נשמע מצויין. 😃
הלוואי של99% מהמשתמשים בפורום היה את הידע שיש לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית