הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ אנדומורף שלא עשה מסה שנתיים כבר

plock88

משתמש פעיל
681
2
נק' מוניטין:
181
681
2
גרייט שייפ
שלום כולם, פרטים על עצמי בשביל ההתחלה
1.70 לערך
82.7 קג כרגע אחוז שומן מוערך כרגע 18 לדעתי.
כמו שהבנתם אני אנדומורף ,עד שאני רואה ירידה בשומן לוקח לי הרבה זמן והגוף שלי אמנם מאסיבי וגדול גם אחרי שאני ברוטינות של כל חיטוב אפשרי כבר שנתיים, לא עשיתי מסה רצינית כבר המון המון זמן.
תמיד מאז שאני התחלתי להתאמן האחוז שומן היה גבוה , עכשיו הוא עוד יחסית מאוזן, ופה הבעיה..לאורך השנתיים האחרונות שמרתי על מבנה הגוף הרחב ומשקלים אבל אי אפשר להתעלם מזה שבמשך שנתיים מחיטוב לנייטרלי וחזרה איבדתי שריר.
אני רוצה להתייעץ איתכם, האם כרגע לעשות מסה של 4-6 חודשים כמובן הכי נקי שאפשר (150-200 קל מעבר למה שאני שורף כל יום) זה יהיה צעד נכון ? השיקול הוא להתחיל מסה על אחוז שומן יחסית גבוה כ18. אני מרגיש שהגוף שלי צועק למסה, מבחינה נפשית כבר לא מסוגל לספוג גרעונות קלוריים..ואני מרגיש שהגוף נוזלי ושומני וכבר איבדתי הרבה שריר. מה אתם אומרים ? לצבור עכשיו מסה ושריר יקל על החיטוב שיבוא בעוד מספר חודשים לא?

אני גם כן אנדומורף שתמיד נמצא על אחוזי שומן גבוהים, ההמלצה שלי אליך היא לתקן את עצמך מהבסיס וקבוע לעצמך נקודות מינימום ומקסימום על פי הספר. אני לדוגמא קובע שכשאסיים את החיטוב אסיים אותו על 12 אחוז שומן, ואחוז השומן שלי במהלך תקופות המסה והחיטוב ינוע בין 12 ל18-19 ולא יותר מזה.
במצב שלך אני ממליץ לעשות כמוני, ללכת על חיטוב ארוך ומייגע עד לאחוז שומן בריא ולא נמוך מדי שיגרום למטבוליזם לעבוד בצורה שבה תצא "מופסד" מבחינת איבוד מסת שריר. 12 אחוז זה מעולה למטרה הזאת.

• פותח/ת השרשור
אני גם כן אנדומורף שתמיד נמצא על אחוזי שומן גבוהים, ההמלצה שלי אליך היא לתקן את עצמך מהבסיס וקבוע לעצמך נקודות מינימום ומקסימום על פי הספר. אני לדוגמא קובע שכשאסיים את החיטוב אסיים אותו על 12 אחוז שומן, ואחוז השומן שלי במהלך תקופות המסה והחיטוב ינוע בין 12 ל18-19 ולא יותר מזה.
במצב שלך אני ממליץ לעשות כמוני, ללכת על חיטוב ארוך ומייגע עד לאחוז שומן בריא ולא נמוך מדי שיגרום למטבוליזם לעבוד בצורה שבה תצא "מופסד" מבחינת איבוד מסת שריר. 12 אחוז זה מעולה למטרה הזאת.
כן אחי מבין את מה שאתה אומר , הבעיה היא שאני כאילו עובד על אוויר..חיטוב ארוך ומייגע וכאילו אחרי שבוע של נייטרלי לא רואה כאילו ירדתי בשומן בכלל. אני יודע שזה גנטיקה דפוקה אבל אני מרגיש שזה רחוק ממני לגמרי להגיע לאחוז שומן כמו 12.. אני גם רואה על עצמי, איבדתי הרבה שריר כל השנתיים האלה. החיטובים האלה כבר גמרו אותי, לא צברתי מסה אף פעם כמו שצריך..

כן אחי מבין את מה שאתה אומר , הבעיה היא שאני כאילו עובד על אוויר..חיטוב ארוך ומייגע וכאילו אחרי שבוע של נייטרלי לא רואה כאילו ירדתי בשומן בכלל. אני יודע שזה גנטיקה דפוקה אבל אני מרגיש שזה רחוק ממני לגמרי להגיע לאחוז שומן כמו 12.. אני גם רואה על עצמי, איבדתי הרבה שריר כל השנתיים האלה. החיטובים האלה כבר גמרו אותי, לא צברתי מסה אף פעם כמו שצריך..
חשבת על זה שאולי לא עשית חיטוב כמו שצריך אם אחרי שנתיים אתה נמצא באחוז שומן של 18? במשך חצי שנה אפשר לרדת מ25 אחוז שומן ל12 אחוז אם מבצעים הכל נכון, ללא איבוד משמעותי של מסת שריר. אם תרצה אוכל לעזור לך עם בניית תפריט והתאמת אימונים נכונים לתקופת החיטוב. אני בטוח שאם תעשה את זה כמו שצריך הירידה מ18 אחוז ל12 לא תהיה ארוכה וקשה ותוכל לסיים אותה ב3-4 חודשים עם תזונה טעימה ומשביעה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית