הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שליטה מלאה בגוף האדם

vithano

משתמש משקיע
3,369
1,193
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,263
3,369
1,193
מדוע לדעתכם אין לבני האדם שליטה מלאה בגוף ובתהליכים פנימיים בגוף?
או יותר נכון,האם לדעתכם יהיה שלב באבולוציה שלנו שזה כן יהיה המצב?

דוגמא:
כאשר אנו חשים סכנה,הגוף נכנס למצב FIGHT OR FLIGHT ומתחיל לשחרר אדרנלין,אך במצב רגיל אין לנו את השליטה הזו,האם לדעתכם בעזרת אימונים כלשהם אפשר לשלוט בתהליך הזה בגוף?

ואם כן,אילו עוד תהליכים לדעתכם אפשר לקבל עליהם שליטה?
שריפת שומן כנגד שריר?
ניצול אנרגיה לבניית שריר במקום שומן?

@Moshe
@yonizarkh

🚬🤪🚬

• פותח/ת השרשור
הייתי רוצה שתהיה לי השליטה,כמו on/off כזה.
הרי יש כל כך הרבה דברים שאנשים למדו לשלוט בהם בגוף,החל מהדברים הפשוטים כמו להזיז את האוזניים או לקפל את הלשון, ועד דברים כמו לגרום לזקפה או לבכות בפקודה

בפקודה?
יש אומנות שלמה שמבוססת על איך לשמר זקפה ולא לגמור ע"י שליטה מלאה בשריר ה PC,נקרא טנטרה.
יש לנו כעיקרון שליטה מסוימת בדבר. אתה יכול "לחשוב מחשבות" וזה יקרה. השאלה כמה מהר.

• פותח/ת השרשור
אז גנבו לך את הפטנט?
לא הבנתי?
בכל מקרה כמו הדוגמא הזאת יש עוד מליון תהליכים בגוף שקורים ללא שליטתינו,השאלה זה האם יש דרך לעשות "ROOT" לגוף האדם.
יש לנו כעיקרון שליטה מסוימת בדבר. אתה יכול "לחשוב מחשבות" וזה יקרה. השאלה כמה מהר.
כן,בזה שאתה "חושב מחשבות" אתה משחרר הורמונים שגורמים לזה,השאלה זה האם אתה יכול באופן עצמאי לגרום לזה לקרות,בלי מחשבה,כמו להזיז את היד או לגרד בראש

ואניחושב שמבחינה אבולוציונית הטבע לא נתן לנו את האפשרויות האלו כי לי היה בהן כנראה צורך.

לא הבנתי?
בכל מקרה כמו הדוגמא הזאת יש עוד מליון תהליכים בגוף שקורים ללא שליטתינו,השאלה זה האם יש דרך לעשות "ROOT" לגוף האדם.
יש עוד הרבה ללמוד.. אבל אין ספק שאנחנו בדרך לעתיד בו נוכל להבין את התהליכים שמתחרשים בגוף בצורה טובה יותר ולהשיג יותר שליטה.
למשל לגבי תהליכי הזדקנות- לגוגל יש פרוייקט ענק בו הם מבטיחים להאריך את תוחלת החיים משמעותית.
והנה סתם כתבה מעניינית-
נוירון מלאכותי המחקה נוירון אנושי | הידען

• פותח/ת השרשור
ואניחושב שמבחינה אבולוציונית הטבע לא נתן לנו את האפשרויות האלו כי לי היה בהן כנראה צורך.
אני יכול לדמות את זה לאייפון ואנדרואיד,באייפון יש לך את כל הפונקציות הבסיסיות,שום דבר מעבר למה שאתה צריך.
באנדרואיד יש לך את היכולת להכנס לקבצי מערכת ולשנות אותם בעצמך,זה לא תמיד לטובה,אבל יש לך את השליטה לשפר או להרע.
זה לא שאלה של האם זה טוב או רע לנו,זה יותר שאלה של האם זה אפשרי בכלל

יש שיטות כמו ביופידבק ורמות מאוד גבוהות של תרגול של מדיטציה וכדומה לשליטה עובר אותם מנגנוני FIGHT OR FLIGHT....
אתה יכול במדיטציה להעלות או להוריד את קצב פעימות הלב שלך... קרי לעשות שינויים מטבולים מינורים...
אבל זה מאוד מאוד מאוד רחוק מלחשוב אוי בא לי קוביות וכל המעטה שומן סביב הבטן יעלם תוך ימים..

חלק גדול מאיתנו עוד מתקשה להתאפק בללכת לשירותים... 🙄

אני יכול לדמות את זה לאייפון ואנדרואיד,באייפון יש לך את כל הפונקציות הבסיסיות,שום דבר מעבר למה שאתה צריך.
באנדרואיד יש לך את היכולת להכנס לקבצי מערכת ולשנות אותם בעצמך,זה לא תמיד לטובה,אבל יש לך את השליטה לשפר או להרע.
זה לא שאלה של האם זה טוב או רע לנו,זה יותר שאלה של האם זה אפשרי בכלל
אפשרי?בספק.
האם רצוי שהיה לנו את היכולות הללו? גם בספק. המון דברים אתה לא בר שליטה עליהם נובעים מסיבה מסוימת לרוב טובה. אם כי ישנם פגמים בטבע והוא טועה המון פעמים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית