הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון סוג סקוואט ומבנה גוף

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
הדיון לא על השאלה " מה יותר טוב HB או LB"

הדיון הוא על מה עדיף, LB או HB לבן אדם אם פרופורציות מסוימות.

הייתם ממליצים למישהו עם יחס טורסו\רגליים גדול לעשות LB ולהפך ? או שזה לא שיקול בכלל ?

@stitch @coldfire @MikeRozner @DarY

אני נורא אוהב את הנחרצות - אחרת היינו עלולים לחשוב שיש עוד מקום לדיון או משהו.

המטרה יכולה להיות כי נוח לי להחזיק את המוט על הדלתא האחורית. אף אחד לא אמר שאני חייב להעמיס יותר על ההאמסטרינג אם בא לי להעמיס יותר על הקוואדס, ואין שום מניעה בעולם לעשות סקוואט במנח זקוף עם מוט ב-LB או במנח כפוף עם מוט ב-HB (קצת יותר קשה אבל עדיין אפשרי).

זה כן. אם ההאמסטרינג הם tight, ועובדים איזומטרית, הם יכולים למשוך את האגן לאחור.
אה, נוח לך לשים שם את המוט? בכיף, תעשה סקוואט כשמרכז המסה מעל העקבים. רעיון מבריק. מזל שאף אחד לא אמר לך שאסור. בהצלחה עם זה.
ולגביי HB - סתם התעלמת ממה שאמרתי לגביי למה זה לא מעשי לעשות אותו עם גב אופקי.

והאמסטרינגס שלא מתארכים לא יכולים להיות בעיית גמישות. אבל אם בחרת להתעלם מכל הטענות בקישור שצירפתי, אז אני מניח שגם הפעם אתה תתעלם.

אה, נוח לך לשים שם את המוט? בכיף, תעשה סקוואט כשמרכז המסה מעל העקבים. רעיון מבריק. מזל שאף אחד לא אמר לך שאסור. בהצלחה עם זה.
ולגביי HB - סתם התעלמת ממה שאמרתי לגביי למה זה לא מעשי לעשות אותו עם גב אופקי.

והאמסטרינגס שלא מתארכים לא יכולים להיות בעיית גמישות. אבל אם בחרת להתעלם מכל הטענות בקישור שצירפתי, אז אני מניח שגם הפעם אתה תתעלם.
למה שמרכז המסה יהיה על העקבים? כשאתה ממקם את המוט על הדלתא האחורית ויורד עם גב זקוף מרכז המסה יהיה במרכז כף הרגל. הרי ככל שהמוט ממוקם גבוה יותר יש פחות צורך להטות את הגב לשמירת מרכז המסה

בכיף, תעשה סקוואט כשמרכז המסה מעל העקבים.
מנח HB עם מוט במיקום LB גורר מרכז מסה מעל העקבים? היקש לוגי גרוע מאד. אין שום בעיה לקחת את הברכיים כמה שאתה צריך קדימה או אחורה ולמקם את מרכז המסה איפה שתרצה. הגוף זה לא בובה על חוט עם ציר אחד.
לא התעלמתי מכלום. אתה טועה בכך שאתה חושב שבקישור שצירפת יש הוכחות, או הסכמות לגבי אי התארכות ההאמסטרינגס.
אבל זאת ממש לא הנקודה. אני זורם עם ההנחות שלך. אתה זה שאומר שהאמסטרינגס tight בבור מושכים את הטיביה לאחור. אז איך הם מושכים את הטיביה מצד אחד אבל לא את האגן מצד שני?

מנח HB עם מוט במיקום LB גורר מרכז מסה מעל העקבים? היקש לוגי גרוע מאד.
כן. מנח HB = מנח בו כשהמוט בHB המוט מעל מרכז כף הרגל. קח את המוט אחורה, באותו מנח, לLB - והמוט מעל העקבים.

אין שום בעיה לקחת את הברכיים כמה שאתה צריך קדימה או אחורה ולמקם את מרכז המסה איפה שתרצה. הגוף זה לא בובה על חוט עם ציר אחד.
עכשיו אתה סתם מתעלם ממה שכתבתי קודם. תזכורת:
לגביי בחירת סוג הסקוואט ביחס למבנה הגוף,
אני ממש לא הייתי ממליץ למישהו עם טורסו קצר ורגליים ארוכות לבצע HB, מסיבה מאוד פשוטה - ההבדלים בין מיקומי המוטות לא מספיק גדולים, והוא עדיין יהיה יחסית אופקי. הבעייה שנוצרת היא שזה לא הכי מעשי לשמור על המוט במקום בHB כשאתה אופקי (לעיתים קרובות מידי הוא יתגלגל לך על הצוואר), וגם אם אתה מצליח, הוא כבר לא נמצא על מסת שריר (או נמצא פחות על מסת שריר) ולכן פוטנציאלי למעיכה של דברים דיי חשובים שם מאחורה, בעמוד השדרה. כמובן שזה גם תלוי משקל - מוט ריק לא יהיה פוטנציאלי למעיכה כמו מוט של רבע טון.

ומהצד השני, למי שיש טורסו ארוך ורגליים קצרות בכל מקרה לא הייתי נותן HB כי הוא יהיה מאוד אנכי וזה לא טוב לברכיים שלנו. וגם בגלל, אתה יודע, כל שאר היתרונות של LB על פני HB - יותר מסת שריר ומשקל על המוט באותו טווח תנועה. כלומר, זה תרגיל כוח טוב יותר.

אתה זה שאומר שהאמסטרינגס tight בבור מושכים את הטיביה לאחור. אז איך הם מושכים את הטיביה מצד אחד אבל לא את האגן מצד שני?
אתה רציני?
שים לב: במפרק הירך הם מתארכים ובמפרק הברך הם מתקצרים. העומס על ההאמסטרינגס מגיע ממפרק הירך. והם מתארכים בו.

בחלק מהמקרים ההאמסטרינגס באמת יתארכו בTOTAL, זה כמובן תלוי אנתרופומטריה, אבל גם אם כן - לא הרבה. לא מספיק כדי להגביל את העומק או כדי להוות התנגדות חזקה יותר מזוקפי הגב.

כן. מנח HB = מנח בו כשהמוט בHB המוט מעל מרכז כף הרגל. קח את המוט אחורה, באותו מנח, לLB - והמוט מעל העקבים.
אוקיי. מפריע לך המינוח "מנח LB"? אז בוא ננסח את זה אחרת: אין שום בעיה לבצע סקוואט זקוף יותר, עם מוט שמונח על הדלתא האחורית.
עכשיו אתה סתם מתעלם ממה שכתבתי קודם. תזכורת:
לא התעלמתי, אני פשוט לא מבין איך זה פוסל סקוואט זקוף (HB) עם מוט על הדלתא (LB).
אתה נותן שם דוגמאות לפסילת HB על סמך אנטרופומטריות נדירות (לדוגמא - מישהו עם טורסו קצר ורגליים ארוכות יהיה במנח אופקי - זה נכון רק אם הפימור שלו ארוך במידה מאד גדולה לעומת הטיביה). אבל במצבים סבירים? אין שום בעיה עם HB, וגם לא עם המיקס שאני תיארתי. מספיק אנשים כבר הוכיחו את זה, כולל אנשים שהמילה שלהם לגבי הסקוואט שווה יותר משלי ושלך, כמו גלן פנדליי.
אגב - היה לנו כבר דיון על זה, טענתי כבר שם שהאנטרופומטריה מכתיבה את צורת הסקוואט ולמעשה גם את התוצאות (=משקלי עבודה) שמתאמן ישיג מהסקוואט.
אתה רציני?
שים לב: במפרק הירך הם מתארכים ובמפרק הברך הם מתקצרים. העומס על ההאמסטרינגס מגיע ממפרק הירך. והם מתארכים בו.

בחלק מהמקרים ההאמסטרינגס באמת יתארכו בTOTAL, זה כמובן תלוי אנתרופומטריה, אבל גם אם כן - לא הרבה. לא מספיק כדי להגביל את העומק או כדי להוות התנגדות חזקה יותר מזוקפי הגב.
תוכיח.
במפרק הירך הם מתארכים ובמפרק הברך הם מתקצרים? תוכיח.
ההאמסטרינג חלשים יותר מהזוקפים הלומברדיים? תוכיח.
ואחרי שתוכיח - תסביר לי איך זה קשור לנקודה. הנקודה שלי פשוטה: אם בתחתית אני לא מכווץ רצונית את ההאמסטרינגס, והם בכל זאת עובדים ומושכים את הטיביה לאחור, זה בגלל שהם מתארכים ונמתחים לכל אורכם - ומושכים את האגן לאחור.

זאת לא הייתה הכוונה של סטיץ, אתה יכול לשים את המוט בLB ולרדת עם גב אופקי יותר מהמקובל עם תדחוף את הברכיים מספיק החוצה, וכמובן תמשיך לשמור על מרכז הכובד באמצע כף הרגל, זה בדיוק מה שריפטו מלמד בספר לא לעשות, אבל ללא ספק זה אפשרי מבחינת ביצוע.

המטרה יכולה להיות כי נוח לי להחזיק את המוט על הדלתא האחורית. אף אחד לא אמר שאני חייב להעמיס יותר על ההאמסטרינג אם בא לי להעמיס יותר על הקוואדס

מי אמר שתעמיס יותר על הקוואדס?

, ואין שום מניעה בעולם לעשות סקוואט במנח זקוף עם מוט ב-LB או במנח כפוף עם מוט ב-HB (קצת יותר קשה אבל עדיין אפשרי).

רק אם המשקל קל. בגלל זה חברך לניהול מסכים.

מי אמר שתעמיס יותר על הקוואדס?
ביסט. כשאמר זה בדיוק לפספס את המטרה שאתה מלכתחילה שם את המוט ב-LB - למטרה הזו הוא התכוון.
עריכה: תהיה יותר שפוף, תעמיס יותר על ההאמסטרינג. תהיה יותר זקוף ועם ברך יותר כפופה, תעמיס יותר על הקוואדס.
רק אם המשקל קל. בגלל זה חברך לניהול מסכים.
אתה טועה. אנשים עושים סקוואט היברידי בלי שום בעיה, גם במשקלים מאתגרים.
הסיבות לעשות היי-באר סקוואט - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
אני גם חושב שהמחלקות בין סקוואט HB ובין סקוואט LB הרבה פחות משמעותית ממה שמייחסים לה. למשל, אפשר בהחלט לשים את המוט במנח LB ועדיין להיות עם גו זקוף ולרדת עמוק בצורה שתספק כל מאמן אולימפי. מנגד, אפשר לשים את המוט בתנוחת HB ולרדת עם גו כפוף. באופן אישי הוכחתי זאת פעמים רבות: שינוי מנח המוט על הגב לא הופך באורח קסם תרגיל טוב לגרוע או להיפך.
אתה חושב שגלן התכוון למוט ריק?

אחלה. תראה לי שזה אפשרי.
את רוב הסקוואטים שלי עשיתי הייבריד. הוכחתי לעצמי.
נדמה לי שגם @MikeRozner אמר פעם שהוא עושה (או עשה מדי פעם) סקוואט HB כשהמוט על הדלתאות.

אני חייב לומר במאמר מוסגר - כמה שאני אוהב ומעריך את ריפ (לא פחות משניכם) - זה קצת מוזר לי שדברים שהוא כתב הם רפרנס בלתי מעורער, כשדברים שגלן פנדליי (למשל) אומר הם טעויות, הטעיות, רמאויות וכדומה.

את רוב הסקוואטים שלי עשיתי הייבריד. הוכחתי לעצמי.
נדמה לי שגם @MikeRozner אמר פעם שהוא עושה (או עשה מדי פעם) סקוואט HB כשהמוט על הדלתאות.

אני חייב לומר במאמר מוסגר - כמה שאני אוהב ומעריך את ריפ (לא פחות משניכם) - זה קצת מוזר לי שדברים שהוא כתב הם רפרנס בלתי מעורער, כשדברים שגלן פנדליי (למשל) אומר הם טעויות, הטעיות, רמאויות וכדומה.

מעניין שכל מי שעשה את זה הוכיח את זה רק לעצמו.
במידה ויש לך, תפתח עמוד 53 בספר SS יש שם תמונה מעולה שזה אפשרי

אחלה. קח את ה 1rm שלך ותדגים לנו.

מעניין שכל מי שעשה את זה הוכיח את זה רק לעצמו.
אתה רציני? גם בייספס קרלז לא ראית אותי עושה, זה אומר שאי אפשר לעשות?
בוא אני אענה לך תשובה בסגנון שלך: תנסה באימון הבא, ותספר לי איך היה.

נ.ב. מה עם המאמר המוסגר? התעלמות?

אתה רציני? גם בייספס קרלז לא ראית אותי עושה, זה אומר שאי אפשר לעשות?
בוא אני אענה לך תשובה בסגנון שלך: תנסה באימון הבא, ותספר לי איך היה.

ניסיתי. זה לא עובד.

נ.ב. מה עם המאמר המוסגר? התעלמות?

מה?

ניסיתי. זה לא עובד.
נו, אתה מבין שזו לא הוכחה? זה כן אפשרי, ואני דיי בטוח שאתה יודע את זה.
המאמר המוסגר שלי:

נו, אתה מבין שזו לא הוכחה? זה כן אפשרי, ואני דיי בטוח שאתה יודע את זה.

המאמר המוסגר שלי:

לא, זה לא עובד. ואני די בטוח שכולם כאן יודעים את זה.

שוב, ריפ מספק בדרך כלל ניתוחים לטענות שלו, לעומת כל מיני משקולנים שמספקים בעיקר מיסטיקה.

זה קצת מוזר לי שדברים שהוא כתב הם רפרנס בלתי מעורער
גם אני כאחד שקרא את שני הספרים שלו ומעריך אותו מאוד כמאמן, די מוזר לי דברים שהוא כתב, כמו למשל שהוא כותב שיש באונס מההמסטרינגס בסקוואט אבל בפסקה אחרת הוא כותב שההמסטרינגס לוא דווקא מתארך ויכול לעבוד איזומטרית בסקוואט, ועוד כל מיני דברים מוזרים שסותרים זה את זה.

אני נראה לי יכתוב לו, נראה מה הוא יענה לי
אחלה. קח את ה 1rm שלך ותדגים לנו
אם אתה כל כך חושב שזה לא נכון, תסביר לי למה צריך ללמד את ההיפ דרייב? הרי כולנו כששמים עלינו מוט על הגב יהיה לנו דרך אחת לרדת למטה, רק צריך לשמור שהמוט יהיה במרכז כף הרגל, למה שריפטו יגיד לא להרים את הראש? למה הוא כל כך מסביר את החשיבות של ההיפ דרייב??

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית