דיון סוג סקוואט ומבנה גוף

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
הדיון לא על השאלה " מה יותר טוב HB או LB"

הדיון הוא על מה עדיף, LB או HB לבן אדם אם פרופורציות מסוימות.

הייתם ממליצים למישהו עם יחס טורסו\רגליים גדול לעשות LB ולהפך ? או שזה לא שיקול בכלל ?

@stitch @coldfire @MikeRozner @DarY

מממ.... מה יותר טוב, HB או LB... שאלה טובה....

סתם, סתם. כמו שהסכמתי עם @StarDust, אני חושב בהחלט שצריך להתאים את התרגיל לבנאדם.
אני למשל דוגמא למישהו עם בעיות ברכיים, HB שולח את הברכיים קדימה (שלא לדבר על פרונט) ומכאיב לי מאד.
לכן - בשבילי LB ורק LB.
מעבר לזה, נוחות ומטרות (והתאמה לאנתרופומטריה? שאלה טובה, אני צריך לחשוב על זה) בהחלט צריכים להיות שיקול בהחלטה.

יש מתחרים elite שמתחרים עם HB?

אני חושב שזה קורה אוטומטית, יחס טורסו פימור, ברגע שאתה שם את המוט בלואו באר פוזישן אתה שומר על המוט (או אמור) במרכז הכובד,
ועל פי זה אתהנשען קדימה לפי הצורך.
תסתכלו על אושר, זה נראה שהוא יחסית זקוף אפילו כשהוא יוצא מהבור.
לעומת ליין נורטון שמתקפל לשניים.

השאלה היא כמה להוציא אגן אחורה, וזה לפי ניסיון וטעיה והעדפה, כמו רוחב אחיזה ורוחב עמידה.

• פותח/ת השרשור
יש מתחרים elite שמתחרים עם HB?

אני חושב שזה קורה אוטומטית, יחס טורסו פימור, ברגע שאתה שם את המוט בלואו באר פוזישן אתה שומר על המוט (או אמור) במרכז הכובד,
ועל פי זה אתהנשען קדימה לפי הצורך.
תסתכלו על אושר, זה נראה שהוא יחסית זקוף אפילו כשהוא יוצא מהבור.
לעומת ליין נורטון שמתקפל לשניים.

השאלה היא כמה להוציא אגן אחורה, וזה לפי ניסיון וטעיה והעדפה, כמו רוחב אחיזה ורוחב עמידה.
זה לא רק כמה אתה מוציא אגן אחורה.
אם בן אדם יוציא את האגן X מטרים אחורה בHB ובLB, בLB הוא יצטרך להשען יותר קדימה (להקטין את הזוית בין הטורסו לירך) כדי שהמוט ישאר מעל אמצע כף הרגל.

זה לא רק כמה אתה מוציא אגן אחורה.
אם בן אדם יוציא את האגן X מטרים אחורה בHB ובLB, בLB הוא יצטרך להשען יותר קדימה (להקטין את הזוית בין הטורסו לירך) כדי שהמוט ישאר מעל אמצע כף הרגל.
כמובן, ואז הוא יצור מתיחה יותר גדולה בהאמס ובגלוטס, אני לא אוהב את זה, מנסה להשאר כמה שיותר זקוף בלאו באר.
יש כאלה שאוהבים להפוך לסנדוויץ' מאקס צ'ונינג לדוגמא.

מבחינה הגיונית ישנן בעיות בביצוע lb לאדם בעל פצוע ארוך יחסית לטורסו שיוכלו להפתר בhb כי פמור ארוך יותר מאפשר להגיע בקלות יותר לבאונס.
מה דעתך @Beast and cheat

אני לא אוהב את זה, מנסה להשאר כמה שיותר זקוף בלאו באר
שזה בדיוק לפספס את המטרה שאתה מלכתחילה שם את המוט ב-LB.

מבחינה הגיונית ישנן בעיות בביצוע lb לאדם בעל פצוע ארוך יחסית לטורסו שיוכלו להפתר בhb כי פמור ארוך יותר מאפשר להגיע בקלות יותר לבאונס.
מה דעתך @Beast and cheat be a?
רגליים ארוכות ביחס לטורסו מסייעות להגיע לבאונס מהגלוטאוס והמקרבים בכל סקוואט.

לגביי בחירת סוג הסקוואט ביחס למבנה הגוף,
אני ממש לא הייתי ממליץ למישהו עם טורסו קצר ורגליים ארוכות לבצע HB, מסיבה מאוד פשוטה - ההבדלים בין מיקומי המוטות לא מספיק גדולים, והוא עדיין יהיה יחסית אופקי. הבעייה שנוצרת היא שזה לא הכי מעשי לשמור על המוט במקום בHB כשאתה אופקי (לעיתים קרובות מידי הוא יתגלגל לך על הצוואר), וגם אם אתה מצליח, הוא כבר לא נמצא על מסת שריר (או נמצא פחות על מסת שריר) ולכן פוטנציאלי למעיכה של דברים דיי חשובים שם מאחורה, בעמוד השדרה. כמובן שזה גם תלוי משקל - מוט ריק לא יהיה פוטנציאלי למעיכה כמו מוט של רבע טון.

ומהצד השני, למי שיש טורסו ארוך ורגליים קצרות בכל מקרה לא הייתי נותן HB כי הוא יהיה מאוד אנכי וזה לא טוב לברכיים שלנו. וגם בגלל, אתה יודע, כל שאר היתרונות של LB על פני HB - יותר מסת שריר ומשקל על המוט באותו טווח תנועה. כלומר, זה תרגיל כוח טוב יותר.

האנשים היחידים שאני אתן להם לבצע HB הם אלה שלא יכולים, מבחינת טווח תנועה - להחזיק את המוט בLB (כי הם למשל בני 80 אחרי 3 ניתוחי כתפיים עקב תאונת דרכים וכו'). אני לא רואה שום סיבה אחרת להעדיף את הHB על הLB, למישהו. אולי אם אני צריך ללמד 1500 אנשים במקביל כשאני מופיע בקיסריה, אבל זה לא משהו שיקרה anytime soon.

anytime soon.
לא הבנת.
יש לך בחירה כמה להשען\להוציא אגן החוצה, אני נהנה מכל הperks שיש ללאו באר אבל לא מגזים כי זה יוצר לי יותר מידי עומס על הגב התחתון מה שגורם
לקריסה של הגב ואז כל המתח בהאמס יורד וכל היתרון של הLB הולך לטמיון.

לא הבנת.
יש לך בחירה כמה להשען\להוציא אגן החוצה, אני נהנה מכל הperks שיש ללאו באר אבל לא מגזים כי זה יוצר לי יותר מידי עומס על הגב התחתון מה שגורם
לקריסה של הגב ואז כל המתח בהאמס יורד וכל היתרון של הLB הולך לטמיון.
אתה מדבר על בעייה טכנית שאתה מנסה לפתור עם פיתרון עקיף. זה פחות יעיל, ואתה תהיה פחות בשיווי משקל. ודרך אגב, גב יותר אופקי מאריך את ההאמסטרינגס (זה לא אומר שהם באמת יתארכו, כי הברך הכפופה מקצרת אותם).

אתה מדבר על בעייה טכנית שאתה מנסה לפתור עם פיתרון עקיף. זה פחות יעיל, ואתה תהיה פחות בשיווי משקל. ודרך אגב, גב יותר אופקי מאריך את ההאמסטרינגס (זה לא אומר שהם באמת יתארכו, כי הברך הכפופה מקצרת אותם).
מאריך אבל אם הגב אופקי גורם לסיבוב אגן לאחור anterior אז לא...
יש לי sweet spot שאני חזק בה, הוא אופקית כהלכה, האם אני יכול יותר אופקי? כן
האם אני צריך? לא בטוח
אני מנסה לפעמים וזה פשוט לא מרגיש לי טוב וחזק ואני מתקדם יופי אז אני לא מחפש את הדברים האלה.

השאלה היא האם ישנה דרך למצוא מה הכי יעיל מבחינת זוויות על פי יחסי חלקי גוף? (לא בהכרח מה הכי יעיל למתאמן, אלא מה הכי יעיל תאורטית.)

מאריך אבל אם הגב אופקי גורם לסיבוב אגן לאחור anterior אז לא...
זה לא אמור לקרות. בטח שלא בגלל ההאמסטרינגס.

השאלה היא האם ישנה דרך למצוא מה הכי יעיל מבחינת זוויות על פי יחסי חלקי גוף?
בוודאי. הפוזיציה בה גם משקל הגוף שלך וגם המוט עצמו מעל מרכז כף הרגל. כמובן שזה ישתנה בין אנתרופומטריות שונות, לכן אנשים עם טורסו ארוך ביחס לרגליים יהיו יותר אופקיים מאנשים עם טורסו קצר ביחס לרגליים.

זה לא אמור לקרות. בטח שלא בגלל ההאמסטרינגס.

בוודאי. הפוזיציה בה גם משקל הגוף שלך וגם המוט עצמו מעל מרכז כף הרגל. כמובן שזה ישתנה בין אנתרופומטריות שונות, לכן אנשים עם טורסו ארוך ביחס לרגליים יהיו יותר אופקיים מאנשים עם טורסו קצר ביחס לרגליים.
לא בגלל ההמסטרינג, פשוט זה מפעיל יותר עומס על הזוקפים.

אבל אתה יכול לשמור על המוט מעל אמצע הרגל וגם מרכז הכובד ועם זאת להוציא את האגן יותר או פחות ובהתאם להשאן קדימה.
כמה ההשענות אידאלית?

אבל אתה יכול לשמור על המוט מעל אמצע הרגל וגם מרכז הכובד ועם זאת להוציא את האגן יותר או פחות ובהתאם להשאן קדימה.
כמה ההשענות אידאלית?
כשאתה משנה את ההשענות שלך קדימה, אתה משנה את מרכז הכובד שלך וגם של המוט. הטווח בו גם אתה וגם המוט באיזון מעל מרכז כף הרגל הוא מאוד, מאוד קטן, בהנחה שאנחנו מדברים על תנועה שלמה ולא רק על התחתית. מה שבד"כ יתרחש במשקלים כבדים זה שמרכז הכובד של מערכת הליפטר-מוט תהיה מעל מרכז כף הרגל, אבל המוט ומשקל הגוף יהיו כל אחד בצד אחר של מרכז כף הרגל - כמה? תלוי במשקל המוט ביחס למשקל הגוף של הליפטר. אם תשקול 60 ותשפוף 360, המוט יהיה למעשה מעל מרכז כף הרגל כי הוא יהיה למעשה מרכז המסה של מערכת הליפטר-מוט.

אני חושב שהבנתי.
אתה אומר שיש הבדל בין מוט במרכז כף הרגל למשקל הגוף מצד אחד והמוט מהצד השני וזה מואזן על מרכז כף הרגל?
ושכל התנועה צריכה להשמר ולהתבסס על המוט נשאר באותה פוזיציה (תקן אותי אם אני טועה ההסברים שלך קשים חחח)

אבל בתחתית? אתה כן יכול לבחור כמה להוציא אגן אחורה ועדיין לשמור על המוט מעל כף הרגל, מה שגם יגרום לך לשפוף גבוה יותר.

אתה אומר שיש הבדל בין מוט במרכז כף הרגל למשקל הגוף מצד אחד והמוט מהצד השני וזה מואזן על מרכז כף הרגל?
ושכל התנועה צריכה להשמר ולהתבסס על המוט נשאר באותה פוזיציה (תקן אותי אם אני טועה ההסברים שלך קשים חחח)
לא יודע מה עדיף - מוט + משקל גוף מעל המרכז או שכל אחד בצד שלו ומרכז המסה של המערכת מעל המרכז. תלוי בפוזיציות שזה יוצר אבל בכל מקרה הטווח שבו אתה יכול לשחק קטן מאוד, אין מה להתעסק בזה.

אבל בתחתית? אתה כן יכול לבחור כמה להוציא אגן אחורה ועדיין לשמור על המוט מעל כף הרגל, מה שגם יגרום לך לשפוף גבוה יותר.
אם אנחנו מגדירים את התחתית כשוברת מקביל, כלומר ירך שאינו מקביל לקרקע, אז מהרגע שמיקום הברכיים נקבע - אין לך אפשרות לשחק עם מיקום האגן והמוט. למעשה, יש לך, אבל יש רק אפשרות אחת שבה המוט יהיה מעל מרכז כף הרגל.

לא יודע מה עדיף - מוט + משקל גוף מעל המרכז או שכל אחד בצד שלו ומרכז המסה של המערכת מעל המרכז. תלוי בפוזיציות שזה יוצר אבל בכל מקרה הטווח שבו אתה יכול לשחק קטן מאוד, אין מה להתעסק בזה.

אם אנחנו מגדירים את התחתית כשוברת מקביל, כלומר ירך שאינו מקביל לקרקע, אז מהרגע שמיקום הברכיים נקבע - אין לך אפשרות לשחק עם מיקום האגן והמוט. למעשה, יש לך, אבל יש רק אפשרות אחת שבה המוט יהיה מעל מרכז כף הרגל.
ומיקום ברכיים? יש לו אידאל?

ומיקום ברכיים? יש לו אידאל?
כן, במקום שבו משקל הגוף + המוט יהיו מעל מרכז כף הרגל. אבל שוב, הטווח שלך לשחק על זה הוא מאוד קטן וגם ככה תיאורטי כי אין לנו דרך להתחשב במרכז המסה של הגוף שלנו באופן פרקטי מעבר ללהרגיש מאוזנים, שזה משהו שצריך להיות בכל מקרה.

האנשים היחידים שאני אתן להם לבצע HB הם אלה שלא יכולים, מבחינת טווח תנועה - להחזיק את המוט בLB (כי הם למשל בני 80 אחרי 3 ניתוחי כתפיים עקב תאונת דרכים וכו'). אני לא רואה שום סיבה אחרת להעדיף את הHB על הLB, למישהו. אולי אם אני צריך ללמד 1500 אנשים במקביל כשאני מופיע בקיסריה, אבל זה לא משהו שיקרה anytime soon.
אני נורא אוהב את הנחרצות - אחרת היינו עלולים לחשוב שיש עוד מקום לדיון או משהו.
המטרה יכולה להיות כי נוח לי להחזיק את המוט על הדלתא האחורית. אף אחד לא אמר שאני חייב להעמיס יותר על ההאמסטרינג אם בא לי להעמיס יותר על הקוואדס, ואין שום מניעה בעולם לעשות סקוואט במנח זקוף עם מוט ב-LB או במנח כפוף עם מוט ב-HB (קצת יותר קשה אבל עדיין אפשרי).
זה כן. אם ההאמסטרינג הם tight, ועובדים איזומטרית, הם יכולים למשוך את האגן לאחור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית