דיון שאלה פחמימה

• פותח/ת השרשור harder
  • פורסם בתאריך

harder

משתמש קבוע
1,356
349
נק' מוניטין:
4,203
1,356
349
אני חודשיים או יותר נמצא במצב שהגוף ניזון משומן בתור אנרגיה (שחכתי את השם למצב הזה)
לא אוכל פחמימה בכלל חוץ מפחמימה שיש בשומן ובחלבון שזה בארך15גרם, כמובן שיש המאסות והכל בסדר..

השאלה היא אם אני מוסיף לתפריט שלי עוד איזה 15 20 גרם גרם פחמימה משיבולת שועל או אורז לא משנה,
איך זה ישפיע ומה הגוף יעשה איתה?? ינצל את זה בתור אנרגיה ישר כי"קל לו יותר" למראת שהגוף ניזון משומן ? או מה ?

תודה לעונים

אני חודשיים או יותר נמצא במצב שהגוף ניזון משומן בתור אנרגיה (שחכתי את השם המיוחד לזה)
לא אוכל פחמימה בכלל חוץ מפחמימה שיש בשומן ובחלבון שזה בארך15 כמובן שיש המאסות והכל בסדר..

השאלה היא אם אני מוסיף לתפריט שלי עוד איזה 15 20 גרם גרם פחמימה משיבולת שועל או אורז לא משנה ...
מה הגוף יעשה עם הפחמימה הזאת ? ינצל את זה בתור אנרגיה ישר כי"קל לו יותר" למראת שהגוף ניזון משומן ?
ה20 גרם פחמימה שתקבל לא יעשו את ההבדל. אתה צריך כמות הרבה יותר גבוהה של פחמימה על מנת לגרום לגוף לשנות מקור אנרגיה מFFA חזרה לגלוקוז. אתה צריך כמות שתמלא לך את מאגרי הגליקוגן, כאשר תוספת של 20 על ה15 שאתה צורך עכשיו לא תגרום לזה. אי אפשר לדעת בוודאות מה יקרה לפחמימה הזאת אבל רוב הסיכויים שהיא תומר לגלוקוז ותשמש למערכות שצורכות גלוקוז לתפקוד מלא, לדוגמא המוח, שמקבל רק 75% מהאנרגיה שלו מקטונים ואת שאר האנרגיה צריך לקבל מגלוקוז.

מעניין מאוד
תודה.
בכיף. ממליץ מאוד לקרוא את ארבעת הפרקים הראשונים בספר THE KETOGENIC DIET של לייל. הם מסבירים בצורה ממש טובה את הפעולות המתרחשות בגוף במעבר לקטוזיס. למדתי מהם המון!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית