הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ WL לא יכול להתאמן עם מאמן לחודש וחצי

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
התאמנתי עד עכשיו חודשיים עם מאמן של WL ואני רוצה להמשיך בזה, בחודש וחצי הקרוב אני לא אוכל להתאמן עם מאמן WL.

המליצו לי שלא להתאמן בחודשיים הקרובים על תנועות של WL, על מנת שלא ליצור הרגלים רעים מבחינת טכניקה.
(חוץ מOverhead Squat,שאת זה דווקא המליצו לי לעשות בזמן הזה)

כדאי לי להתאמן עם תוכנית שמשלבת תנועות של WL? או שלוותר על התנועות בזמן הקרוב? (קלינים סנאצ'ים ג'רקים)
או שעדיף בזמן הקרוב עד שאוכל להתאמן עם מאמן לשפר את הHB Squat, FS,Overhead Squat וכוח כללי שאוכל לעזור לי בהמשך בWL?

מה שחשבתי לעשות זה: לבצע טקסס לHB Squat,ולשלב Overhead Squat, בנוסף לזה לשלב טקסס לOHP ובנץ'(הדבר היחידי שאני עושה שלא מכוון לWL), חוץ מזה לשלב מתח ומקבילים. (במידה ולא כדי לעשות C&J/Snatch או תרגילים שמשלבים את התנועות.)

אם יש לכם המלצה לאיך לתכנן את התוכנית או קצת insight בנושא אשמח אם תוכלו לעזור 😃

@Crossfiter @MikeRozner @stitch

• פותח/ת השרשור
הפרס בדרך אליך, בדואר ישראל.
לקחת את 2 התשובות? אם כן אז לגבי הLB:
LB למטרות WL? לא עדיף להתקדם עם הHB? (דרך אגב אם זה משנה, הLB שלי הוא בעמידה רחבה, ובעוד שאני מאמין שאני יכול לתת כרגע 5 חזרות עם 60 בLB בלי בעייה, אני מתקשה בHB עם 40..)

לקחת את 2 התשובות? אם כן אז לגבי הLB:
LB למטרות WL? לא עדיף להתקדם עם הHB? (דרך אגב אם זה משנה, הLB שלי הוא בעמידה רחבה, ובעוד שאני מאמין שאני יכול לתת כרגע 5 חזרות עם 60 בLB בלי בעייה, אני מתקשה בHB עם 40..)
הדעות חלוקות בנושא הזה, חלק ממאמני הWL משתמשים בHB וחלק בLB אני אישית בדעה של ביסט, הלוא בר ישתמש ביותר מסת שריר ויתרום לשיפור גדול יותר בכוח, אין ספק אבל שצריך להכניס פרונט סקוואט ואובר אד סקוואט גם.

אין לי רקע ב-WL ואני אומר את הדברים מההגיון שלי כמאמן, לכן אם יש פה מישהו שיש לו רקע מוזמן לתקן אותי.

כן, תרגיל של פשיטת ברך והחזקת גב עליון (פרונט סקוואט ומשם גם הקלין) יקבל יותר carry over מתרגיל של פשיטת ירך ושמוריד עומס מהגב העליון (LB). אין ספק בכלל. ריפטו תמיד צודק, ולי יש שקט.

• פותח/ת השרשור
כן, תרגיל של פשיטת ברך והחזקת גב עליון (פרונט סקוואט ומשם גם הקלין) יקבל יותר carry over מתרגיל של פשיטת ירך ושמוריד עומס מהגב העליון (LB). אין ספק בכלל. ריפטו תמיד צודק, ולי יש שקט.
קצת סיבכת אותי, אז לעשות HB?

אתה סתם תוקף אנשי קש. אף אחד לא טוען שהפרונט סקוואט הוא לא תרגיל הכרחי בWL וממליץ להמנע ממנו.

אתה סתם תוקף אנשי קש. אף אחד לא טוען שהפרונט סקוואט הוא לא תרגיל הכרחי בWL וממליץ להמנע ממנו.

לא טענתי שריפטו ממליץ להימנע מפרונט. אז מי מבינינו תוקף אנשי קש?

זה בדיוק מה שטענת - שפרונט סקוואט יתן יותר קארי אובר לווייטליפטינג מLB.

טוב. אני אתנחם בזה שחוץ ממך, אנשים בהמשך האשכול בתגובות שלהם הבינו בדיוק למה התכוונתי, כך שכנראה לא מדובר בבעיית ניסוח שלי.

מה לעשות, זה מה שכתבת. אחד לאחד.
זה לא מה שהוא אומר. אני אתרגם:
פרונט סקוואט יקבל יותר carry over מ-LB מאשר מ-HB. אין ספק בכלל וגו'.

בלבול בין יקבל ויתן.
בכל אופן, מדובר בטענה לא טובה כי הקארי אובר זו לא השאלה. בכל מקרה עובדים על פרונט סקוואט.

• פותח/ת השרשור

אתה יכול להסביר איך זה ככה? עד עכשיו חשבתי שזה ההפך כי התנועה בFS הרגישה לי יותר דומה לתנועה של HB מלתנועה של LB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית